2. Jak na mój gust - Radziński nie żyje, ale samobójstwa nie jestem wcale taka pewna. Plama na suficie wcale nie jest dowodem, mogła być solidna strzelanina i to nawet nie jego krew :afro: [zapisek o 5 zgonach z mapy UV]
Kelvin jest moooocno podejrzanym osobnikiem - może coś więcej się dowiemy z retro Des'a?
Radziński - o ile nazwisko może sugerowac polskie pochodzenie, to imię Siergiej wskazuje na Rosjanina [hehe, kolejny], zresztą w Rosji można spotkać duużo więcej polsko brzmiących nazwisk, kończących się na -ski.
Ciekawa prawidłowość - dla wielu, jeśli nazwisko kończy się na -ski, to od razu podejrzenie, że to Polak: na skokach też niektórzy usiłowali udowadniać polskie pochodzenie Miki Kojonkoskiego - no cóż, jak się nie wie, że "koski" po fińsku to "rzeczka", to sie potem wygaduje bzdury.
3. Czy Othersi są "intruzami" na wyspie?
Jeśli nie - to prosze mi wymyśleć logiczny powód przebieranek :afro:
Jeśli Othersi - to rdzenna ludność - to sorry, ale jakoś mi nie wyglądają na tak uzdolnionych, by postawić 4-palczasta stopkę :afro: Z kolei - jest to obszar Pacyfiku, więc "rdzenna ludność" to Maoryso-Papuasi [ewentualnie jakaś mieszanka z europejskimi rozbitkami]. Ben&Co jakoś na takowych nie wyglądają :afro:
Mój komentarz - ktoś pod "przykrywką" Dharmy kręci na wyspie mocno śmierdzący i bardzo nielegalny biznes :afro:
4. The Door - być może wygląda na atrapę [skała z drzwiami, to nikt nie będzie próbował wchodzić, przyjmie że stacja nie istnieje], ale jest jakiś sposób, by otworzyć "drzwi"? Telekineza? - może, może... w końcu legendy Dalekiego Wschodu opowiadają o ludziach, co siłą umysłu potrafią przenosić przedmioty, a może rozwiązanie jest jeszcze prostsze - pseudo-skałę się po prostu odsuwa...
Lub - to rzeczywiście atrapa, ale stacja jest czynna, tylko jest do niej inne wejście [obok budowli z dziurą?]...
2) Dla mnie Radziński też nie żyje i liczę na to, że dowiemy się, w jaki sposób naprawdę umarł. Radziński - hmmm. Myślę, że może być Polakiem, ale zaczynam przez to imię wątpić, by zagrał tą osobę Polak...
3) Jeśli Inni mało wiedzą o Łabędziu, to raczej w żaden sposób nie są powiązani z Dharmą, a wiedzą o inicjatywie tyle stąd, że może mają jeszcze jakieś instruktaże do pozostałych bunkrów, byli tam itd. Albo wiedzą stąd tyle o Dharmie dlatego, bo chcieli ich zniszczyć. Wtedy, kiedy - jak to "intruzy" weszły na teren inicjatywy to ci zorganizowali czystkę - być może wiedząc, że grupa Innych im zagraża.
4) Wygląd zewnętrzny The Door może być tylko haczykiem dla LOST-grupy. Może się kryć tam coś naprawdę interesującego. Albo jest atrapą. Lecz w tą drugą wersję mniej mi się chce wierzyć. Przecież Dharma chyba nie stawiałby dla picu The Door.
A teraz coś ode mnie:
przy zamazanym C1 - który zresztą podpisany jako nieznany. Jeśli go rysowali a potem zamazali to wcale nie musiało znaczyć, że to była pomyłka. Może właśnie przez C1 okazało się, że plan Radzińskiego nawalił.
przy Łabędziu Radziński (przypuszczam, że to on pisał po łacinie) po prostu napisał "ten jest
magno (magnetyczny?)" i coś tam dalej, tylko że mapa jest ucięta i mogło pozjadać niektóre litery, więc za dalszą część brać się nie będę.
un vis classique chapitre st vers(na lewo i w górę mapy) - ten(ta, to) moc klasycznie kapitułą wyboru. Eeee? ^^"
Czy ktoś, kto zna się na łacinie - bo w tym akurat noga nie jestem, może wyjaśnić co znaczy "aegnoscit mondendo" (zachód na mapie)? Z góry dzięki
W ostateczności, jakby jeszcze tej osobie się chciało to jeszcze mam
malum consilum quod mutari non potest ^^.
Mnie tam ciekawią na tej właśnie mapie te równania typu:
C1/13, C16/13, C14/8, C7/8, C20/2 itd. C1 (zamazane) przy pierwszym przypisaniu... no właśnie. To tak, jakby to coś było przypisane czemuś - jakiejś stacji czy pomieszczeniu.
A tak powiem jako ciekawostkę, która pewnie już przez Was została zauważona - linia, którą zostały objęte poszczególne bunkry ma kształt ośmiokąta - tak jak kształt loga Dharmy ;]
Pozdrawiam
PS: Twarz - dzięki za mapę
.
Użytkownik sis_detoola edytował ten post 22.03.2007 - |09:49|