Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#361 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.05.2006 - |14:48|

Jaffa sa wykorzystywani jako "zywe inkubatory". Larwy rozwijaja sie tam, a potem 'siup' ;D do nowego ciala. :loser:
  • www.gwrota.com

#362 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 01.05.2006 - |23:03|

1. Ad dawnego pytania: są walki statków kosmicznych, aczkolwiek zadko i nie są one głównymi wątkami (największa bitwa to chyba w "Reckoning part 2")
2. Jaffa nie moze zostać nosicielem dorosłego Goa'ulda
  • 0

#363 Sancho

Sancho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 02.05.2006 - |13:00|

W jednym z pierwszych odcinków symbiot pochodzący z jaffa wlazł w ciało Kowalsky-ekgo, i miał nad nim kontrole. Wiec w tamtym jaffa był dorosły symbiot?
  • 0

#364 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.05.2006 - |13:19|

Jeszcze nie. Dlatego Kowalski czasami wracał z "uśpienia" i dopiero po jakimś czasie się poddał. Symbiont był po prostu zmuszony do przejecia ciała inaczej musiałby zginąć.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#365 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 13.05.2006 - |11:20|

prosil bym o udzielenia odpowiedzi na dwa pytania dotyczacych odcinkow w SG1

prosze o podanie odcinka w ktorym jestesmy swiadkami ataku na hataka badz flagowego statku anubisa przez F-302, widzialem kawalek tej sceny, nie wiem zas ktory to odcinek, moment przedstawial wystrzelenie dwoch rakiet, powinniescie wiedziec

gdzies czytalem ze w ktoryms odcinku zastosowano stacjonarny ciezki karabin maszynowy na sadzie, nie wiem czy to prawda ale jesli tak to rowniez prosze o podania odcinka, z gory dzieki i pozdrawiam
  • 0

#366 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 14.05.2006 - |15:28|

2. Jaffa nie moze zostać nosicielem dorosłego Goa'ulda

Jaffa może zostać nosicielem Goa'ulda jeżeli ten tylko będzie miał z tego jakąkolwiek korzyść.
Była o tym mowa w odcinku 2x21 - 1969 :

[7144][7154]Mamy mało czasu na...
[7155][7195]Ucieczkę i dokonanie żywota,|bez wywierania wpływu na bieg dziejów.
[7196][7234]- Albo?|- Nie mam pomysłu.
[7239][7257]- Żadnego?|- Musi być inne wyjście.
[7258][7303]Nie zawsze jest tak,|jak byśmy chcieli.
[7308][7345]Dla chcącego|nie ma nic trudnego.

I zdanie wypowiedziane przez Teal'ca :

[7346][7407]Jeśli tu zostanę, moja larwa|dojrzeje i weźmie mnie na nosiciela.

• 0

#367 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.05.2006 - |16:39|

eeeee coś nie tak. Ja pamiętam, że była mowa, że nie może wziąść Jaffa za nosiciela, ale tego odcinka już nie pamiętam. (kilka lat minęło od jego oglądania)

#368 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 14.05.2006 - |18:10|

No to mamy kolejne niedopatrzenie twórców! Chyba tylko w odcinku 2x21 było powiedziane że jaffa może zostać nosicielem dorosłego goa'ulda. W kolejnych odcinkach było mówione że to niemożliwe. Może jeśli goa'uld nie ma innego wyjścia to jest zmuszony wziąść jaffa na nosiciela??
  • 0

#369 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 14.05.2006 - |20:10|

Nie, wyraźnie bylo powiedziane że Jaffa nie moze zostać nosicielem (najwieksze potwierdzenie to odcinek gdzie Unas porywa Daniela, oni śpią tam koło jeziora pełnego larw i rano Teal mówi że tylko on napewno nie został nosicielem i zwiazuje innych, potem zabija goa'uldów)
  • 0

#370 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.05.2006 - |21:55|

W odcinku "1969" Teal'c wyraźnie powiedział, że jeśli zostanie w tamtych czasach, to jego larwa wkrótce dojrzeje i weźmie go jako swojego nosiciela. Być może Jaffa nie może zostać nosicielem, kiedy nosi w kieszeni symbionta, dlatego Teal'c stwierdził, że na pewno niejest Goa'uldem.
  • 0

#371 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 14.05.2006 - |22:53|

a czy on wtedy nie używał już Tretoniny?
  • 0

#372 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 15.05.2006 - |05:12|

Nie, wyraźnie bylo powiedziane że Jaffa nie moze zostać nosicielem (najwieksze potwierdzenie to odcinek gdzie Unas porywa Daniela, oni śpią tam koło jeziora pełnego larw i rano Teal mówi że tylko on napewno nie został nosicielem i zwiazuje innych, potem zabija goa'uldów)

Oczywiście że może...
Teal'c nie został nosicielem gdyż miał jeszcze wtedy larwę Gou'lda w brzuchu, więc inna larwa nie mogła go wiąć na nosiciela.
Jeżeli nie miałby larwy Gou'lda w sobie, to wtedy może zostać nosicielem.
I nie używał jeszcze wtedy Tretoniny.

Użytkownik tosli edytował ten post 15.05.2006 - |05:14|

• 0

#373 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |07:24|

Jak to jest że puddle jumper znajdujący się w bazie SGC uruchamia wrota na Antarktydzie? by Moebius part1.
  • 0
don't try

#374 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 17.05.2006 - |07:33|

ten w bazie SGC został znaleźiony w naszej galaktyce i tutaj skonstruowany a te w Atlantydzie są zaprojektowane do działania tylko w obrębie galaktyki pegaza w jednym z odcinków pierwszego sezonu Atlantisa poznajemy twórce skoczka który został znaleziony w naszej galaktyce :)
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#375 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |08:12|

Może ja się nie znam ale nie udzielileś odpowiedzi na moje pytanie. Chodzilo mi o zasięg DHD na skoczku, który aktywuje wrota znajdujące się kilka tysięcy kilometrów od niego.

Jeszcze jedno pytanko dlaczego w Moebius alternatywna Sam nie byla majorem sil powietrznych? Przecież nie wstąpila do lotnictwa z powodu odnalezienia wrót. Powinna chyba pelnić slużbę.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 17.05.2006 - |08:17|

• 0
don't try

#376 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.05.2006 - |08:27|

Sam nie była majorem, nie była w wojsku, przeciez historia nie musi być identyczna....

Tom a co do skoczka to ja teraz nie rozumiem twojego pytania.

opisz dokładnie o co ci chodzi i który odcinek.

#377 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |08:36|

Chodzi mi o Moebius. Alternatywna rzeczywiśtość. Odkopują skoczka i pokazują go Sam i Danielowi. MacKey mówi że korzystając z DHD w jumperze próbowali wbijać adresy. Tym tropem Sam odkrywa że wrota na Antarktydzie, trzęsly okolicą podczas wybierania. Więc pytam jakim cudem DHD w skoczku znajdującym się w bazie SGC może spowodować rozruch wrót na Antarktydzie, która od bazy SGC jest oddalona dobre kilka tysięcy kilometrów.

Rozumiem że linia czasu nie byla identyczna ale różnice wydają się dotyczyć tylko Sam. Pozostali mniej więcej posiadają podobną przeszlość. Hammond generalem, Daniel no cóż po tym jak Catherine nie zlozyla mu propozycji wzięcia udzialu w projekcie trafil do szkólki, Jack spadl na dno po smierci syna, Teal'c przybocznym Apofisa itd, Kovalski, MacKey, tylko Sam jest w 'odmiennym stanie'.
  • 0
don't try

#378 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 02.06.2006 - |21:04|

Mam pytanko czy ktos domysla si co sie dzieje z Jackiem Onillem w 9 sezonie?
Zapytana Samana w ktorym osdcinku czy jest wolna odpowiedziala ze nie do konca.

Byc moze Jack odszedl glownie czy czesciowo aby jako cywil mogl byc z nia. Ale to nie w jego stylu dla nawet milosci oddawac paleczke komus innemu w ratoaniu swiata. Choc w alternatywnych przyszlosciach potrafil sie odwrocic od wszyskich gdy nukt go nie sluchal i lowic ryby w sowim domku.
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#379 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.06.2006 - |10:37|

Z tego co pamiętam Jack został przeniesiony tam gdzie przez cały 8 sezon przebywał gen. Hammond to znaczy jakaś agencja obrony planety czy coś w tym stylu. Ale zdaje mi się że czytałem o tym na jakiejś zagranicznej stronie w serialu chyba nie było to wyjaśnione.
  • 0
don't try

#380 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.06.2006 - |13:59|

NIe wiem czy do końca to jest prawda. Coś mi się zdaje, że nasz generałek jest już na emeryturze. Tak przynajmniej by wynikało z pierwszego odcinka 9 sezonu.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych