Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#3841 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.11.2014 - |20:21|

archriwum x 600zł, w uk 50 funtów... ale kto bogatemu narodowi zabroni - choć i tak jest taniej, niż było.

#3842 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.11.2014 - |20:24|

Do dziś masz 20% off, więc wychodzi 479,99 zł.

#3843 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 29.01.2015 - |16:33|

http://merlin.pl//br...ty_blu_ray.html 25% off na seriale.

#3844 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.02.2015 - |18:26|

Dexter - Sezon 8 (4 DVD)
Gra o tron - Sezon 4 (5 DVD)
Gra o tron - Sezon 4 (5 DVD) - wydanie specjalne
Wikingowie - Sezon 1 (3 DVD) - wersja eksluzywna
Olive Kitteridge (2 DVD)

#3845 kubisz

kubisz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 20.10.2015 - |08:37|

6.11.2015 - "Zakazane Imperium", kompletna kolekcja, sezony 1-5 (22DVD):

Tak przy okazji - czyżby w Polsce już się nie wydawało seriali na DVD/BR? Kiedyś ten wątek żył, pojawiały się informacje na bieżąco o nowościach, wznowieniach, promocjach itp. A od 8 miesięcy cisza...

• 0

#3846 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 23.10.2015 - |21:20|

Nie oszukujmy się, na rynku został praktycznie tylko Galapagos. Imperial raz na ruski rok jakiś serial wyda, to samo Best Film. Ten drugi niby zapowiedział jakieś seriale na jesień, na stronie są, ale kupić nigdzie nie można, Zresztą zazwyczaj na jednym sezonie się kończy, a nawet jak coś kontynuują, to trzeba czekać latami na kolejne sezony. Ja już od 2 lat nic nie kupiłem, bo to co mnie interesuje ciągle nie jest skończone (np. Fringe), a "Grę o Tron" biorę z USA.

W dodatku nie chodzi też tutaj o temat, ale o całe forum, które nie wiedzieć czemu zaczęło nagle umierać :-/

• 0

#3847 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 26.10.2015 - |15:35|

BSG wydali dwa sezony i reszty ani widu ani słychu. Chyba też zacznę szukać wydań zagranicznych - ale ja niestety wymagam tekstu po polsku i z tym jest czasem problem. Jestem z tych dinozaurów, co lubią mieć tłoczoną płytę z okładką i co jeszcze bywają w kinie, także na pozycjach, nazwijmy to, archiwalnych.

A Forum milczy, bo nie ma za wiele wartościowych produkcji do komentowania.

Kultura dyskusji też ostatnio w sieci ogółem upadła do poziomu memów i obrazków na portalach społecznościowych. Jak się nawet szuka w necie porządnie napisanej recenzji czy artykułu na temat jakiegoś filmu czy serialu - to się trzeba natrudzić. Bo wszędzie poprzepisywane od dystrybutorów agitki, te same tezy albo zwykły, infantylny hejt. W szkole uczą czytać po łebku fragmentów to i filmy i seriale widzowie zaczynają tak oglądać. Efekt to całkowita bezrefleksyjność i powielanie cudzych opinii w blasku nieomal własnej nieomylności i rzekomej indywidualności w osądach.

Raziło mnie jakiś czas temu, że na Forum posucha - ale z dwojga złego wolę jak tu zaglądają ludzie, co mają coś do powiedzenia. Lepiej mniej a w lepszej jakości. I są tutaj ciekawe spostrzeżenia, opowiadania i opinie o tych produkcjach, które warto zobaczyć. O miernocie filmowej i serialowej po prostu ci co tu się udzielają nie wspominają. W ramach walki z posuchą na Forum raz na jakiś czas próbuję napisać coś więcej niż, że fajne albo nie fajne. Więc zachęcam - też tak róbcie. Popracujmy u podstaw to może nadejdzie trochę aktywnych użytkowników, którzy potrafią z sensem i ciekawie pisać i potrafią oglądać ze zrozumieniem.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 26.10.2015 - |15:36|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#3848 kubisz

kubisz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 03.11.2015 - |20:00|

No właśnie przerwanie "BSG" najbardziej mnie wkurzyło. Trochę też "Fringe", bo tu zabrakło przecież tylko jednego sezonu do kompletu. Za kilka dni ma pojawić się drugi sezon "Persons Of Interest", ale tutaj też jakoś nie wierzę w pojawienie się całości na naszym rynku...

Z tym, że nie ma za wiele wartościowych produkcji do komentowania, to nie do końca się zgadzam. Oglądam kilka naprawdę znakomitych seriali ("Homeland" s05, "The Affair" s02, "Fargo" s02), czekam na kilka następnych solidnych powracających ("GoT" s06, "Sense8" s02). Na innych stronach czytam czasem, że na obejrzenie wszystkiego, co niezłe tegorocznej serialowej jesieni, trzeba byłoby porządnie rozciągnąć dobę.

Co do tego forum, to sam żałuję, że nie mam czasu ani motywacji, żeby coś czasem napisać...

• 0

#3849 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 05.11.2015 - |12:08|

Z BSG też mnie wkurzyli. Co do "Fringe", to 5 sezon na bank wyjdzie, ale już po nowym roku. W Niemczech jest PL wersja, więc tu byłbym spokojny. "Persons of Interest" też ma PL w trzecim sezonie podane, więc kontynuować pewno będą i ten tytuł, ale jak to u nas - potrwa to baaaardzo długo.

• 0

#3850 kubisz

kubisz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06.11.2015 - |16:58|

Do "Fringe" mam taki sentyment, że chętnie kupiłbym całość, nawet gdybym już nigdy nie znalazł czasu, żeby do tego serialu wrócić i obejrzeć ponownie. Tak więc mam nadzieję, że masz rację. "Persons of Interest" - o polskich napisach w niemieckich wydaniach wiem, ale pewności raczej nie ma, że to się przełoży na wydanie tego w u nas. To z kolei serial, który mam na liście "koniecznie-do-obejrzenia", więc tu też obyś miał rację. Dzięki za odpowiedzi :)

• 0

#3851 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 23.11.2015 - |20:15|

Z uwagą, że człowiek kupiłby serial, nawet stary, choćby nie miał w przewidywalnym czasie czasu, go na tym nośniku obejrzeć - w pełni się zgadzam. Ja też z tych dinozaurów. Po prostu mi szkoda, że dystrybucji się nie chce dla niszowego klienta zrobić takiego np porządnego wydania B5, TNG, SAAB - gdzie byłyby nie tylko napisy po polsku ale i przetłumaczone dodatki itd.

Patrzę z żyłującą zazdrością na znajomego audiofila, który pławi się w rozkoszy niskich nakładów płyt winylowych i pokazuje: Patrz jaka okładka, jaki ten kwadratowy format jest piękny! Płaci jak za zboże, ale ma.  Już ten niszowy rynek istnieje.

A ja się chyba nie doczekam takiego dla seriali na dvd. Ze starszymi filmami, szczególnie tymi nie po angielsku, jest łudząco podobnie.

Więc wołajmy na puszczy. Trochę osób się znajdzie, co kupi. W dobie kiedy swobodnie można pominąć pośredników, dlaczego nie można wytłoczyć legalnego wydania np. SGU dla 100 osób?  Nie ma kosztów reklamy, dystrybucji do sklepów - wszystko już wymyślono, zaprojektowano przetłumaczono - trzeba tylko grafika do adaptacji okładki,menu w dvd i tłumacza materiałów dodatkowych. Jeżeli istnieją systemy rozliczające prawa autorskie, gdy klient kupuje za kilka centów jedną piosenkę - to przecież można to powielić dla rynku wideo. Ale jest w tym jakaś ukryta globalna strategia, że tego się nie robi. Dystrybutorzy wydań filmów i seriali z jakiejś niezrozumiałej dla mnie przyczyny nie rozumieją, że świat się zmienił i nie ma tu procesów dostosowawczych jakie ewidentnie na rynku muzycznym dzieją się na naszych oczach. A szkoda.

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#3852 kubisz

kubisz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 24.02.2016 - |15:06|

Właśnie znalazłem zapowiedź wydania 5. sezonu "Fringe" na DVD (11.03.2016). Tak więc będzie komplet...

http://www.galapagos.../film-7391.html

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych