Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Pacific (2010)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#21 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 22.06.2009 - |18:27|

Ta muzyka jakoś mi nie pasuje, normalnie brak tylko amerykańskiej flagi.
Ale poczekajmy. Cienka Czerwona Linia czy Szyfry Wojny kompletnie mi nie podpasywały. Może tym razem będzie lepiej.
  • 0

#22 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 24.06.2009 - |14:43|

Rewelacja krótko mówiąc... Trailer niesamowity. Balistyka górą :-)

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 24.06.2009 - |14:43|

• 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.06.2009 - |22:30|

Wojnę w WW2 wygrał potencjał przemysłowy.
Pamiętać należy że przemysł USA zaopatrywał Wielką Brytanię jak i ZSRR w początkowej, krytycznej fazie.

Jeśli duża część potencjału Niemiec musi walczyć z flotą i lotnictwem USA i WB produkowaną przez USA nie mówiąc o wojnie z Japonią to nie ma o czym mówić.
Nie można jednak zapominać że to ZSRR pokonało większość potencjału militarnego Niemiec, ponosząc przy tym gigantyczne straty ludzkie w dużej części z własnej winy.

Najlepszymi żołnierzami a zwłaszcza lotnikami byli jednak członkowie Wermachtu i Luftwaffe, wspaniała generalicja, oficerowie i żołnierze, taktyka, wysokie morale, wyszkolenie i świetny sprzęt (produkowany za dokładnie)

http://en.wikipedia....War_II_air_aces

Co do miniserialu to oczywiście będzie to arcydzieło bo nic innego nie przyjmuję do wiadomości

Użytkownik Quendi edytował ten post 25.06.2009 - |22:31|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.06.2009 - |12:05|

_Neoo_: to napisze troche inaczej. Wejscie USA do wojny i pomoc surowcowa Uk i co najwazniejsze ZSRR sprawilo ze Niemcy nie mieli juz zadnych szans na wygranie tej wojny.
Gdyby USA nie weszlo do wojny to wedllog mnie Niemcy by mieli wieksze szanse na wygranie wojny niz ZSRR. Tak czy siak bysmy mowili albo po Niemiecku albo Socjalizm by nadal panwal w calej Europie (lacznie z Francja, Wlochami, Portugalia).
  • 0

#25 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 30.06.2009 - |23:46|

Modes, jak by było to nie wiadomo, ale Niemcy były średnio zmobilizowane gospodarczo do wojny. Nie dość, ze byli bardzo kiepsko do niej przygotowani (planiści zakładali, ze armia będzie gotowa w 1942, a flota w 1944, zaś pełna skala zbrojeń miała dopiero się dopiąć w latach 50-tych. Pokazała to inwazja na Polskę; o tym się raczej nie mówi, ale Niemcy zużyły lub straciły 1/3 sprzętu w czasie Fall Weiss, a ich organizacja pozostawała do życzenia. Nie jest tez żadną tajemnica, ze jeszcze w czasie Monachium Czesi mogli swobodnie rozłożyć nacierającą armie niemiecka. Dobre czołgi Rzesza dostała dopiero po zajęciu zakładów Skody... itd); to jeszcze jak ognia unikali pełnej mobilizacji potencjału. Ocenia się ze w szczytowym okresie poświęcali na armie 1/5 produkcji i PKB, podczas gdy USA u szczytu poświęcało 40% swojego przemysłu na produkcje wojenna. Robili mnóstwo głupot i popełnili wiele podstawowych błędów logistycznych, organizacyjnych i koncepcyjnych. Za to nadrabiali innymi atutami. Dopiero w 1944 jak zaczęło im się kolo tyłka palić zaprzęgli wszystko co mieli i zaczęli na gwałt budować podziemne fabryki o przerobie który mógłby rzucić na kolana przemysłowców nawet z USA. Ale wtedy było już za późno, wojnę mogli w ten sposób tylko przedłużyć, ale nie wygrać po klęskach w Rosji (tutaj brawa dla Georinga, który będąc marszałkiem lotnictwa Rzeszy nie wiedział nawet, ile ma transportów powietrznych i nie pomyślał o tym, by na kartce papieru policzyć ile zapasów dziennie potrzebuje armia pod Stalingradem). A na pokój raczej szans nie było, za dużo szczęścia musieliby mieć by ocaleć.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#26 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 14.09.2009 - |21:27|

W sieci pojawił się już drugi trailer serialu The Pacific - Polecam. Widać, że serial będzie kolejną perełką duetu Hanks-Spielberg. Niesamowite.

http://www.filmweb.p...2,News,id=54363

W trailerze w 53 sekundzie to Catherine Bell ?
  • 0

#27 Forceman

Forceman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 04.12.2009 - |22:51|

Jest już ustalona data startu tego mini-serialu? Po Kompani Braci spodziewam się równie emocjonującego widowiska.
  • 0

#28 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.01.2010 - |16:14|

"...Dzień po amerykańskiej premierze nowy mini-serial HBO "Pacyfik" zadebiutuje w Polsce.
Twórcami nowej produkcji HBO są Tom Hanks, Steven Spielberg i Gary Goetzman.
Serial pokazuje przeplatające się losy trzech żołnierzy piechoty morskiej w czasie walk na Pacyfiku podczas drugiej wojny światowej.
Premierę pierwszego odcinka będzie można obejrzeć w poniedziałek, 15 marca o godz. 20.10 w HBO i HBO HD....."

Źródełko ---> TUTAJ

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.01.2010 - |16:15|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#29 pacyfik.fan

pacyfik.fan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22.02.2010 - |19:17|

Super sprawa z tą premierą dzień po USA. W końcu równamy do zagranicznych standardów. Trochę się rozważyłem,na samą myśl o opowieści podobnej do tej z Kompanii Braci łezka mi się kręci w oku.
Okazuje się, że Pacyfik to podobno aktualnie najdroższy w produkcji serial w historii:)
Najważniejszy jest klimat tej produkcji, który w Polsce próbuje się już powoli budować. Na stronie serialu na Facebook'u, urządzono aktualnie obóz szkoleniowy dla rekrutów. Trochę się już w to wkręciłem, fajny klimacik.
  • 0

#30 filmlover

filmlover

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23.02.2010 - |14:59|

@pacifikfan Mam nadzieję, że ten budżet przełoży się na efekty specjalne, bo jeśli będą takie jak w kampanii albo Szeregowcu to już nie mogę się doczekać. A do premiery jeszcze całe 3 tygodnie.
  • 0

#31 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 02.03.2010 - |13:56|

Wygląda nieziemsko. Serial skazany na sukces :D. Z pewnością obejrzę sobie 2x, tak żeby HBO Polska też coś na tym zyskało za ich starania.

To, co mnie jeszcze cieszy z The Pacific to, że Band of Brothers przyniosło gigantyczne zyski dla HBO, dzięki czemu mogli sobie pozwolić na wydanie po $100 mln na takie seriale jak Rome, czy Deadwood. Mam nadzieję, że Pacific to powtórzy.
  • 0

#32 shifty_powers

shifty_powers

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 03.03.2010 - |13:17|

Wygląda nieziemsko. Serial skazany na sukces :D. Z pewnością obejrzę sobie 2x, tak żeby HBO Polska też coś na tym zyskało za ich starania.

To, co mnie jeszcze cieszy z The Pacific to, że Band of Brothers przyniosło gigantyczne zyski dla HBO, dzięki czemu mogli sobie pozwolić na wydanie po $100 mln na takie seriale jak Rome, czy Deadwood. Mam nadzieję, że Pacific to powtórzy.

Zdecydowanie przydałoby się gdyby zarobili na kolejne seriale - zwłaszcza następną produkcję wojenną :D Jeszcze nie ma Pacyfiku, a ja już chciałbym, żeby kręcili kolejny serial w tym klimacie. Btw, ma ktoś jakieś pomysły na tematykę? Może Afryka np, rzadko występuje w filmach, a serialu chyba nigdy żadnego nie było.
W weekend zacząłem oglądać po raz kolejny Kompanię Braci w ramach wkręcania się w klimat i... obejrzałem całość w 2 dni :P I ciągle mi mało. Oglądanie w kółko tych samych fotek i trailerów też już powoli mnie nudzi. Jeszcze tylko 12 dni na szczęście :) A potem czekanie na każdy kolejny odcinek ;)
  • 0
For he today that sheds his blood with me shall be my brother...

#33 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 03.03.2010 - |15:46|

Drugiej wojny już się na pewno nie tkną, ale może coś współczesnego. Generation Kill bardzo dobrze im wyszło.
  • 0

#34 shifty_powers

shifty_powers

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04.03.2010 - |10:34|

Drugiej wojny już się na pewno nie tkną, ale może coś współczesnego. Generation Kill bardzo dobrze im wyszło.

Generation Kill było dobre, ale trochę mało akcji w nim było. Pod tym względem bardziej podobał mi się Odległy Front (Over There). Ale zdaję sobie sprawę, że GK oparte jest na faktach, a OT jest wymysłem scenarzystów, więc mogli scenariusz odpowiednio podrasować, żeby się działo. Mimo wszystko z czystym sumieniem polecam obie produkcje.
A co do kolejnych produkcji twórców Pacyfiku i Kompanii Braci - chciałbym coś o mniej wyeksploatowanych wojnach zobaczyć: o I wojnie światowej albo o Korei. Wiem, był MASH, ale to zupełnie co innego ;) A może Wietnam? Przerobiony wiele razy w filmach, ale serialu żadnego sobie nie przypominam...
Tak czy inaczej, dalej obstaję przy tym, że chciałbym zobaczyć serial o wojnie w Afryce. Wielkie potyczki wojsk pancernych, to by było coś :D Tacy "czterej pancerni" na sterydach ;)
Ale to wszystko odległa przyszłość, najbliższa to Pacyfik i USMC kopiące tyłki Japońcom :D Byle do 15.03
  • 0

#35 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.03.2010 - |19:09|

Skoro pewnie wszyscy już widzieli trailery i kilka dotąd dostępnych fotek to może i spojrzą TUTAJ.
Zdaje się, że jeszcze tych fotek dotąd nie było, a ta mi się szczególnie spodobała. B)

Dołączona grafika

A jeśli się nie pomylili i podpis pod tym zdjęciem jest prawidłowy to zobaczymy Annę Torv czyli agentkę Olivię Dunham z Fringe. :D

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.03.2010 - |19:19|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#36 shifty_powers

shifty_powers

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 11.03.2010 - |20:16|

To ujęcie z góry momentalnie kojarzy mi się z tak samo kręconą sceną w 30 Days of Night. Tam wyszło to powalająco, tu pewnie będzie jeszcze lepiej :D Już wyszukałem tą fotę w wysokiej rozdziałce i wrzuciłem na tapetę :D epic :)
Byle do poniedziałku!!!
  • 0

#37 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 15.03.2010 - |19:47|

Realizacyjnie, techniczne, czy od strony graficznej, to serial miażdży. Rozmach niesamowity.
Wczułem się w klimaty, a tutaj trzeba czekać tydzień.
  • 0

#38 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 16.03.2010 - |00:52|

Bardzo dobrze się zapowiada i jak kolega napisał, pod względem technicznym rewelacyjnie. Małe zastrzeżenia co do postaci, które póki co mało charakterystyczne, wręcz ciężko mi kogokolwiek rozpoznać, może poza jednym. Wiadomo, gdy postaci się kojarzy, łatwiej jest się wczuć w ich dramat, inaczej trochę sucho się to ogląda, ale mam nadzieje że wraz z kolejnymi odcinkami, bedzie pod tym względem lepiej.
Namawiać do oglądania nie ma co bo to mus, no chyba że ktoś ma alergie na filmy wojenne.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#39 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 16.03.2010 - |10:00|

Właśnie najgorsze jest to, że tutaj mamy trzech głównych bohaterów i będzie ciągłe skakanie, co odcinki, dzięki czemu podejrzewam, że nawet nie będziemy kojarzyć aktorów drugoplanowych. Jak dla mnie najlepsze sceny oprócz zabawy z Japończykiem, to ta końcowa z piosenką urodzinową i moment, kiedy już dopływają do brzegu.
Przyznać się kto miał już w głowie obraz, kiedy kilku żołnierzy zgarnia w chełm od razu jak się klapa otworzyła?
Bardzo dobrze, to im wyszło :D.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 16.03.2010 - |10:01|

• 0

#40 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.03.2010 - |11:43|

Przemowa Pullera sprawiała, że rzygać mi się chciało, ale potem już było dobrze (dobrze, że nie pilot szybciej przechodzi do rzeczy niż w przypadku BoB). Więcej się wypowiem po paru odcinkach
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych