Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#341 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.12.2007 - |18:56|

Ja dzisiaj również wybrałem się do MM (Poznań - M1 i King Cross). Było w czym wybierać, ale z seriali zaopatrzyłem się tylko w drugi sezon "Rzymu". Myślałem jeszcze nad "Buffy", ale w końcu zdecydowałem się na edycję kolekcjonerską "Transformers" (wersja z robotem) :P . Zresztą niech Imperial najpierw zapowie kolejne sezony swoich seriali; jak już mam zacząć zbierać "Buffy", "Agentkę" i resztę, to chcę mieć pewność, że pociągną to do końca, a nie poprzestaną na jednym sezonie, tak jak to było w przypadku "4400". Gdybym wiedział, że nie wydadzą drugiej serii, to z pewnością nie kupowałbym pierwszej, no ale mówi się trudno. Teraz mam zamiar zacząć kolekcjonować "Rodzinę Soprano" i cały czas myślę o wydaniu zbiorczym "Allo' Allo', ale to za jakiś czas (budżet świąteczny już się wyczerpał ;) )

PS. Jeżeli ktoś wybiera się do Poznania, to zapomnijcie o M1. W King Crossie kilka seriali jest w dużo niższych cenach ("Buffy" za 139, a w M1 za 149) i mają większy wybór. Oprócz tego w Empiku jest pierwszy sezon "Ally McBeal", ale cena to 179zł.
  • 0

#342 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.12.2007 - |19:13|

ale w końcu zdecydowałem się na edycję kolekcjonerską "Transformers" (wersja z robotem) :P . Zresztą niech Imperial najpierw zapowie kolejne sezony swoich seriali; jak już mam zacząć zbierać "Buffy", "Agentkę" i resztę, to chcę mieć pewność, że pociągną to do końca, a nie poprzestaną na jednym sezonie, tak jak to było w przypadku "4400".

Ja Transformers to akurat wybrałem wersję "stalową".

Myślę,że Imperial będzie kontynuował wydawanie kolejnych sezonów a przynajmniej jestem dobrej myśli.
Patrząc na to ,że wydał wszystko z 24godzin, Lost, DH, PB i jak tylko będą im się sprzedawać te inne seriale to i je dalej wydadzą.
Choćby jak pisałem w ALIAS zamieścili zapowiedź 2 sezonu na dvd a mogli to usunąć a przede wszystkim nie robić do tego napisów. ;)

W każdym razie teraz czekam na kolejne newsy o nowych sezonach The Unit, MASH, Chirurgów i wtedy się okaże jak sprawy stoją czy maja zamiar dalej je kontynuować.

Użytkownik biku1 edytował ten post 16.12.2007 - |20:16|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#343 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.12.2007 - |19:20|

W każdym razie teraz czekam na kolejne newsy o nowych sezonach The Unit, MASH, Chirurgów i wtedy się okaże jak sprawy się mają czy maja zamiar dalej je kontynuować.

No to czekamy razem ;) . Też mam nadzieję, że będą wydawać te tytuły do końca, bo mam na nie wielką chrapkę, ale mimo wszytko wolę jednak trochę poczekać. Nie chcę mieć potem "odludków" na półce, a 140zł piechota nie chodzi :P
  • 0

#344 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.12.2007 - |10:20|

Choćby jak pisałem w ALIAS zamieścili zapowiedź 2 sezonu na dvd a mogli to usunąć a przede wszystkim nie robić do tego napisów. ;)

hehe, jak to mówią, nie uwierzę dopóki nie zobaczę, nasi są zdolni do wszystkiego :D
  • 0
Dołączona grafika

#345 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.12.2007 - |14:32|

hehe, jak to mówią, nie uwierzę dopóki nie zobaczę, nasi są zdolni do wszystkiego :D

Będzie dobrze zobaczycie - święta idą - malkontenci trzeba mieć nadzieję. :P

Na razie nasi są zdolni do literówek - pierwszy odcinek ALIASa za mną i już jedna literówka - zjedzona literka w nim. :huh:
Mam nadzieję, że to przez to iż piszący zapatrzył się na Sydney Bristow w sukni na przyjęciu. ;)
W sumie tyle wyłapałem bom sam też się bardziej skupiał na obrazie ha ha .
Zobaczymy jak im dalej pójdzie.

W każdym razie w 5 odcinkach Chirurgów które już obejrzałem nie było literówek. Chyba ...........

Użytkownik biku1 edytował ten post 16.12.2007 - |20:12|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#346 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.12.2007 - |19:48|

Na razie nasi są zdolni do literówek - pierwszy odcinek ALIASa za mną i już jedna litrówka - zjedzona literka w nim. :huh:
Mam nadzieję, że to przez to iż piszący zapatrzył się na Sydney Bristow w sukni na przyjęciu. ;)
W sumie tyle wyłapałem bom sam też się bardziej skupiał na obrazie ha ha .
Zobaczymy jak im dalej pójdzie.

Ja bym bardziej obstawiała to, że zassali nie te wersje z netu i nie wszystkie wyłapali :D
  • 0
Dołączona grafika

#347 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 17.12.2007 - |21:21|

The X Files - The Complete Collector's Edition na amzon.co.uk znowu spadal cena do 75 funtow
http://www.amazon.co...C...2389&sr=1-1
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#348 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.12.2007 - |23:34|

Fajnie z tym X-files.

Dołączona grafika
A ja tak sobie właśnie przeglądam komentarze ludzi do Stargate SG-1 - The Complete Series Collection 1-10.
Zarówno w USA jak i UK widzę ,że ludzie narzekają na to wydanie.
Ten tytuł jednego z komentarzy jest dosyć znaczący --> "Top class series low class box set presentation"

Sporo osób narzeka na pobrudzone, poniszczone-porysowane płyty w tej badziewnej książeczce i to w nowo zakupionych nie używanych boxach. Część bywa też pobrudzona klejem - oj nie wyszło im to wydanie, nie wyszło.
Też bym się wkutwił jakby mi coś takiego przyszło w takiej pozycji za taką cenę.
Czyli SliderOh miała rację ,że takie wydania się nie sprawdzają. :huh:

Do tego widzę też ,że jest małe zamieszanie z napisami i pojawiają się opinie o jakoby brakujących odcinkach jak np odcinek pt. '1969'
Jak również o braku pewnych dodatków - stąd pewnie rożne informacje na temat ilości płyt w wydaniach w USA[R1], UK[R2] jak i w Australii[R4]

Pomijam komentarze w stylu: jestem mega super hiper wielkim fanem SG-1 i każdy "prawdziwy" fan musi to mieć.
Dlatego jestem zachwycony i jest w ogóle - Super , great , awesome itp zaje.biste komentarze ;) :P
Bardziej się skupiłem na tych poważniejszych w których nie było takiego "podniecenia" ludzi szczęśliwych,że w ogóle/ w końcu mają całą kolekcję SG-1.

W sumie nie wiem co o tym myśleć obecnie wygląda mi to na byle jak pomyślane zbiorcze wydanie starszych edycji SG-1.
Zapakowane w zbiorczą książeczkę-klaser + dodano jakieś dodatki aby było fajnie.

Chyba sobie poczekam aż wyjdzie kolejne The Complete Series Collection ale już z zapowiadanymi na 2008 rok 2 filmami z świata SG.
Może cena będzie już inna i może zmienią formę wydania. :D

Podsumowując większość poleca po otrzymaniu tej pozycji sprawdzić wszystkie płyty pod kątem uszkodzeń a potem zgodnie z radą SliderOh kupienie sobie foliowych koszulek i w nich umieszczenia płytek.
:D

ps. jakże się cieszę,że mi tak Farscape nie wydali w tej książeczce. :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |17:55|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#349 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 18.12.2007 - |16:48|

Chyba sobie poczekam aż wyjdzie kolejne The Complete Series Collection ale już z zapowiadanymi na 2008 rok 2 filmami z świata SG.
Może cena będzie już inna i może zmienią formę wydania. :D

Ja też tak pomyślałem, i mam nadzieję, że na przyszłoroczną gwiazdkę będę się czymś takim zachwycał :P

i cały czas myślę o wydaniu zbiorczym "Allo' Allo', ale to za jakiś czas (budżet świąteczny już się wyczerpał wink.gif )

Ja kupowałem jak się ukazywało, i teraz zajmuje mi połowę półki. Masz może jakieś info o tym wydaniu zbiorczym allo allo bo nigdzie tego widzę.

P.S
Drugi i trzeci sezon jest bardzo kiepskiej jakości jeśli chodzi o obraz :(
  • 0

#350 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 18.12.2007 - |17:07|

Dużo myślałem nad kupnem całego sg, ale opis wydania mnie nie zachwycił. Natomiast gdyby wydali to np. jak Farka, to byłoby super ;)
Czekam więc do przyszłego roku... albo na jakieś wydanie HD (ale pewnie nie będzie tanie).
  • 0
VeeDee

#351 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.12.2007 - |18:04|

Masz może jakieś info o tym wydaniu zbiorczym allo allo bo nigdzie tego widzę.

Pewnie chodzi o to:
Sezony 1-4 --> http://www.vivid.pl/...erie 1 - 4.html
Sezony 5-7 --> http://www.vivid.pl/...erie 5 - 7.html
Sezony 8-9 + --> http://www.vivid.pl/..... + ciaza.html

Natomiast gdyby wydali to np. jak Farka, to byłoby super ;)
Czekam więc do przyszłego roku... albo na jakieś wydanie HD (ale pewnie nie będzie tanie).

Niby tak tylko,że Farscape mamy 4 sezony a tu w SG-1 sezonów jest 10 więc oj dłuuuuugi i bardzo ciężki by był taki box. ;)

Wydanie HD ..... kto wie fajnie by było.
Tylko obawiam się, że wyglądałoby to na zasadzie nagrania wersji SD na płytkę HD i proszę o to mamy "piękne wydanie HD" dla niczego nieświadomych klientów. :P :) hi hi hi
A szczególnie pierwszych sezonów z lat 90 nie prędko bym się spodziewał w wersji HD.

Całe szczęście BSG jest w miarę świeżo kręcony i już część jest w hd-dvd. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |18:05|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#352 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 18.12.2007 - |18:07|

ehehe, ja też przestałam myśleć i też jest w drodze... ale ponieważ w sumie 3 rzeczy idą, to wybrałam opcję przesyłki standardowej, bo te to żadnego celnika nie interesują :D Także dotrze dopiero za jakieś 3-4 tygodnie... ale się nie pali. Za rok będzie 3 sezon w promocji - LOL.
[...]

Ja tez sie zdecydowalem i zamowilem s1 i s2 (swoja droga, to moj pierwszy zakup ekarta - musailem w koncu przetestowac :) ). Nie wiem jak to jest z dostawa przy tej najtanszej opcji, ale w opisie zamowienia widnieje optymistyczne 28 grudnia :D .
  • 0

#353 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.12.2007 - |18:15|

Nie wiem jak to jest z dostawa przy tej najtanszej opcji, ale w opisie zamowienia widnieje optymistyczne 28 grudnia :D .

W opcji w której przechodzi to przez naszą pocztę a szczególnie teraz w okresie świątecznym to będziesz miał dużo szczęścia jak Ci dostarczą 28.
Co innego jak się robiło większe zakupy i amazon wysyła takie zamówienie kurierem to wtedy np mi z Anglii przychodziło w przeciągu jednego dnia.

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |18:16|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#354 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 18.12.2007 - |18:28|

Z USA standardem idzie ok 2 i pół tygodnia, a lotniczą ok 8-10 dni, zakładając, że poczta pracuje normalnie, czego ostatnio nie można powiedzieć, przynajmniej w Szczecinie.

Patrząc na to wydanko SG, również pomyślałam sobie, że warto może jednak z sentymentu nabyć to SG, ale widząc, że w planach są już filmy - dokładnie to samo pomyślałam - nie pali się, poczekam, może będzie reedycja :D

Wydanie tego SG-1 widać im wybitnie nie wyszło i tym bardziej lepiej poczekać. Po takiej klapie powinni wydać te nowe dodatki oddzielnie na płytach, żeby ludzie mogli sobie skompletować normalne boxy sezonowe i uzupełnić o te nowe dodatki. Ale to się raczej nie stanie, bo wtedy nikt nie kupowałby tego complete series. Jak na razie to tylko w przypadku MASHa tak zrobiono, ze wydano oddzielnie dodatki początkowo umieszczone wyłącznie w zestawie complete series. W ten sposób ludzie, którzy zbierali pojedyncze sezony mają dokładnie to samo co ci, którzy kupili całość, a dodatkowo nie muszą kombinować z ochroną płyt.

Chociaż ja w sumie nie żałuję, bo jak włożyłam te płytki w koszulki, to nic im nie grozi, a o wiele mniej miejsca na półce serial zajmuje, no i cena była znacznie niższą niż w przypadku kupowania poszczególnych sezonów. Tylko w MASHu wszystko się zgadza w 100%, nic nie brakuje i nic nie jest pomieszane.
  • 0
Dołączona grafika

#355 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.12.2007 - |19:13|

Pewnie chodzi o to:
Sezony 1-4 --> http://www.vivid.pl/...erie 1 - 4.html
Sezony 5-7 --> http://www.vivid.pl/...erie 5 - 7.html
Sezony 8-9 + --> http://www.vivid.pl/..... + ciaza.html

Ja miałem na myśli to wydanie:
http://merlin.pl/fro...t/2,564240.html
http://allegro.pl/it..._wa_odb_wl.html

W MM zestaw ten jest dostępny za 199zł. Całość jest na 14 płytach (85 odcinków i 2 specjalne) + płyta "The Best of Allo' Allo'". Nie wiem niestety jak to wygląda w środku, ale słyszałem, że podobno opakowanie jest typu digi-pack.

Co do "Stargate" w HD, to na dzień dzisiejszy zapowiedziano tylko pierwszy sezon "Stargate: Atlantis" na Blu-Ray.
  • 0

#356 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.12.2007 - |20:58|

Ja miałem na myśli to wydanie:
.......
Nie wiem niestety jak to wygląda w środku, ale słyszałem, że podobno opakowanie jest typu digi-pack.

Ten link co ja podałem to z tego co wiem to jest wydane ,że w kartonowym pudełku są slimpacki.
Tutaj z Twojego linka wygląda jakby było podobnie w każdym razie pewnie standardowo wsadzili w zbiorczy "kolekcjonerski" kartonik te poprzednie wydania. :P
Jedno co jest fajne to to ,że ma się wszystko za jednym razem i zajmie to mniej miejsca niż kupowany każdy sezon z osobno.

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |21:01|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#357 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 19.12.2007 - |11:51|

O to kilka dat wydań seriali od Warner Bros., czyli Galapagos Films:
"The Hitchhiker" Sezon 2 - 18.01.2005
"One Tree Hill" Sezon 3 - 08.02.2008 (w moje urodziny :-) zbieg okoliczności)
"ER" Sezon 9 - 08.02.2008
"Gilmore Girls" Sezon 7 - 01.04.2008 - Prima Aprilis, zobaczymy.
"ER" Sezon 10 - 09.05.2008
"Studio 60 On The Sunset Strip" Sezon 1 i jedyny - 19.10.2008
oraz jeszcze Serial Animowany "Spawn" - 15.02.2008

Możesz Inuki trochę update'ować pierwszą stronę.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 19.12.2007 - |12:06|

• 0

#358 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.12.2007 - |15:43|

"The Hitchhiker" Sezon 2 - 18.01.2005

Oj to wydanie to już sporooo spóźnione. ;)

"One Tree Hill" Sezon 3 - 08.02.2008 (w moje urodziny :-) zbieg okoliczności)
"Gilmore Girls" Sezon 7 - 01.04.2008 - Prima Aprilis, zobaczymy.

Fajnie, fajnie, dzięki za info - a pomyśleć ,że GG pierwotnie zapowiadano na listopad '07 ;)

"Studio 60 On The Sunset Strip" Sezon 1 i jedyny - 19.10.2008

LOL. O a to już tak daleko wybiegają planami ? :lol:
Niech najpierw wydadzą te wcześniejsze pozycje.

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.12.2007 - |15:47|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#359 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.12.2007 - |16:10|

19.10.2008

Choćby SN s02, co zapowiadali na październik 2007 ...

#360 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.12.2007 - |16:12|

Aktualizacja zrobiona ;) Dzięki @boscorelli za informację. Mam jeszcze pytanko o "Spawn'a"; nie wiesz może czy będzie to "Spawn The Animation", czy też "Todd McFarlane's Spawn"?

Co do "Allo' Allo'" to podczas mojej wizyty w MM zerknąłem trochę "do środka" pudełka i wydawało mi się, że było widać tacki od opakowań typu digi-pack, a nie pojedyncze slimy. Zresztą w jednym ze sklepów powiedzieli mi, że wydanie przypomina trochę "Robin Hooda" tylko, że jest grubsze, a "Robin Hood" jest w digi-packu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych