Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 15.12.2007 - |18:56|
PS. Jeżeli ktoś wybiera się do Poznania, to zapomnijcie o M1. W King Crossie kilka seriali jest w dużo niższych cenach ("Buffy" za 139, a w M1 za 149) i mają większy wybór. Oprócz tego w Empiku jest pierwszy sezon "Ally McBeal", ale cena to 179zł.
Napisano 15.12.2007 - |19:13|
Ja Transformers to akurat wybrałem wersję "stalową".ale w końcu zdecydowałem się na edycję kolekcjonerską "Transformers" (wersja z robotem) . Zresztą niech Imperial najpierw zapowie kolejne sezony swoich seriali; jak już mam zacząć zbierać "Buffy", "Agentkę" i resztę, to chcę mieć pewność, że pociągną to do końca, a nie poprzestaną na jednym sezonie, tak jak to było w przypadku "4400".
Myślę,że Imperial będzie kontynuował wydawanie kolejnych sezonów a przynajmniej jestem dobrej myśli.
Patrząc na to ,że wydał wszystko z 24godzin, Lost, DH, PB i jak tylko będą im się sprzedawać te inne seriale to i je dalej wydadzą.
Choćby jak pisałem w ALIAS zamieścili zapowiedź 2 sezonu na dvd a mogli to usunąć a przede wszystkim nie robić do tego napisów.
W każdym razie teraz czekam na kolejne newsy o nowych sezonach The Unit, MASH, Chirurgów i wtedy się okaże jak sprawy stoją czy maja zamiar dalej je kontynuować.
Użytkownik biku1 edytował ten post 16.12.2007 - |20:16|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 15.12.2007 - |19:20|
W każdym razie teraz czekam na kolejne newsy o nowych sezonach The Unit, MASH, Chirurgów i wtedy się okaże jak sprawy się mają czy maja zamiar dalej je kontynuować.
No to czekamy razem . Też mam nadzieję, że będą wydawać te tytuły do końca, bo mam na nie wielką chrapkę, ale mimo wszytko wolę jednak trochę poczekać. Nie chcę mieć potem "odludków" na półce, a 140zł piechota nie chodzi
Napisano 16.12.2007 - |10:20|
Choćby jak pisałem w ALIAS zamieścili zapowiedź 2 sezonu na dvd a mogli to usunąć a przede wszystkim nie robić do tego napisów.
hehe, jak to mówią, nie uwierzę dopóki nie zobaczę, nasi są zdolni do wszystkiego
Napisano 16.12.2007 - |14:32|
Będzie dobrze zobaczycie - święta idą - malkontenci trzeba mieć nadzieję.hehe, jak to mówią, nie uwierzę dopóki nie zobaczę, nasi są zdolni do wszystkiego
Na razie nasi są zdolni do literówek - pierwszy odcinek ALIASa za mną i już jedna literówka - zjedzona literka w nim.
Mam nadzieję, że to przez to iż piszący zapatrzył się na Sydney Bristow w sukni na przyjęciu.
W sumie tyle wyłapałem bom sam też się bardziej skupiał na obrazie ha ha .
Zobaczymy jak im dalej pójdzie.
W każdym razie w 5 odcinkach Chirurgów które już obejrzałem nie było literówek. Chyba ...........
Użytkownik biku1 edytował ten post 16.12.2007 - |20:12|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 16.12.2007 - |19:48|
Na razie nasi są zdolni do literówek - pierwszy odcinek ALIASa za mną i już jedna litrówka - zjedzona literka w nim.
Mam nadzieję, że to przez to iż piszący zapatrzył się na Sydney Bristow w sukni na przyjęciu.
W sumie tyle wyłapałem bom sam też się bardziej skupiał na obrazie ha ha .
Zobaczymy jak im dalej pójdzie.
Ja bym bardziej obstawiała to, że zassali nie te wersje z netu i nie wszystkie wyłapali
Napisano 17.12.2007 - |21:21|
http://www.amazon.co...C...2389&sr=1-1
Napisano 17.12.2007 - |23:34|
A ja tak sobie właśnie przeglądam komentarze ludzi do Stargate SG-1 - The Complete Series Collection 1-10.
Zarówno w USA jak i UK widzę ,że ludzie narzekają na to wydanie.
Ten tytuł jednego z komentarzy jest dosyć znaczący --> "Top class series low class box set presentation"
Sporo osób narzeka na pobrudzone, poniszczone-porysowane płyty w tej badziewnej książeczce i to w nowo zakupionych nie używanych boxach. Część bywa też pobrudzona klejem - oj nie wyszło im to wydanie, nie wyszło.
Też bym się wkutwił jakby mi coś takiego przyszło w takiej pozycji za taką cenę.
Czyli SliderOh miała rację ,że takie wydania się nie sprawdzają.
Do tego widzę też ,że jest małe zamieszanie z napisami i pojawiają się opinie o jakoby brakujących odcinkach jak np odcinek pt. '1969'
Jak również o braku pewnych dodatków - stąd pewnie rożne informacje na temat ilości płyt w wydaniach w USA[R1], UK[R2] jak i w Australii[R4]
Pomijam komentarze w stylu: jestem mega super hiper wielkim fanem SG-1 i każdy "prawdziwy" fan musi to mieć.
Dlatego jestem zachwycony i jest w ogóle - Super , great , awesome itp zaje.biste komentarze
Bardziej się skupiłem na tych poważniejszych w których nie było takiego "podniecenia" ludzi szczęśliwych,że w ogóle/ w końcu mają całą kolekcję SG-1.
W sumie nie wiem co o tym myśleć obecnie wygląda mi to na byle jak pomyślane zbiorcze wydanie starszych edycji SG-1.
Zapakowane w zbiorczą książeczkę-klaser + dodano jakieś dodatki aby było fajnie.
Chyba sobie poczekam aż wyjdzie kolejne The Complete Series Collection ale już z zapowiadanymi na 2008 rok 2 filmami z świata SG.
Może cena będzie już inna i może zmienią formę wydania.
Podsumowując większość poleca po otrzymaniu tej pozycji sprawdzić wszystkie płyty pod kątem uszkodzeń a potem zgodnie z radą SliderOh kupienie sobie foliowych koszulek i w nich umieszczenia płytek.
ps. jakże się cieszę,że mi tak Farscape nie wydali w tej książeczce.
Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |17:55|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 18.12.2007 - |16:48|
Chyba sobie poczekam aż wyjdzie kolejne The Complete Series Collection ale już z zapowiadanymi na 2008 rok 2 filmami z świata SG.
Może cena będzie już inna i może zmienią formę wydania.
Ja też tak pomyślałem, i mam nadzieję, że na przyszłoroczną gwiazdkę będę się czymś takim zachwycał
i cały czas myślę o wydaniu zbiorczym "Allo' Allo', ale to za jakiś czas (budżet świąteczny już się wyczerpał wink.gif )
Ja kupowałem jak się ukazywało, i teraz zajmuje mi połowę półki. Masz może jakieś info o tym wydaniu zbiorczym allo allo bo nigdzie tego widzę.
P.S
Drugi i trzeci sezon jest bardzo kiepskiej jakości jeśli chodzi o obraz
Napisano 18.12.2007 - |17:07|
Czekam więc do przyszłego roku... albo na jakieś wydanie HD (ale pewnie nie będzie tanie).
Napisano 18.12.2007 - |18:04|
Pewnie chodzi o to:Masz może jakieś info o tym wydaniu zbiorczym allo allo bo nigdzie tego widzę.
Sezony 1-4 --> http://www.vivid.pl/...erie 1 - 4.html
Sezony 5-7 --> http://www.vivid.pl/...erie 5 - 7.html
Sezony 8-9 + --> http://www.vivid.pl/..... + ciaza.html
Niby tak tylko,że Farscape mamy 4 sezony a tu w SG-1 sezonów jest 10 więc oj dłuuuuugi i bardzo ciężki by był taki box.Natomiast gdyby wydali to np. jak Farka, to byłoby super
Czekam więc do przyszłego roku... albo na jakieś wydanie HD (ale pewnie nie będzie tanie).
Wydanie HD ..... kto wie fajnie by było.
Tylko obawiam się, że wyglądałoby to na zasadzie nagrania wersji SD na płytkę HD i proszę o to mamy "piękne wydanie HD" dla niczego nieświadomych klientów. hi hi hi
A szczególnie pierwszych sezonów z lat 90 nie prędko bym się spodziewał w wersji HD.
Całe szczęście BSG jest w miarę świeżo kręcony i już część jest w hd-dvd.
Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |18:05|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 18.12.2007 - |18:07|
ehehe, ja też przestałam myśleć i też jest w drodze... ale ponieważ w sumie 3 rzeczy idą, to wybrałam opcję przesyłki standardowej, bo te to żadnego celnika nie interesują Także dotrze dopiero za jakieś 3-4 tygodnie... ale się nie pali. Za rok będzie 3 sezon w promocji - LOL.
[...]
Ja tez sie zdecydowalem i zamowilem s1 i s2 (swoja droga, to moj pierwszy zakup ekarta - musailem w koncu przetestowac ). Nie wiem jak to jest z dostawa przy tej najtanszej opcji, ale w opisie zamowienia widnieje optymistyczne 28 grudnia .
Napisano 18.12.2007 - |18:15|
W opcji w której przechodzi to przez naszą pocztę a szczególnie teraz w okresie świątecznym to będziesz miał dużo szczęścia jak Ci dostarczą 28.Nie wiem jak to jest z dostawa przy tej najtanszej opcji, ale w opisie zamowienia widnieje optymistyczne 28 grudnia .
Co innego jak się robiło większe zakupy i amazon wysyła takie zamówienie kurierem to wtedy np mi z Anglii przychodziło w przeciągu jednego dnia.
Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |18:16|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 18.12.2007 - |18:28|
Patrząc na to wydanko SG, również pomyślałam sobie, że warto może jednak z sentymentu nabyć to SG, ale widząc, że w planach są już filmy - dokładnie to samo pomyślałam - nie pali się, poczekam, może będzie reedycja
Wydanie tego SG-1 widać im wybitnie nie wyszło i tym bardziej lepiej poczekać. Po takiej klapie powinni wydać te nowe dodatki oddzielnie na płytach, żeby ludzie mogli sobie skompletować normalne boxy sezonowe i uzupełnić o te nowe dodatki. Ale to się raczej nie stanie, bo wtedy nikt nie kupowałby tego complete series. Jak na razie to tylko w przypadku MASHa tak zrobiono, ze wydano oddzielnie dodatki początkowo umieszczone wyłącznie w zestawie complete series. W ten sposób ludzie, którzy zbierali pojedyncze sezony mają dokładnie to samo co ci, którzy kupili całość, a dodatkowo nie muszą kombinować z ochroną płyt.
Chociaż ja w sumie nie żałuję, bo jak włożyłam te płytki w koszulki, to nic im nie grozi, a o wiele mniej miejsca na półce serial zajmuje, no i cena była znacznie niższą niż w przypadku kupowania poszczególnych sezonów. Tylko w MASHu wszystko się zgadza w 100%, nic nie brakuje i nic nie jest pomieszane.
Napisano 18.12.2007 - |19:13|
Pewnie chodzi o to:
Sezony 1-4 --> http://www.vivid.pl/...erie 1 - 4.html
Sezony 5-7 --> http://www.vivid.pl/...erie 5 - 7.html
Sezony 8-9 + --> http://www.vivid.pl/..... + ciaza.html
Ja miałem na myśli to wydanie:
http://merlin.pl/fro...t/2,564240.html
http://allegro.pl/it..._wa_odb_wl.html
W MM zestaw ten jest dostępny za 199zł. Całość jest na 14 płytach (85 odcinków i 2 specjalne) + płyta "The Best of Allo' Allo'". Nie wiem niestety jak to wygląda w środku, ale słyszałem, że podobno opakowanie jest typu digi-pack.
Co do "Stargate" w HD, to na dzień dzisiejszy zapowiedziano tylko pierwszy sezon "Stargate: Atlantis" na Blu-Ray.
Napisano 18.12.2007 - |20:58|
Ten link co ja podałem to z tego co wiem to jest wydane ,że w kartonowym pudełku są slimpacki.Ja miałem na myśli to wydanie:
.......
Nie wiem niestety jak to wygląda w środku, ale słyszałem, że podobno opakowanie jest typu digi-pack.
Tutaj z Twojego linka wygląda jakby było podobnie w każdym razie pewnie standardowo wsadzili w zbiorczy "kolekcjonerski" kartonik te poprzednie wydania.
Jedno co jest fajne to to ,że ma się wszystko za jednym razem i zajmie to mniej miejsca niż kupowany każdy sezon z osobno.
Użytkownik biku1 edytował ten post 18.12.2007 - |21:01|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.12.2007 - |11:51|
"The Hitchhiker" Sezon 2 - 18.01.2005
"One Tree Hill" Sezon 3 - 08.02.2008 (w moje urodziny :-) zbieg okoliczności)
"ER" Sezon 9 - 08.02.2008
"Gilmore Girls" Sezon 7 - 01.04.2008 - Prima Aprilis, zobaczymy.
"ER" Sezon 10 - 09.05.2008
"Studio 60 On The Sunset Strip" Sezon 1 i jedyny - 19.10.2008
oraz jeszcze Serial Animowany "Spawn" - 15.02.2008
Możesz Inuki trochę update'ować pierwszą stronę.
Użytkownik boscorelli edytował ten post 19.12.2007 - |12:06|
Napisano 19.12.2007 - |15:43|
Oj to wydanie to już sporooo spóźnione."The Hitchhiker" Sezon 2 - 18.01.2005
Fajnie, fajnie, dzięki za info - a pomyśleć ,że GG pierwotnie zapowiadano na listopad '07"One Tree Hill" Sezon 3 - 08.02.2008 (w moje urodziny :-) zbieg okoliczności)
"Gilmore Girls" Sezon 7 - 01.04.2008 - Prima Aprilis, zobaczymy.
LOL. O a to już tak daleko wybiegają planami ?"Studio 60 On The Sunset Strip" Sezon 1 i jedyny - 19.10.2008
Niech najpierw wydadzą te wcześniejsze pozycje.
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.12.2007 - |15:47|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.12.2007 - |16:10|
Choćby SN s02, co zapowiadali na październik 2007 ...19.10.2008
Napisano 19.12.2007 - |16:12|
Co do "Allo' Allo'" to podczas mojej wizyty w MM zerknąłem trochę "do środka" pudełka i wydawało mi się, że było widać tacki od opakowań typu digi-pack, a nie pojedyncze slimy. Zresztą w jednym ze sklepów powiedzieli mi, że wydanie przypomina trochę "Robin Hooda" tylko, że jest grubsze, a "Robin Hood" jest w digi-packu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych