Skocz do zawartości

Zdjęcie

24

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#341 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.03.2010 - |16:53|

Dopóki nie będzie oficjalnego ogłoszenia nie ma co się sugerować takimi tekstami. Ostatnio coś pisali, że chcą żeby serię przejęło NBC.
  • 0
don't try

#342 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 27.03.2010 - |11:19|

Telewizja FOX oficjalnie ogłosiła, że nie powstanie dziewiąty sezon "24 godzin".

:(
  • 0
Everything happens for a reason!

#343 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 06.04.2010 - |14:20|

Dokladnie , sad story bro :(
  • 1

#344 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 06.04.2010 - |16:22|

Po najnowszych 2 odcinkach zaczynam żałować, że to już koniec serialu. Ehhh.
  • 0

#345 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21.05.2010 - |01:11|

No szkoda bo 24 godziny jako chyba jeden z nielicznych seriali nigdy nie zawodził.
Każdy sezon jest swoistą perełką i klasą samą w sobie.
Wszystko jednak się kiedyś kończy... Miło, że 24 godz odchodzą w dobrej formie - 8y sezon jest OK.
  • 0

#346 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 21.05.2010 - |21:11|

a z drugiej strony- ile razy można wałkować ten sam schemat?
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#347 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 25.05.2010 - |10:22|

Genialny koniec najlepszego sezonu jak dla mnie.R.I.P 24.
  • 0

#348 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.05.2010 - |13:20|

Najbardziej durnowaty, choc wspanialy w ogladaniu, serial zakonczyl sie w tak durnowaty sposob, ze az oczy przecieralem ze zdumienia. Jako, ze nie moge w takie zakonczenei uwierzyc, postanowilem na swoj wlasny rachunek je troche ulostowi czu u-BSG-owic.

Otoz tak naprawde Jack zostak zastrzelony przez tego agenta. Obraz z satelity zblizenia jego twarzy to w rzeczywistoci Bog spogladajacy na swego wiernego zolnierza. Ostatnia rozmowa z Cloi, rzeczywiscie sie odbyla, choc Cloi tak naprawde nigdy nie bylo. Byla ona Aniolem Struzem (bardzo nieortodoksyjnie - fudeamentalisci sie obrusza). Amen.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 25.05.2010 - |13:52|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#349 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 25.05.2010 - |13:55|

Jack musi po raz kolejny zniknac! W sumie zawsze moze wrocic z prezydenckim ulaskawieniem.

Logan nawet sam sie zastrzelic nie potrafi:P
  • 0

#350 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 25.05.2010 - |17:17|

Jonasz, nawet nie żartuj. Na szczęście 24 zakończyło się w sposób rozsądny, w przeciwieństwie do dwóch wymienionych przez ciebie seriali. Logan pewnie będzie warzywem, a prezydentowa abdykuje. Nieśmiertelny jak widać Jack znów uciekinierem. Ładne zakończenie.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#351 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.05.2010 - |18:13|

Jonasz, nawet nie żartuj. Na szczęście 24 zakończyło się w sposób rozsądny, w przeciwieństwie do dwóch wymienionych przez ciebie seriali. Logan pewnie będzie warzywem, a prezydentowa abdykuje. Nieśmiertelny jak widać Jack znów uciekinierem. Ładne zakończenie.

Lubie 24 i dla tego ogladalem od pierwszego sezonu. Znakomicie zrobiony, trzymajacy w napieciu itp. Nie musze wspominac wszelkich pozytywow serialu. Ma on jednak jedna negatywna strone, jest to w istocie serial SF udajacy serial akcji i to udajacy w sposob bardzo glupi. Technologia uzywana pzrez CTU nie istnieej i istniec jeszzce dlugo nie bedzie, a i to nie jest najzabawniejsze w tym serialu, to co mnie zawsze zwala z nog, to wszechdostepnne informacje dotyczace kazdego budynku i kazdej instalacji, ktore oni sa w stanie zorganizowac w ciegu sekund. Szczytem durnoty bylo w jednym sezonow, gdy ktorys z tych magikow z CTU instruowal operatora elektrowni w Ohio, jakka jest sekwencja awaryjnego zamykania zaworow. W biurze konstrukcyjen mam "insider joke" gdy nie mzoemy zlokalizowac jakis danych, mowimy, ze musimy zadzwonic do CTU to nam wszystko dokladnie zlokalizuja.

Lost przynajmniej nie udawal, ze jest serialem realistycznym.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 25.05.2010 - |18:15|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#352 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 25.05.2010 - |20:14|

Mi najbardziej przeszkadza dostępność w kilka sekund do dosłownie każdej kamery, czy to w bankomacie czy w monopolwym na wygwizdowie. Mimo to bardzo będzie mi brakowało 24. Były bzdury ale jaki serial ich nie ma. Za to jak się to oglądało... Pamiętam sezony 2-4 pękły w pięć dni.
  • 0

#353 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 25.05.2010 - |20:35|

Ufff, otwarte zakończenie, czyli najlepsze jakie mogło być.
Wybaczam im wszystkie durnowate, nierealne, łzawe itd. momenty. Można się znęcać i wytykać wady, co sama nieraz robię - wszystko to się jest mało ważne, bo 24 ogląda się świetnie.
To był pierwszy serial ever, który wciągnął mnie jak bagno od samego początku i nie wypuszczał przez kilka lat. Potem było wiele następnych, ale 24 mają u mnie specjalne miejsce.
  • 0

#354 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 25.05.2010 - |22:09|

pisałem około 15-16 odcinka że sezon 8 jest najgorszy ze wszystkich i w ogóle jest parodią serialu i po prostu wstyd że Kiefer zdecydował się na 8 sezon.
Jednak pod koniec sezonu 8 mimo nadal dość prostych schematów nie spodziewałem się absolutnie że Jack pójdzie aż tak na całość - że mu tv pozwoli na tak drastyczne działania ...
i rzeczywiście od śmierci Renne Jack pokazał klasę - czy zakończenie jest satysfakcjonujące ? chyba tak - skoro Jack zrezygnował z egzekucji ruska to było wiadomo że sam nie umrze ... ale za to że po całkowicie schematycznych odcinkach pod koniec sezonu zrobili atmosferę że nie było do końca wiadomo że Jack przeżyje to jest to plus ...
aczkolwiek uważam że ogólnie serial byłby znacznie lepszy jeśli kręcono by 12-13 odcinków a nie 24 co w przypadku 24h jest praktycznie niemożliwe bo musieliby zmienić tytuł na 12h ale w przypadku sezonu 8 to połowa odcinków była niesamowicie na słabym poziomie ale końcówka podniosła ogólną ocenę i cieszę się że nie będzie sezonu 9.
Lepiej pooglądać sezony 1-3 bo mimo że dużo rzeczy się pamięta to trzymają w napięciu znacznie lepiej niż późniejsze sezony ...
ogólnie sezony 1-3 i może 4 to czołówka najlepszych seriali w historii ... ale reszta jak dla mnie to tylko dobra średnia ;-)

Użytkownik vcarter edytował ten post 25.05.2010 - |22:14|

• 0

#355 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.05.2010 - |23:14|

1-3 i 5 najlepsze sezony jakie widziałem. Sezon 8 ma taki sam rozkład napięcia jak 4 czyli nudny początek i mocarna końcówka. Pamiętacie co się działo po akcji w ambasadzie chińskiej?
Generalnie koniec lekko rozczarowuje. Widać że Amerykanie nie potrafią pisać zakończeń. Tylko końcówka Twin Peaks do dziś zachwyca. Chociaż z drugiej strony sam nie wiem czego się spodziewałem?
Owszem brak logiki w 24 występował ponad miarę. Choćby w ostatnim odcinku Rosjanin i Arabka podpisujący się własnymi nazwiskami po angielsku. Ale pokażcie mi inny serial gdzie pierwszoplanowe postacie padają jak muchy, gdzie wbija się śrubokręty w dłonie a żonom złych bandziorów strzelają w nogi by mężowie wyśpiewali co wiedzą. Żaden inny serial nie wzbudzał takich emocji. Jedynie pierwszy sezon PB nawiązał równą walkę z 24. Miał pecha bo leciał razem z fenomenalnym sezonem 5.
Co ja będę teraz oglądał?
  • 0

#356 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 22.06.2011 - |17:16|

Od 1 lipca Polsat rozpocznie emisję 5 sezonu serialu "24 godziny". Stacja będzie emitować serial po 2 odcinki w piątki, lub raczej już w soboty, bo po północy. 1 odcinek jest o 1:05, 2 o 2:05. 3 już o północy i 4 o 1:00. Kolejne odcinki będą pewnie emitowane po 2 wieczornym filmie na Polsacie. Czyli najprawdopodobniej za każdym razem po północy po 2 odcinki.
  • 0

#357 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 07.11.2012 - |08:04|

Ciekawe jak tam sprawa filmu kinowego 24h? Chyba też odchodzi w niebyt...
  • 0

#358 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 18.01.2013 - |11:23|

Od 4 lutego Polsat będzie emitować 6 sezon serialu "24 godziny". Emisja serialu w nocy z poniedziałku na wtorek, po 2 filmie, po 1 odcinku. 1 odcinek o 00:35.
  • 0

#359 byru

byru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 12.05.2013 - |14:39|

Nowości i nowinki :)

Wrócili do pomysłu z kontynuacją serii, na razie mówią o 13-odcinkach - czyli trochę nowej formie jak na 24.

http://www.slashfilm...rland-in-talks/

• 0

#360 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.05.2013 - |17:03|

Nowości i nowinki :)

Wrócili do pomysłu z kontynuacją serii, na razie mówią o 13-odcinkach - czyli trochę nowej formie jak na 24.

http://www.slashfilm...rland-in-talks/

Już nikt nie pamięta ale pierwszy sezon pierwotnie miał 12 odcinków. Po Złotych Globach FOX zdecydował się na szybką realizację kolejnych 12. Producenci na wariata przygotowywali fabułę w tym pomysł kto jest drugim kretem w CTU. Ale to temat na dłuższą opowieść.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych