Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#341 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 16.03.2007 - |22:30|

Faktycznie dobry odcinek. Przez chwilę zacząłem marudzić, że przecież to już było, ale zakończenie zaskakuje.
+ za Szósteczkę :D
+ za oryginalne wykorzystanie House of the Rising Sun, bardzo klimatycznie tu pasuje.
Ode mnie 9/10.
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#342 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 19.03.2007 - |20:29|

Na początku myślałem, że po tygodniach czekania zaserwowano nam kolejny standardowy odcinek. Oto początek odcinka jak w Scarecrow. Młoda para, duch, morderstwo (?), winchesterowie i... niespodzianka :) Chyba pierwszy odcinek (nie licząc wapirów) w którym duch nie chce zabijać , ciekawa koncepcja plus zakończenie dają mocną ósemkę (w skali do dziesięciu).
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#343 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.03.2007 - |18:35|

fajny odcinek. Fajnie było obejrzeć 6 bez utlenionych włosów i sukience nie sukience :D No i na koniec zaskoczenie :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#344 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.03.2007 - |19:06|

dla mnie odcinek średni, historyjka spoko, tego typu zakończenia już się widywało i zgadzam się, że powinni zabrać się już za wątek Sam-Demon-mordobicie na koniec :D

swoją drogą można się domyślać, jakie będzie finale i najbardziej dobijające jest to, że będzie trzeba czekać do jesieni, żeby zobaczyć ciąg dalszy!
  • 0
Dołączona grafika

#345 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 23.03.2007 - |15:45|

Dla mnie odcinek taki sredniaki :)
Spodziewalem sie czegos mocniejszego, krwistego - a tutaj duchy w lesie :D
Szukanie zwlok, solenie, palenie... bylo juz w serialu kilka razy, wiec mnie to za bardzo nie ruszylo.
Natomiast fajne klimaty podczas samych nocnych przechadzek po lesie... no i ta "zagubiona autostrada" tez swietna, jak rowniez motyw muzyczny :)
Zakonczenie zaskakujace, chociaz powielane juz wiele razy. Ale kiedy Sam zaczal swoja gadke o zlych duchach, ktore czesto sa duchami dobrych ludzi - mozna bylo sie zorietowac w jakim celu to mowil.
Odcinek wiec taki "zapchajdziurowy". Czekam na cos mocnego i naprawde straszacego, jak odcinki ze "Strachem na wroble" albo "Blenders".

A dzis beda jakies wilkolaki czy inne zwierzaki ! :D
  • 0

#346 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.03.2007 - |15:53|

A dzis beda jakies wilkolaki czy inne zwierzaki ! biggrin.gif

niestety na najnowszym odcinku się zawiodłem...
ta scena "ognistego" seksu w połowie odcinka (a o Sarze jakby zapomnieli ;/ a to nie dobrze...) a potem końcówka...

#347 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 26.03.2007 - |22:41|

2x17 bez rewelacji ale duuuży plus za Emanuelle Vaugier jednej z piękniejszych aktorek jaką widziałem

Użytkownik majkel78 edytował ten post 26.03.2007 - |22:41|

• 0

#348 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.03.2007 - |02:14|

ostatni odcinek taki sobie. W sumie historia miala ukazac to ze praca braci nie jest jednoznacznie dobra do konca. Czasem ich cele sa sa czarno-biale :D A drugie to ze Sam moze sie takim czarno-bialym stac i co zrobi Dean? Zabije go?

Użytkownik matlas edytował ten post 27.03.2007 - |02:15|

• 0

#349 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 27.03.2007 - |17:38|

...i co zrobi Dean?...

Nie, popłaczę się ;)
Znowu przerwa w emisji do 19 kwietnia, ale wtedy polecą już z całą historią do końca bez przerw.

Użytkownik Jarekk edytował ten post 27.03.2007 - |17:39|

• 0

#350 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 24.04.2007 - |12:28|

nowy odcinek lajtowy moze byc:)
nawiazanie do "KOchanych klopotow" no i trzesaca sie przyczepa
  • 0

#351 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 24.04.2007 - |17:49|

Zrobiłem sobie taki seans moich faworytów (Supernatural/Heroes) i odziwo oba nowe odcinki mnie zawiodły. Supernatural przyjął tymczasowo tendencję spadkową. Ostatnie trzy odcinki co jeden to gorszy. Chyba 18 to apogeum, bo najbliższe dwa odcinki zapowidają się dużo ciekawiej (szczególnie ten o alternatywnej teraźniejszości). A historię o duchach Hollywoodu ekipa mogłaby sobie darować.
  • 0

#352 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.04.2007 - |02:01|

W sumie odcinek taki sobie, ale humorem nadrabia. Dobrze ze juz teraz co tydzien az do konca:D
  • 0

#353 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.04.2007 - |17:02|

Czekam na finał.
I na samochodzik :D

Pytam się dlaczego w ostatnim odcinku nie było samochodzika :>
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#354 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 28.04.2007 - |22:27|

... no i trzesaca sie przyczepa

To bylo najlepsze w calym tym odcinku - warto bylo wytrzymac do konca.
I jeszcze scena, kiedy bracia ida w strone "zachodzacego slonca"... brakowalo tylko muzyki Enio Moricone :)

Niestety ostatnie odcinki serialu sa powaznie slabsze od wczesniejszych, oby odcinek 19 byl ciekawszy.
  • 0

#355 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 30.04.2007 - |16:07|

Nowy odcinek miażdży wszystkie swoje poprzednie. Chyba jeden z lepszych odcinków całej serii! Pomysł, realizacja, tajemniczy Deacon no i agenci specjalni. Za tydzień alternatywna teraźniejszość, a potem 2-odcinkowy finał sezonu. Jeżeli będzie na podobnym poziomie jak 2x19 to nie ma się o co martwić :)
  • 0

#356 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.05.2007 - |11:41|

Bardzo dobry odcinek.
Czekamy teraz na powrót do wątku głównego czyli finał
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#357 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.05.2007 - |10:14|

Hehehehe, Dean nawet w alternatywnej rzeczywistosci jezdzi swoja bryka. Koles ma obsesje :P

2x19: 8,5/10
2x20: 7,5/10
  • 0

#358 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 05.05.2007 - |13:04|

ja własnie skończyłem pierwszy sezon - całkiem niezły show :)
po maturze z fizyki biore się za drugi ;)
  • 0
You are what you believe yourself to be

#359 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.05.2007 - |20:42|

Ufff... i jestem po obejrzeniu wszystkich odcinków. Wcześniej nie było mi dane oglądać na bieżąco i teraz nadrobiłem prawie dwa sezony. Na dzień dzisiejszy ciesze sie, że poświęciłem czas temu serialowi. Na początku obawiałem się, że szybko mnie znudzi bo co odcinek bracia zajmowali sie inną sprawą nie mająca nic wspólnego z głównym wątkiem, ale na szczęście scenarzyści dobrze prowadzą fabułę i nie robi sie nudno, chociaż wolałbym obejrzeć więcej odcinków nawiązujących jednak do ścigania demona. Czego mi brakuje najbardziej?
- po obrazkach czy plakatach myślałem że bracia załatwiają stwory w bardziej "van helsingowaty" sposób: jakieś wypas ostrza, dziwne pukawki, kusze, pełno srebra itp a tu 3/4 paskudztw starczy potraktować solą i spalić
- właśnie co do stworów, jak dla mnie za dużo duchów. Czy na tym świecie nie ma więcej plugastw ;) niech producenci poczytają Wiedźmina ;)
- przeczytałem wcześniej cały ten wątek i był poruszony temat nieba i piekła. Myślę, że pojawianie się istot z piekła mogło by wymusić pojawianie się istot z nieba bo przecież musi one istnieć. Inaczej woda święcona i egzorcyzmy nie miały by mocy. Strasznie ciekawym pomysłem było by pojawienie sie w serialu współczesnych paladynów czy od czasu do czasu anioła. Albo przynajmniej człowieka w jakiś sposób połączonego z "górą". Kojarzycie "pomocnika" Spawna? Taki koleś w płaszczu, długiej brodzie i włosach (wyglądał jak bezdomny)

Chyba na razie tyle mi sie nasuwa spostrzeżeń. Muzyka bardzo dobra, humor i klimat też. Jako fana samochodów muscle, widok Impali podwójnie cieszy :) (ma ktoś jakieś fajne tapety w dużej rozdziałce tego modelu? plissss, przekopałem chyba pół internetu i nic ciekawego nie ma :( )

Użytkownik Wodzu edytował ten post 06.05.2007 - |20:46|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#360 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.05.2007 - |21:41|

- a tu 3/4 paskudztw starczy potraktować solą i spalić
- właśnie co do stworów, jak dla mnie za dużo duchów.

Dokladnie to samo uwazam. "Solenie i palenie" mam juz powyzej dziurek. Przez identyczne unicestwianie kazdego ducha, serial robi sie po prostu nudny i przewidywalny. Ciagle to samo, ciagle to samo... ble.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych