Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#361 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 07.05.2007 - |18:45|

Odcinek o alternatywie trochę gorszy od poprzedniego, ale zdecydowanie lepszy od 18, 17 i 16. Za tydzień zaczynamy finał, a tu macie zwiastun do niego:

Użytkownik Jarekk edytował ten post 07.05.2007 - |18:47|

• 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#362 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.05.2007 - |00:08|

221

Dosc interesujacy odcinek. Dowiadujemy sie duzo rzeczy na temat tego Demona i w jaki sposob powstali ci ludzi z mocami.
Jedyna wada tego odcinka jest taka ze ... i tak wszyscy wiemy ze Sam przezyje.

Ocena: tylko 7/10 z racji ze kazdy wie ze Sam przezyje ;)
  • 0

#363 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.05.2007 - |00:17|

Dosc interesujacy odcinek. Dowiadujemy sie duzo rzeczy na temat tego Demona i w jaki sposob powstali ci ludzi z mocami.

a ja myślę, że to było inaczej, a to co widzieliśmy, to tylko gra, by przekabacić Sama...

edit: Za to pierwsze 5 minut tego odcinka było świetne :) do momentu jak się cała piątka spotkała :)

Użytkownik Toudi edytował ten post 12.05.2007 - |00:17|

#364 Trufs

Trufs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 12.05.2007 - |04:15|

NO ja pie***** .... (nie dajemy informacji o zakończeniach innych seriali) no i teraz Sammy... choc pewnie tez przezyje :D Heh moze Dean odda zycie za sammiego i sammy ich wszystkich wykosi a moze to jednak Sammy nie zostanie w magiczny sposob uratowany lecz Dean w swojej samotnej krucjacie rozpieprzy demona i zapanuje peace and love ... tylko bez Sammego i the end. Ktos wie czy bedzie 3 sezon, bo jezeli tak to moge spac spokojnie ale jak nie.... to moze kolejny odc byc ostatnim :/

btw. troche szkoda ze Sam jest w sumie najslabszy z tych wszystkich psychics pod wzgledem uzwania mocy, mimo ze pokonal tego zioma z mega sila to nie uzyl zadnego 'powera', zrobil to wlasnymi umiejetnosciami, lecz brakuje mi jakies super mocy u niego, wkoncu w jednym odc udalo mu sie uzyc psychic power by uwolnic sie z szafy :P Jak lezal na ziemi i szedl na niego Jake (?) to myslalem ze zaraz uzyje 'force push' lecz jednak nie :/

Użytkownik Sokar edytował ten post 12.05.2007 - |07:27|

• 0

#365 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 12.05.2007 - |06:21|

Ktos wie czy bedzie 3 sezon, bo jezeli tak to moge spac spokojnie ale jak nie.... to moze kolejny odc byc ostatnim :/

gdzie czytalem ze planuje sie juz 3ci i 4ty
  • 0
You are what you believe yourself to be

#366 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 14.05.2007 - |22:43|

2x21
Nieźle, nieźle, ale spodziewałem się czegoś więcej :)
"Moja" teoria odnośnie tego skąd mamuśka znała naszego żółtookiego przyjaciela. Skoro pan demon mówi nam o generacjach to przyszła mi na myśl, że pani Winchester była wśród poprzednich "wybrańców" i to ona zapoczątkowała rodzinną "tradycję" łowców. A skoro była wśród wybrańców i uciekła (?) demonowi to tak samo uciec mogą Ci z generacji Sama i przeszkodzić jego planowi.

2x22
Zwiastun ->

Użytkownik Jarekk edytował ten post 14.05.2007 - |22:45|

• 0

#367 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 14.05.2007 - |23:08|

Odcinek bardzo dobry. Ciekawy pomysł, nowe fakty, kilka odpowiedzi.

Co do matki... możliwe, że była wśród wybrańców. Możliwe, że ojciec też był i razem mogli uciec z takiego testu?? No i się zakochali.

Zapowiada się ostra jazda wkrótce. I mam nadzieje, że skończy się to odkopywanie, solenie i palenie w kółko. (co cennie ktoś wcześniej wynotował)
  • 0
VeeDee

#368 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.05.2007 - |23:49|

Co do matki... możliwe, że była wśród wybrańców. Możliwe, że ojciec też był i razem mogli uciec z takiego testu?? No i się zakochali.

Czemu mam wrazenie ze inny serial niz ja ogladales ;).
Tam nic o matce i ojcu nie bylo.
  • 0

#369 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.05.2007 - |08:18|

Czemu mam wrazenie ze inny serial niz ja ogladales ;).
Tam nic o matce i ojcu nie bylo.

Użyłem słowa możliwe jako domniemanie!! Rozwinąłem myśl jarekka, skąd matka mogła znać demona i kto zapoczątkował tradycję łowców w rodzinie.

A o matce w odcinku dużo było. I to dużo ważnych informacji!! Znała demona i zginęła tylko dlatego, że przyłapała go na kontaktach z Samem.
  • 0
VeeDee

#370 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.05.2007 - |18:22|

Nie uważacie, że teraz w każdym serialu pojawia się motyw ratowania świata? Trochę mnie denerwuje, że w Smallville Clark ciagle gada o tym, w Herosach słynne "save the cheerleader, save the world", a teraz jeszcze w Supernatural... Choć wojna między dobrem a złem zapowiada się pasjonująco :D
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#371 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 15.05.2007 - |22:29|

piszecie o matce Sama, a nikt nie żałuje Sama?
Glupie pytanie, ale czy on na prawde umarł? :sam2:
  • 0

#372 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.05.2007 - |22:56|

Meredith: Nie (dlaczego? tlumaczylem juz to w ktoryms poprzednim poscie).
  • 0

#373 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 16.05.2007 - |14:59|

wiem :hehe:
ale mogliby skomplikować sprawe. Mógły go ktoś uleczyć. Ale jak się domyślam, to pewnie szybko dojdzie do siebie, jak to zawsze bywa w filmach...
  • 0

#374 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 16.05.2007 - |18:33|

Pewnie tym razem Dean podobnie jak ojciec przedstawi swoje ultimatum panu żółtookiemu :) Wtedy Sammy powróci do żywych, chociaż mam nadzieję, że się mylę, bo nigdy nie lubiałem odgrzewanych kotletów.
  • 0

#375 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.05.2007 - |20:58|

Jestem ciekaw skąd Dean
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 17.05.2007 - |00:27|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#376 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.05.2007 - |07:07|

Jestem ciekaw skąd Dean...

Może były 2 sztuki ? :)
  • 0

#377 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 17.05.2007 - |12:20|

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 17.05.2007 - |15:59|

• 0

#378 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.05.2007 - |12:21|

No i sezon dobiegł końca, rewelacyjny odcinek, Dean za rok trafi do piekła (wiadomo już w ten sposób jaki będzie cliffhanger za rok), mówi się, że wyjątkowi ludzie mają zawsze lepsze układy, a tutaj odwrotnie rok, zamiast 10 lat, czasem dobrze być przeciętnym "zjadaczem chleba". Tak czy inaczej Sam wrócił, ale chyba troszkę mroczniejszy...
Same wrota piekieł jak i sposób trzymania ich zamkniętymi robi wrażenie, podobnie wejście ojca w decydującym momencie :)
Zółtooki został pokonany, ale cena była bardzo wysoka, to będzie dobry kolejny sezon z tymi setkami demonów i innych stworów na wolności :)
Co ciekawe nie było cliffhanger'a z prawdziwego zdarzenia, po prostu zapowiedź dalszej walki :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#379 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 18.05.2007 - |13:25|

Widze Kwiatek bez spoilera napisal, wiec ja ide w jego slady.W razie czego prosze o edycje :)

Nie chce pisac 3 razy tego samego na 2 roznych forach wiec wklejam swoje wlasne slowa ;)

Swietnie rozwiazali sprawe "przyszlosci serialu".Maja juz podwaliny na mocne zakonczenie.Pozostal rok na pozbycie sie tych ktorzy uciekli przez wrota piekiel.Dodatkowo pewnie ostatnie 2 odcinki beda poswiecone walce ze "Zlota rybka z piekiel" i wszystko skonczy sie happy endem.Ciekawi mnie czy Sam bedzie jeszcze przejawiac swoje umiejetnosci.Stawiam ze tak wlasnie bedzie gdyz demon powiedzial "Skad mozesz miec pewnosc ze Sam jest w 100% Samem" Dodatkowo tekst o tym ze martwy powinien zostac martwym. Bardzo cieszy to ze nie bylo cliffa.Wszystko jest jasne i nie musimy czekac z jakas wazna sprawa do rozpoczecia 3 sezonu.Final byl swietny pomijajac jeden fakt : Ojca braci....Troszke z nim przesadzili.Trafil pewnie do nieba i wszyscy sa szczesliwi :)
Nie ma cisnienia na jak najszybsze zobaczenie pierwszego odcinka 3 sezony gdyz jak juz wspomnialem nie ma cliffa, co nie zmienia faktu ze doczekac sie juz dzisiaj nie moge :).

PS: Kansas - Carry On My Wayward Son na poczatku po prostu wymiata :)
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#380 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.05.2007 - |01:11|

222

Slabe zakonczenie. Nie dosc ze dostalismy Sama powstalego z martywch co bylo wiadome juz od poprzedniego odcinka ze tak bedzie to na dodatek w pierwszych minutach dowiedzielismy sie o czym bedzie zakonczenie 3 sezonu. Serio, czy oni mysleli przy pisaniu scenariusza koncowych odcinkow?
Jedyne co mnie zaskoczylo to ojciec i brama do piekiel (co jest rownie glupie, czy Colt stworzyl ta brame? Czy tylko zamknal? A jak tylko zamknal to jakim sposobem demony mu na to pozwolily?).
Glupie i niezrozumiale bylo tez zachowanie tego czarnego jak celowal do demona. Kazdy normalny czlowiek by go zabil (moglby sie zawachac ale w kocnu by pociagnal za spust) a on nie? Co myslal ze demony mu dadza ochrone? kase? szczescie? On naprawde mial nierowno pod sufitem.

Ocena: 5/10
Ocena 2 sezonu: 6,5/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych