Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#361 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 19.12.2007 - |16:28|

Co do "Allo' Allo'" to podczas mojej wizyty w MM zerknąłem trochę "do środka" pudełka i wydawało mi się, że było widać tacki od opakowań typu digi-pack, a nie pojedyncze slimy. Zresztą w jednym ze sklepów powiedzieli mi, że wydanie przypomina trochę "Robin Hooda" tylko, że jest grubsze, a "Robin Hood" jest w digi-packu.

No to teraz żałuje, że kupiłem ;(
  • 0

#362 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.12.2007 - |21:20|

Hm..... ja znowu z antyreklamą ;)
Wyłapałem w sumie kolejnego bubla wydawniczego po opisanym na poprzedniej stronie SG-1.
Tym razem chodzi o nowe wydanie w R2 - Friends : Complete Seasons 1-10 Box Set - 30 Discs (New design) [2007]

Dołączona grafika

W skrócie: kolejny box z źle przemyślanym trzymaniem/zabezpieczeniem płyt.
Rysowanie się i wypadanie itd a płytki są dwustronne więc potrzebna jest zdwojona ostrożność.
Do tego brak jakichś znaczących extrasów nie mówiąc już o nowych czy wersjach uncut.
A najlepsze jest to, że części osób zdarzyło się otrzymać źle nagrane wersje odcinków.
Mianowicie np.na obu stronach były nagrane te same odcinki a przez to brakowało kilku odcinków. LOL

Ok to by było tyle :D
Podsumowując nie jest to jakieś super NOWE wydanie warte pozbycia się starego jeśli je ktoś ma.
A jak ktoś się zastanawia nad kupnem któregoś to jak radzą spokojnie można kupić wcześniejsze.

Choćby SN s02, co zapowiadali na październik 2007 ...

No właśnie jakoś tak ucichło o 2 sezonie Supernaturala w Polsce.
Może ktoś coś wie lub słyszał ? :unsure:

A swoją droga wszystko teraz jakoś tak jest opóźnione :angry: w dostawach pocztowych a wszystko pewnie przez zbliżające się święta.
Ciekawe kiedy mi w takim razie przyjdzie choćby Razor pewnie w 2008 :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.12.2007 - |21:22|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#363 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 19.12.2007 - |21:52|

Inuki tutaj masz link do "Spawna" ale chyba jest wersja animowana, gdzie producenten wykonawczym jest Todd McFarlane.

http://www.galapagos.../film-4956.html

Użytkownik boscorelli edytował ten post 19.12.2007 - |21:53|

• 0

#364 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 20.12.2007 - |17:44|

Nie wiem jak to jest z dostawa przy tej najtanszej opcji, ale w opisie zamowienia widnieje optymistyczne 28 grudnia :D .

To mi pisze 26 Grudnia ;) Ah ci Amerykanie i ich jednodniowe swieta. Pewnie doperio po nowym roku przyjdzie.
  • 0

#365 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.12.2007 - |18:25|

Panowie w Wy piszecie o: "....Dispatch estimate for these items:...." czyli przybliżony czas WYSŁANIA czy o wersji kiedy to powinno być u Was ?
Bo to jest różnica.
I co innego oni podają na początku a potem co innego wychodzi na końcu po złożeniu zamówienia. ;)
Na początku zazwyczaj podają datę wysłania [bo to działa na psychikę] a potem się okazuje ,że trzeba doliczyć ileś tam dni na otrzymanie. ^_^

Ja teraz na przykład jak zamawiałem w amazon.uk - BSG:Razora kiedy on wychodzi 24 grudnia to mi na początku cwaniaki pisali o 25 ale potem to uściślili,że to data wysłania a przybliżony czas dostawy to 8-10 styczeń 2008.

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.12.2007 - |18:26|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#366 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.12.2007 - |21:13|

Panowie w Wy piszecie o: "....Dispatch estimate for these items:...." czyli przybliżony czas WYSŁANIA czy o wersji kiedy to powinno być u Was ?
Bo to jest różnica.
I co innego oni podają na początku a potem co innego wychodzi na końcu po złożeniu zamówienia. ;)
Na początku zazwyczaj podają datę wysłania [bo to działa na psychikę] a potem się okazuje ,że trzeba doliczyć ileś tam dni na otrzymanie. ^_^

Ja teraz na przykład jak zamawiałem w amazon.uk - BSG:Razora kiedy on wychodzi 24 grudnia to mi na początku cwaniaki pisali o 25 ale potem to uściślili,że to data wysłania a przybliżony czas dostawy to 8-10 styczeń 2008.

Dokładnie te daty wysłania itp. w sklepach jak Amazon trzeba brać z przymrużeniem oka.

Zamówiłem w amazon UK na początku grudnia Star Trek DS9 (swoją drgą ładna cane w promocji świątecznej - niecałe 19 funtów z vat za sezon). Najpierw podali wysyłka 13 grudzień, po 13 dostałem maila że z winy dostawcy wyślą między 8 a 26 stycznia. A na koniec wczoraj dostałem maila że już wysłali.

Więc jak widać nie tylko u nas w kulki lecą hehe Pozatym i tak nasza "kochana" poczta największy wpływ będzie miała na realizacje przesyłki.
  • 0

#367 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.12.2007 - |21:30|

Bo tu cały bajer polega na słowach "przybliżony/przewidywany" czas wysłania :P tu nie ma gwarancji.
A dostarczenie to już całkiem inna bajka.
I masz rację Poczta Polska ma tu OGROMNY wpływ na dostarczenie :( :( niestety i do tego ten okres świąteczny - czekam już na 3 przesyłki [2 już dosyć spóźnione, 1 jeszcze nie] a niebawem dojdzie ta z Razorem

Zamówiłem w amazon UK na początku grudnia Star Trek DS9 (swoją drgą ładna cane w promocji świątecznej - niecałe 19 funtów z vat za sezon).

Właśnie fajna cena a ja wciąż nie łapię czemu Voyager i Entek są takie drogie - pomijając ,że są najnowsze. :unsure:

A na koniec wczoraj dostałem maila że już wysłali.

E to ja miałem lepiej bo zamawiając 2 sezon SG-A we wrześniu podali mi przewidywany termin wysłania marzec 2008 - akurat nie mieli wtedy na magazynie SG-A.
Więc anulowałem zamówienie i zrobiłem je jeszcze raz 4-5 dni później i okazało się ,że termin z marca zmienił się już na 2-3 tygodnie = październik.
Więc z tymi datami trzeba bardzo uważać i czytać wszystko dokładnie. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.12.2007 - |21:31|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#368 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 21.12.2007 - |08:18|

Jak do tej pory amazon.com zawsze podawał mi daty, które się sprawdzały... już nie pamiętam, co pokazuje amazon.co.uk, bo chyba tylko ReGenesis u nich kupowałam, ale com zawsze od ręki podaje shipping estimate (czyli odpowiednik dispatch estimate z co.uk) i delivery estimate, czyli kiedy towar dotrze do mnie. Jeżeli przy płytce jest napisane, że usually shipis within 24 hours, to przy złożeniu zamówienia rano wysyłają jeszcze tego samego dnia, a jak zamówię po południu, to następnego... i jeszcze nigdy nie przekroczyli mi terminu podanego w delivery estimate... aż do teraz :D Na razie mam jedną przesyłkę, która miała dotrzeć do 14 grudnia, czyli już tydzień obsuwy jest, a idzie lotniczą... ale jestem więcej niż pewna, że to jest już dawno w Polsce... może do końca stycznia do mnie dotrze...
  • 0
Dołączona grafika

#369 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 21.12.2007 - |10:40|

Bo to jest różnica.

Jeszcze umiejetnosc czytania nie weszla u mnie w faze regresji, wiec pisze o delivery estimate. ;) Zreszta trudno pomylic skoro wyslali paczke tego samego dnia co bylo zamowienie.
A kiedy to juz dojdzie to zupelnie inna sprawa, ale i tak nie spieszy mi sie za bardzo. :)
  • 0

#370 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.12.2007 - |16:38|

Jeszcze umiejetnosc czytania nie weszla u mnie w faze regresji, wiec pisze o delivery estimate. ;) Zreszta trudno pomylic skoro wyslali paczke tego samego dnia co bylo zamowienie.

Spoko :D ;) mylić się rzecz ludzka szczególnie jak się człowiek czymś ucieszy jak np zamówieniem a w perspektywie otrzymaniem zamówionej pozycji. :lol:

A przy okazji w końcu dzisiaj otrzymałem jedną przesyłkę wysłaną przez znajomego z Anglii 8 grudnia. :D
I też uważam podobnie jak koleżanka ,że ta przesyłka najdłużej zabawiła w naszej poczcie.

i jeszcze nigdy nie przekroczyli mi terminu podanego w delivery estimate... aż do teraz
..... ale jestem więcej niż pewna, że to jest już dawno w Polsce... może do końca stycznia do mnie dotrze..

Kiedyś jest ten pierwszy raz.
Zapewne w przyszłym tygodniu powoli zaczną nadrabiać zaległości z przesyłkami bo teraz każdy myśli tylko o świętach sorry :P o szale świątecznych zakupów. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#371 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 23.12.2007 - |14:34|

Jesli chodzi o mnie, to nie od dzisiaj wiem,ze wszystkiemu winna jest nasza poczta. Mam wielu znajomych i przede wszystkim rodzine, ktora siedzi za granica. Jesli cokolwiek mi wysylaja, to zawsze mnie o tym informuja. Paczka nadana poczta lotnicza idzie okolo 3 tygodni ( z tajnych informacji wiem, iz zawsze jakis tydzien jest przytrzymywana na poczcie.) :blink: Ale to jeszcze nic!!!!!!. Jesli cokolwiek dostaje, to z napisem,, Przesylka Uszkodzona". Jestem przekonana ,iz na naszej poczcie szukaja pieniedzy,albo narkotykow. :unsure:
  • 0

#372 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 25.12.2007 - |18:29|

Wiadomo może kiedy wychodzi Prison Break s2 box ?
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#373 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.12.2007 - |21:04|

Wiadomo może kiedy wychodzi Prison Break s2 box ?

Nie.
Pewnie jak coś, to więcej informacji na ten temat jak i innych pozycji będzie po Sylwestrze.
I oby ich było jak najwięcej w 2008.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#374 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 26.12.2007 - |15:23|

Własnie , oby bylo ich jak najwiecej. Mimo,ze i tak juz cos u nas ruszylo to nadal jest to zbyt malo,aby byc zadowolonym w 100 procentach. Jak narazie nie widze innych mozliwosci , jak sprowadzania seriali za posrednictwem Amazonu. Szkoda. ;)
  • 0

#375 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 27.12.2007 - |23:55|

Dobra wiadomosc dla fanow BSG. Na amazon UK jest promocja na boxa 1-3 sez + miniseria za 39,97 funtow + VAT i przesylka. Przecena z 69,99 wiec sporo. Skusilem sie i kupilem :)
link do amazon
  • 0

#376 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2007 - |15:35|

Dobra wiadomosc dla fanow BSG. Na amazon UK jest promocja na boxa 1-3 sez + miniseria za 39,97 funtow + VAT i przesylka. Przecena z 69,99 wiec sporo. Skusilem sie i kupilem :)

Ta cena to jest jak dobrze pamiętam od początku ukazania się tego boxu.
Jedyny problem z nim to taki iż wiemy ,że raczej będą tylko 4 sezony więc najsensowniej jest poczekać i mieć już kompletny box = 4 sezony.
Ale spoko sam wiem jak to jest kiedy się człowiek na coś napali. ;)
Ja akurat mam 3 sezony osobno więc mi tam lotto czy za rok wyjdzie kompletny box czy za dwa bo i tak będę kupował 4 sezon osobno.
No chyba, że wydadzą jakoś super fajnie w komplecie te 4 sezony.

ps. a swoją drogą to amazon.uk czyli Region 2 zaczął już wysłać BSG:Razora do klientów.
Jupi już się nie mogę doczekać. :D :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.12.2007 - |16:03|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#377 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.12.2007 - |10:54|

Wcześniej pisaliśmy iż w dwu płytowym wydaniu Transformers mimo informacji na "okładce" niema pl napisów w drugiej płytce.
Dzisiaj trafiłem na taką informację w necie odnośnie tego wydania.
Że podobno :unsure: Imperial wymienia tą drugą płytkę na taką z napisami.

Czy ktoś już to robił i mógłby to potwierdzić ? ?
Czy też jest to tylko plotka. :(

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#378 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 31.12.2007 - |11:41|

Wcześniej pisaliśmy iż w dwu płytowym wydaniu Transformers mimo informacji na "okładce" niema pl napisów w drugiej płytce.
Dzisiaj trafiłem na taką informację w necie odnośnie tego wydania.
Że podobno :unsure: Imperial wymienia tą drugą płytkę na taką z napisami.

Czy ktoś już to robił i mógłby to potwierdzić ? ?
Czy też jest to tylko plotka. :(

Możesz podać link do tego info, bo chcę do nich napisać, a wypadałoby rzucić konkretami ;)
  • 0

#379 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.12.2007 - |13:07|

Oj z tym ciężko będzie bo pisząc ,że znalazłem to dzisiaj miałem na myśli ok 1 w nocy. ;)
Więc już nawet za bardzo nie pamiętam jaka to była strona.
To nie była jakaś konkretna oficjalna informacja tylko bardziej zasłyszana pogłoska.
Dlatego chciałem się i tu dowiedzieć czy ktoś może wie o tym coś więcej ale napisać do nich nie zaszkodzi ciekawe co Ci odpowiedzą.

A tak przy okazji wygląda nasze wydanie Aliasa "od środka". ;)

Dołączona grafikaDołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 31.12.2007 - |13:10|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#380 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 01.01.2008 - |22:08|

Jeżeli chodzi o Transformersy to też to czytałem w komentarzach na filmweb jeżeli dla was to wiarygodnie źródło informacji to tu jest link http://www.filmweb.p... i dodatki.html lub tu http://www.filmweb.p.../Metal Box.html (komentarz mistertadeo z 7 grudnia )

Ja osobsicie jeszcze w tej sprawie nic nie robiłem ze względu na przerwę świąteczna ale jutro mam zamiar zadzwonić lub wysłać maila.
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych