Skocz do zawartości

Zdjęcie

No to zaczynamy dyskusje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#341 Czarq

Czarq

Szeregowy

• VIP
  • 11 postów

Napisano 27.02.2009 - |21:56|

Witam!
Sczerze mówiąc, to się trochę boję tego co zobaczę w SGU. SG-1 i SGA były pomimo pewnych niedorubek doskonałymi seriami, ciężko będzie je zastąpić.
Mam tylko nadzieję że nie będzie w nim "sprawdzonych" pomysłów, ze ST czy Andromedy. Osobiście liczę na mroczną z nutką optymizmu opowieść.
Teraz pozostaje czekać czym nas scifi uraczy, smacznym i ładnym tortem czy przesłodzonym kwaskowym zakalcem ;-).
  • 0
To, co człowiek widzi, zależy zarówno od tego, na co patrzy, jak i od tego, co nauczył się dostrzegać w swym dotychczasowym doświadczeniu wizualnym i pojęciowym.
-- T. S. Kuhn, "Struktura rewolucji naukowych", r.3

#342 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 18.08.2009 - |14:30|

Nadrobiłem zaległości w oglądaniu trailerów. Jak na razie wrażenia jak najbardziej pozytywne. Duży plus - w obsadzie nie ma żadnych rodzynków w rodzaju pewnej pani z Atlantisa :P . Jedyne co mnie zaniepokoiło, to jakieś Emo Core na pod koniec jednego z filmików. Mam nadzieję, że nie jest to soundtrack z serialu ;) .
  • 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#343 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 22.08.2009 - |11:54|

SGU niezle sie prezentuje, moze byc naprawde niezly serial. Na poczatku tak twierdzilem, potem po dziwnych info zwatpilem, ale teraz wracam do wiary z poczatku. Koniec kiczu w SG?
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#344 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 22.08.2009 - |19:23|

Obawiam się, że kicz w SG dopiero się zaczyna. Wrota mają wygląd gorszy od atlantisowych (a jeżeli nie gorszy to porównywalny). Sceny z wnętrza statku osłabiają. Pozostaje nadzieja (i patrząc na trailery wszystko na to wskazuje), że serial nadrobi to na kilku innych płaszczyznach. Poczekajmy na jakiegoś tzw. głównego wroga, oby nie był warty wampirków.
  • 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#345 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 22.08.2009 - |20:09|

Czy ty zawsze musisz wszystko zepsuc? ;)

Mnie zdziwilo jedno-zarowka nad wrotami co sie zapala i gasnie... Same pomieszczenia uznaje za udane, jesli pominac fakt ze uwazam caly koncept pradawnych i ich sprzetu (z wyjatkiem wrot) za s[beeep]y. Widzialem kilka zdjec bez obrobki z planow zdjeciowych i wygladaja o niebo lepiej niz te atlantisowe bez fotoshopu.

Trailery jednak "robia smaka", trzeba to przyznac.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#346 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 22.08.2009 - |20:39|

Obawiam się, że kicz w SG dopiero się zaczyna. Wrota mają wygląd gorszy od atlantisowych (a jeżeli nie gorszy to porównywalny). Sceny z wnętrza statku osłabiają. Pozostaje nadzieja (i patrząc na trailery wszystko na to wskazuje), że serial nadrobi to na kilku innych płaszczyznach. Poczekajmy na jakiegoś tzw. głównego wroga, oby nie był warty wampirków.

Serial z założęnia ma być inny i taki będzie nie każdy musi być zadowolony "D

Mnie zdziwilo jedno-zarowka nad wrotami co sie zapala i gasnie...

To jeszcze nic, kilka postów wcześniej jest zdjęcie z pokazujące całą procedóre wyboru adresu i gdy następuje przerwanie połączenia z podłogi wybuchają kłęby pary :D
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#347 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 22.08.2009 - |21:56|

Morman, widzialem, ale to tylko action board, efekt koncowy bedzie inny. Mam nadzieje ;)
  • 0
Winchell Chung

#348 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów

Napisano 23.08.2009 - |06:48|

Morman, widzialem, ale to tylko action board, efekt koncowy bedzie inny. Mam nadzieje ;)

W sumie mogą z tego zrezygnować podobnie jak w SG-1 z obracania wrotami za każdym razem gdy jest wybierany adres.
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#349 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.08.2009 - |11:58|

Jeśli miałoby się stać tak jak napisał Morman w temacie "Plotki, ciekawostki, fakty", czyli że w SGU zaczęłyby się pojawiać ludzkie osady to tracę wiarę w ten serial...
  • 0

#350 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.09.2009 - |18:39|

Przepraszam, że piszę dwa posty pod rząd, ale od czasu wysłania poprzedniej wiadomości minęło trochę czasu.

Dołączona grafika
Skoro na screenach widzimy ludzkie czaszki to pewnie możemy się spodziewać ludzi w odległych galaktykach mówiących po angielsku... <_<
Martwi mnie to.
  • 0

#351 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów

Napisano 06.09.2009 - |19:27|

Skoro na screenach widzimy ludzkie czaszki to pewnie możemy się spodziewać ludzi w odległych galaktykach mówiących po angielsku... <_<
Martwi mnie to.

Trzeba było się tego spodziewać ten serial tak jak poprzednie by nie istniał bez ludzi, gdyby każda napotkana cywilizacja była inną rasą to by się stało nudne, zrobił by się z tego VOY, ale myślę że jeśli nie będą ciągle pokazywać wieśniaków tak jak to było w SGA tylko wrócą do początku sagi SG-1 gdzie bardziej liczyła się eksploracja to myślę że to może być dobry serial.
  • 0
Prawo Clarke'a

#352 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.09.2009 - |22:23|

Ale w SG-1 i SGA obecność ludzi w trzech galaktykach była jakoś uzasadniona. Pradawni porozsiewali sobie życie i dlatego mamy ładnych wieśniaków i drzewka wyglądające jak te z Kanady. A tutaj co? "Są miliardy lat świetlnych od Ziemi" a mimo to, ludzie tam też wyewoluowali? Pradawni maczali swoje palce w każdej galaktyce we Wszechświecie? Cytując Siarę z Killera "Mają rozmach skur....syny" ;)
  • 0

#353 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 07.09.2009 - |09:53|

wujek_szatan, dla mnie to ta sama logika co w poprzednich serialach. Te dwa statki leca i zostawiaja za soba slad cywilizaycjny, a okazy brali z Ziemi, wiec wszystko spoko (choc faktycznie, jesli projekt zaczeto miliony lat temu to ewolucja powinna solidnie zrobic swoje, ale kto tam tych Pradawnych i ich dzielka wie). W kazdym razie ma to wiecej sensu niz wiesniaki w Pegazie-bo zawsze zastanawialem sie, skad tam ludzie, skoro Pradawni uciekli z Drogi Mlecznej przed nasza ewolucja a potem nie utrzymywali kontaktow z Ziemia az do upadku Atlantis. Wiec o co kaman? Z Ori bardzo podobnie, bo nie mieli kontaktu z nikim i niczym, i nic na temat Drogi Mlecznej nie wiedzieli, wiec skad tam ludzie?

Jest z SGU inna mozliwosc-ktos inny mogl odkryc Destiny i korzystac z jej sieci Wrot, czaszka moze tez nalezec do Pradawnego.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 07.09.2009 - |09:54|

• 0
Winchell Chung

#354 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 07.09.2009 - |10:13|

Może postanowią to uzasadnić mówiąc, że statek oprócz wrót rozsiewa także życie :P
A w 3 sezonie okaże się, że statek jest ścigany przez replikatory :D
  • 0
http://www.AsBest.u2.pl/

Sciągnij Licznik LOST !

#355 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.09.2009 - |11:14|

jesli projekt zaczeto miliony lat temu to ewolucja powinna solidnie zrobic swoje

I to mnie właśnie boli. Bo jak zobaczę ludzi, których cywilizacja jest starsza od naszej o miliony lat, a wciąż będzie mieszkać w drewnianych chatkach to zacznie mnie chyba mdlić.

Może postanowią to uzasadnić mówiąc, że statek oprócz wrót rozsiewa także życie

Niby mogą tak zrobić, tylko że w rozważaniach na temat tych statków nikt o takiej funkcji nie wspominał (oczywiście mówię tu o scenarzystach).

Jest z SGU inna mozliwosc-ktos inny mogl odkryc Destiny i korzystac z jej sieci Wrot, czaszka moze tez nalezec do Pradawnego.

Może. Choć Morman w innym temacie podał newsa, z którego wynika że znowu możemy mieć braci w innych galaktykach, którzy będą komunikować się z załogą Destiny za pomocą współczesnego angielskiego.
  • 0

#356 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 07.09.2009 - |19:52|

Może postanowią to uzasadnić mówiąc, że statek oprócz wrót rozsiewa także życie :P

Może i rozsiewać, ale... statek leci cały czas do przodu, więc rozsiewa życie, zostawia na planecie i leci w dal, gdzie jeszcze go nie ma :)
Więc albo Destiny rozsiewając życie stawia drewniane domki z wieśniakami albo służy jako autobus i co jakiś czas wraca na stare przystanki.
  • 0

#357 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.09.2009 - |20:02|

albo służy jako autobus i co jakiś czas wraca na stare przystanki.

Bo też nikt nie powiedział, że statek ciągle porusza się w linii prostej przed siebie. Równie dobrze może robić jakieś koła czy inne wariacje kierunkowe.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#358 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 07.09.2009 - |22:07|

Przeciez Destiny ma blizniacza jednostke, ktora miala wlasnie rozsiewac zycie i stawiac Wrota. Destiny ma byc tym drugim statkiem, abdawczym, czy mi sie cos pomylilo?

Co do wiesniakow-miliony lat milionami lat, mnie osobiscie pomysl wiesniakow nie razi, bo to jest mozliwe...ale juz setny raz? W trzech galaktykach w setkach roznych warunkow? To faktycznie zaczyna byc nudne&przegiete. Ale jakie stargejtowe... Cos mi sie wydaje ze to, za co lubimy i jednoczesnie nienawidzimy tego serialu nie zginie wraz z nadejsciem SGU ( a juz myslalem ze zrobia z tego Bevery Hills 90210 a my bedziemy nazywac to nie SGU ale USG ;) A jednak nie, bo sa wiesniaki, wszystko po staremu ;) )
  • 0
Winchell Chung

#359 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 07.09.2009 - |23:01|

Przeciez Destiny ma blizniacza jednostke, ktora miala wlasnie rozsiewac zycie i stawiac Wrota. Destiny ma byc tym drugim statkiem, abdawczym, czy mi sie cos pomylilo?

A... jaka jest 'odległość' między nimi?

Bo też nikt nie powiedział, że statek ciągle porusza się w linii prostej przed siebie. Równie dobrze może robić jakieś koła czy inne wariacje kierunkowe.

No nikt, ale - tak logicznie myśląc... statek pradawnych rozsiewa sobie życie i wrota w danej galaktyce powiedzmy przez 10 tyś lat, potem opuszcza galaktykę i siedzi następne 10 tys. lat w następnej. Te parę milionów lat to troszkę za mało, żeby rozsiewać po kolejnych galaktykach i jeszcze mieć czas na "powroty". Wiem, że dla Asgardczyków przemierzenie w parę minut/godzin kilku galaktyk na wskroś to lekki pikuś, ale c'mon - wydaje mi się, że w SGU skala jest trochę większa i te super szybkie podróże to lekka przesada.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - w temacie o mechanice wrót większość zgadza się ze stwierdzeniem, że chewrony określa położenie wrót w przestrzeni. Ósmy galaktykę. Ok. Ale Destiny jest cały czas w ruchu, zmienia i galaktyki i swoje współrzędne. Była już poruszana ta kwestia?

Użytkownik misiokles edytował ten post 07.09.2009 - |23:10|

• 0

#360 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.09.2009 - |23:26|

Chyba tak, chociaż statek badawczy powinien raczej badać, a nie zmieniać ekosystem planety. No ale zobaczymy co tam wymyślą.

Co do wiesniakow-miliony lat milionami lat, mnie osobiscie pomysl wiesniakow nie razi, bo to jest mozliwe...

Nie wiem czy to takie możliwe, żeby bez ingerencji Pradawnych (żywych, a nie ich maszyn) wyewoluowały ludzkie społeczności podobne do naszej. Swoją drogą ciekawe czy Pradawni mieli wieśniaków w sadzonkach, czy może nasionach. ;)

Te parę milionów lat to troszkę za mało, żeby rozsiewać po kolejnych galaktykach i jeszcze mieć czas na "powroty".

To akurat zależy od tego w ilu galaktykach Destiny stworzyło sieć wrót.

Destiny jest cały czas w ruchu, zmienia i galaktyki i swoje współrzędne. Była już poruszana ta kwestia?

Dlatego na wrotach produkowanych przez statek nie będzie konstelacji jako symboli. Coś mi się wydaje, że w SGU adresy wrót będą po prostu czymś w rodzaju numeru telefonu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych