PLUSY:
+ okzuje się, ze Sun jednak zaszła w ciążę na wyspie, czyli grozi jej śmierć w ciągu 2 miesięcy.
+ może nie rewelacyjna, ale napewno ciekawa retrospekcja Sun
+ czyżby Kate była w ciąży?! Moja gratulacje dla Jamesa
+ kolejne dowody na to, że ta wyspa jest pokręcona. Wydaje się ona leczyć ludzi, nie tylko z nieuleczlnaych chorób, ale też przyspiesza proces gojenia się ran. Co do tego drugiego - to dziwne, że dr Jack nigdy tego nie zauważył, będać na wyspie 90 dni. Jednym słowem - dziwne...
+ Juliett jak zwykle gra na dwie strony, a może i na 3 strony. Dawno zapomniany przez nas bunkier medyczny ponownie odsłania swoje tajemnice, Juliett używa w nim tajnego przejścia. Wynik badania na Sun to kolejny etap badań prowadzonych przez Juliett na wyspie, może ten przypadek będzie przełomowy i zła passa odejdzie w niepamięć. Może bo zniszczeniu bunkra Swan kobietom w ciąży nic nie grozi? Oby tak.
+ dokończenie historii z rozbitkiem dało interesujące informacje. Dziewczyna nie dość że ładna, to jeszcze poliglotka Dzięki niespodziewanej pomocy Bakunina dziewczyna został uratowana, przez co rozbitkowie powinni dowiedzieć się wielu ciekawych informacji. Przedsmak tego już mieli pod koniec tego odcinka, gdzie Hugo dowiedział się o tym, że żadnej akcji ratunkowej nie było i niema, gdyż znaleziono wrak samolotu. Teoria o równoległych światach czy to, że cała akcja dzieje się po smierci rozbitkó wydaje mi się mało prawdopodobna. Ja stawiam na to, że w jakiś sposób Dharma czy Hanso Foundation sfingowała wypadek i pokazała światu inny samolot albo coś takiego.
MINUSY:
- Charkie miał rację, gdyż Lostowicze nie powinni pozwolić iść wolno Bakuninowi tylko dlatego, że Desmon dał mu słowo. Już parokrotnie rozbitkowie byli oszukiwani przez Innych, więc takie umowy słowne w obliczu wojny na wyspie dużo nie znaczą
- żadnych wyjaśnień co do tego, jak panna spadochroniarka znalzł się na wyspie. To mnie nurtowało po obejrzeniu poprzedniego odcinka, i liczyłem na jakieś wyjaśnienie, chociaż małe. Cóż, trzeba jeszcze poczekać. :]
Użytkownik Halavar edytował ten post 12.05.2007 - |10:25|