Lost - jeszcze 3 sezony i 48 odcinków
Napisano 24.05.2007 - |12:21|
Jak dla mnie paranoja i konkretnie smierdzi komercja :/
Napisano 24.05.2007 - |13:28|
Genesis
Napisano 24.05.2007 - |13:44|
No właśnie...Spoilery szumnie zapowiadały, ze finał tzreciego sezonu uświadomi nam, dla zcego potzrebne sa jeszcze 3 sezony i 48 odcinków. Po finale ciągle tego nie wiem.
Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.
Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s
Napisano 24.05.2007 - |13:51|
Napisano 24.05.2007 - |14:13|
To pokazuje tylko tyle, że Jack potrzebował prawie dwa lata by się zupełnie rozkleić. Kate ma się zaś całkiem dobrze zwazywszy jakim samochodem jeżdzi. Że ma naodopiekuńczego faceta nie swiadczy o tym, że musi być nieszczęsliwa.Jeśli Jack w tym flashforward gada przez telefon z końca 2006 roku, a z telefonu Naomi gadał z Marvinem Candle - to wszystko już jest jasne... Należy sprawić by fabuła TLE nie stała się rzeczywistością.
Personalia osoby z drugiej strony telefonu satelitarnego to czysta spekulacja.
Genesis
Napisano 24.05.2007 - |15:39|
Skąd taki wniosek?z telefonu Naomi gadał z Marvinem Candle
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 24.05.2007 - |18:47|
wyssnane z palca ?Skąd taki wniosek?
Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.
Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s
Napisano 25.05.2007 - |00:55|
Użytkownik Odnaleziony edytował ten post 25.05.2007 - |00:56|
Napisano 25.05.2007 - |06:59|
W komentach do odcinka Twarz skojarzył głos gościa, z którym gadał Jack przez telefon Naomi, z Marvinem Candle - tak się składa, że ja też. :afro:
A ta sugestia to akurat jest najłatwiejsza do sprawdzenia :afro: W końcu te kretyńskie instruktaże się na coś przydadzą.
================
[Temat sprawdzony] martha
Użytkownik martha edytował ten post 31.05.2007 - |16:36|
Napisano 05.07.2007 - |00:12|
Mam pomysł 4 sezony po 12 odcinków. Albo 6 sezonów po 8. Albo 48 sezonów po jednym odcinku. Ale był by wypas. Czemu oni na to nie wpadli?
To ja mam jeszcze lepszy pomysł. Mogliby skrócić odcinki do 20 minut. Wtedy dałoby się nakręcić 96 sezonów. Byłaby przynajmniej pewność, że każdy z nich to będzie sama akcja. Mieliby tylko problem z Emmą i Zackiem. Musieliby im zrobić niezłą charakteryzację albo ich uśmiercić.
A tak na serio - Mi osobiście takie długie czekanie aż tak bardzo nie przeszkadza. Przyzwyczaiłem się, bo oglądam Monka, a tam każdy sezon ma kilkanaście odcinków i czeka się jeszcze dłużej na nowe. To samo ze Stargate na HBO. Puszczają po 2 odcinki naraz, więc trwa to 10 tygodni. A potem czekanie prawie cały rok. Dlatego z tym LOSTem jeszcze nie jest aż tak źle.
Napisano 07.07.2007 - |13:30|
Dobry - bo mamy gwarancję (albo przynajmniej dużą nadzieję), że serial zostanie dokręcony do końca, będzie miał sensowne zakończenie zgodne z zamysłem autorów, nie będzie nadymany ani rozciągany na siłę. 48 odcinków to akurat, aby zamknąć wszystkie wątki i doprowadzić do zakończenia - ani za dużo, ani za mało.
Zły - bo zamiast zamknąć serial w 5 sezonach, rozbija się dwa ostatnie sezony na trzy. Wydłuża to jednak serial tylko pozornie - ilość odcinków pozostaje ta sama, zatem i jakość będzie wyśmienita. Jak ktoś będzie za x lat oglądał to wszystko 'ciągiem', nie będzie dla niego różnicy, czy 48 odcinków podzielono na dwa sezony po 24 odcinki czy na trzy po 16. Wychodzi na to, że jedną wadą są hiatursy. trzeba będzie je jakoś przeżyć i tego boję się najbardziej...
Użytkownik Haes edytował ten post 07.07.2007 - |13:32|
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 24.08.2007 - |14:30|
Cos mi sie zdaje, ze serial zostanie sciety w polowie planowanych odcinkow - decyzja ABC.
Podobnie jak swietny "Invasion". Przy czym w drugim przypadku, trwal on tylko 1 sezon.
"Look, but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, but don't swallow..."
regards
Michael Kincaid
Napisano 24.08.2007 - |14:48|
Lost jest na czele ogladalnosci w najwazniejszej grupie celowej dla reklamodawcow i nic nie wskazuje, ze powinno sie to zmienic. Porownanie z Invasion supelnie chybione.LOST juz stracil rzesze widzow. Przestoje doprowadzaja do zalazkow rozpaczy, nie wspominajac, ze bardziej serial upodabnia sie do "Zlotopolskich" niz swietnego pomyslu, ktory moze byc odpowiednio doprowadzony do konca.
Cos mi sie zdaje, ze serial zostanie sciety w polowie planowanych odcinkow - decyzja ABC.
Podobnie jak swietny "Invasion". Przy czym w drugim przypadku, trwal on tylko 1 sezon.
Genesis
Napisano 25.08.2007 - |12:18|
Lost jest na czele ogladalnosci w najwazniejszej grupie celowej dla reklamodawcow i nic nie wskazuje, ze powinno sie to zmienic. Porownanie z Invasion supelnie chybione.
Grupa celowa reklamodawcow. To troszke podobne jak chociazby grupa Vogue. Jedziesz na opinii, pomimo faktu, ze w ostatnich dwoch numerach na okladce jest osoba pokroju Agaty Buzek z makijarzem a'la Bigerro Scierrvo.
Poki co, biorac pod uwage glownie popularnosc pierwszych 2 sezonow. Z przewaga pierwszego.
Na szczescie, niebawem zacnie sie to zmieniac.
regards
Michael Kincaid
Napisano 25.08.2007 - |12:45|
Podobnie jak swietny "Invasion".
To faktycznie musiał być świetny.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 25.08.2007 - |20:15|
Grupa celowa reklamodawcow. To troszke podobne jak chociazby grupa Vogue. Jedziesz na opinii, pomimo faktu, ze w ostatnich dwoch numerach na okladce jest osoba pokroju Agaty Buzek z makijarzem a'la Bigerro Scierrvo.
Poki co, biorac pod uwage glownie popularnosc pierwszych 2 sezonow. Z przewaga pierwszego.
Na szczescie, niebawem zacnie sie to zmieniac.
wiesz czym jest LOST? 2 najpopularniejszym na świecie, w 5 najbardziej kultowych seriali wszechczasow. Wiele nominacji do Emmy. W Stanach też co odcinek ogladalnosc rzedu 12 mln (nizsza niz wczesniej, bo pozniejsza godzina), najpopluarnijszy serial w wielu innych krajach (np. Hiszpania).
I 3 sezon wcale wbrew powrzechnej opinii nie byl zly. Pierwsze 6 odcnikow slabe, ale potem coraz lepiej i ostatnie 3 odcniki (od flashbackow Bena, po final) perfekcyjne.
-Why do you find it so easy?
Napisano 25.08.2007 - |21:10|
Czyli przewaga słabych odcinków, sam to powiedziałeś.Ale taka polityka twórców, nie wiedzą ile jeszcze sezonów będzie to wpychaja co popadnie.I 3 sezon wcale wbrew powrzechnej opinii nie byl zly. Pierwsze 6 odcnikow slabe, ale potem coraz lepiej i ostatnie 3 odcniki (od flashbackow Bena, po final) perfekcyjne.
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#38
Napisano 26.08.2007 - |09:51|
Czyli przewaga słabych odcinków, sam to powiedziałeś.Ale taka polityka twórców, nie wiedzą ile jeszcze sezonów będzie to wpychaja co popadnie.
Dokladnie tak wlasnie jest.
A co do wczesniejszej wypowiedzi - owszem, LOST nalezy do kultowych seriali, bo wcale nie mam zamiaru twierdzic, ze nie.
Pragne jednak zwrocic uwage, ze od pewnego czasu zaczela sie "bublownia" w LOST. Natomiast wiekszosc "swietnych" opinii, to opinie ludzi, ktorzy ZACZYNAJA ogladac LOST - I seria.
Natomiast ogladalnosc - to akurat kwestia wszystkich ludzi ogladajacych LOST (lacznie ze mna chociazby), ktorzy czekaja na kazdy kolejny odcinek - oczekujac, iz tym razem bedzie on powyzej skali 5/10.
Tak wiec Curacao - jedynym celem wypowiedzi jest to, iz pomimo faktu niepowtarzalnosci serialu LOST - czesto denerwujacy jest upor scenarzystow. Gdyby troszke wiecej zwracali uwage na opinie fanow, mysle, ze scenariusz moglby byc zdecydowanie ciekawszy i lepszy.
Teoria spiskowa - obejrzyj Invasion. Akurat fakt nie przedluzenia kontraktu na II sezon wynikal z faktu nieporozumien, a nie jakosci serialu.
regards
Michael Kincaid
Napisano 26.08.2007 - |14:40|
Dokladnie tak wlasnie jest.
A co do wczesniejszej wypowiedzi - owszem, LOST nalezy do kultowych seriali, bo wcale nie mam zamiaru twierdzic, ze nie.
Pragne jednak zwrocic uwage, ze od pewnego czasu zaczela sie "bublownia" w LOST. Natomiast wiekszosc "swietnych" opinii, to opinie ludzi, ktorzy ZACZYNAJA ogladac LOST - I seria.
Natomiast ogladalnosc - to akurat kwestia wszystkich ludzi ogladajacych LOST (lacznie ze mna chociazby), ktorzy czekaja na kazdy kolejny odcinek - oczekujac, iz tym razem bedzie on powyzej skali 5/10.
Tak wiec Curacao - jedynym celem wypowiedzi jest to, iz pomimo faktu niepowtarzalnosci serialu LOST - czesto denerwujacy jest upor scenarzystow. Gdyby troszke wiecej zwracali uwage na opinie fanow, mysle, ze scenariusz moglby byc zdecydowanie ciekawszy i lepszy.
Teoria spiskowa - obejrzyj Invasion. Akurat fakt nie przedluzenia kontraktu na II sezon wynikal z faktu nieporozumien, a nie jakosci serialu.
no przyznam, ze jeszcze w polowie 3 sezonu bylem dosc pesymistycznie nastawiony do przyszlosci, bo nie ma co ukrywac bylo gorzej niz w poprzednich sezonach. Jednak byc moze, a wrecz na pewno, dzieki znakomitej drugiej polowie odzyskalem optymizm. Mysle ze tworcy tez zrozumieli swoje bledy, chocby Paolo i Nikki. Mam nadzieje ze 4 sezon powroci do atmosfery sezonu 1 - mistycyzmu. Juz ostatnie epizody sezonu 3 byly swego rodzaju powrotem (szczegolnie flashbacki Bena). Oczywiscie beda musialy sie pojawic odpowiedzi, ale wraz z nimi na pewno przybeda nowe pytania. Mam nadzieje, ze tworcy nie pojda w strone komercji, tego czego bylo duzo szczegolnie w pierwsze polowce 3 sezonu - duzo bijatyk, sex etc.
-Why do you find it so easy?
Napisano 26.08.2007 - |18:16|
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych