Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#341 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 13.02.2011 - |02:12|

No zwłaszcza, że już są.
W 22 minucie, gdy nowy Anny pokazuje jak będzie wyglądać lądowanie, to mówi, że gdy tylko ZAKAMUFLOWANE (cloaked) statki wylądują, można zabrać się za kolejny etap inwazji.

Mi się wydaje że im chodzi o to że lądując tam te statki będą zakamuflowane ale dopiero jak przylecą:P

• 0

#342 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 13.02.2011 - |10:49|

W końcu mamy postać w serialu której myślenie nie jest obce. To na plus.
Cała reszta to zwykły shit.
Ana nigdzie nie uciekła, ciągle była na widowni, podejrzewam że z takiej odległości każdy dobry snajper powinien trafić. Ale co z tego że Cohen ma dużą organizację skoro nic z tego nie wynika.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#343 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 13.02.2011 - |18:10|

Ostatni odcinek był całkiem niezły, aczkolwiek nie ma co doszukiwać się w produkcji typu "V" niewiadomo jakiego realizmu. Cały motyw z próbą zamachu może i trochę bawił, ale w jaki inny sposób Piąta Kolumna mogła zaatakować? Mnie najbardziej bawi w tym serialu postać ojca Jacka. Lubiałem tego aktora z 4400, ale to co tutaj wyczynia dla mnie jest niepojęte. Swoją nieporadnością, zachowaniem, minami irytuje w każdej chwili. Mogliby się go pozbyć, bo w przeciwieństwie do Hobesa czy Cohena, ojczulek jest daremny, a wątki z nim są coraz gorsze.

Użytkownik sephia edytował ten post 13.02.2011 - |18:11|

• 0

#344 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.02.2011 - |09:41|

02x05
Nie było jakoś najgorzej, ale do tego żeby było co najmniej dobrze to jeszcze daleko.
Kiedy akcja nie skupia się na jakichs bzdurnych eksperymentach z unicestwieniem duszy to nawet da się to oglądać. Akcja z próbą odstrzelenia Anny nienajgorsza mimo wielu bzdur, o których było już wspomniane w postach powyżej, więc nie będę się powtarzał.
Jeśli Marcus nie przeżyje to Anna na bank będzie chciała się zemścić i możemy być świadkami jakiejś akcji, chciałbym napisać ciekawej, ale że to jest V to może z tym być różnie.
Ocena epizodu 7/10.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 14.02.2011 - |22:39|

• 0

#345 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 14.02.2011 - |22:20|

2x05
Chłopaki (autorzy 2 poprzednich postów), macie wysoki poziom tolerancji ;)
Zespół FBI d/s Piątej Kolumny - trzech agentów, paru gości w koszulkach z krótkim rękawkiem, facet od ksero i sekretarka :rolleyes: Grupa dywersyjna księżulka - 30 osób w tym Mietek organista i Zocha sprzątaczka - wyskakuje paru agentów i na widok tej zbieraniny tekst: "Potrzebujemy wszystkich ludzi!". No i były agent Mossadu działający w tak żenujący sposób - Izrael powinien oficjalnie oprotestować ten serial :lol: żenada! Powinni wprowadzić wątek o oficjalnym proteście Polski w sprawie niezawiśnięcia statku nad Warszawą (co w sposób oczywisty uraża naszą dumę narodową), a po ewentualnym zawiśnięciu o zdecydowanej reakcji Polski na coś co "nad nasze niebo wlata" - przynajmniej byłoby weselej :D .
No to się wyżaliłem, ale popatrzę co wymyślą dalej B)
P.S. Właśnie tematem "Tomasz Lis na żywo" jest "Oh Karol 2" - w studio dyskusja z Muchą, Łebkowską i Adamczykiem - więc co ja się czepiam "biednego" serialu.
  • 0

#346 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.02.2011 - |01:49|

E tam, ja juz zadnych baboli nie zauwazam. Lece przez to scierwo jak noz przez maslo i oglada sie fajnie. Przeciez glownym watkiem tutaj sa kosmiczne jaszczurki chcace "ukrasc nam nasze kobiety" (gdzie jest Duke Nukem jak go potrzeba?). Tak wiec pragnienie sensu i powagi nalezy porzucic.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#347 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.02.2011 - |22:44|

jakby pedofilów z kościoła w takim tempie wyrzucali jak księdza protestującego z plakatem przeciw ufolom to byłby naprawdę cud :lol:
  • 0

#348 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.02.2011 - |23:09|

Przede wszystkim zacznijmy od tego ze trudno jest mi wyobrazic sobie ze Watykan faktycznie by sie zgodzil na to wszystko-nie informujac papieza tak nawiasem mowiac. To byl tak smieszny i glupkowaty motyw, ze zal sie nad nim pochylac, plecow szkoda. I ten ogoreczka wart szantaz Adrii (wybaczcie, dla mnie to Adria, dla innych moze to Inara). Smiech na sali po prostu, no juz caly katolicyzm upadnie i Watykan obroci sie w proch bo V maja jakies techno-cudenka. Zenada. Zadne odkrycie naukowe nie jest w stanie obalic wiary, no chyba ze chodzi o pranie mozgu. I zeby jeszcze Watykan faktycznie mogl sie czego bac, ale V to pustaki. Jedyne zagorzenie dla wiary wystapiloby wtedy gdyby V przywiezli ze soba swoja wlasna religie ktora ludzie zaczeliby masowo wyznawac i wtedy Adria mialaby cos, czym moglaby przydusic Kosciol.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#349 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 18.02.2011 - |22:03|

Widze, że dalej rozwidzicie się nad tym odcinkiem w Watykanie, ale to już przeszłość.

2x06
Mówcie co chcecie, dla mnie najlepszy odcinek w historii całego serialu. Chyba nawet lepszy niż finał s1. Już nie mówię o ilości ofiar, bo z tego co dobrze policzłem:
Spoiler

V na przestrzeni ostatnich odcinków chwyciło niezłą formę i mam nadzieję, że utrzyma się do końca sezonu (a ten przecież kończy się 15 marca, bo 2 sezon ma mieć tylko 10 odcinków). A czy będzie trzeci? Biorąc pod uwagę, że takie "Off the map" dołuje znacznie bardziej, mam nadzieję, że produkcja dostanie zamówienie na 10-13 epów. Zobaczymy.

Użytkownik sephia edytował ten post 18.02.2011 - |22:05|

• 0

#350 HappyHardcore

HappyHardcore

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 18.02.2011 - |23:51|

Tak, 2x06 też mi się podał. I nie obchodzi mnie ile błędów było w scenariuszu - oglądało się świetnie. Serial od samego początku zdefiniował się jako lekki, durny i przyjemny. Pierwszych dwóch założeń trzymał się sztywno przez cały czas, z trzecim bywało różnie. Ale ostatnie kilka odcinków jest naprawdę dobre.

Ciekawe jak będzie wyglądało "przejście do ofensywy". Marzy mi się zestrzelenie któregoś ze mothershipów ale na to raczej nie ma szans (no chyba, że w finale). Prędzej będą wysadzać Healing Centers, skórować agentów albo... albo nie wiem, ciężko mi sobie wyobrazić Eircę w roli liderki terrorystów. Dlatego tym bardziej czekam na następny odcinek (wow, jeszcze niedawno oglądałem od niechcenia jako zapychacz, a dziś czekam na kolejne odcinki).

A co do 3-ciego sezonu to jakby nie patrzeć szanse są. Widownia jest dosyć stabilna, ostatnio nawet był lekki wzrost. Kto wie, może dorzucą kolejne 10 odcinków. W końcu (patrząc na CGI) serial nie wygląda na zbyt drogi w produkcji.
  • 1

#351 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 19.02.2011 - |01:25|

Faktycznie, V zlapalo forme. Oglada sie swietnie i nawet fakt ze cala fabula zostala oparta na nieudolnych Batman's gambit (co by sie stalo gdyby Hobbes zastrzelil tego V? Co by sie stalo gdyby tatusiek poszedl z ta mapa do FBI chcac ja oddac? Ze juz nie wspomne o deus ex machina-coreczka jaszczurka przypadkiem znajduje wejscie do jamy baby jagi. Zupelnie niczego nie szukala, to tak przypadkiem znalazla. How lame, nawet sie nie starali :D) to nie przeszkadzalo to ani troche. Ten serial-powtorze to znowu-robi to, czego rzadalem od SG-1, SGA i SGU od dawna-jechac z koksem i nie ceregielic sie. Akcja wiec pedzi do przodu i jest co ogladac.

Aha no i niezaprzeczalnym plusem odcinka jest to, ze Tyler dostal w pysk i to do swojej matki. Szkoda ze tylko jeden raz. Naprawde nie cierpie tej postaci.
  • 0
Winchell Chung

#352 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 19.02.2011 - |13:35|

Jakie z tego wnioski? Sezonu powinny być 10-odcinkowe!
  • 0

#353 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 19.02.2011 - |19:41|

Nie wiem czy powinny akurat miec 10 odcinkow, ale nie powinny ciagnac sie jak flaki z olejem przez dajmy na to 26 jak to kiedys bywalo. Nie wiem jak to racjonalnie wytlumaczyc-oprocz narzekania ze scenarzysci musza jakos zapelnic dajmy na to 20 slotw z czego tylko polowa ma sens dla glownej fabuly, stad fillery-ale jak juz musze to bym okreslil to prbolemem kompozycji. Sezon sam w sobie, jesli jest fabularny, musi miec poczatek, rozwiniecie, final. Trudno to zrobic jesli jest zbyt rozwleczony. To tak jakby do autora ksiazki wymagac by napisal swietna historie, ale koniecznie na 600 stron a tymczasem jemu cala akcja zajmuje 350 maksimum. I musi o czyms chrzanic przez pozostale 250 minimum. Rozjezdza sie efekcie kompozycja i gubi sens. Tak na logike to kazda opowiesc powinna miec ilosc odcinkow dostosowana do konstrukcji historii-ale tak telewizje nie dzialaja.

Na pewno jednak latwiej jest wymyslic sensowny przebieg zdarzen dla 10 odcinkow anizeli dla 20. Z drugiej strony wszystko zalezy od mocy kreatywnosci ekipy tworzacej dana produkcje. BSG radzilo sobie z 20 odcinkami niezle, tak samo SGU. Nie odczuwalo sie ze sa jakies momenty wyraznie zbedne, moze raz czy dwa, ale ogolnie udalo sie osiagnac wrazenie spojnosci i relewantnosci-min. dzieki rozciagnieciu waktow postaci miedzy odcinkami-to one spajaly poszczegolne epizody.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 19.02.2011 - |19:45|

• 0
Winchell Chung

#354 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.02.2011 - |23:56|

02x06
Faktycznie serial nam się rozbujał, z odcinka na odcinek jest coraz lepiej, ale cały czas jest tylko trochę powyżej przeciętnej. Nienawidzę sytuacji, o których już wspomniał Sakramentos czyli coś się dzieje przez przypadek, a tutaj mamy z tym do czynienia na każdym kroku. Nie wspomnę już o tym że V mają chyba każde najbardziej wymyślne urządzenia do rozwiązywania wszelkiego rodzaju problemów. Synalek Ericy to jakiś wyjątkowy debil, wkurza mnie od pierwszego odcinka, a dodając do tego kiepską grę aktorską otrzymujemy na prawdę ciężkostrawny koktajl. Poza tym to serial nabiera rumieńców, akcja sporo przyspieszyła i ogląda się nienajgorzej.
Mimo wszystko wolałym jednak nie oglądać 3 sezonu. Lepiej chyba dla wszystkich jeśli w jakiś ładny sposób wszystko się zakończy już w marcu tego roku.
Odcinek 7,5/10.
  • 0

#355 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2011 - |22:19|

2x06
Czekam na to "zgotowanie piekła Przybyszom". Tyle.
P.S. Nieźle się kartonów posypało po eksplozji :lol:
  • 0

#356 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.02.2011 - |19:11|

Fajnie to się wszystko rozkręca ale ciekawi mnie czy byłoby tak fajnie gdyby nad tym sezonem nie wisiało zakończenie serialu. Taki sam efekt był przy Dollhouse 1 sezon ciągnął flaki z olejem a 2 kończący wątki wyraźnie podniósł poziom. Skumulowanie akcji spowodowane przymusowym zakończeniem. Miejmy tylko nadzieję, że zrobią to jakoś do rzeczy bo to bodajże tylko 4 odcinki zostały. Gdyby w tym odcinku do odstrzału poszedł jeszcze ten najwyraźniej upośledzony synek oglądalność pewnie wzrosłaby kilkukrotnie ;) Ja generalnie rozumiem wprowadzanie irytującej postaci dla zwiększenia emocji ale głupota jaką obdarzają tego bohatera scenarzyści jest wprost nieopisana.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 21.02.2011 - |19:12|

• 0
don't try

#357 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 21.02.2011 - |19:50|

Odnośnie 26 odcinkowych sezonów: ktoś ze scenarzystów DS9 (bodajże Moore) narzekał właśnie, że nie byli w stanie zapełnić całego sezonu i zawsze musieli robić zapychacze, bo brakowało im pomysłów (albo czasu) - chwalił sobie tym samym krótsze sezony BSG (chociaż też tam zapychali czasem, ale nie tak masakrycznie jak w DS9 w dwóch ostatnich sezonach się zdarzało).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#358 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 21.02.2011 - |23:18|

Wlasnie koncze ogladac DS9 i widac tam to zapychanie jak na dloni, wieksza czesc serialu jest nudna jak flaki z olejem, ale trzyma sie dzieki dobremu pisarstwu. Ale niech Moore nie bedzie taki do przodu, bo BSG zrobil na kolanie, przeciez tam z sezonu na sezon zmienial sie pomysl na leitmotivy i ostatecznie watki nie zostaly rozwiazane. Wiec moze latwo mu sie pisalo, tylko szkoda, ze bez sensu.

Ale nawet przy 20 odcinkach jest czasem luzno-spojrzmy na SGU, przynajmniej 2-3 odcinki ktore sa zbedne w calym sezonie.

V zas, bedac crapem, dzieki sprasowaniu i ograniczeniu sie do samego miecha fabularnego staja sie calkiem milym, dynamicznym serialem. Nie sadzilem, ze to powiem ale chce zobaczyc 3 sezon :rolleyes: Ale z zaznaczeniem ze bedzie finalny. I nie beda gadac glupot o jakiejs duszy, przemieniajac ja w materialny koncept z realnym wplywem na historie. Bo jak na razie to V uslyszeli jakiejs cosie i robia dziwne rzeczy i to jest OK-sa porabancami z innej planety, nie musza lapac subtelnosci.

Swoja droga show mocno stanial, blue screen/green screen (? ktory?) widac w uzyciu baaardzo czesto. Przy scenie w Watykanie byl wrecz zalosny. Ale radza sobie jakos...

Tak cyz siak potwierdza sie powiedzonko Plinketta-> jakosc z trudnosci.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 21.02.2011 - |23:20|

• 0
Winchell Chung

#359 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 23.02.2011 - |01:03|

Załamka. Co to za tekst oddaj swoją koloratkę... :))) I wyrok z samego Watykanu dla podrzędnego księżulka, co on swego biskupa nie ma? No ale i tak cud, że scenarzyści zauważyli, że poza USA jest jeszcze jakiś Watykan,a pzrecież mógłby go Prezydent zdymisjonować :))))) :)))
  • 0

#360 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.02.2011 - |15:59|

To trzeba przyznać, że odcinek najlepszy w tym sezonie! Nie było prawie w ogóle nie ciekawych momentów. No i kolejny odcinek miejmy nadzieje, że będzie bardzo dobry. Swoją drogą, zobaczymy po oglądalności tego odcinka jak podobał się widzom poprzedni. A może być niezły wzrost oglądalności!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych