Skocz do zawartości

Zdjęcie

Richard Alpert

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#21 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 11.05.2007 - |19:22|

@To byłoby zbyt banalne, żeby prawdziwe... twórcy nie pozwolili by sobie na taką gafę... zresztą, wystarczy spojrzeć potem na scenę w wiosce, Ben i Richard się znają co widać.... Możliwe, że Ben komunikował się z tubylcami...

Racja, też uważam, że w takim serialu jak Lost, w którym ważne są szczegóły, autorzy nie palnęli by takiej gafy
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#22 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.05.2007 - |19:24|

Racja, też uważam, że w takim serialu jak Lost, w którym ważne są szczegóły, autorzy nie palnęli by takiej gafy

To nie jest gafa. Po prstu niec więcej nie dało sie zrobić.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#23 reisefieber

reisefieber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 11.05.2007 - |20:07|

w tej chwili Ben ma jakieś 45 lat. w scenie, kiedy poznaje Richarda ma powiedzmy 15 lat, czyli od tamtego momentu minęło ok. 30 lat. zakładając, że Richard ma obecnie 50 lat (na co jak dla mnie nie wygląda), to przy pierwszym spotkaniu z Benem miał 20 lat i bez problemu mógł go zagrać inny, odpowiednio ucharakteryzowany aktor. tylko w tym momencie, żeby widzowie wiedzieli co to za postać musiałby się jakoś Benowi przedstawić. mój wniosek jest taki, że albo nie jest to do końca ta sama postać (naciągane) albo Richard starzeje się bardzo wolno lub w ogóle (też trochę naciągane, ale to jak dla mnie w tej chwili najlogiczniejsze rozwiązanie)
  • 0

#24 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.05.2007 - |20:16|

w tej chwili Ben ma jakieś 45 lat. w scenie, kiedy poznaje Richarda ma powiedzmy 15 lat, czyli od tamtego momentu minęło ok. 30 lat. zakładając, że Richard ma obecnie 50 lat (na co jak dla mnie nie wygląda), to przy pierwszym spotkaniu z Benem miał 20 lat i bez problemu mógł go zagrać inny, odpowiednio ucharakteryzowany aktor. tylko w tym momencie, żeby widzowie wiedzieli co to za postać musiałby się jakoś Benowi przedstawić. mój wniosek jest taki, że albo nie jest to do końca ta sama postać (naciągane) albo Richard starzeje się bardzo wolno lub w ogóle (też trochę naciągane, ale to jak dla mnie w tej chwili najlogiczniejsze rozwiązanie)

Dokładnie. Jak dla mnie to by było zbyt banalne rozwiązanie, że chłopak sie normalnie starzeje, tyle, że nie szło inaczej tego ukazać. Według mnie z Richardem i jego procesem starzenia wiążą sie kolejne zagadki. Być może to nie jest jedyna osoba na wyspie która zachowuje młodość dłużej niż inni.
  • 0

#25 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 11.05.2007 - |20:28|

Jak to nie dało się zrobić? Spójrzmy jak pięknie pokazali młodego/starszego/starego Rogera :]
  • 0

#26 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 11.05.2007 - |20:50|

Postać faktycznie bardzo ciekawa. Myślę, że niedługo będzie ważniejszy u innych niż Ben. Chociaż dokładnej hierarchii Othersów nie znamy, może to jest ważniejsza postać od Bena. ;)
  • 0

#27 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 11.05.2007 - |20:50|

Tu masz odpowiedź:

Jak to nie dało się zrobić? Spójrzmy jak pięknie pokazali młodego/starszego/starego Rogera

Czy on jest/ był przywódcą tych którzy dokonali czystki? Bo na to wygląda...

Możliwe, że Ben komunikował się z tubylcami...

Na pewno się z nimi komunikował. Zapewne cały czas od pierwszego spotkania z Richardem.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#28 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.05.2007 - |20:54|

Tu masz odpowiedź:

Dużo łatwiej jest pastarzyć młodego człowieka niż odmłodzić starego. Taka jest natura makijazu.
  • 0
Genesis

#29 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.05.2007 - |21:03|

Dużo łatwiej jest pastarzyć młodego człowieka niż odmłodzić starego. Taka jest natura makijazu.

Ale mimo wszystko jest to do zrobienia;)
  • 0

#30 reisefieber

reisefieber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 11.05.2007 - |21:12|

niby tak, ale odmłodzony Locke wyszedł im nieźle http://z.about.com/d...ke-With-Gun.jpg
  • 0

#31 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 12.05.2007 - |14:04|

niby tak, ale odmłodzony Locke wyszedł im nieźle http://z.about.com/d...ke-With-Gun.jpg

Taki sam zabieg jak u Richarda - dłuższe włosy ;)

Chociaż faktycznie młodszy Locke był lepiej zrobiony, ale to dlatego, że wsytarczyło aktorowi wyrównać zmarszki... natomiast Richard jest w takim wieku, że trudno go wyraźnie odmłodzić... sam nie wiem, mam nadzieję, że twórcy podzadzą nam jasno czy to tylko ich pomyłka, czy podkreślą to, że Richard się baardzo wolno starzeje.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#32 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.05.2007 - |14:16|

Taki sam zabieg jak u Richarda - dłuższe włosy ;)

Chociaż faktycznie młodszy Locke był lepiej zrobiony, ale to dlatego, że wsytarczyło aktorowi wyrównać zmarszki... natomiast Richard jest w takim wieku, że trudno go wyraźnie odmłodzić... sam nie wiem, mam nadzieję, że twórcy podzadzą nam jasno czy to tylko ich pomyłka, czy podkreślą to, że Richard się baardzo wolno starzeje.

Locke głownie odmłodzono włosami oraz pudrem. Podobny zabieg z Benem z średniego okresu. Dołozono mu trochę włosów i zapudrowano zmarszczki wokół oczy, lecz ciągle było je widać. Z Aleprem znów podonie długie włosy, zarost, ubranie, sposób mówienia i poruszania. Zresztą ludzie sie róznie starzeją. Według szacunków Ben może mić 43 lata i na tyle wygląda. Alpert 55. Może być dobrze trzymajacym się 55-latkiem. To nic nie wyjątkowego. Locke, który ma około 50, równie moze być oceniany na 60. W tym zakresie wiekowym (40 do 60 lat) naprawdę trduno jest oceniać czyjś wiek po wyglądzie. Cechy osobnicze odgrywają wielką rolę.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 12.05.2007 - |14:17|

• 0
Genesis

#33 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 12.05.2007 - |15:08|

Jonasz, wg Ciebie Alpert ma 55 lat ? Czy wyglada na tyle ? I skąd masz taką informację ?
  • 0

#34 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 12.05.2007 - |16:13|

Locke głownie odmłodzono włosami oraz pudrem. Podobny zabieg z Benem z średniego okresu. Dołozono mu trochę włosów i zapudrowano zmarszczki wokół oczy, lecz ciągle było je widać. Z Aleprem znów podonie długie włosy, zarost, ubranie, sposób mówienia i poruszania. Zresztą ludzie sie róznie starzeją. Według szacunków Ben może mić 43 lata i na tyle wygląda. Alpert 55. Może być dobrze trzymajacym się 55-latkiem. To nic nie wyjątkowego. Locke, który ma około 50, równie moze być oceniany na 60. W tym zakresie wiekowym (40 do 60 lat) naprawdę trduno jest oceniać czyjś wiek po wyglądzie. Cechy osobnicze odgrywają wielką rolę.

Znam gościa który ma około 45 lat, a wygląda na 60, znam też 30 latka który wygląda na 40. Mój ojciec ma 45 i nikt by mu nie dał 30-35 lat... A skoro Richard według Ciebie wygląda na 55 lat, to osobom o których mówie wyżej powinienem doliczyć jeszcze po 10!
Nie twierdzę, że akurat nie ma tylu lat (może ma nawet więcej), ale z całą pewnością na tyle nie wygląda... w takim razie jestem za teorią, że gościu starzeje sie o wiele wolniej niż inni ludzie.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#35 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 12.05.2007 - |19:29|

w tej chwili Ben ma jakieś 45 lat. w scenie, kiedy poznaje Richarda ma powiedzmy 15 lat

Moim zdaniem wygląda na góra 10...
Poza tym jest to za duża różnica wieku, aby to była gafa.
  • 0

#36 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.05.2007 - |18:51|

Jonasz, wg Ciebie Alpert ma 55 lat ? Czy wyglada na tyle ? I skąd masz taką informację ?

Właśnie o to sie rozchodzi, że Alpert nie wygląda na tyle ile ma, co za tym idzie,że może starzec sie wolniej niż inni. Jeśli ma 55 lat (nie wiem ile ma, nie bede wymyslac dlatego przytaczam propozycje innych) to jest to dobitny przykłąd, że coś jest nie tak. Mam nadzieje, że nie uraziłem Cie tym postem;)
  • 0

#37 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 14.05.2007 - |23:56|

To spostrzeżenie pojawiło się wcześniej, ale tutaj jest dla niego odpowiednie miejsce. W ostatnim odcinku Ben pyta Richarda: "You do remember birthdays, do you?". To może być kluczowy argument w dyskusji na temat starzenia się Alperta. Ben chyba wyraźnie daje do zrozumienia, że Richard starzeje się bardzo wolno (lub w ogóle), tak wolno, że nie pamięta już, czym są urodziny. Świadczyłoby to też o jego wiekowości i być może związkach z pierwotnymi mieszkańcami wyspy. W każdym razie uważam, że Richard będzie ogromnie ważną postacią w 4 sezonie (o ile dożyje). No i jest wspaniałym dowodem na to, że do serialu można zgrabnie i płynnie wprowadzać nowych bohaterów.

Użytkownik korowiow edytował ten post 14.05.2007 - |23:57|

• 0

#38 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.05.2007 - |06:14|

Tylko, że dołączenie Malowanego Ryśka do obsady "na stałe" [a przynajmniej "na dłuuużej"] może oznaczać "odstrzał" któregoś z serialowych przystojniaków.
Część osób upatruje nawet zagrożenie dla Desmondo :sam2: - biorąc pod uwagę ten pierwotnie "dżunglowy" image Rysia z długimi włosami.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#39 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.05.2007 - |11:30|

To nie informacja lecz przzpuszczenie. Ze sceny z pierwszego spotkania z Benem, ktory mai wtedu okolo 14 lat, a Alpert okolo 25. Przynajmniej na tyle jeden i drugi wygladali. To daje okolo 12 lat roznicy lat pomiedzy nimi. Wez wspolczesnego Bena to wyjdzie ci Alpert. Wszystko bylo w moim poscie.
  • 0
Genesis

#40 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 15.05.2007 - |20:49|

To spostrzeżenie pojawiło się wcześniej, ale tutaj jest dla niego odpowiednie miejsce. W ostatnim odcinku Ben pyta Richarda: "You do remember birthdays, do you?". To może być kluczowy argument w dyskusji na temat starzenia się Alperta. Ben chyba wyraźnie daje do zrozumienia, że Richard starzeje się bardzo wolno (lub w ogóle), tak wolno, że nie pamięta już, czym są urodziny. Świadczyłoby to też o jego wiekowości i być może związkach z pierwotnymi mieszkańcami wyspy. W każdym razie uważam, że Richard będzie ogromnie ważną postacią w 4 sezonie (o ile dożyje). No i jest wspaniałym dowodem na to, że do serialu można zgrabnie i płynnie wprowadzać nowych bohaterów.

Dokładnie. Też zwróciłem na to zdanie uwagę. Spodziewałem się, ze po zdaniu Ben'a :"Dziś są moje urodziny." Alpert odpowie coś w stylu "Wszystkiego najlepszego.". Ale on nic i zdanie Bena "Pamiętasz czym są urodziny, prawda?". Bardzo interesujące, szczególnie łącząc to, tak jak piszesz, z teorią nie-starzenia się Richarda.

Richard zdaje się naprawdę nie starzeć. Pytanie: tylko on czy inni "rdzenni" mieszkańcy też? Pytanie nr2. dlaczego Richard werbował Juliet na wyspę, dlaczego przedstawiał się jako ktoś z Mittleos Biosience(pisownia moja;P) oraz czy robił to w imieniu tej właśnie firmy, siebie, kogoś innego...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych