Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#341 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 19.05.2008 - |09:44|

A Clarc nie mogl Lexswoi na koncu z kopa zaj***ac to by mu wypadla ta kula.?

Przez moment było pokazane, że miał trudności ze zbliżeniem się do kuli (odpychała go? osłabiała?).

Ale ogllnie 7 sezon duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo lepszy od 6.
a 8 sezon pewnie standardowo jakos na wakacje 20009r.

Lepszy tylko jak dla mnie zbyt chaotyczny.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#342 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.05.2008 - |16:53|

Jak ktoś śledzi przygody Supermana na TVN(musi mieć wiele cierpliwości) to wiadomość taka, że od 2 czerwca w poniedziałki Smallville będzie emitowany o 23.55! Emisja 15 odcinka 4 sezonu.
  • 0

#343 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.05.2008 - |18:30|

Oglądanie seriali w TV to NIEPOROZUMIENIE.

Nawet polskie Pitbull i Glinę oglądam na kompie wtedy kiedy dla MNIE jest to wygodne.

Co do Smallville s7 to można to określić jednym słowem CHAOS.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#344 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 19.05.2008 - |22:51|

7x20

No i stało się. Koniec sezonu nastąpił i stało się to, co od dawna powinno się stać - ale o tym w pierwszym plusie ponieżej.

Ocena: 9

PLUSY:

+ nareszcie duża zmiana w historii całego serialu. Lana odchodzi od Clarka, wyjeżdza gdzieś niewiadomo gdzie, przestanie mu zawadzać tak jak ostatnio miało to miejsce, gdyż Clark będac związany uczuciowo z nią nie mógł "rozwinąć skrzydeł" i mocniej zaangażować się w ratowanie świata. Zapewne z czasem Clark zacznie coraz częściej spędzać czas z Lois, a tak własnie powinno się stać. W sumie to już od tego sezonu scenarzyści dawali nam przedsmaki tego zbliżenia, i zapewne w 8 sezonie to się pogłębi. Druga zaś nowość to poznanie przez Lexa tożsamości Podróżnika. Trochę za długo Lex żył w nieświadomości, ale czas najwyższy dowoedział się, kim jest Clark Kent. Dzięki temu nowy sezon zapowiada się całkiem świeżo, i przez to ciekawie, mimo iż samego Lexa będzie w nim mało.

+ ostateczne rozwiązanie kwestii Brainiaca. Koniec sezonu to koniec złego charakteru - i dobrze, bo niewyobrażałbym sobie, aby w nowym sezonie nadal występował ten ciemny typ. Czekam na coś/kogoś nowego:)

+ przyznaję, że scenarzyści mnie zaskoczyli kim tak naprawdę była Kara. Myślałem, że ona faktycznie tak mocno chce ochronić ludzkość oraz Clarka, że nawet posunęła się do czynów mocno niemoralnych. Cel uświęca środki, takie było zachowanie Kary i byłem w stanie to przyjąć. A tutaj okazuje się, że Kara to Brainiac, a ona sama jest uwięziona w krysztale (tak jak kiedyś Kal-El).

+ ogólnie plus za dobre tempo odcinka, składną i ciekawą fabułę, fajnie się to oglądało a im bliżej końca tym lepiej. Cliffhanger świetny, czekam cóż takiego się stanie po tym, jak Forteca się zawaliła, a Lex przejął (zapewne) kontrolę nad "chłopcem w czerwonej kurtce". Mi osobiście wydaje się, że zmiany jakie zastamy w 8 sezonie dotyczyć będą również Fortecy i jej właśnie nie ujrzymy już w nowym sezonie. Lex znając jej położenie zbyt mocno by w niej grzebał i przestała by być "ciechym zakątkiem" dla Kal-Ela. Tak więc nie liczyłbym na jej odbudowę, czy jakieś cofnięcie w czasie albo coś w tym stylu. A co do Clarka i Lexa to jak można sie spodziewać oboje przeżyją, przez krótki czas Lex będzie kontrolował Clarka, zacznie go wykorzystywać do swoich niecnych celów, ale po jakimś czasie to się skończy, Lex utraci urządzenie, a sam wpadnie jakieś kłopoty i usunie się w cień (dlatego go będzie mniej w nowym sezonie). A uwolniony Clark zacznie walczyć z nowymi przeciwnikami.

MINUSY:

- bierność Clarka i jego superhumanitaryzm do przesady mnie coraz bardziej wkurzają. Przykładów jest dużo, ale niech będzie sytuacja w finale odcinka. Clark wbiegając do Fortecy widzi Lexa z kula i zamiast wybić mu ją z ręki jakimś spsosobem (np. strzelić ogniem w rękę) to stoi i nie robi nic, licząc że Lex widząc smutną twarz Clarka zmieni zdanie i da sobie spokój ze swoją obsesją, pielegnowaną pieczołowicie od wielu lat. Naiwniactwo do potęgi.

- znów te hiperzdolności hakerskie Chloe:/ Ledwo co katastrofa miała miejsce, a ona już ma na dysku zapiś rozmowy z samolotu, i to nie tylko z kokpitu, ale co gorsze z całego pokładu. A wszystko to zdobyła dzięki kolejnemu już włamaniu do tajnych materiałów państwowych (za co każdy czlowiek już dawno by został aresztowany przez FBI lub NSA).

Użytkownik Halavar edytował ten post 19.05.2008 - |23:06|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#345 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.06.2008 - |19:45|

Trochę wiadomości o nowych aktorach w kolejnym sezonie Smallville.

BSG Stud Joins Smallville as Doomsday! --> http://www.michaelau...illes-doomsday/

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.06.2008 - |19:45|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#346 ericdraven

ericdraven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.07.2008 - |10:16|

Ogólnie to niestety nie mogę powiedzieć pozytywnego słowa o 7 sezonie. Taki jakiś nijaki był. Może to wpływ strajku a może po prostu mam dość tych minek Clarka, Chloe, Lany i Lexa rodem z brazylijskiej telenoweli. Czy czekam na 8 sezon. Tak :P Bo chcę wreszcie zobaczyć koniec tego serialu!!!
  • 0

#347 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.08.2008 - |12:55|

Kolejna nowa postać kobieca jaką zobaczymy w nadchodzącym sezonie Smallville ---> http://showtv.pl/news_item_1058.htm
No to dla Clarka zrobi się ciekawie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#348 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.09.2008 - |22:40|

8 sezon się zaczął i można prawie ze 100% pewnością powiedzieć że przepaść pomiędzy Smallville a Supernatural będzie jeszcze większa w tym sezonie niż w poprzednim.

Nie ma 2 świetnie zagranych złych postaci które ciągnęły ten serial czyli Lexa i Lionela.

Nowi zastępowi czyli zła pani "sekretarka" i zły pan "księgowy" są nijacy.

Nie ma Lany co z pewnością ucieszy wielu.

Fabułę może pociągnąć romans Clark i Lois ale po doświadczeniach z Laną uważam że będzie to się ciągnęło jak flaki z olejem.

Jest jeszcze Liga Superbohaterów czy jak też tam ją zwał i też ona wygląda średnio na jeża.

Babka-punk drąca ryja = DNO
Człowiek ryba = MUŁ
Zielony Robin Hood też nie powala.

O tym że w sprawie "misji" Clarka będziemy nadal dymani możemy być pewni, tutaj flaki z olejem gwarantowane.

Super Hiper Chloe jest znowu aż za nadto przypakowana zdolnościami.

Poza tym wszystko nadal jest koszmarnie infantylne mimo że to już 8 sezon i wypadało by zmienić formułę lub co najmniej od dziecinnić głównych bohaterów.

Trzeba było obciąć kasę na i tak slaby Smallville i zatrzymać w Supernatural Ruby.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#349 buzol

buzol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.09.2008 - |23:04|

Niestety podzielam negatywną opinię. Dawno ten serial nie miał takiego słabego sezon premiere. Scenarzyści nie mają pomysłów, no i ci nowi producenci też się nie spisali. Ocena : 6/10. Baaaardzo słabo.
  • 0

#350 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.09.2008 - |10:35|

Zgadzam się z Quendim, że przepaść między Smallville a Supernarural jest coraz większa. Teraz to już nawet inny ciężar gatunkowy. Cały zeszły sezon się nagadali o kontroli Clarka i Podróżniku a nowy sezon nawet się o to nie otarł (sic!).

W większości nie da się nawet oglądać tego bez przewijania. A efekty specjalne mocna poleciały na dół.

Ciekawe jak CK od razu wylądował w DP od razu na posadzie reportera nie mając żadnego doświadczenia? Pomógł Ollie?
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#351 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.09.2008 - |12:41|

Nie ma 2 świetnie zagranych złych postaci które ciągnęły ten serial czyli Lexa i Lionela.
Trzeba było obciąć kasę na i tak slaby Smallville i zatrzymać w Supernatural Ruby.

W sumie chyba nic więcej nie ma sensu pisać o tym odcinku.
Odeszły 3 osoby będące od początku właściwie jednymi z znaków firmowych Smallville i pozostali tylko Clark i Chloe.
Dziwnie i pusto mimo natłoku nowych postaci to teraz wygląda.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#352 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.09.2008 - |01:31|

Obejrzalem. Moze byc. Jak zwykle nie pamietam co bylo wczesniej...i mam pytanie gdzie jest Kara?
  • 0

#353 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 21.09.2008 - |07:10|

Smallville to straszny kicz teraz cos ala atlantis a moze nawet gorzej...Ten caly zespol wspanialych ze strzala na czele to smiech na sali.Ich stroje glupie teksty i slaba gra aktorska az razi...Powinni dostac cancela jak sg-a.Co niezmienia faktu ze bede ogladac do konca bo jak sie zaczelo od s01e01 to wypada obejrzec do konca te pare odcinkow.Ja bym caly budzet potem dal na Supernatural.
  • 0

#354 hitano

hitano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 21.09.2008 - |07:54|

Obejrzalem. Moze byc. Jak zwykle nie pamietam co bylo wczesniej...i mam pytanie gdzie jest Kara?

Kara gdzieś tam jest sobie. Mają ją przywrócić na jeden odcinek, chyba 9 albo 10 aby zakończyć historię z nią, niestety.

Premiera słabsza od premiery 7 sezonu. Sama historia aż taka nienajgorsza gdyby to był 5 sezon a nie 8. Niestety to już 8 więc danie naprzód fabuły poprzez decyzje o kostiumie czy pracy jako reporter Dialy Planet tak późno dopiero w 8 sezonie nic za bardzo nie zmieni. Co do członków Ligi to grają sztucznie to prawda jednak stroje są wzrorowane na komiksach i do nich nie mogę mieć zastrzeżeń jak je lubię w papierowym odpowiedniku. Również i zniknięcie Lexa jak i Lany raczej wpłynie negatywnie na serial, Lana chociaż pojawi się w jakimś momencie. Fajnie jakby Kara pojawiła się więcej niż w jednym odcinku i nie mogę się doczekać na historię z Legionem od Geoff'a Johnsa.

Użytkownik hitano edytował ten post 21.09.2008 - |07:59|

• 0

#355 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.09.2008 - |12:56|

Kara gdzieś tam jest sobie. Mają ją przywrócić na jeden odcinek, chyba 9 albo 10 aby zakończyć historię z nią, niestety.

Ale gdzie jest? Bo w finalowym odcinku to ona mleko wypila i przewrocila sie i teraz jej nagle nie ma? Niech mnie ktos oswieci..
  • 0

#356 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.09.2008 - |15:49|

Dla osób które lubią oglądać powtórki to "Tajemnice Smallville" są emitowane na TVN7 od pn-pt o 14.00 z powtórka o 8.00! Aktualnie jest emitowany 3 sezon a następnie stacja wyemituje 4 sezon serialu.
  • 0

#357 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.09.2008 - |23:29|

Po nieudanych ostatnich sezonach daje temu serialowi zielone swiatlo. Nie lubie czytac spoilerow, ale ten serial tak mnie znudzil, ze kilka przeczytalem i wierze ze w 8 sezonie moze byc dobrze, a nawet bardzo dobrze.
Mimo wszystko uwazam, ze ten serial mozna bylo o wiele inaczej przedstawic. Szkoda zmarnowanych pomyslow, glupich durnowatych odcinkow, ale nadal to ogladam i mam nadzieje, ze 8 sezon wniesie nowy powiew swiezosci w Smallville.
  • 0

#358 blood

blood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoPiekary Śl

Napisano 22.09.2008 - |11:12|

Ale gdzie jest? Bo w finalowym odcinku to ona mleko wypila i przewrocila sie i teraz jej nagle nie ma? Niech mnie ktos oswieci..

Kara jest teraz w zamknięta w strefie widmo, a w finałowym odcinku to nie była ona tylko Breniak przybrał jej postać.
  • 0

#359 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.09.2008 - |13:24|

Kara powróci na jeden odcinek ponoć w 8 serii...

Nie chce mi się nawet pisać o season premiere... To był pierwszy i przez długi czas najlepszy serial, jaki kiedykolwiek oglądałem... Jak on mógł tak nisko upaść? 6x11 dla mnie był szczytem marzeń, odcinek genialny i jak dotąd żaden następny mu nie dorównał... Niestety nie zapowiada, żeby tak się stało.

A co do kasy na SN to jestem za :D. Jeżeli to byłby ostatni sezon dla Smalla, a Super dostałby 5 sezon byłoby genialnie :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#360 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.09.2008 - |13:37|

Kara jest teraz w zamknięta w strefie widmo, a w finałowym odcinku to nie była ona tylko Breniak przybrał jej postać.

To to ja wiem. ale mi chodzi o to gdzie sie ona podziala byla w domu i nagle jej nie ma.. nieswpomneli nawet slowem jak tak to odcinek oceniam na 0/10

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.09.2008 - |13:37|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych