Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 020 - S01E20 Five Years Gone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (64 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (38 głosów [65.52%])

Procent z głosów: 65.52%

2. 9.5 (12 głosów [20.69%])

Procent z głosów: 20.69%

3. 9 (6 głosów [10.34%])

Procent z głosów: 10.34%

4. 8.5 (2 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

5. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 04.05.2007 - |22:21|

ja nie kapuje czemu Claire żyje w świecie za te 5 lat. Przecież Hiro z przyszłości wyraźnie powiedział, że ugodził Sylara, ale ten się zregeneroał,

tego co SYlar i Peter mowili to tylko oni dwoje i Nathan wiedzieli ze ten czlowiek ktory wysadzil NY to byl Peter. Moze Hiro z przyszlosci nie widzial dokladnie kogo atakowal albo zaatakowal Sylara a ten groznie ranny gdzies sie ukryl i naturalnie wyzdrowial a wybuch spowoowal Peter (to by wyjasnialo dlaczego Hiro myslal ze Sylar zregenerowal sie).
  • 0

#22 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.05.2007 - |07:15|

Dla mnie wygląda to mniej więcej tak:

Linia czasu black-Hiro:
1. Sylar nie zabił Claire - tylko jej koleżankę.
2. Peter nie uratował Clair bo o tym nie wiedział.
3. Ojciec Clair ukrywa "córkę" przed "światem". stąd wszyscy myślą że Clair zginęła.
4. Suresh i Peter walczą z Sylarem - stąd blizna Petera.
5. Nie wiemy w jakich okolicznościach Hiro walczy z Sylerem i go rani (a sądzi, że zabija).
6. Sylar zdrowieje (nie konieczne regeneruje mocami Clair) i szaleje dalej.
7. Wybuch w Nowym Yorku (kto ? Nie wiemy do końca. Możliwości są dwie Peter lub Sylar a może to oryginalny człowiek-bomba).
8. Hiro poszukuje punktu w przeszłości, aby zmienić swoją teraźniejszość.
9. Pojawia się nasz-Hiro i mówi black-Hiro, że pojawił się w pociągu i powiedział Peterowi aby uratował cheerlederkę to uratuje świat.
10. Black-Hiro to robi (pojawia się w pociągu) ale przyszłość się nie zmienia (uratowanie cheerlederki w obu liniach czasowych i tak nastąpiło więc do większych zmian w linii czasu nie powinno dojść).
11. Black-Hiro ginie, Sylar ujawnia się, walka Petera z Sylarem, ucieczka naszego-Hiro do własnej linii czasu.

Linia czasu naszego-Hiro
1. Peter ratuje Claire (dzięki informacjom od black-Hiro)
2. Pierwsza drobna zmiana linii czasu - walka Petera z Sylarem. Ale Peter regeneruje obrażenia dzięki mocom przejętym od Claire -stąd brak blizny w naszej lini czasu.
1. Powrót naszego-Hiro z przyszłości.
2. Nasz-Hiro rozpoczyna polowanie na Sylara. Tylko teraz Hiro wie, że musi się upewnić, że Sylar zginął bo inaczej sam zginie w przyszłości. Śmierć Sylara jest punktem zmiany linii czasu - do czego doszedł Suresh w linii black-Hiro.
3. Nadal nie wiemy jak zapobiec eksplozji i czekamy na kolejny odcinek

:) :D

Użytkownik psjodko edytował ten post 05.05.2007 - |07:19|

::. GRUPA TARDIS .::

#23 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 05.05.2007 - |10:30|

Ja bym to opisał inaczej

1.Syler zabił zabił Claire (i może koleżanke również. Bo wątpie, by Claire mogła ucieci Sylerowi, uciekła bo Peter jej pomógł).
2. Peter nie ma mocy Claire i nie spotyka Claude (gdyby spotkał to by zginał). Sam odnalazł droge na kontrolowanie swoich mocy, ale nie ma ich wiele.
3. Ojciec Claire jest zdruzgotany smięrcia Claire i postanawia pomagać ludziom z extraordinary abilities
Ad 4. Tutaj może tak być, ale nie musi. Nigdy nic nie wiadomo.
5. Hiro uderza Sylera mieczem.
6. Ale ten sie regeneruje i wybucha (Graphic Novel #30)
7. Wybuch NY - Syler wybucha
Teraz zabawa w zmiane czasu
1. Future Hiro cofa sie w czasie i mowi Peterowi, aby ten uratował Cheerleaderke
2. Wtedy Future Hiro sie cofa, ale nie wie co się stało, bo NY ciagle jest zniszczony
3. Okazuja się, że uratowanie cheerleaderki spowodowało zmiane bomby i tym razem jest to Peter, a nie Syler,
4. Claire przezyła i teraz też sie ukrywa, ale mało osób o tym wie (jedynie Bennet)

Moim zdaniem to działa w ten sposób: Hiro zmienił przeszłosc i ona wpłyneła na teraźniejszosc Hira, ale nie w spobób jaki by on chciał. Zmiana przeszłosci mogła uchronić NY przed wybuchem, ale z drugiej strony nie musiała. Ratujac Claire Hiro zmienił przeszłosc, teraźniejszosc i przyszłosc kazdej osoby, która miała kontakt z Claire, oraz osób, które miały kontakt z osobami, którzy mieli kontakt z Claire itd.

Ale również może być tak, że Syler jednak nie zabija Claire, bo Bennet, Haitian i ta babka uratowały ją :) Ale mi się bardziej podoba moja teoria, bo więcej z nia mozna zrobić.
  • 0

#24 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.05.2007 - |10:41|

MorFeuS: Twoja teoria ma luki wielkosci zniszczonego NY :P

1. Hiro z przyszlosci nie wiedzial ze Claire przezyla do momentu w ktorym Ando z przeszlosci mu o tym nie powiedzial. Gdyby historia sie zmienila to by Hiro wiedzial.
2. Gdyby sie dynamicznie zmieniala przyszlosc to Hiro z przyszlosci by nie mowil ze Sylar sie zregenerowal bo SYlar nie mialby juz tej umiejetnosci bo Claire zyje. A jak wiadomo on ciagle mysli ze Sylar sie zregenerowal.
3. Peter MUSIAL spotkac Clauda poniewaz ma umiejetnosc stania sie niewidzialnym.

Użytkownik Modes edytował ten post 05.05.2007 - |10:42|

• 0

#25 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 05.05.2007 - |12:06|

Czyli wychodzi na to, że Sylar nie zabił Claire (tak naprawdę to ukrył ją Bennet) = wszyscy myślą, że Claire nie żyje, a Sylar zaatakowany przez Hiro leczy się w naturalny sposób. Peter spotyka Claire jeszcze przed tym, jak ukrywa ją jej ojciec, więc przejmuje jej zdolności.
  • 0
The memory remains.

#26 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 05.05.2007 - |13:21|

Modes a własnie, że ty nie masz racji :P

3. Peter MUSIAL spotkac Clauda poniewaz ma umiejetnosc stania sie niewidzialnym.

Tak, spotkał Claude ale tylko dzieki temu, że najpierw uratowal on Cheerleaderke., Nie wiemy czy Peter spotkał Claude jak Claire została zabita przez Sylera.

Gdyby sie dynamicznie zmieniala przyszlosc to Hiro z przyszlosci by nie mowil ze Sylar sie zregenerowal bo SYlar nie mialby juz tej umiejetnosci bo Claire zyje. A jak wiadomo on ciagle mysli ze Sylar sie zregenerowal.

Bo on się zregenerował w przeszłosci FUTURE HIRO. Przeczytaj Graphic Novel 30. Tam wszystko ładnie pisze:)

1. Hiro z przyszlosci nie wiedzial ze Claire przezyla do momentu w ktorym Ando z przeszlosci mu o tym nie powiedzial. Gdyby historia sie zmienila to by Hiro wiedzial.

Niby jakby wiedział?

Hiro jako jedyny pamieta przeszłosc, kiedy to Syler wybuchnał, a nie Peter, gdyż podczas rozmowy z Peterem w metrze terazniejszosc FUTURE HIRO zacznała sie zmieniac, a FUTURE HIRO tam nie było wiec go to nie objeło.

Czyli wychodzi na to, że Sylar nie zabił Claire (tak naprawdę to ukrył ją Bennet) = wszyscy myślą, że Claire nie żyje, a Sylar zaatakowany przez Hiro leczy się w naturalny sposób. Peter spotyka Claire jeszcze przed tym, jak ukrywa ją jej ojciec, więc przejmuje jej zdolności.

Przeczytajcie Graphic Novel #30 - String Theory czy jakos tak, tam wszystko pisze... Hiro mówil, że to syler wybuchnał :/ Nie rozumiem dlaczego tak to ciezko zrozumiec...

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 05.05.2007 - |13:23|

• 0

#27 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 05.05.2007 - |13:32|

Modes, to twoje luki sa bzdurne.
1. Hiro nie wiedzial ze Claire przezyla bo w jego orginalnej lini czasu Claire zginela. Po powrocie do swojej terazniejszosci nie zauwarzyl zmian wiec przyjal ze nie udalo sie jej uratować.
Obie wersje przyszlosci sa do siebie podobne ale nie identyczne.
2. A gdyby przyslosc sie zmieniala a pamiec Hiro po podrozy w czasie nie. W tej wersji mogl nawet nie byc w poblizu wybuchu.
3. Odcine 20 opowiada o tym co sie stalo w wyniku spotkania w metrze. Nie wiemy co by sie zdarzylo gdyby Hiro nie spotkal sie wtedy z Peterem.

No i gdyby bylo tak jak mowisz Hiro wiedzialby ze to Peter teraz wybuchl, a tego tez nie wie.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 05.05.2007 - |13:34|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#28 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.05.2007 - |13:41|

Przeczytajcie Graphic Novel #30 - String Theory czy jakos tak, tam wszystko pisze... Hiro mówil, że to syler wybuchnał Nie rozumiem dlaczego tak to ciezko zrozumiec...

Ogladnij sobie 1x20, Peter i Sylar mowia tam ze to Peter wybuchl a nie Sylar, niewiem dlaczego ci tak trudno zrozumiec ze Hiro moze sie mylic, przeciez niemogl byc na miejscu wybuchu poniewaz by nie zyl, wiec nie widzial kto tak naprawde wybuchl tylko sie domysla.

Hiro jako jedyny pamieta przeszłosc, kiedy to Syler wybuchnał, a nie Peter, gdyż podczas rozmowy z Peterem w metrze terazniejszosc FUTURE HIRO zacznała sie zmieniac, a FUTURE HIRO tam nie było wiec go to nie objeło.

Czyli zmiany w terazniejszosci dotycza wszystkich oprucz Future Hiro? Tylko on jeden pamieta jako to naprawde bylo? Tylko dlaczego go ta zmiana nie objela? To sie nie trzyma sensu.
Piszesz ze go nie objela poniewaz byl w terazniejszosci, lecz to sie nie trzyma sensu poniewaz terazniejszy Hiro z wiedza o ocaleniu cheerleederki przeksztalca sie w przyszlosci w Future Hiro.
Wiec albo jest 2 Hiro w przyszlosci a ten "future Hiro" jest jakby paradoksem albo zaczepiasz o teorie nieskonczonej ilosci alternatywnych rzeczywistosci zaleznej od wyboru jaki jednostka podejmie (tylko wtedy jakim cudem Hiro z terazniejszosci znalazl sie w przyszlosci alternatywnej a nie swojej? - alternatywnej poniewaz Future Hiro nie wie ze cheerlederka byla ocalona).

No i gdyby bylo tak jak mowisz Hiro wiedzialby ze to Peter teraz wybuchl, a tego tez nie wie.

A skad ma Hiro wiedziec ze to Peter wybuchl? Nie moglo go byc przy wybuchu poniewaz by zginal prawda?

. A gdyby przyslosc sie zmieniala a pamiec Hiro po podrozy w czasie nie. W tej wersji mogl nawet nie byc w poblizu wybuchu.

Bezsens. Jak zmienisz przeszlosc to automatycznie czesc decyzji w przyszlosci jest INNA niz byla. Tak wiec jak pamiec Hiro by sie nie zmianiala to mialby luki w pamieci (np. pamieta ze nie probowal ratowac Claire ale wszyscy mu wmawiaja ze probowal, bo wszyscy oprocz niego pamietaja ze probowal, a takich przykladow mozna by mnozyc).

Użytkownik Modes edytował ten post 05.05.2007 - |13:46|

• 0

#29 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.05.2007 - |14:23|

Ja bym to opisał inaczej

1.Syler zabił zabił Claire (i może koleżanke również. Bo wątpie, by Claire mogła ucieci Sylerowi, uciekła bo Peter jej pomógł).

Mam wrażenie, że nie oglądałeś odcinka 1x20 ;)
Kogo więc Sylar morduje w tym odcinku (5 lat po wydarzeniach z Texasu) Claire czy może jej sobowtóra ?
I jeszcze wyraźnie stwierdza że wreszcie ją odnalazł po tak długich poszukiwaniach.
Sprawdź dokładnie mniej więcej 32 minutę filmu :)

::. GRUPA TARDIS .::

#30 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 05.05.2007 - |23:36|

Mam wrażenie, że nie oglądałeś odcinka 1x20 wink.gif
Kogo więc Sylar morduje w tym odcinku (5 lat po wydarzeniach z Texasu) Claire czy może jej sobowtóra ?
I jeszcze wyraźnie stwierdza że wreszcie ją odnalazł po tak długich poszukiwaniach.
Sprawdź dokładnie mniej więcej 32 minutę filmu smile.gif

Omg, ja nie mówię o filmie, ale o róznych wariantach zmian czasu. Te zdanie nie odnosiło się do odcinka 1x20, ale ogólnie to całej fabuły podrózowania w czasie. Chodziło mi o to, że w zyciu FUTURE HIRO Claire zgineła (i być może jej przyjaciółka)...

Ogladnij sobie 1x20, Peter i Sylar mowia tam ze to Peter wybuchl a nie Sylar, niewiem dlaczego ci tak trudno zrozumiec ze Hiro moze sie mylic, przeciez niemogl byc na miejscu wybuchu poniewaz by nie zyl, wiec nie widzial kto tak naprawde wybuchl tylko sie domysla.

A czy ty w ogole wiesz, że Hiro cofnał się 5 lat w przeszłosc, spotkał Petera w metrze i powiedział mu, by ten uratował Cheerleaderke? Bo z tego co piszesz to chyba nie. Hiro zmienił przeszłosci i ta zmianą wpłyna na wszystko, np. na to, że bombą stał się Peter... No to jest moja teoria, ale jeżeli uważasz, że Graphic Novel #30, które wyraźnie mówi, że Syler był bomba, nie jest na to dowodem, to tak, masz racje: Claire była cały czas ukrywana, a bomba od poczatku był Peter.

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 05.05.2007 - |23:44|

• 0

#31 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 06.05.2007 - |08:29|

Czyli zmiany w terazniejszosci dotycza wszystkich oprucz Future Hiro? Tylko on jeden pamieta jako to naprawde bylo? Tylko dlaczego go ta zmiana nie objela? To sie nie trzyma sensu.
Piszesz ze go nie objela poniewaz byl w terazniejszosci, lecz to sie nie trzyma sensu poniewaz terazniejszy Hiro z wiedza o ocaleniu cheerleederki przeksztalca sie w przyszlosci w Future Hiro.

Zmiany dotycza wszystkich poza tymi ktorzy, byli poza obrębem zmian. (w tym wypadku przed pierwszym pojawieniem sie FHiro.)

A skad ma Hiro wiedziec ze to Peter wybuchl? Nie moglo go byc przy wybuchu poniewaz by zginal prawda?

A skad wiedzial ze oryginalnie to sylar wybuchl??
Bo tam byl i go ciachnal tym swoim mieczykiem. po czym tamten sie zregenerowal.
A gdy zrobilo sie goraco to sie teleportowal.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#32 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 06.05.2007 - |08:33|

czas to czas
nie jestem jakims znawca ale wydaje mi sie ze nie mozna byc poza obrebem zmian jak mozna byc poza czasem?
to bez sensu
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#33 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2007 - |10:29|

Zmiany dotycza wszystkich poza tymi ktorzy, byli poza obrębem zmian. (w tym wypadku przed pierwszym pojawieniem sie FHiro.)

Czyli piszesz ze FHiro posiada pamiec wydarzen ktore po zmianach nie mialy miejsca? Jesli tak to oczywiste jest ze Hiro by mial luki w pamieci, poniewaz nie pamietalby zadnych z wydarzen ktore nastapily PO zmianie czasu.
Ta teoria ma sens TYLKO jesli bierzemy za prawdziwa teorie o nieskonczonej licznie alternatywnych rzeczywistosci ... tylko wtedy jakim cudem FHiro nalezy nie do swojej przyszlosci (w jego przyszlosci wybuchl SYlar a nie Peter).

A gdy zrobilo sie goraco to sie teleportowal.

Ale jakby tam bym to by zatrzymal czas i wzial Ando ze soba a nie ze Ando zginal w wybuchu. Jedynym wytlumaczeniem tego ze FHiro tego nie zrobil jest takie ze FHiro nie byl na miejscu wybuchu dowiezial sie o nim juz po albo w trakcie i nie mogl uratowac Ando.
  • 0

#34 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 06.05.2007 - |11:02|

wiecie co

tak sobie obserwuje ta dyskusje i im dluzej ja czytam i im dluzej dyskutujecie tym brdziej zaczynacie sie sami platac :)

sorki takie mam wrazenie
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#35 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 06.05.2007 - |13:01|

a moze "save cheerleader, save the world" powiedzial do Petera Hiro z jeszcze dalszej przyszlosci - i nie odnosilo sie to do zajscia ze stadionu, ale wlasnie do momentu, kiedy sylar zabija claire w odcinku 20tym?
tzn, do obu - bo trzeba claire ocalic w obu przypadkach, zeby moc zabic Sylara.
?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#36 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 06.05.2007 - |13:35|

Ale jakby tam bym to by zatrzymal czas i wzial Ando ze soba a nie ze Ando zginal w wybuchu. Jedynym wytlumaczeniem tego ze FHiro tego nie zrobil jest takie ze FHiro nie byl na miejscu wybuchu dowiezial sie o nim juz po albo w trakcie i nie mogl uratowac Ando.

Pamietaj, że teraźniejszy Hiro sam nie wiem jak jeszcze uzywać swojej mocy, sam siebie ledwo co potrafi dobrze teleportować, a co dopiero miał zatrzymać czas wziać ando i uciekac. On był o włos od śmierci i watpie by myślał nad tym, kogo ma ratować. To tak jak dotkniesz goracej patelni - nie zastanawiasz sie co zrobic, ale odrazu reka Tobie odskakuje, tak samo z wybuchem: Hiro widzi, ze zbliza sie wybuch to odrazu się teleportowal, bez wiekszego namysłu.

a moze "save cheerleader, save the world" powiedzial do Petera Hiro z jeszcze dalszej przyszlosci - i nie odnosilo sie to do zajscia ze stadionu, ale wlasnie do momentu, kiedy sylar zabija claire w odcinku 20tym?
tzn, do obu - bo trzeba claire ocalic w obu przypadkach, zeby moc zabic Sylara.
?

Ciekawe spostrzezenie... Naprawde ciekawe :]
  • 0

#37 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 06.05.2007 - |15:46|

i nie odnosilo sie to do zajscia ze stadionu, ale wlasnie do momentu, kiedy sylar zabija claire w odcinku 20tym?
tzn, do obu - bo trzeba claire ocalic w obu przypadkach, zeby moc zabic Sylara. ?

raczej nie... future hiro nie wiedzial ze claire przezyla "homecoming" wiec skad mialby wiedziec ze ja zabije za piec lat? FHiro n sie cofnal w czasie powiedzial peterowi "save the cheerleader... " powrocil do swoich czasow, gdzie przeniesli sie hiro i ando i dopiero sie dowiedzial ze claire zyje
  • 0

#38 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 06.05.2007 - |16:43|

Wiecie co?Po przeczytaniu tych wszystkich teorii na tema Hiro i czasu stwierdzam iż ....już nic nie rozumiem z calej tej dyskusji! :angry: :angry: :angry:
Utwierdzam się w przekonaniu że albo wszyscy powyżsi tfurcy teorii czsowych albo scenarzyści leją straszną wodę!! :clap: :clap:
Raczej to scenarzyści coś poknocili :angry: :angry:
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#39 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 06.05.2007 - |16:47|

Jak dla mnie teraźniejszość Future Hiro wygląda tak:
1. Sylar odszukuje poszczególnych Herosów, aby przejąć ich zdolność.
2. Znajduje Claire (jeśli dochodzi do konfrontacji między nią a Sylarem, to Claire w jakiś sposób ucieka; jeśli dowiedziała się o niebezpieczeństwie przed konfrontacją to ucieka)
3. Albo z ww powodów, albo z jeszcze innych Bennet ukrywa córkę bardzo dokładnie - dlatego też Hiro, Peter itd. myślą, że ona nie żyje.
4. W przeddzień wybuchu Hiro rani Sylara nożem, lecz ten ucieka (oczywiście Sylar nie ma mocy Claire).
5. Następnego dnia następuje wybuch spowodowany przez PETERA (sam to potwierdził w 1x20). Peter nie ma mocy Claire, jednak żyje, gdyż on był źródłem wybuchu (temu typkowi radioaktywnemu nic się nie działo, kiedy używał swojej mocy).
6. Nathan (który jest prezydentem - plan Lindermana) zwala winę na Sylara, aby chronić swojego brata.
7. Hiro, jak reszta świata jest przekonana, że eksplodował Sylar. Hiro wyciągnął logiczne wnioski, zważywszy na to, jakie posiadał informacje - Sylar musiał dopaść Claire, a więc cios nic mu nie zrobił, a następnie spowodował wybuch.
8. Dzień po wybuchu Nathan wchodzi w życie "akt Lindermana" - zaczynają się łapanki herosów itd.
9. Hiro staje w obronie praw Herosów - uważają go więc za terrorystę. Bennet postanawia pomagać herosom nieszkodliwym, resztę przekazuje Parkmanowi.
10. Sylar po akcji z Hiro mógł najzwyczajniej w świecie iść do szpitala.
11. Sylar odzyskuje pełnie sił i dalej prowadzi masową egzekucję swojego gatunku.
12. Dopada Candice, potem Nathana i zostaje prezydentem.
13. Hiro cały czas prowadzi swoją walkę - w jego mniemaniu jeśli Claire zostałaby ocalona, to mógłby zabić Sylara. Cofa się więc w przeszłość i...

Resztę już znacie :]
  • 0
The memory remains.

#40 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 06.05.2007 - |17:19|

scenarzysci? nie raczej nie oni poprostu cos fajnego stworzyli to niasi forumowicze zczynaja sie za bardzo wglebiac w temat i tworzyc wlasne swoje teorie co niestety zaczyna za bardzo sie krecic knocic i stawac sie coraz mniej logiczne .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych