Cóż Seth Angel, to już jest jedynie kwestia oprogramowania.
niekoniecznie; w hardwarze też występują; niektórzy ludzie mają większą gęstość upakowania neuronów, niektórzy więcej połączeń, niektórzy mają większe niektóre partie mózgu(np. słyszałem, że niektórzy wybitni muzycy mieli większy obszar odpowiedzialny za słuch-nie wiem czy to prawda); różnice mogą być również w połączeniach; inne rodzaje połączeń(tzn. połączeń, które zazwyczaj nie występują u przeciętnych ludzi) mogą skutkować zupełnie nową jakością(np. bardzo inteligentni ludzie, których mózgi wyglądają zupełnie zwyczajnie etc.);
teraz chwila słabości z mojej strony(proszę nie wykorzystujcie tego przeciwko mnie)
absolutnie nie wierzę w telepatię, telekinezę, jasnowidzenie etc.; uważam to za pierdoły i nie zaprzątam sobie tym głowy, ale....
mózg ludzki jest absolutnie terra incognita; każdy kto twierdzi inaczej jest albo ignorantem albo kłamie; nie wiemy jak działa, nie wiemy jak jest zorganizowany i IMHO długo nie będziemy wiedzieć; szansa na to, że gdzieś tam u jakiegoś procenta ludzi jakaś forma supernaturalnych może się wykształcić, istnieje; nie mamy wystarczającej wiedzy, żeby absolutnie coś takiego wykluczyć; i choć osobiście uważam, że to mało prawdopodobne, skłamałbym, gdybym powiedział, że to niemożliwe;
dobra koniec szczerości

Logowanie »