Skocz do zawartości

Zdjęcie

No to zaczynamy dyskusje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#361 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.09.2009 - |11:02|

Bo też nikt nie powiedział, że statek ciągle porusza się w linii prostej przed siebie. Równie dobrze może robić jakieś koła czy inne wariacje kierunkowe.

No nikt, ale - tak logicznie myśląc... statek pradawnych rozsiewa sobie życie i wrota w danej galaktyce powiedzmy przez 10 tyś lat, potem opuszcza galaktykę i siedzi następne 10 tys. lat w następnej. Te parę milionów lat to troszkę za mało, żeby rozsiewać po kolejnych galaktykach i jeszcze mieć czas na "powroty".

Nie chodziło mi o powrót do jakiejś galaktyki tylko właśnie o przemieszczaniu się w niej w formie np zacieśniającego się koła. Potem można to znowu zmienić w inną stronę w czasie tych przykładowych 10 tys lat przebywania w danej galaktyce. Poza tym nie zapominajmy że galaktyka nie jest płaska , dwuwymiarowa tylko jest przestrzenna więc jakkolwiek by się tam Destiny nie poruszało to zawsze istnieje możliwość zahaczenia o jakąś starą lokację.

Dlatego na wrotach produkowanych przez statek nie będzie konstelacji jako symboli. Coś mi się wydaje, że w SGU adresy wrót będą po prostu czymś w rodzaju numeru telefonu.

Ta a już z rok temu prognozowaliśmy ,że pierwszym numerem jaki wybiorą wrota będzie 90210. ;)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#362 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.09.2009 - |17:22|

Ziaaaaaw,

Witam,
Dawno mnie tu nie było, znaczy byłem ale jakoś nie było co pisać :)

Baaaardzo niecierpliwie wyczekuje nowego serialu. Na bierząco trailery oraz wszelkie info pojawiające się tu na stronce. Na szczęście do 2 października coraz bliżej.
Mam nadzieje że serial dorówna poprzednikom (sg-1 i sg-a)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#363 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 28.09.2009 - |18:18|

Mnie w tym wszystkim interesuję tylko jedno, z kim przyjdzie im się zmierzyć tym razem ? byli Gould, Wraith, mam nadzieję, że utrzyma poziom Atlantis pod względem efektów i klimatu.
  • 0

#364 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.09.2009 - |21:48|

Mnie w tym wszystkim interesuję tylko jedno, z kim przyjdzie im się zmierzyć tym razem ? byli Gould, Wraith, mam nadzieję, że utrzyma poziom Atlantis pod względem efektów i klimatu.

Ja mam nadzieje wprost przeciwną.. :P Jeżeli będzie jak SGA, to podziękuje po kilku epach. Ale widać, że twórcy chcą coś mrocznego i nowego, także raczej się nie boje o powtórke z atlantisa.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 28.09.2009 - |21:49|

• 0

#365 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 29.09.2009 - |15:49|

Mnie w tym wszystkim interesuję tylko jedno, z kim przyjdzie im się zmierzyć tym razem ?

Z kosmicznymi emo :P. W jednym z trailerów było w podkładzie emo core, więc traktuje to jako podpowiedź. Zresztą byłoby to kontynuacją Atlantisa - Wraith to kosmiczni Goci, więc teraz czas na emo.
A tak na poważnie - mam nadzieję, że nie trafią równie "mrocznego" jak wampirki i tak mało inteligentnego jak Goaul'dowie. Od początku swojego istnienia StarGate bardzo się posunęło w swoim dążeniu do osiągnięcia stanu maksymalnego idiotyzmu (od czasu do czasu zdarza mi się oglądnąć powtórkę z jakiegoś odcinka i niestety nie działa to na korzyść SG, właściwie głównie SGA). Chciałbym, żeby ten trend wreszcie zaczął się odwracać.

Użytkownik graffi edytował ten post 29.09.2009 - |15:51|

• 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#366 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 29.09.2009 - |16:04|

Mnie w tym wszystkim interesuję tylko jedno, z kim przyjdzie im się zmierzyć tym razem ?

Z kosmicznymi emo :P. W jednym z trailerów było w podkładzie emo core, więc traktuje to jako podpowiedź. Zresztą byłoby to kontynuacją Atlantisa - Wraith to kosmiczni Goci, więc teraz czas na emo.
A tak na poważnie - mam nadzieję, że nie trafią równie "mrocznego" jak wampirki i tak mało inteligentnego jak Goaul'dowie. Od początku swojego istnienia StarGate bardzo się posunęło w swoim dążeniu do osiągnięcia stanu maksymalnego idiotyzmu (od czasu do czasu zdarza mi się oglądnąć powtórkę z jakiegoś odcinka i niestety nie działa to na korzyść SG, właściwie głównie SGA). Chciałbym, żeby ten trend wreszcie zaczął się odwracać.

Powinni trafić na mroczne postacie z twojego avatara :lol: Poważnie. Tak jak już pisałem, efekty i klimat Atlantis mile widziany w Universum, bo inaczej sobie odpuszcze.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 29.09.2009 - |16:04|

• 0

#367 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 29.09.2009 - |16:24|

Powinni trafić na mroczne postacie z twojego avatara :lol: Poważnie. Tak jak już pisałem, efekty i klimat Atlantis mile widziany w Universum, bo inaczej sobie odpuszcze.

To coś mi się zdaje że sobie odpuścisz, czytając recenzje pilotowych odcinków ciągle przewija się jedna myśl że serial jest znacznie mroczniejszy od swych poprzedników gdzie nie gdzie są porównania do BSG więc o czymś to może świadczyć ;)
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#368 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 29.09.2009 - |16:30|

czytając recenzje pilotowych odcinków ciągle przewija się jedna myśl że serial jest znacznie mroczniejszy od swych poprzedników

Dokładnie o to mi chodzi. Klimat w Atlantis jaki był ? zdecydowanie mroczniejszy :-)i tego też oczekuję od universum.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 29.09.2009 - |16:31|

• 0

#369 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 29.09.2009 - |17:59|

Dokładnie o to mi chodzi. Klimat w Atlantis jaki był ? zdecydowanie mroczniejszy :-)i tego też oczekuję od universum.

Z tym mrocznym klimatem w Atlantis można by było dyskutować fakt były na prawdę mroczne odcinki ale do BSG im daleko, jak to powiedział jeden z recenzentów "nie zdziwił bym się gdyby na końcu wszyscy zginęli" :)
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#370 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 29.09.2009 - |18:36|

BSG jest przereklamowane - ja w każdym bądź razie tam mroku nie widzę.
Głównym "grzechem" SG-1 i SGA jest rutyna - po pewnym czasie odcinki zaczynają być do siebie podobne, według schematu "wchodzimy, kopiemy tyłki czarnym charakterom, wychodzimy, każdy jest szczęśliwy" albo "łapią nas, kopiemy tyłki czarnym charakterom, ...". Kilka takich epków i zabija to całe napięcie w serialu. Mam nadzieję, że SGU utrzyma się jak najdalej od tego schematu jak najdłużej bo, że w końcu polegnie, to jest (prawie) pewne.
  • 0

#371 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.10.2009 - |18:16|

No Panie i Panowie. Jeszcze 8h i albo będzie totalna klapa albo będzie dobry serial. ;)
  • 0

#372 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 02.10.2009 - |18:22|

No Panie i Panowie. Jeszcze 8h i albo będzie totalna klapa albo będzie dobry serial. ;)

Poprawka - już jest, tylko my jeszcze o tym nie wiemy ;)
  • 0

#373 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 02.10.2009 - |18:53|

Poprawka - już jest, tylko my jeszcze o tym nie wiemy ;)

No właśnie w tym problem że jeszcza niema :(
graffi czyżbyś wiedział coś czego my nie wiemy ? <_< ;)

Użytkownik mario537 edytował ten post 02.10.2009 - |19:02|

• 0
Dołączona grafika

#374 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.10.2009 - |19:21|

Panowie proszę bez spamu to nie chatbox.
graffi już od dawna jest nastawiony na nie stąd jego opinia, że będzie kicha ...ups jest bo odcinek już nakręcono. ;)

Swoją drogą uaktualniłem trochę opisy w tematach niektórych odcinków SG-U.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#375 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 02.10.2009 - |19:33|

Żeby tak przybliżyć wam no to dziś o godzinie 21:00 na stacji Syfy będzie premiera, u nas jutro rano o godzinie - 4.00 Więc jeśli bardzo chcecie to zobaczyć jako pierwsi zapewne nastawcie budziki :)
  • 0

#376 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 02.10.2009 - |20:24|

graffi już od dawna jest nastawiony na nie stąd jego opinia...

No bez przesady, to była czysto techniczna uwaga ;). To czy jest czy będzie to tylko kwestia perspektywy :P .

Mam w domu komputer na mrówki i znałem scenariusze zanim jeszcze zostały napisane :lol: .
  • 0

#377 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 02.10.2009 - |20:53|

graffi już od dawna jest nastawiony na nie stąd jego opinia...

No bez przesady, to była czysto techniczna uwaga ;). To czy jest czy będzie to tylko kwestia perspektywy :P .

Mam w domu komputer na mrówki i znałem scenariusze zanim jeszcze zostały napisane :lol: .

Sugerujesz że to jakiś spisek mrówek komputerowych które nadgryzły scenariusz ? ;)
  • -1
Dołączona grafika

#378 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 02.10.2009 - |23:16|

No więc startujemy już za kilka godzin. Szczerze przyznam, że do tematu nie pasuje kompletnie, z tego względu, że moja styczność z poprzednimi SG była niewielka. Mimo to chcę spróbować i sprawdzić "Universe" głównie z tego względu, że gdzieś natknąłem się na informację o podobieństwach związanych z BSG. Za Battlestarem tęsknie, a do tego brakuje mi w tygodniu porządnego s-f. Pewnie wiele nie będe rozumiał, ale pozostaje lektura waszych postów. Zobaczymy jak przy tym wyjdzie moje świeże spojrzenie na ten serial. Zwiastuny były bardzo interesujące, oby z SGU było podobnie.
  • 0

#379 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 02.10.2009 - |23:27|

Sugerujesz że to jakiś spisek mrówek komputerowych które nadgryzły scenariusz ? ;)

Pratchett się kłania ;). Komputer na mrówki (HEX) służy do wędrówek po L-przestrzeni i odczytywania niewidzialnych tekstów (między innymi oczywiście).
No juz kończę ten offtopic, ale jakoś nie mogłem sobie darować.
  • 0

#380 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.10.2009 - |20:52|

@Lowrey23 Jakoś jak patrzę na rozpiskę odcinków nie widzę tutaj żadnej obcej rasy. Problemem jest fakt że statek cały czas jest w ruchu i ten główny wróg musiałby nieustannie podążać za Destiny. Jak sobie tak teraz przemyślałem sytuację to zauważam jeden minus tego wszystkiego. Jak narazie nie mają żadnej kontroli nad statkiem i to on wybiera gdzie się zatrzymać żeby rozwiązać ich problem a co gorsza daje im tylko kilka godzin na załatwienie swoich spraw i lecimy dalej jak nie wrócicie to hasta la vista już się nie zobaczymy.

Z drugiej strony głównym wrogiem mogą się okazać ludzie, którzy trafili na statek.

No i jeszcze jeden bajer. Same wrota. Jakoś nie moge się dopatrzeć jak to działa że całe kręcą się wybierając adres. Jakoś dziwnie to wygląda. Pod tym względem nie przeszkadzałoby mi gdyby były takie same jak w SG-1. Chociaż znów wydają ten charakterystyczny dźwięk przed aktywacją tunelu.

Dla zainteresowanych zwiastun SGU 1x03 Air part 3

_Neoo_: Posty 380-410 przeniesione z tematu SGU S01E01-02.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 08.10.2009 - |10:32|

• 1
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych