Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błędy w SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
361 odpowiedzi w tym temacie

#361 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 19.05.2009 - |23:24|

Wracając do nie równego poziomu Wężyków - Al'Kesh to kolejny błąd wg. mnie .

Jest bardzo słabo chroniony ( zero osłon ) - jedna ziemska rakieta może go zestrzelić bez problemu ( Finał 7 sezonu , odcinek 10 seazonu z Ballami ) , to samo seria z Glidera .

Do wad Staffa dodał bym jeszcze małą przydatność podczas walk w ciasnych pomieszczeniach , jego długość czasami może powodować problemy .

Zaś co do jego szybkostrzelności - to wg. mnie nie jest ona wcale taka mała , w jednym z odcinków SG-1 ( sezon 6+ ) Teal'c z kumplem ( Bra'tac ? ) walczą z kimś , widać wtedy jaką staffy mają szybkostrzelność - prawie jak wersje super żołnierzy .

Kolejny błąd to wg. mnie nie przemyślana do końca przez scenarzystów ilość mocy jaką dysponują okręty - np.

Beliskner - wg. słów Thora okręt ma 4 generatory neutrino-jonowe o mocy 1 biliona/ miliarda kJ [ w USA/Kanadzie słowo billion oznacza właśnie miliard ] , czyli ~ 1 TJ

Czyli razem 4 generatory dostarczą 4 TJ energii ??

Dla porównania bomba zrzucona na Hiroszimę miała moc ~ 62 TJ , a generator Naquada w stanie przeciążenia zdolny jest spowodować eksplozję o mocy ~ 83 TJ .

1 kg uranu w reakcji rozpadu wytwarza ~ 20 TJ energii .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#362 fayette

fayette

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 13.08.2009 - |22:18|

Najzabwaniejszy błąd:
W 3 sezonie, kiedy SG-1 zostało poproszone przez Tolan o udział w Triadzie, w celu reprezentowania Skary, moglismy poznać Goa'ulda Zig Patfa czy jakoś tak, noszącego aparat na zęby.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych