Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#341 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 03.04.2006 - |11:22|

Niezupełnie o to mi chodziło. Chciałem razczej wiedzieć z czego wynika to 'świecenie'.
  • 0
don't try

#342 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.04.2006 - |11:32|

nie wiem, ale oczy są bardzo unerwione, a nerwy przekazują prąd, więc może jest to "skok" napięcia, podczas przejmowania kontroli na ciałem :D

a tak naprawdę czort wie, ładnie świącą i już :D

#343 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.04.2006 - |18:02|

Tom_Logan: nigdy nie zostalo to powiedziane wiec nikt nie wie
  • 0

#344 globan

globan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.04.2006 - |15:23|

witam mam pytanie... jakim odcinkiem zakonczyło sie nadawanie SG-1 w tvn? pamietam tylko odcinek skonczył sie gdy Teal'c został jakos unieruchomiony przez cos :] moze ktos juz zadał to pytanie ale z lenistwa nie chce mi sie szukac... pozdrawiam i z góry dziekuje
  • 0

#345 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.04.2006 - |15:33|

Tam były bodajże 2 sezony, czyli "Out of Mind" opis tutaj http://www.gwrota.com/page.php?id=385
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#346 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.04.2006 - |13:08|

Zacząłem dopiero oglądać 9 sezon, czy aktor który gra "Cameron Mitchell" nie występował czasem w Farscape?

Tak występował jako komandor John Crichton. Aktor nazywa się Ben Browder.

Ponadto uprzedzę Twoje następne pytanie ... Claudia Black vel Vala Mal Duran też grała w Farscape. Jako Oficer Sun.
  • 0

#347 szefii

szefii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.04.2006 - |12:58|

Witam!!!

Jestem tutaj nowi ale mam ogromna prosbe czy ktos posiada z was gre Stargate na komorkie?? w formacie jar?? tak zeby na se k700i pasowalo pozdro i mam nadzieje ze ktos mi pomoze hej
  • 0

#348 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.04.2006 - |12:46|

Mam kilka pytan odnosnie tego serialu, nigdy go nie ogladalem bo nie mialem szansy. Skoro moge sie spytac to spytam (nikt mnie wkoncu sztacheta w potylice nie strzeli).

O czym jest ten serial? Czy swiat tego serialu jest tak rozbudowany ze jest 10 sezonow czy poprostu producenci robia go dla kasy? Przyszlo wam kiedys do glowy zdanie "ten serial robi sie nudny" ?

Nie zrozumcie tego zle, pytam sie bo nie wiem czy zaczac ogladac ten serial, widze, ze ciekawy i w dodatku MacGyver tam gra no i jeszcze jedno.... czy Anderson jest taki sprytny w SG jak w MacGyverze??
  • 0

Dołączona grafika

#349 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.04.2006 - |13:23|

Długooo by opowiadać. Zdarza się, że pewne odcinki sa słabsze, ale generalnie serial trzyma bardzo wysoki poziom. Generalnie serial ten jest osadzony w tak rozbudowanym świecie, jaki potrafią sobie wyobrazić scenarzyści, bo akcja dzieje się w całej galaktyce a ostatnio nawet poza nią, także nie ma ograniczeń typu wyspa, miasto czy coś w tym stylu. Na pewno kasa ma w tym swój wielki udzial, bo SG1 i SGA wraz z BSG trzymają się w najściślejszej czołówce oglądalności seriali na Świecie.
Jackowi zdarzyło sie pare razy coś skonstruowac i sprawial wtedy wrażenie jakby był MacGyverem, ale generalnie stara sie nie wyróżniać, jego geniusz polega na ciekawym poczuciu humoru, ale żeby je zrozumiec należy tez wiedzieć co to Gwiezdne Wojny, Startrek i fazery:). Ja mogę powiedzieć jeszcze cos z mojego doświadczenia. Gdy przegrałem od kumpla 8 sezonów, to obejrzałem je w 15 dni. Możecie sobie teraz policzyć ile sypialem:).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#350 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.04.2006 - |13:30|

Prawde mowiac ogladalem kiedys na TVN chyba cos z tych starych odcinkow, pamietam, ze cos bylo o spowolnieniu czasu przez czarna dziure albo cos takiego jak Jacka (Jack to macgyver(?)) przygniotl pret ktory wylecial z wrot.

A tak skoro serial nazywa sie StarGate to w kazdym odcinku podrozuja tymi wrotami? Z jakimi rasami tam walcza? Duzo akcji wogule tam jest? Kazdy kolejny sezon jest lepszy od poprzedniego? W ktorym to roku wszystko sie odbywa?
  • 0

Dołączona grafika

#351 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.04.2006 - |13:37|

Gemeralnie Gwiezdne Wrota to główny śodek transportu w serialu, jednak zdażają się wyjątki jak w odcinku s06 - Prometheus i paru innych. Jeśli chodzi o rasy to nie warto psuć Ci zabawy i lepiej, żebyś sam sprawdził :P Akcji jest dużo a ilość sezonów mówi sama za siebie, serial ma ogromny potencjał i nie zawiedziesz się oglądając kolejne odcinki. To chyba byłoby na tyle. Zapraszam do oglądania bo naprawdę warto. :]
  • 0

#352 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.04.2006 - |13:51|

Dzieki za info. Chyba nie ma sie czego bac ze strata kasy na plytki dvd. Ale cos mi sie zdaje ze bede musial z tym poczekac do wakacji. Mam nadzieje, ze sa tan takie akcje jak w filmach Obcy2, Zolnierze kosmosu itp. . Chyba to beda dobre wakacje. A to SG Atlantis duzo sie rozni od SG-1? To jest jakas kontynuacja SG-1 czy mozna ja kiedykolwiek rozpoczac ogladac, zeby sobie nie zepsuc SG-1?
  • 0

Dołączona grafika

#353 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.04.2006 - |13:57|

Stragate Atlantis najlepiej zacząć oglądać wraz z początkiem 8 sezonu SG1, kontynuacje to raczej nie jest, powiedziałabym, że akcja jest równoległa, ale jakieś tam wątki z SG1 kontynuuje. Nie oglądaj wcześniej bo zepsujesz sobie SG1. A wakacje będą na pewno dobre, ja "straciłam" na SG1 2 tygodnie z życia zeszłego lipca :D :P było warto.
  • 0

#354 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.04.2006 - |14:07|

Mam nadzieje, ze sa tan takie akcje jak w filmach Obcy2, Zolnierze kosmosu itp.

Nie takich nie ma, to nie jest horror, tylko sci-fi.
Choć jest kilka akcji, gdzie jest pokazana walka, ale to raczej nigdy nie było najważniejsze a już na pewno nie trwało 50% czasu odcinka.

A to SG Atlantis duzo sie rozni od SG-1? To jest jakas kontynuacja SG-1 czy mozna ja kiedykolwiek rozpoczac ogladac, zeby sobie nie zepsuc SG-1?

Jest już o tym temat, nazywa się bodajrze, Czy można oglądać SGA bez SG1? czy jakoś tak... Można, ale w SGA jest rozwinieciem sg1, ja bym zalecal pokolei, bo s1 często miał akcje opartą na wydarzeniach z8, a s3 ma mieć nawet "łaczone" odcinki z sg1

Czy swiat tego serialu jest tak rozbudowany ze jest 10 sezonow czy poprostu producenci robia go dla kasy?

Dla mnie 9 sezon był tylko dla kasy... (ale ja mam wypaczony umysł już ;))

W ktorym to roku wszystko sie odbywa?

Film, według serialu miał miejsce w 1996 roku (choć może być i 1995, zależy co rozumiemy przez pojęcie rok dla serialu) film nakręcono w 1994.
serial jest kręcony od 97 i akcja raczej ma aktualną datę, choć chyba tylko w pierwszym sezonie się o niej głośno mówi...

ps ja oglądałem 9 sezon z wielka nadzieją, że zobaczę jak Mitchell (nowa postać z s9) zostanie zamordowany, lub inaczej ucierpi i nadal czekam... :/

#355 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.04.2006 - |14:11|

Ogladales z rana do wieczora (? przysnil ci sie wtedy chociarz raz SG)? Ja wole ogladac wieczorem, dla mnie liczy sie klimat :) . Czyli dzieje sie tam cos w stylu "Marines vs. Bugs/Aliens" albo sa jakies walki statkow kosmicznych?Ogladalem film dawno temu i pamietam ze tam byla taka dziwna rasa co zabijala pustelnikow. SG-1 zaczyna sie po filmie tak?

Użytkownik Juki edytował ten post 23.04.2006 - |14:19|

• 0

Dołączona grafika

#356 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 23.04.2006 - |14:28|

Czyli dzieje sie tam cos w stylu "Marines vs. Bugs/Aliens" albo sa jakies walki statkow kosmicznych?

Jeżeli oczekujesz tylko akcji to się zawiedziesz. W żadnym wypadku nie jest to serial militarystyczny
aczkolwiek dzieje się w świecie armii (a dokładniej lotnictwa USA).
Akcja (w sensie strzelanki i mordobicia) jest tu sprawą trzeciorzędną.
Przede wszystkim to historia (archeologia), religioznawstwo, filozofia, socjologia i antropologia kultury (kulturoznawstwo).
Mnóstwo "technobełkotu" aby opisać "zdobycze" technologiczne przywożone z innych planet lub od innych
ras (w tym przede wszystkim - ludzkich ;) ).

Ogladalem film dawno temu i pamietam ze tam byla taka dziwna rasa co zabijala pustelnikow. SG-1 zaczyna sie po filmie tak?

No to radzę jeszcze raz obejrzeć... bo (bez urazy) ale niewiele pamiętasz z filmu. :)

::. GRUPA TARDIS .::

#357 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.04.2006 - |14:55|

Napewno gdzies go ogladne. Widac po odpowiedziach, ze z walki malo co jest ale i tak serial ogladne.
  • 0

Dołączona grafika

#358 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.04.2006 - |15:04|

Ogladales z rana do wieczora (? przysnil ci sie wtedy chociarz raz SG)?

Tak oglądałam od rana do wieczora, przeciętnie 11 odcinków dziennie, nie pamiętam czy mi się przyśniło, ale możliwe. Tak jak Psjodko radzę jeszcze raz obejrzeć film bo wprowadza w temat największego wroga w serialu. Aha i jeszcze jedno lepiej oglądaj serial w wakacje, zwłaszcza jeżeli się uczysz, bo potrafi nieźle wciągnąć i namieszać w głowie. Po obejrzeniu 8 sezonów w lipcu, przez resztę wakacji wierzyłam, że taki program naprwdę istnieje, dopiero w szkole przestałam o tym myśleć.

Użytkownik Wraith edytował ten post 23.04.2006 - |15:04|

• 0

#359 Sancho

Sancho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 01.05.2006 - |14:17|

Mam takie pytanie, dla czego larwa guoulda nie ma władzy nad Teal`c-iem a nad ciałami władców galaktyk tak. Czy jest ten sam rodzaj larw?
  • 0

#360 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.05.2006 - |14:45|

Mam takie pytanie, dla czego larwa guoulda nie ma władzy nad Teal`c-iem a nad ciałami władców galaktyk tak. Czy jest ten sam rodzaj larw?

Ponieważ Teal'c [ i inni jafa] nosi w sobie larwę która nie jest jeszczcze wpełni dojrzałym goauldem. Dojrzewa ona w nim i dopiero po osiągnięciu dojrzałosci jest przenoszona do ciała swojego nowego nosiciela.I wtedy można powiedzieć ,że jest goauldem :D i przejmuje pełna władzę nad swoim nosicielem.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.05.2006 - |15:10|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych