Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#341 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 05.04.2010 - |15:45|

i jeszcze pytania , które mam nadzieję, nie wynikają z mojej niewiedzy :) :

- jak Bishop trafił do tego szpitala dla obłąkanych ?
- co się stało ostatecznie z matką Petera?

-w laboratorium był pożar (z winy Waltera), w którym zginęła jego blond asystentka. Bishop się załamał (a zażywane przez niego różne substancje z pewnością mu nie pomogły ;) i totalnie mu odbiło
-nie jest to dokładnie wyjaśnione, wiemy tylko, że matka Petera umarła, jakaś choroba, rak, czy coś w tym stylu

Bardzo mi się spodobało jak w jednym odcinku wyjaśnili tyle rzeczy w tak logiczny sposób (czemu J.J. Abramsie tak wcześnie odszedłeś z Losta? Ominęłoby nas tyle absurdów!):
-jak Nina straciła rękę
-dlaczego alternatywny Walter nie wyleczył syna
-dlaczego nasz Walter nie wyleczył alternatywnego Petera tylko go "ukradł"
-w jakich okolicznościach Obserwator uratował Bishopów

A teraz najlepsze. Alternatywny Walter zapewne w ogóle nie zdaje sobie sprawę z alternatywnych światów albo wie o tym, jednak nie ma zielonego pojęcia jak tam "zajrzeć", bo był zbyt zajęty nauką, która prowadziła do...wynalezienia leku dla Petera! Cóż za absurd!
Równowagę między światami popsuł Obserwator, co takiego chciał od alternatywnego Waltera, że przyszedł do jego laboratorium w TAK ważnej chwili?

Peter jest ważny, bo jest dzieckiem Waltera, szalenie inteligentnym facetem z wielką wiedzą z całego świata...i świetnym opiekunem swojego ojca :lol:
  • 0

#342 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 05.04.2010 - |18:39|

Bardzo mi się spodobało jak w jednym odcinku wyjaśnili tyle rzeczy w tak logiczny sposób (czemu J.J. Abramsie tak wcześnie odszedłeś z Losta? Ominęłoby nas tyle absurdów!):

No właśnie, aż ciężko uwierzyć, że to ten sam człowiek co robił nowego Star Treka, który roi się od dziur w fabule. Fringe jest na razie bardzo przemyślane. Czy na pewno to zasługa Abramsa, czy ktoś inny tego pilnuje?
Odnośnie tych pytań o szpital, Waltera, alternatywnego Waltera - myślę, że kiedyś na nie odpowiedzi dostaniemy. Na razie spekulować ciężko.

Użytkownik Magnes edytował ten post 05.04.2010 - |18:40|

• 0
http://magory.net - moja strona

#343 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 05.04.2010 - |19:08|

Nie wiadomo, czy pomysły na Lost czy Fringe były bezpośrednio od Abramsa, ale zasługa samego serialu nie powinna być kierowana do niego. On ma swoich ludzi, pomaga przy projekcie i wiadomo, widnieje jego nazwisko, to stacje od razu biorą to. Przykładowo, praktycznie cała zasługa Losta, to Carlton Cuse i Damon Lindelof. Możliwe, że później zostawia te projekty i daje nimi kierować swoim ludziom, albo udziela się w tych projektach, ale zdanie, że on opuścił Lost, to jakaś bzdura.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 05.04.2010 - |19:09|

• 0

#344 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 10.04.2010 - |09:09|

- ciekawe jak zareagowali na to "porwanie" Petera Ci z alternatywnego świata? skoro bell obecnie mieszka właśnie w tym świecie to czy współpracuje z alternatywnym bishopem ? Co w ogóle się z nim stało?

Jeśli mam zgadywać - to może być oś sezonu 3. Alter-Bishop gdy dowiedział się, że jego syn został porwany przez sobowtóra, to zaczął interesować się światem alternatywnym. I całe życie, cały obłęd(?) poświęcił na odszukaniu porywacza i zemście. Więc scenarzyście jeszcze w tym wątku mogą sporo namieszać.

Jak mam jedno pytanie - jak myślicie - do tej pory o ilu alternatywnych światach była mowa? Jednym czy wielu? Czy alternatywna Ameryka z wieżami WTC, w której urzęduje Bell to ta sama Ameryka, w której Bishop porwał syna i ta sama Ameryka, w której widzieliśmy agenta Francisa w dzielnicy ogarniętymi zamieszkami (nie pamiętam dokładnie)?
  • 0

#345 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.04.2010 - |14:14|

Dopiero obejrzałem odcinek 2x16, więc krótko o nim napiszę. Bardzo dobry, klimatyczny epizod, wyjaśniający kilka ważnych spraw. Bardzo dobrze się go oglądało. Oby tak dalej i więcej tego typu odcinków (nie koniecznie rozgrywających się w przeszłości, ale ciągnących do przodu główną fabułę).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#346 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.04.2010 - |18:45|

W 2x18 Walter pokazany trochę niezgodnie ze swoim charakterem (out-of-character) - o ile dobrze pamiętam jego poglądy z pierwszego sezonu - ale na końcu dość zabawnie to zamknęli.
  • 0

#347 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.04.2010 - |00:22|

Niedługo po zakończeniu emisji 1 sezonu tego serialu na TVN można było usłyszeć pogłoski i zapowiedzi na stronie TVN, że wiosna tego roku po zakończeniu emisji serialu "Wszystkie wcielenia Tary" wyemituje 2 sezon serialu "FRINGE: Na granicy światów", niestety według programu na dalsze dni po zakończeniu tego serialu, TVN rozpocznie emisję serialu Pushing Daisies ("Gdzie pachną stokrotki") w czwartki po filmie.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 17.04.2010 - |00:23|

• 0

#348 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 17.04.2010 - |19:32|

Świetny 18 odcinek. Nie ze względu na fabułę (a wątek podróży w czasie został rozegrany sprawnie) a na symboliczną, wzruszającą końcówkę. Coraz fajniej się serial ogląda.
  • 0

#349 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 17.04.2010 - |20:37|

Bardzo przyjemny odcinek, ale jak ktoś zauważył na pewnym zagranicznym forum. Kiedy Peck cofnął się w czasie, to co stało się z Peckiem z przeszłości? Twórcy go zwyczajnie pominęli.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#350 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 18.04.2010 - |09:15|

Nie ma 'oficjalnej' fizyki podróży w czasie, więc pewnie w tym serialu podróż w czasie polega m.in na tym, że skok powoduje wysycenie energii i wyssanie skoczka z czasu przeszłego.
  • 0

#351 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 18.04.2010 - |20:15|

dodatkowy smaczek (swoją drogą ciekawe ilu z was będzie wiedziało o co chodzi bez googlowania?): obsadzenie Petera Wellera w takiej roli
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#352 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 18.04.2010 - |21:48|

Ja wiedziałem. Aktor się zestarzał, ale bez problemu można było poznać, że to ten sam który grał w ..... Faktycznie bardzo dobrze dobrany do roli.
  • 0

#353 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 18.04.2010 - |22:13|

Znaczy się RoboCop? :P
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#354 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 18.04.2010 - |23:12|

Nie ma 'oficjalnej' fizyki podróży w czasie, więc pewnie w tym serialu podróż w czasie polega m.in na tym, że skok powoduje wysycenie energii i wyssanie skoczka z czasu przeszłego.

też skłaniam się ku temu ...

ciekawe, pewnie wyjdzie tak , że finał sezonu z samą końcówką włącznie będzie się koncentrował wobec tego, że Peter się dowie prawdy i jakie tego będą konsekwencje...

zapewne 3 sezon pewny ?
  • 0

#355 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 19.04.2010 - |00:06|

Spoiler

• 0
You are what you believe yourself to be

#356 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.04.2010 - |05:20|

Odcinek 2x19 był rewelacyjny, chyba najlepszy z dotychczasowych. Bardzo dopracowana muzyka i efekty specjalne, zero sztuczności, widać, że finał się zbliża.
  • 0

#357 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.04.2010 - |09:54|

bardzo bardzo dobry odcinek, podobnie jak rok temu im bliżej końca tym lepiej i bardziej interesująco? kto jest Sekretarzem (bo jak rozumiem udało mu się przejść do naszego świata)? Walter-ego? :P
  • 0

#358 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 27.04.2010 - |19:33|

bardzo bardzo dobry odcinek, podobnie jak rok temu im bliżej końca tym lepiej i bardziej interesująco? kto jest Sekretarzem (bo jak rozumiem udało mu się przejść do naszego świata)? Walter-ego? :P

Też mi to przeszło przez myśl :) Byłoby WOW :D
  • 0

#359 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.05.2010 - |02:41|

Niektórzy nie kiedy doszukują się obserwatorów w każdym odcinku, a ktoś znalazł w 2x20 ? :D
  • 0

#360 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.05.2010 - |07:24|

Ja również stawiam na to, że tym Mister Secretary to jest Walter z tamtej strony :D
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych