Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#361 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.02.2011 - |16:44|

Wlasnie koncze ogladac DS9 i widac tam to zapychanie jak na dloni, wieksza czesc serialu jest nudna jak flaki z olejem, ale trzyma sie dzieki dobremu pisarstwu.

Nie o takie zapychanie chodziło. Zobacz sobie 6-7 sezon, to zrozumiesz (odcinki z Viciem szczególnie albo odcinek gdzie pomniejszono Defianta, hehe). Nudność to kwestia osobistych preferencji i stylu prowadzenia opowieści (wspomniane dobre pisarstwo nie wyglądałoby tak dobrze, gdyby je przyspieszono). Mnie osobiście nudzi szybka akcja dość często, a dobra opowieść ciekawi mnie nawet, gdy jest rozciągnięta na długie godziny.

Użytkownik Magnes edytował ten post 23.02.2011 - |16:46|

• 0
http://magory.net - moja strona

#362 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 23.02.2011 - |17:03|

Co do V widziałem zapowiedz w tvn tego serialu ... ja pierdziele ... normalnie jakby kinowy hicior z tego serialu był ^^ normalnie jakbym widział zapowiedz innego serialu a nie V :D Zapowiedzieć zrobiła wrażenie jakby ten serial był naprawdę [beeep] ..... a prawda jest całkiem inna :D Chociaż ostatni odcinek mimo że nadal pełno głupot , nielogicznych sytuacji itd to jednak była akcja i oglądało się przyjemnie przymrużając oczy na rzeczy wymienione wcześniej ... nawet był chciał zobaczyć 3 sezon jednak każdy odcinek musiałby być taki jak ten ostatni ;] Dzisiaj kolejny odcinek , zobaczymy czy warto ...

• 0

#363 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.02.2011 - |20:14|

No muszę przyznać rację, że TVN zrobił z "Gości" naprawdę niezły hit! Choć serial momentami jest bardzo dobry to do hitu mu nie, aż tak blisko jak reklamuje to TVN.
Ale można zobaczyć co z tego wyjdzie już 1 marca we wtorek o 23:30 na TVN!
  • 0

#364 HappyHardcore

HappyHardcore

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 23.02.2011 - |20:57|

Dzisiaj kolejny odcinek , zobaczymy czy warto ...

Eee, tak średnio. Poprzednie 2 były dużo lepsze. Może to jeszcze nie powrót do "średniej" ale spodziewałem się czegoś lepszego. Mało akcji (a tego właśnie oczekuję od tego serialu), za dużo gadania. Fakt, kilka spraw się wyjaśniło ale jakoś tak bez rewelacji.
  • 0

#365 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 24.02.2011 - |18:20|

Mi się odcinek podobał jednak mam w sobie jedną naprawdę jedną największą poważną wadę niemal tak samo debilna jak niezabezpieczone obozowisko z pewnego serialu o zombi ...

Mianowicie ciągle główną bazę mają tam gdzie mieli ... raz że powinni ją zmienić mimo śmierci murzyna-jaszczurki to jeszcze w momencie gdy były księżulek dowiedział się że murzyn żyje to i tak nikomu o tym nie powiedział ... no normalnie ..... czysta głupota ! Przywódczyni Piątej Kolumny całej Ziemi w takim miejscu ... wystarczy słowo murzyna i rozpieprzą w drobny mak ich bazę ... jeśli szykują to na finał to ja podziękuje i nie chcę 3 sezonu ... żeby esencja głupoty była finałem sezonu a być może serialu ... no normalnie porażka ... ale tak poza tym gdyby tylko to zmienili to chciałbym obejrzec 3 sezon .... w miarę odcinki da się oglądać . Po przemyśleniu chciałbym obejrzec 3 sezon ale w stylu ostatnich odcinków z mniejszą ilością głupot .

Czyżby ta cała matka Anny jednak nie miała emocji ? jedynie je rozumiała ? ta końcówka ... ale obiecujące to wszystko oczywiście poza idiotyzmem głównej bazy i tępotą byłego księżulka .

• 0

#366 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 26.02.2011 - |12:31|

2x07 odcinek dobrym był, lecz nie tak dobrym jak poprzedni. Dość dużo się zaczęło wyjaśniać co mi ogólnie się podoba. Jestem ciekaw za to jak poradzi sobie Lisa z tym, że matka teraz na nią "krzywo" patrzy. Tayler i ta jego głupota... za dużo już tu o niej mówiono. Matka (Diana) zaczyna coś dziwnie się zachowywać, co widać po końcówce co zapowiedziało, że kolejny odcinek może być jeszcze lepszy!

PS Oglądalność za wysoka nie była, choć stabilna. Odcinek 2x07 obejrzało 5.14 mln przy ratingu 1.9. Czyli patrząc na rating, nie jest, źle.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 26.02.2011 - |12:37|

• 0

#367 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.02.2011 - |21:44|

II.01-02
głupi jest ten serial, pełen nielogiczności i absurdów, ale w dziwnie niezrozumiały sposób lubię go oglądać. Jest czystą rozrywką, bez potrzeby myślenia:)
I sezon obejrzałem we wrześniu 2010 jednym ciągiem, było słabo ogólnie, jednak obejrzałem bez specjalnego zniechęcenia.
Podobnie jest z 2 pierwszymi odcinkami II sezonu, historyjka nadal kompletnie oderwana od rzeczywistości, pojawiła się matka Anny, jakiś bełkot o rozmnażaniu jaszczurek (dużo fosforu im potrzeba:)), 4 dzielnych walczy z obcymi i takie tam - przyznaję mimo wszystko, że trzymało mnie w napięciu - 7/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#368 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.02.2011 - |22:37|

02x07
Serial coraz bardziej się nam rozkręca. Z odcinka na odcinek jest coraz lepiej, ale mimo wszystko 3 sezonu nie chcę. Akcja mocno przyspieszyła i jest nawet wciągająca mimo wielu rażących głupot, o których nie chce mi się już po raz kolejny wspominać.
Jak zwykle akcja na statku V wypada najsłabiej poza nim jest nawet ciekawie.
Cały czas jestem za tym żeby ten serial skończyć w jakiś spektakularny sposób i zakończyć całą historię. Możliwości jest sporo.
Ocena 7,5/10.
  • 0

#369 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 02.03.2011 - |22:33|

02x07
Erika: - Ja dowodzę a to są moi zastępcy. Jak za młodego na ulicy było nas trzech kumpli to zawsze jeden dowodził a dwaj pozostali byli jego zastępcami. Tylko pozostałych członków bandy zawsze brakowało - tu mamy podobny schemat, Eli też powyznaczał samych zastępców. Może powinni zmienić nazwę z Piątej Kolumny na Zastępcy Dowódcy? :lol: Ilość głupot w tym serialu dąży do nieskończoności. Kończcie Waście, wstydu oszczędźcie!

Użytkownik Mdeem edytował ten post 03.03.2011 - |13:07|

• 0

#370 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 04.03.2011 - |12:03|

II.03
właściwie ten serial nie godzien jest komentowania poszczególnych odcinków, ale w każdym epizodzie jest taka głupota, że aż poraża. Urządzenie do wyciągania duszy, tego to się nie spodziewałem:))) Albo dostarczanie ludzi na statek jednym starym busem i to jeden jaszczur!
Ale plus za autoironię, mniej więcej: "Zmienili Tylerowi DNA" - Czy to jest możliwe? - Jasne, że niemożliwe.Podobnie jak olbrzymie statki kosmiczne":). - 5/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 04.03.2011 - |15:48|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#371 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 04.03.2011 - |15:58|

V odcinek 8 :

Hmmm jakiś głupot do których się przyczepić znaleźć nie mogę , chociaż ironicznie muszę przyznać że jak na główny statek matke wszystkich statków to jego załoga mało o nim wie :D tyle komnat ukrytych , kapsuł itd :D

Kurde odcinek mi się podobał . Od czasu oblężenia serial kurcze strasznie mi przypadł do gustu tyle że przymykam oczy na głupotę w serialu :D 3 sezon chciałbym obejrzec ... jednak jak myślę że ma z obsady tylko Erica ma byc to ... wszystko od początku ... znów powolne rozkręcanie się i akcji jak na lekarstwo to chyba jednak wolałbym nie ... no chyba że jakimś cudem utrzymał by poziom 3-4 ostatnich odcinków ale wątpię. Przy tym odcinku pierwszy raz poczułem jak akcja znacznie prze do przodu ;] Przyjemnie się ogląda te ostatnie odcinki zwłaszcza biorąc pod uwagę że innych seriali w tej tematyce nie ma ... 10 odcinków SGU nie liczę bo raz anulowali dwa że się skończy bez żadnego zakończenia ..... 3 sezon przy zmniejszonej ilości odcinków .. no nie wiem nie wiem czy byliby w stanie ;]

• 0

#372 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.03.2011 - |18:49|

akcja z napadem na laboratorium powinna kandydować do miana akcji roku :lol:
  • 0

#373 Caravashi

Caravashi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 04.03.2011 - |18:59|

Ja straciłem zainteresowanie tym jak to się potoczy czy skończy.
Róbcie co chcecie panowie jaszczury, mam was gdzieś.
Naprawdę rzadko mi się to zdarza ale po prostu przestałem oglądać "w środku" i już. :huh:
  • 0

#374 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.03.2011 - |00:00|

02x08
Dalej lecimy w tym samym klimacie, "Zastępcy Dowódzcy" coś tam wymyślają, a Erika ma "chcicę". Gdyby głupota potrafiła latać to cały ten serial fruwałby jak gołębica :lol: :lol:
  • 0

#375 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.03.2011 - |11:04|

02x08
Trochę stracili rozpęd. W porównaniu do kilku ostatnich odcinków to jakoś niemrawo to wszystko wyglądalo i mamy powrót do przeciętności z sezonu 1 i początku 2. Niby jest akcja, ale ten napad na laboratorium śmieszny był bardzo.
Czyli Marcus jednak przeżył mimo że nie dawali mu żadnej szansy i do tego okazuje się być jakimś zaufanym człowiekiem Diany z przeszlości. Zaraz się jeszcze okaże, że to Diana stoi za całym tym przylotem na Ziemię i że to był jakiś jej przebiegły plan. Chyba nic już w tym serialu by mnie nie zdziwiło. Zobaczymy co z tego wyniknie. Mam jakieś dziwne wrażenie, że tworcy piszą scenariusze z odcinka na odcinek, jak im tam przypasuje. Niby Marcus miał nie żyć, a tu nagle jest jakiś nowy pomysł więc go ożywiają i jest ok.
Na szczęcie do końca już tylko 2 odcinki i cały czas liczę na zamknięte i do tego jakieś w miarę sensowne zakończenie.
Ocena odcinka 7/10
  • 0

#376 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 07.03.2011 - |12:32|

Powrót Marcusa był oczywisty, w końcu nie bez powodu nie uśmiercono go natychmiast, a jedynie znalazł sie w stanie krytycznym, z którego powoli wychodził, bo chyba wspominali jakoś, że poprawia mu się, ale nie odzyskał jeszcze przytomności, o ile dobrze pamiętam.

Zaraz się jeszcze okaże, że to Diana stoi za całym tym przylotem na Ziemię i że to był jakiś jej przebiegły plan. Chyba nic już w tym serialu by mnie nie zdziwiło.

Zależy, co masz na myśli mówiąc, że był to plan Diany. W końcu to za jej rządów wytypowano Ziemię do najechania. Jednak w pewnym momencie musiała zmienić plany odnośnie Ziemi, co prawdopodobnie przeważyło szalę, i przypłaciła to utratą władzy i wtrąceniem do lochów. Natomiast Anna po prostu realizuje pierwotny plan.

Nie wydaje mi się, by Diana mogła coś zyskać na zwlekaniu z odzyskaniem władzy, czas raczej działa na jej niekorzyść, ale czas pokaże...

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 07.03.2011 - |12:33|

• 0

#377 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.03.2011 - |13:53|

Mam jakieś dziwne wrażenie, że tworcy piszą scenariusze z odcinka na odcinek, jak im tam przypasuje. Niby Marcus miał nie żyć, a tu nagle jest jakiś nowy pomysł więc go ożywiają i jest ok

otóż to! tak samo było we Flash Forward, niby zwroty akcji, wszystko fajnie, dzieje się, ale logiki i konsekwencji za grosz i jadą z tym co akurat im/widzom podpasuje
  • 0

#378 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.03.2011 - |14:32|

Powrót Marcusa był oczywisty, w końcu nie bez powodu nie uśmiercono go natychmiast, a jedynie znalazł sie w stanie krytycznym, z którego powoli wychodził, bo chyba wspominali jakoś, że poprawia mu się, ale nie odzyskał jeszcze przytomności, o ile dobrze pamiętam.

No nie wiem, o ile ja dobrze pamiętam to od razu po postrzale i przewiezieniu Marcusa na statek było powiedziane, że mimo bardzo zaawansowanej technologii nawet V nie mogą mu pomóc. Jestem tego pewien w 99% :) Chyba, że potem nagle coś się zmieniło, ale to by było już mocno naciągane, ale jak najbardziej w stylu tego serialu.
  • 0

#379 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.03.2011 - |15:04|

No nie wiem, o ile ja dobrze pamiętam to od razu po postrzale i przewiezieniu Marcusa na statek było powiedziane, że mimo bardzo zaawansowanej technologii nawet V nie mogą mu pomóc. Jestem tego pewien w 99% :) Chyba, że potem nagle coś się zmieniło, ale to by było już mocno naciągane, ale jak najbardziej w stylu tego serialu.

Byc moze bylo to oswiadzcenie propagandowe, obliczone na podneisienie grozy sutuacji, Zreszta, nawet lekarze V moga sie mylic.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#380 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.03.2011 - |15:21|

@Jonasz Oczywiście, że nie ma ludzi nieomylnych. Nie wiem jednak czy to była jakakolwiek propaganda bo mówił to bodajże Joshua do Anny i to chyba bez świadków. Cały czas twierdzę, że scenariusz jest pisany na kolanie z dnia na dzień. Chociaż już mi to przy tym serialu zbytnio nie przeszkadza. To wskrzeszenie Marcusa może nawet wyjść temu serialowi na dobre.
Czekam spokojnie na finał i zobaczymy co nam twórcy zgotują.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych