Prison Break
Napisano 08.09.2006 - |18:19|
2x04
http://www.youtube.c...U...pl/news.php
Napisano 08.09.2006 - |19:25|
że musieli przysiąść na dokładnym obejrzeniu s1 pod kątem znalezienia miejsc na ciele Scofielda których dokładnie w żadnym odcinku nie było widać
Quentin, chyna nie sugerujesz, że kod paskowy powinni umieścic na... człowieku to jest program z ratingiem R14, a nie XXX.
Genesis
Napisano 08.09.2006 - |19:46|
Roznica jest zasadnicza Secret Service zajmuje sie ochrona prezydenta, jego/jej rodziny i ochrona kandydatow na prezydenta oraz bylych prezydentow (na 10 lat).
Dodatkowo zajmuje sie wykrywaniem i ściganiem fałszerzy pieniędzy amerykańskich.
Jest to służba ulokowana w Ministerstwie Skarbu.
Natomiast NSA to agecja wywiadowcza, a wiec do zadan nalezy gromadzenie wszelkiego rodzaju danych czy ich przechwwytywanie.
Co do waznosci to nie wiem, ale NSA jest chyba jakies 20 razy wieksza od SS ;]
National Security Agency/Central Security Service jest słuzba zajmująca sie ochroną kryptologiczną
rządu i instytucji rzadowych. Tworzeniem szyfrów i ich ochroną oraz łamaniem szyfrów państw obcych.
Zajmuje się równiez ochrona rzadowych łaczy komunikacyjnych np. łącznoscią z ambasadami USA na
swiecie.
Kwatera główna w Fort Meade, Maryland.
Jest to służba wybitnie biurokratyczna. Agencja zatrudnia matematyków, programistów i speców od komputerów (w tym również byłych hackerów), inżynierów systemów komunikacyjnych, wybitnych lingwistów.
Jeszcze jedną ciekawostą jest to, że jest"dowodzona" przez dwie osoby: generała USArmy i
cywila. Co prawda ten cywil tez jest generałem ale Gwardii Narodowej
Motto agencji mówi samo za siebie: "Serving in Silence"
Nie oglądam (na razie serialu) więc nie wiem czy tam wystepuje ktoś kto sciga tych zbiegów a jest z NSA.
Byłoby to spore przegięcie, bo ta służba jak wspomniałem jest typową administracją. To zezowaci (naukowcy) a nie GI.
Co prawda mają pewnie jakąs swoją ochronę ale to tylko lokalnie bez uprawnien typowo policyjnych jak Secret Service.
Natomiast co do pytania o "ważność" jednych i drugich
Sądze, że ważniejsi są agenci SS aczkolwiek niewątpliwe korzystają z informacji i usług NSA.
I napewno zlecają jakies zadania tej agencji.
Agenci SS (oczywiście w trakcie akcji) sa najważniejsi. Ważniejsi od policji i agentów FBI.
Wszystkie służby rządowe, stanowe, minicypalne są na usługach SS i musza sie podporządkować.
Użytkownik psjodko edytował ten post 08.09.2006 - |20:08|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 08.09.2006 - |20:17|
Genesis
Napisano 08.09.2006 - |21:07|
Napisano 08.09.2006 - |22:09|
Napisano 09.09.2006 - |02:21|
Napisano 09.09.2006 - |07:48|
Ja sie tylko wypowiem co do kodu kreskowego. Kiedy przeczytalem gdzie mogliby go umiescic od razu skojarzylo mi sie ze na potylicy ;f. Obeznani z panem 47 powinni wiedziec co mam na mysli
BTW Odcinek 3 b bardzo dobry :clap:
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#369
Napisano 09.09.2006 - |19:37|
Jestem coraz bardziej pena ze sfustrowany pan dedektyw nie jest tak calkiem domyślny sam z siebie
Poza tym bardzo fajnie z Michale z Niką są razem w autku Zdecydowanie wolałąbym ta pare )) A może ją i Linca Chciałabym żeby tam grała
Napisano 11.09.2006 - |03:28|
Zapraszam na stronę www.prisonbreak.xon.pl
Strona jest nowa ale macie okazję ją współtworzyć!
Napisano 12.09.2006 - |17:38|
Roznica jest zasadnicza Secret Service zajmuje sie ochrona prezydenta, jego/jej rodziny i ochrona kandydatow na prezydenta oraz bylych prezydentow (na 10 lat).
Natomiast NSA to agecja wywiadowcza, a wiec do zadan nalezy gromadzenie wszelkiego rodzaju danych czy ich przechwwytywanie.
Co do waznosci to nie wiem, ale NSA jest chyba jakies 20 razy wieksza od SS ;]
W zasadzie masz rację. Dla tych nie znających za bardzo USA, powiem tak, przekladajac to na nasze polskie poletko:
Secret Service jest mniej wiecej odpowiednikiem Biura Ochrony Rządu a National Security Agency jest odpowiednikiem polskiej Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego.
I masz rację, że NSA jest nie tylko o wiele większą agencją, ale też o wiele ważniejszą dla bezpieczeństwa państwa.
O NSA było jakieś pół roku temu głośno, gdy Amerykanie dowiedzieli się za pomocą wycieku prasowego, że od czasu 9/11 są inwigilowani przez wlasne państwo. Wszystkie rozmowy telefoniczne, wszytstkie e-maile, smsy, mmsy i strony www są kontrolowane przez NSA celem wyszukiwania ludzi wspierających czy działających w organizacjach terrorystycznych.
Podobną bardzo ustawę (tylko bez wątków terrorystycznych) w piątek chcieli chwalić rządzący obecnie w Polsce (czyt. PiSiory), ale na szczęście nie udało im się
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 12.09.2006 - |21:47|
Szkoda mi Johna...lubilem go zawsze,a poza tym 1 uciekinier mniej :/
Scenarzyscie probowali nam wcisnac ze to Tweenera zgarna,ale odkad zajechal John pod motel wiedzialem ze to jego zgarna
Nika zakochana w Michaelu,a zakochana kobieta jest skłonna do wszystkiego
Bellick juz chyba skonczył przygode pod tytulem :gonitwa za Michaelem hehe
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 12.09.2006 - |21:47|
i wiadomosc dnia Psychol dopiero w 6 odcinku sie pojawi
Użytkownik ZimoN edytował ten post 12.09.2006 - |21:49|
Napisano 12.09.2006 - |22:09|
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 13.09.2006 - |00:20|
Good odcinek )
Szkoda mi Johna...lubilem go zawsze,a poza tym 1 uciekinier mniej :/
Scenarzyscie probowali nam wcisnac ze to Tweenera zgarna,ale odkad zajechal John pod motel wiedzialem ze to jego zgarna
Nika zakochana w Michaelu,a zakochana kobieta jest skłonna do wszystkiego
Bellick juz chyba skonczył przygode pod tytulem :gonitwa za Michaelem hehe
aja mysle ze Balick bedzie go teraz scigal z wieksza zawzietoscia po takim numerze jak mu wykrecili
no to po 2x04 maamy 1 postaci mniej , a szkoda :/
Napisano 13.09.2006 - |23:54|
PLUSY:
+ drugi już odcinke bez wyraźnych, rzucajacych się w oczy wpadek. Nawet wielowątkowa akcja, ukazująca kilka postaci na raz (wcześniej tylko 2 lub 3) nie spowodowała konfliktów fabularno-logicznych
+ świetna gra Holly Valance jako Niki. Od początku odcinka nie wiedziałem w co gra ta piękna panna, na zmianę raz wierzyłem jej próbującej przekaacić Bellicka, by potem wierzyć jej, iż jest po stronie Michaela. I tak przez cały odcinek. Gdy sytuacja już była jasna, pod sam koniec odcinka nagle wyskoczyła z takim numerem. Co niektórzy domyslali się o ukrytej miłosci Niki do Michaela, ale ja dopiero wtedy zostałem przekonany, iż od początku tak właśnie było. Od początku Nika pomagała Michaelowi z miłości do niego. Ale skoro tak było, to można sie zastanawiać, czemu nigdy nie starała się mu dać jakiś znaków, podejść go jeszcze bliżej, czy nawet powiedzieć mu o swoich uczuciach. A tak to faktycznie wyszło dokładnie tak, jak powiedziała to sama Nika słowami:
{57108}{57161}Zasłużyłam na więcej.
{57168}{57255}Więcej niż na bycie dziewczyną,|do której dzwonisz, gdy czegoś chcesz.
+ interesujacy wątek znajomości Tweenera i wiejskiej dziewczyny. Świetnie to wykombinowali scenarzyści, a pokazał nam reżyser, by możnabyło być pewnym, ze dziewczyna gada przez komórkę z FBI i próbuje wydać im chłopaka. A tu wielkie zaskoczenie! Tak jak wspomniałem w poprzednim odcinku, ze wątek znajomosci i drogi jaką musi przebyć ta dwójka na pewno bedzie interesujący - i tak właśnie się stało w tym odcinku. Dobrze ukazane lęki dziewczyny przed obcym facetem, który jej się podoba. Ten watek miłosny moze być ciekawy.
+ wreszcie Michael dowiedział się o losie dr Tancredi i skontaktował się z nią. Tak jak przewidywałem. Tylko ze liczyłem na jakąś chęć spotkania się gdzieś i wyjaśnienia sobie pewnych spraw, ale moze to i dobrze, ze szybko się nie spotkają. Dzięki temu będzie można widzieć interesującą grę Michaela i Sary, a w tym samym czasie Lance będzie coraz wiecej przebywał z Sarą i zdobywał jej zaufanie.
MINUSY:
- widząc jak bracia zostawili Bellicka i jego kumpla (tylko wiążąc ręce i usadawiając ich bardzo blisko siebie) można być pewnym, że już w następnym odcinku, ta dwójka szybciutko się uwolni i znów ruszy w pościg.
- ojj głupi ten John. Być tak blisko rodziny, mieć ich w rękach i bilet do Włoch, nagle wyskakuje z tak koszmarnie ryzykownym planem dla zemsty. Trochę szkoda Abruzziego, bo to ciekawy gość był, i chętnie bym jeszcze obejrzał pare odcinków z nim, ale za głupotę się płaci
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 14.09.2006 - |09:02|
1. "Firma" która tak łatwo zmieniła prezydenta i której tak bardzo zależało na śmierci Lincolna teraz ma tylko jednego agenta w "terenie", który udaje byłego ćpuna by wyciągnąc od Sary miejsce pobytu obu braci. Tylko to dość czasochłonne zadanie. Troche mało im zależy
2. Co sie stało z ojcem Michaela i Linca? O ile pamietam "firma" usilnie go poszukiwała. Teraz nie pamietam czy zginął, uciekł?
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 14.09.2006 - |12:35|
A on nie dziala tylko dla pani prezydent?1. "Firma" która tak łatwo zmieniła prezydenta i której tak bardzo zależało na śmierci Lincolna teraz ma tylko jednego agenta w "terenie", który udaje byłego ćpuna by wyciągnąc od Sary miejsce pobytu obu braci. Tylko to dość czasochłonne zadanie. Troche mało im zależy
Użytkownik drooido edytował ten post 14.09.2006 - |12:35|
Napisano 14.09.2006 - |12:56|
A on nie dziala tylko dla pani prezydent?
Interesy pani prezydent sa interesami "Firmy". Przynajmniej te, które polegają na zatajeniu sprawy Linca.
Użytkownik Wodzu edytował ten post 14.09.2006 - |12:59|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 14.09.2006 - |13:52|
NIE dla Spoilerów !!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych