Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#341 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.09.2006 - |13:49|

Ten murzyn nazywa sie: Benjamin Miles "C-Note" Franklin :P

A odcinek bardzo fajny. Duży plus. Zadnych wiekszych wpadek jesli chodzi o logike. Bellick cwanie wykombinował ze śledzeniem przyjaciólki Michaela. Byle tak dalej
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#342 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 06.09.2006 - |14:02|

Spoiler do odcinka 4
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Spoiler do odcinka 5

Użytkownik ZimoN edytował ten post 06.09.2006 - |14:19|

• 0
Nastepne odcinki Losta

#343 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 06.09.2006 - |14:15|

Spoiler do odcinka 4

Spoiler do odcinka 5

aaaaaaaaaaaaaa, przeczytalem spoiler do 4 odcinka i juz nie chce wiecej wiedziec :D choc, swoja droga, nie wszystko bylo dla mnie zaskoczeniem :afro:

Użytkownik borderline edytował ten post 06.09.2006 - |14:16|

• 0

#344 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.09.2006 - |14:37|

Sądzę, że osoby poszukujące realizmu we współczesnych serialach telewizyjnych popełniaja wielki błąd. Te seriale z definicji sa nierealistyczne. W sposoób oczywisty LOST, ale i te blizsze życia jak PB także. Ich funkcja jest nie pokazywanie rzeczywistości, jak to było w klasycznym dramacie, lecz tworzenie alternatywnej. Ocenianie więc serialu w kategorii zgodności z rzeczywistością do niczego nie prowadzi. Episod jest dobry gdy trzyma w napięciu, daje odpowiedzi na wcześniej zadane pytania, stawiając jednocześnie nowe, by utrzymać widza w neipewności do następnego epizodu, czy następnego sezonu w szerszej perspektywie. Dodatkowo dobry serial musi byc spójny wewnętzrnie, to znaczy nie naruszać praw stworzonych w nim samym.

Ostatni PB niewiele zbliżył się do rzeczywistości. W kategoriach rzeczywistego zycia, ta akcja z samochodem i mostem była przedumana, a co najważniejsze bardzo nieksuteczna i bardzo niebezppieczna. Ile czasu FBI zajmie odkrycie, że spalone ciała w samochodzie nie sa ludzkie? Kilka godzin zapewne. Nasi uciekinierzy uzuskaja wie pzrewagę dokąłdnie taka jaka mieli przed tym wszystkim. W kategoriach rzeczywistości to bez sensu. w Kategoriach serialowych bardzo błyskotliwe, trzymające w napięciu i otwierające kilka nowych furtek.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#345 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 06.09.2006 - |14:44|

(...) Dodatkowo dobry serial musi byc spójny wewnętzrnie, to znaczy nie naruszać praw stworzonych w nim samym.

oto wlasnie sie rozchodzi ;) sezon pierwszy byl wydumany, ale w miare rzeczywisty i trzeci odcinek drugiego sezonu jest dokladnie taki sam. Dwa pierwsze zerwaly z serialowa logika i to mnie, i chyba nie tylko mnie mocno zirytowalo. Ale miejmy nadzieje, ze wszystko wraca do normy :)
  • 0

#346 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.09.2006 - |15:13|

Odcinek trzeci - zaczyna przypominać sezon 1. A więc wreszcie po gorącej gmatwaninie mamy konkretne plany na drogęuciekających. W każdym razie jest jakaś fabuła i pomysł na jej realizowanie. I o to chodzi :D
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#347 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.09.2006 - |17:05|

Ja się wypowiem w podobnym tonie jak poprzednicy. 3 epizod o wiele lepszy od dwóch pierwszych. Oczywiście dalej można mówić że zbyt łatwo jeden czy drugi przechadza się po mieście no ale cóż to tylko serial. Poza tym ja nigdy w takiej sytuacji nie byłem więc nie wiem, może faktycznie wcale nie jest tak że każdy zna twarze uciekinierów i bez problemu może je rozpoznać na ulicy :D.

W każdym razie w końcu mogę napisać że jestem cholernie ciekawy co będzie w następnym odcinku :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#348 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 06.09.2006 - |17:19|

Odcinek dobry, ale zrobili gafe poważną i w nim. Wszystkie rodziny i znajomi zostali praktycznie inwigilowani, a Nika jakby nie patrzeć żona Micheala była puszczona samopas. Była także jedną z niewielu osób które odwiedzały go w więzieniu, więc moim zdaniem troche to naciągane. Jak Ballick wpadł na to, a nowy superbohater FBI nie.
  • 0

#349 romeque

romeque

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 06.09.2006 - |19:04|

Nika mówiła, że policja u niej była, czyli była inwigilowana. Michael do niej nie dzwonił, tylko przyszedł. U innych rodzin, też FBI nie siedziało i nie czekało na zbiegów.

A co do Sucre, to myślę, że wielu osobom udało by się wysiąść z samochodu pocichutku, kiedy policjant był zaabsorbowany rozmową. Aha, Sucre nie pobiegł z samochodu do pociągu, tylko wbiegł w zboże, co dało mu znaczną przewagę.
  • 0

#350 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 07.09.2006 - |07:39|

... Jak Ballick wpadł na to, a nowy superbohater FBI nie.

Bo Billick widział żone Michael'a w nocnym klubie a potem nagle zobaczył ze odwiedza go w więzieniu, i zorientował sie że coś dla niego robi za zieloną karte. No to logiczne, że może nadal coś robić. W końcu zielona karta troche kosztuje. Pozatym nie wiadomo co mu powiedział kuzyn Sucre jak Billick go przesłuchiwał.
  • 0
Zawsze po grudzie

#351 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 07.09.2006 - |20:03|

Wreszcie porządny odcinek 2 sezonu, w którym nie ma żadnych wielkich wpadek :clap:

Głowę bym dał, że Michael w pierwszym sezonie nie miał tuż przy samym nadgarstku tatuażu "kodu kreskowego" :) Jak ktoś ma stare odcinki to może sprawdzić :)

A poza tym wszystko gra tylko męczą mnie takie kretyńskie wątki jak:
- Sucre ucieka aby wrócić do dziewczyny,
- murzyn ucieka aby wrócić do rodziny
Rzeczywiście, bardzo realistyczne :) Tam nie będą szukać :)
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#352 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 07.09.2006 - |20:35|

Głowę bym dał, że Michael w pierwszym sezonie nie miał tuż przy samym nadgarstku tatuażu "kodu kreskowego" :) Jak ktoś ma stare odcinki to może sprawdzić :)

Skoro dajesz za to głowę, to powinieneś sam to sprawdzić.

Przyznam, że sam się zastanawiałem, czy to było, czy nie.

A poza tym wszystko gra tylko męczą mnie takie kretyńskie wątki jak:
- Sucre ucieka aby wrócić do dziewczyny,
- murzyn ucieka aby wrócić do rodziny
Rzeczywiście, bardzo realistyczne :) Tam nie będą szukać :)

1. Jeżeli kogolwiek mocno kochasz, to wyobraź sobie kilkuletnią rozłąkę.
2. Gdyby po ucieczce nie chcieli choć na chwilę zobaczyć rodziny, to ich ucieczka nie miałaby sensu (przecież dla niej uciekli)!!
3. Sucre nie ma wyjścia. Jak jego laska wyjdzie za mąż, to już będzie za późno. Póki co może teraz to zmienić, więc musi ją szybko znaleźć.
4. Jak go nazwałeś Murzyn, nie jest głupi i ma to obmyślone. Chyba zrozumiałeś, że oni nie zamierzają spotkać się restauracji, a w miejscu ze zdjęcia pokoju córki (tęcza itp.)
  • 0
VeeDee

#353 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 07.09.2006 - |21:32|

Nika mówiła, że policja u niej była, czyli była inwigilowana. Michael do niej nie dzwonił, tylko przyszedł. U innych rodzin, też FBI nie siedziało i nie czekało na zbiegów.

Zostawił info na skrzynce głosowej, ktoś ją musiał sprawdzić, jakby nie patrzeć przyjechała furą na miejsce.
Za freeko Micheal nie dał jej tego ślubu i po odwiedzinach (bo zakładam że spis osób odwiedzających go w więzieniu był) żony "na niby" ten sprytny agent chyba powinien się zorientować. No i ślub był też w czasie przygotowań.
Także z tego względu, że on był całym mózgiem tej ucieczki, tylko on wiedział wszystko od początku do końca , logika nakazuje obserwowac wszystkich ludzi z ktorymi Micheal miał kontakt podczas pobytu w więzieniu.
Nie wspomnę o tym, że agencik chce złapać przede wszystkim braci (Micheala dlatego że to wymagający rywal i on go podziwia, a Lincolna dlatego że jest z nim, no i zapewne też dlatego, że jest najbardziej poszukiwany z nich wszystkich).
  • 0

#354 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 07.09.2006 - |22:19|

Ten agent co uczeszcza z Sara na te spotkania jest chyba z SS ??? a ktos napisał że z NSA!!!
Czym roznie sie Secret Service od National Security Agency ?? i jak juz jestesmy przy takim temacie to ktorzy sa wiekszymi szychami :D?

Użytkownik Michał edytował ten post 07.09.2006 - |22:19|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#355 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 07.09.2006 - |22:32|

Skoro dajesz za to głowę, to powinieneś sam to sprawdzić.

Patrzałem po starych fotkach i imho nie ma, starych odcinków nie mam aby sprawdzić (kasuje na bieżąco po obejrzeniu).

1,2,3 i 4: co nie zmienia faktu, że to najsłabsze "historie" z tych wszystkich. Ciekawi mnie jak dalej rozwinie się historia T-baga i "makaroniarza".
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#356 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 07.09.2006 - |23:04|

Ostatni PB niewiele zbliżył się do rzeczywistości. W kategoriach rzeczywistego zycia, ta akcja z samochodem i mostem była przedumana, a co najważniejsze bardzo nieksuteczna i bardzo niebezppieczna. Ile czasu FBI zajmie odkrycie, że spalone ciała w samochodzie nie sa ludzkie?

Jeszcze szybciej się zorientują jak znajdą jakieś szczątki po workach foliowych. Dlaczego oni tych ochłapów z nich nie wyjęli pozostaje dla mnie tajemnicą. Tak samo po co to dokładne odmierzanie 12 kilometrów skoro miejsce do którego jechali było tak bardzo charakterystyczne. Niewielki most pewnie jeden jedyny na całej 12-kilometrowej drodze. Same 'bzdury' ma ten nasz Scofield na tatuażach wypisane ;)

No, ake tak jak piszecie. Trzeci odcinek bardzo dobry mimo to. Najlepiej zapomnieć pierwsze dwa i jest nadzieja, że nie zauważy się takiej różnicy między s1 i s2.

A tak w ogóle to cześć Jonasz, kopę lat :)

EDIT:
O, muszę sobie sygnaturkę zmienić. Z tego co mówiła Arwen nie wolno mieć w niej linków, taK?

EDIT2:

Głowę bym dał, że Michael w pierwszym sezonie nie miał tuż przy samym nadgarstku tatuażu "kodu kreskowego" :)

Ręka prawa póki co, odcinek 104:

Dołączona grafika

Użytkownik Quentin edytował ten post 07.09.2006 - |23:49|

• 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#357 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 08.09.2006 - |06:35|

Czym roznie sie Secret Service od National Security Agency ?? i jak juz jestesmy przy takim temacie to ktorzy sa wiekszymi szychami :D?

Roznica jest zasadnicza Secret Service zajmuje sie ochrona prezydenta, jego/jej rodziny i ochrona kandydatow na prezydenta oraz bylych prezydentow (na 10 lat).
Natomiast NSA to agecja wywiadowcza, a wiec do zadan nalezy gromadzenie wszelkiego rodzaju danych czy ich przechwwytywanie.
Co do waznosci to nie wiem, ale NSA jest chyba jakies 20 razy wieksza od SS ;]
  • 0

#358 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.09.2006 - |08:48|

Tak samo po co to dokładne odmierzanie 12 kilometrów skoro miejsce do którego jechali było tak bardzo charakterystyczne. Niewielki most pewnie jeden jedyny na całej 12-kilometrowej drodze. Same 'bzdury' ma ten nasz Scofield na tatuażach wypisane ;)

Te odmierzanie było po to aby trafić dokładnie w tą barierkę na moście, w którą mieli trafić. Chociaż też myślałem że z tego odmierzania będzie coś ciekawszego ;) .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#359 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 08.09.2006 - |09:47|

Ręka prawa póki co, odcinek 104:

2x3, minuta 22 i 29. idealnego ujęcia nie ma ale też raz po raz spogląda na... prawą rękę :) tyle, że cute poison jest po wewnętrznej stronie ręki a kod kreskowy jest po zewnętrznej :) i nawet cute poison wystaje spod rękawa. Oj ekipa filmowa taka głupia nie jest, jeszcze maja niejedno miejsce w zapasie na "nowy" fragmencik :)
  • 0

#360 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 08.09.2006 - |10:01|

Te odmierzanie było po to aby trafić dokładnie w tą barierkę na moście, w którą mieli trafić.

Odmierzanie jeśli już to jest po to żeby ślady hamowania (co by FBI widziało, że wpadli w poślizg) były w odpowiednim miejscu. Tyle tylko, że to nie jest Golden Gate i spokojnie bez odmierzania by pamiętał gdzie zahamować na tym wiejskim mostku.

Oj ekipa filmowa taka głupia nie jest, jeszcze maja niejedno miejsce w zapasie na "nowy" fragmencik :)

Jako, ze też uważam, że w s1 tego kodu kreskowego mogło tam nie być (a już raczej na pewno z tymi liczbami konkretnymi) oznacza to, że musieli przysiąść na dokładnym obejrzeniu s1 pod kątem znalezienia miejsc na ciele Scofielda których dokładnie w żadnym odcinku nie było widać ;)

Użytkownik Quentin edytował ten post 08.09.2006 - |10:04|

• 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych