Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 021 - S01E21 The Hard Part

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (49 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (4 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

2. 9.5 (4 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

3. 9 (11 głosów [27.50%])

Procent z głosów: 27.50%

4. 8.5 (5 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

5. 8 (7 głosów [17.50%])

Procent z głosów: 17.50%

6. 7.5 (3 głosów [7.50%])

Procent z głosów: 7.50%

7. 7 (3 głosów [7.50%])

Procent z głosów: 7.50%

8. 6.5 (1 głosów [2.50%])

Procent z głosów: 2.50%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [2.50%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [2.50%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 08.05.2007 - |22:07|

To samo nie było wyjaśnione skąd posiada moc regeneracji.

kiedy on sie regenerowal ??
  • 0

#22 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 08.05.2007 - |22:22|

To samo nie było wyjaśnione skąd posiada moc regeneracji. (chyba, że się mylę to niech mnie ktoś poprawi wink.gif

W przyszłosci miał ja od Claire, ale Peter ja teraz uratował, więc już nie ma tej mocy ;]

BTW. Claire tekst mi się podobał:

- You can Fly?
- (Nathan skina głowa)
- (Claire z opuszczona głowa) That's cool.

XDDD! Świetny tekst!
  • 0

#23 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 08.05.2007 - |22:23|

Niezły odcinek, wstęp do finału. Też jestem ciekaw, jaką moc ma Super Babcia :)
  • 0
VeeDee

#24 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.05.2007 - |23:15|

kiedy on sie regenerowal ??

No a jak dostał kilka kulek od Parkmana? Odcinek 3.

Użytkownik Wodzu edytował ten post 08.05.2007 - |23:18|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#25 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 09.05.2007 - |00:59|

BTW. Claire tekst mi się podobał:

- You can Fly?
- (Nathan skina głowa)
- (Claire z opuszczona głowa) That's cool.

XDDD! Świetny tekst!

Noo mi równeiż sie spodobał. Claite zrobiła taki fajny uśmieszek :) Aż poczuła się dumna z ojca
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#26 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 09.05.2007 - |07:35|

No a jak dostał kilka kulek od Parkmana? Odcinek 3.

To mogło być kilka rzeczy, np. telekineza. Albo z lodu sobie szybko zrobił tarcze, tak jak z mieczem - przeciez przecieło by mu skóre a jednakto się nie stało, bo (tak mi sie wydaje) stworzył sobie z lodu cos ala tarcza:D Albo poprostu ma kogos moc, kto miał naprawde stalowa skóre - nigdy nie wiadomo lol.
  • 0

#27 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.05.2007 - |08:05|

Naciagane to ale ok :) a jak wyjaśnisz upadek Sylara i Petera z trybun? Nieżle byli połamani.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#28 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 09.05.2007 - |08:36|

cytat z "Behind The Eclipse":

"A typical bullet fired from a gun travels at 400-500 meters per second. Sylar's had a number of bullets fired at him � most of which he telekinetically stopped. Matt. HRG. Suresh. Each has had a different effect. Matt knocked him down. HRG knocked him back (and if you read the Webcomic �Road Kill� you'd see that one or two actually penetrated him). Suresh's bullet stopped in mid-air. The more time Sylar has to concentrate the easier the bullet is to stop, but sometimes the impact can still propel him backwards as he's trying to prevent the bullet from piercing his skin"

http://www.comicbook...em.cgi?id=10433
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#29 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 09.05.2007 - |14:16|

btw to czy było wyjaśnione gdzieś skąd Syler ma zdolność zamrażania? bo nie mogę sobie przypomnieć.

wygląda na to, że od ojca molly
przecież tam był gość z obciętą i przymrożoną głową
  • 0
You are what you believe yourself to be

#30 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 09.05.2007 - |18:43|

A mnie najbardziej zastanawia jak Syler przełamał "timestoping" Hiro.Bo że to on przełamał a nie Hiro popuścił ,ewidentnie jest zasugerowane tym że to Syler porusza pierw samym okiem.....dziwne to....czyżby do absorbcji mocy nie potrzebował trepanacji czaszki a sama trepanacja jest jedynie "skutecznym eliminowaniem konkurencji"?.I niech mnie ktoś poprawi ale skoro Peter w obecnej rzeczywistości spotkał Hiro to automatycznie też umie zatrzymywać czas więc nic prostszego jak teraz przy spotkaniu z Tedem zatrzymać go(czas nie Teda :) ) i "chill out" albo skoczyć na pustynie do Nevady i sobie "popuścic" ;) Myle się w którejś kwesti?

Poza tym ocinek oceniam na 9 niezmiennie trzymają wysoki poziom.Akcja cały czas prze ostro do przodu ,może nie zawsze spektakularnie ale napewno ciekawie.Intryguje mnie jaką role odgrywa w tym wszystkim Mikha?.Pozatym nikt nie zauważył że pani "zmiennokształtna" nie tyle manipuluje swym ciałem ile umysłami innych by postrzegali to co ona chce- mocne :)

Użytkownik FilipKD edytował ten post 09.05.2007 - |18:57|

• 0

#31 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 09.05.2007 - |20:29|

tyle, że peter może być nieświadomy absorpcji niektorych mocy, tak wiec ich nie wykorzystuje...
tak zapewne jest z niesamowitym słuchem, topieniem żelaza, kriokinezą, mocą hiro czy cos takiego...
  • 0
You are what you believe yourself to be

#32 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 09.05.2007 - |20:37|

A mnie najbardziej zastanawia jak Syler przełamał "timestoping" Hiro.Bo że to on przełamał a nie Hiro popuścił ,ewidentnie jest zasugerowane tym że to Syler porusza pierw samym okiem.....dziwne to....

Nie koniecznie.
Hiro teleportuje sie wraz z Ando dotykając go - to samo gdy zatrzymuje czas.
Wystarczy dotyk aby Ando nie był "zamrożony" w czasie.
A jak widzimy dotknął Sylara najpierw mieczem - w tym momencie Sylar "ożył".
Troche to naciągane - ale jak dla mnie może być :)

I niech mnie ktoś poprawi ale skoro Peter w obecnej rzeczywistości spotkał Hiro to automatycznie też umie zatrzymywać czas więc nic prostszego jak teraz przy spotkaniu z Tedem zatrzymać go(czas nie Teda :) ) i "chill out" albo skoczyć na pustynie do Nevady i sobie "popuścic" ;) Myle się w którejś kwesti?

Dobrze kombinujesz tylko jak to Peterowi teraz podpowiedzeć? ;)

Intryguje mnie jaką role odgrywa w tym wszystkim Mikha?.

Ale może on nie w tym sezonie ma "grać" tylko dopiero w następnym ?
To może być na razie poboczny wątek (tak jak i Jessica/Niki i DL), który rozwinie się w sezonie 2 ?

Pozatym nikt nie zauważył że pani "zmiennokształtna" nie tyle manipuluje swym ciałem ile umysłami innych by postrzegali to co ona chce- mocne :)

To jest dobre !
Wydawało się, że ona jest po prostu "zmiennokształtna" a tu proszę dużo "silniejsza" moc nam sie objawiła.

tyle, że peter może być nieświadomy absorpcji niektorych mocy, tak wiec ich nie wykorzystuje...
tak zapewne jest z niesamowitym słuchem, topieniem żelaza, kriokinezą, mocą hiro czy cos takiego...

Dokładnie.
Jak widzieliśmy to w odcinkach z Doctorem Who (ups przepraszam :) z tym niewidzialnym gościem)
Peter musi sie nauczyć nowych mocy - a to przychodzi mu z trudem i po dłuższym czasie:)

Użytkownik psjodko edytował ten post 09.05.2007 - |20:34|

::. GRUPA TARDIS .::

#33 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 09.05.2007 - |20:42|

Eh, a więc zaczynamy.

A mnie najbardziej zastanawia jak Syler przełamał "timestoping" Hiro.Bo że to on przełamał a nie Hiro popuścił ,ewidentnie jest zasugerowane tym że to Syler porusza pierw samym okiem.....dziwne to...

Nie masz racji. Hiro tak się bał, że poprostu pusciły mu nerwy i uruchomił czas. A że Syler odrazu okiem na niego patrzy to tylko dlatego, że usłyszał jego bicie serca.

.I niech mnie ktoś poprawi ale skoro Peter w obecnej rzeczywistości spotkał Hiro to automatycznie też umie zatrzymywać czas więc nic prostszego jak teraz przy spotkaniu z Tedem zatrzymać go(czas nie Teda smile.gif ) i "chill out" albo skoczyć na pustynie do Nevady i sobie "popuścic" wink.gif Myle się w którejś kwesti?

Co z tego, że ma Hira moc? Przecież on jeszcze ani razu jej nie używał i watpie by potrafił kontrolować tą mocą, skoro sam Hiro ledwo co to robi... Wieć nie masz racji w 100%.

Poza tym ocinek oceniam na 9 niezmiennie trzymają wysoki poziom.Akcja cały czas prze ostro do przodu ,może nie zawsze spektakularnie ale napewno ciekawie.Intryguje mnie jaką role odgrywa w tym wszystkim Mikha

Powiem tak: Linderman chce sfałszowac wyniki wyborów. Aby to zrobić, trzeba oszukać system głosowania. Dalej juz chyba sam się domyślisz... mam nadzieje.

To jest dobre !
Wydawało się, że ona jest po prostu "zmiennokształtna" a tu proszę dużo "silniejsza" moc nam sie objawiła.

lol. O tym było już wiadomo, gdy pierwsz raz zobacyzliśmy jak się zmieniała w domu Isaaca. Obejrzyjcie sobie ten odcinek, jak Candice zmienia się to ciało devoux znika ;)
  • 0

#34 Bundy

Bundy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10.05.2007 - |07:36|

@Morfeus
Peter potrafi zatrzymywac czas. Pamietasz akcje, co strzelali do niego i niewidzialnego? Zatrzymal czas i dopiero zalatwil pociski.
  • 0

#35 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.05.2007 - |08:39|

Powiem tak: Linderman chce sfałszowac wyniki wyborów. Aby to zrobić, trzeba oszukać system głosowania. Dalej juz chyba sam się domyślisz... mam nadzieje.

To jest oczywiste, że chce oszukiwać.
Ale nie da się oszukać "systemu głosowania" (w sensie elektroniki) bo czegoś takiego nawet w USA nie ma.
Przypomnij sobie problemy z Floryda w czasie ostatnich głosowań i spoglądanie pod światło czy jest dziurka na karcie czy jej nie ma :)
A w NY zdaje się że obowiązują mechaniczne maszyny do głosowania (a dokładniej do zliczanie głosów-nacisnięć na odpowiednie przyciski) skonstruowane jeszcze na początku XX w.
Do tego dochodzi jeszcze mozliwość głosowania pocztą itp.
Po drugie Mikah "obezwładnia" elektronikę ale nie programy komputerowe.
Od tego jest ta dziewczyna, którą poznaliśmy na pustyni gdy Ted ćwiczył swoje moce.
A ona zdaje się nie współpracuje z Lindermanem.

PS.
Mała poprawka:
Maszyny do głosowania w Nowym Yorku wyprodukowano w 1892 r .
Służą do dzisiaj !!!

Użytkownik psjodko edytował ten post 10.05.2007 - |08:55|

#36 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.05.2007 - |08:52|

Po drugie Mikah "obezwładnia" elektronikę ale nie programy komputerowe

Nic bardziej mylnego ;) No chyba ze chcesz powiedziec ze tak obezwaldnil zepsuty telefon ze ten z obezwladnienia zadzwonil do jego domu :P

Od tego jest ta dziewczyna, którą poznaliśmy na pustyni gdy Ted ćwiczył swoje moce.

A czy to nie byla czasem ta kobieta ktora moze podszywac sie pod inne osoby?
  • 0

#37 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.05.2007 - |08:58|

Nic bardziej mylnego ;) No chyba ze chcesz powiedziec ze tak obezwaldnil zepsuty telefon ze ten z
obezwladnienia zadzwonil do jego domu :P

Naprawił zepsuty telefon.
Nie było zepsute oprogramowanie telefonu ale alektronika.

A czy to nie byla czasem ta kobieta ktora moze podszywac sie pod inne osoby?

Nie, nie była.
Miała zdolność rozmawiania przez komputer z Tedem.
(zresztą dokładniej o niej można obejrzec/przeczytać w komiksie)

#38 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.05.2007 - |09:14|

Naprawił zepsuty telefon.
Nie było zepsute oprogramowanie telefonu ale alektronika.

Czyli chcesz powiedziec ze ma wladze nad elektronika?
Jesli potrafil przekonac bankomat zeby dal mu pieniadze a nie ma wladzy nad oprogramowaniem jako takim to musial elektornicznie obejsc zabezpieczenia oprogramowania.
Jesli to moze zrobic to co za problem obejsc elektornicznie program na komputerze i kazac komputerowi pokazac na ekranie bledne dane?
W ogole co za problem zmienic cos w programie? Przeciez tak naprawde oprogramowanie interpretuje wykonane i wymusza wykonanie nastepnych impulsow elektrycznych (kod 0-1, 0 brak przeplywu pradu, 1 przeplyw pradu). Jesli ma wladze nad elektronika to jest to dziecieca zabawa ;).

Miała zdolność rozmawiania przez komputer z Tedem

Dokladnie to, miala zdolnosc podlaczeia sie do sieci poprzez satelity. Nigdzie nie bylo powiedziane ani pokazane ze potrafi hackowac systemu zabezpieczen ;).
  • 0

#39 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.05.2007 - |09:46|

Modes możesz mieć racje, ale ja bym bardziej optował bardziej w kierunku elektroniki (np. poustawiał na nowo ścieżki na płytkach drukowanych) niż w oprogramowanie.
Tak jak z laptopem - natychmiast go rozkręcił i zdemontował (i pomontował na nowo) az się dziadek wpienił a nie bawił się systemem operacyjnym.
Ale faktycznie tu granica może być płynna.

Dokladnie to, miala zdolnosc podlaczeia sie do sieci poprzez satelity. Nigdzie nie bylo powiedziane ani pokazane ze potrafi hackowac systemu zabezpieczen ;).

Chyba nie - na tej pustyni nie było sieci (poza zasięgiem) - i było to dokładnie pokazane.
Ona połączyła się z tym konkretnym kompem. :) bez pośredników.
No chyba, że zmieniła kierunek anten na satelitach. ;)

Użytkownik psjodko edytował ten post 10.05.2007 - |09:48|

#40 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 10.05.2007 - |17:31|

@Morfeus
Peter potrafi zatrzymywac czas. Pamietasz akcje, co strzelali do niego i niewidzialnego? Zatrzymal czas i dopiero zalatwil pociski.

lol. Niektórzy uważaja, że to była telekineza, a niektórzy, że zatrzymał czas. Ja nie napisałem, że Peter nie potrafi zatrzymywać czasu, bo napewno ta moc ma, ale ma ją uzyc podczas, gdy z jego ciała wyzwala się energia atomowa? On nie potrafi kontrolować jeszcze dobrze kontrolowac czasu

To jest oczywiste, że chce oszukiwać.
Ale nie da się oszukać "systemu głosowania" (w sensie elektroniki) bo czegoś takiego nawet w USA nie ma.
Przypomnij sobie problemy z Floryda w czasie ostatnich głosowań i spoglądanie pod światło czy jest dziurka na karcie czy jej nie ma smile.gif
A w NY zdaje się że obowiązują mechaniczne maszyny do głosowania (a dokładniej do zliczanie głosów-nacisnięć na odpowiednie przyciski) skonstruowane jeszcze na początku XX w.
Do tego dochodzi jeszcze mozliwość głosowania pocztą itp.

Radze Tobie czytać Graphic Novel i wchodzic na strone Hany, którą znajdziesz TUTAJ. Poczytaj sobie stare wiadomosci od Hany ;]

Po drugie Mikah "obezwładnia" elektronikę ale nie programy komputerowe.

Otwieranie drzwi, gdzie trzeba wpisac kod albo kartą przejechac jest komputerem, systemem. Input (karta albo kod) -> Process (sprawdza czy jest dane sa OK) -> Output (otwiera drzwi). To samo jest z systemem głosowania... Micah kontroluje mechanike i komputery (jest Grapihc Novel jak Micah sie bawi komputerem:>).

Co do Hana -> ona ptrafi czytac maile/sms/jak ktos gada na Gadu Gadu :D I zapewne potrafiła by zmienić wyniki głosowań, ale jej do tego nie namówią, bo ona chce ich zabic, a nie pomoc ;) Więc do tego wezma Micah :)

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 10.05.2007 - |17:35|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych