Chuck
#341 Gość_Lowrey23_*
Napisano 07.04.2009 - |18:11|
Napisano 07.04.2009 - |20:26|
NBC cancels 'Kings'
NBC is pulling freshman drama Kings from Sunday nights, yanking the struggling allegorical series after four episodes.
Kings will be replaced with another hour of Dateline, which will now run for two hours starting at 7 p.m.
Sunday's Kings episode was seen by 3.6 million viewers and received a 1.1 rating among adults 18-49. Yet Dateline had a 1.5 rating in its half hour leading into Kings. NBC suspects an expanded Dateline will provide a better lead-in for 9 p.m.'s Celebrity Apprentice, which has seen some audience erosion in recent weeks that might be attributed to Kings.
The remaining eight episodes of Kings will air on Saturday nights at 8 p.m. starting April 18.
The loss is a real shame because, as nearly every TV critic pointed out, NBC took a chance here on an imaginative idea with a strong cast. Kings, which retold the story of King David in modern times, wasn't another police procedural, it wasn't a cynical programming move. Some may carp on NBC for airing Kings on Sundays at 8 p.m. -- it's a weak slot for the network -- but if the show was really working you would not have seen its ratings sharply decline from its debut.
#343 Gość_Lowrey23_*
Napisano 07.04.2009 - |20:31|
Nie tylko, wczoraj House wygrał z DWTS. Za tydzień wraca mocny blok z CBS z sitcomami. A teraz info, które może być pomocne dla Chucka, a niezbyt miłe dla fanów serialu Kings.
NBC cancels 'Kings'
NBC is pulling freshman drama Kings from Sunday nights, yanking the struggling allegorical series after four episodes.
Kings will be replaced with another hour of Dateline, which will now run for two hours starting at 7 p.m.
Sunday's Kings episode was seen by 3.6 million viewers and received a 1.1 rating among adults 18-49. Yet Dateline had a 1.5 rating in its half hour leading into Kings. NBC suspects an expanded Dateline will provide a better lead-in for 9 p.m.'s Celebrity Apprentice, which has seen some audience erosion in recent weeks that might be attributed to Kings.
The remaining eight episodes of Kings will air on Saturday nights at 8 p.m. starting April 18.
The loss is a real shame because, as nearly every TV critic pointed out, NBC took a chance here on an imaginative idea with a strong cast. Kings, which retold the story of King David in modern times, wasn't another police procedural, it wasn't a cynical programming move. Some may carp on NBC for airing Kings on Sundays at 8 p.m. -- it's a weak slot for the network -- but if the show was really working you would not have seen its ratings sharply decline from its debut.
Stacja NBC robi miejsce dla jakiegoś Show, które ma mieć emisje 5 dni w tygodniu... więc Knight Rider Cancel, Kings Cancel, My Earl Is Name przeniesiony prawdopodobnie do Foxa, ponadto zagrożonym serialem jest także Life. Największe szanse na utrzymanie ma Chuck, ale jak będzie przekonamy się o tym w maju.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 07.04.2009 - |20:44|
Napisano 07.04.2009 - |20:35|
#345 Gość_Lowrey23_*
Napisano 09.04.2009 - |14:05|
http://www.eonline.c...r_fave_see.html
EDIT:
Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale coś kurna głosu nie mogę oddać;/
EDIT 2:
Coś się im chyba zepsuło;/
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 09.04.2009 - |18:15|
Napisano 09.04.2009 - |14:16|
Dałeś choćby kopniętego linka i pamiętaj też o ograniczeniach IP.http://www.eonline.c...r_fave_see.html
EDIT:
To jest działający link ---> http://uk.eonline.co...r_fave_see.html
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.04.2009 - |14:22|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
#347 Gość_Lowrey23_*
Napisano 09.04.2009 - |18:21|
Dałeś choćby kopniętego linka i pamiętaj też o ograniczeniach IP.http://www.eonline.c...r_fave_see.html
EDIT:
To jest działający link ---> http://uk.eonline.co...r_fave_see.html
Dzięki, że mnie poprawiłeś biku1 :-) ciekawe, który z seriali wygra.... stawiam, że rozegra się pomiędzy Chuckiem, TTSCC, Lie To Me i The Unit.
a tak btw głosowałeś biku1 ? a jeśli tak to na co jeśli można wiedzieć ?:>
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 09.04.2009 - |18:22|
Napisano 10.04.2009 - |10:57|
Na pewno?@johnass
na pewno nie jest to ojciec Chucka, i na pewno byl to prawdziwy Orion ten ktorego zlapali, przez caly odcinek uzywal tej klawiaturki na rece do komunikacji z chuckiem i nie tylko, wiec raczej nie moze byc inaczej
Napisano 10.04.2009 - |11:47|
Na pewno?
Heh no tu tez lekkie zaskoczenie, co do odcinka to rozbawiło mnie ubranie chucka
Napisano 10.04.2009 - |13:45|
No NBC has not (yet) cancelled Chuck but it is still not sure whether the series get renewed…
With that said, fans of Chuck will not be happy. But a CW insider can tell www.series.nu exclusive that Dawn Ostroff, President of Entertainment of The CW likes Chuck. And if NBC cancels the series, there is a chance that The CW take over Chuck.
http://spoilertv.blogspot.com
#351 Gość_Lowrey23_*
Napisano 10.04.2009 - |14:45|
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 10.04.2009 - |14:45|
Napisano 10.04.2009 - |21:12|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 10.04.2009 - |21:43|
Tańszy bo WB dużo pieniążków daje.Mnie się wydaje że NBC nie dla Cancela Chukowi gdyż ma mniej więcej takie same wyniki jak heroes a jest tańszym serialem a po drugie nbc za dużo seriali w tym roku straciło ...no ale cóż zobaczymy co będzie
#354 Gość_Lowrey23_*
Napisano 11.04.2009 - |09:57|
Napisano 11.04.2009 - |10:22|
Nie ma co porównywać oglądalności w ogólnokrajowej stacji do stacji, która ma mocno ograniczony dostęp w USA .Ciężko powiedzieć czy przejśćie Chucka do TV CW było by dobrym rozwiązaniem, ta stacja pod względem oglądalności ma najgorszy bilans, a najlepszy serial nie wiem czy przekroczył 5 mln oglądających. Poza tym jeśli mają być cięcia w Chucku po przejściu do tej stacji, to obawiam się że wiele na tym straci, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby NBC zrezygnowało z tego serialu, jeśli Kings dostaję szanse przeniesienia na sobote w najgorszy z możliwych dni z oglądalnością 3,5 mln, to dlaczego mieliby zrezygnować z Chucka ? tak jak ktoś na pisał na amerykańskich forach Chuck będzie konytnuowany dopóty dopóki się nie potknie, a jak narazie na to się nie zanosi.
Napisano 11.04.2009 - |10:23|
#357 Gość_Lowrey23_*
Napisano 11.04.2009 - |12:55|
Nie ma co porównywać oglądalności w ogólnokrajowej stacji do stacji, która ma mocno ograniczony dostęp w USA .Ciężko powiedzieć czy przejśćie Chucka do TV CW było by dobrym rozwiązaniem, ta stacja pod względem oglądalności ma najgorszy bilans, a najlepszy serial nie wiem czy przekroczył 5 mln oglądających. Poza tym jeśli mają być cięcia w Chucku po przejściu do tej stacji, to obawiam się że wiele na tym straci, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby NBC zrezygnowało z tego serialu, jeśli Kings dostaję szanse przeniesienia na sobote w najgorszy z możliwych dni z oglądalnością 3,5 mln, to dlaczego mieliby zrezygnować z Chucka ? tak jak ktoś na pisał na amerykańskich forach Chuck będzie konytnuowany dopóty dopóki się nie potknie, a jak narazie na to się nie zanosi.
Ja powiem krótko jeśli ma to wyglądać w taki sposób, że będą cięcia, a co za tym idzie prawdopodobnie nowe kontrakty aktorów, którzy mogą się nie zgodzić na obniżke zarobków, do tego nie będzie już tak pięknie jeśli chodzi o gościnne występy innych aktorów, niska oglądalność skoro CW ma mocno ograniczony dostęp w US... nie podoba mi się to trochę.
Taka ciekawostka... na pewnej stronce którą zaraz podam można posłuchać sobie 14 kawałków najczęściej używanych w serialu :-)
http://www.givememyr...uck-soundtrack/
Może ktoś akurat szuka to czego szuka:-)
Przepraszam za post pod postem, ale musiałem podbić temat.
Napisano 11.04.2009 - |13:57|
#359 Gość_Lowrey23_*
Napisano 11.04.2009 - |14:06|
A czemuż to tak? Jakby Chuck miał 3.0 mln na CW to jest dobrze i ciągniemy ten wózek. Co do gościnnych występów to jakoś nie widzę z tym problemów, w Supernatural grają bardzo ciekawi goście .
3 mln to w/g mnie przeciętnie, coś ostatnio słyszałem, że któryś z seriali przekroczyl albo był bliski 5 mln widowni, ale nie jestem tego pewny do końca.
Robert Wisdom to słaby aktor. Jeśli chodzi o aktora grającego Castiela, to zgadzam się [beeep]ista postać :-) i jeszcze ten który grał Alastaira w 16 epizodzie czwartej serii.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 11.04.2009 - |14:07|
Napisano 11.04.2009 - |18:40|
Tylko że 3 mln na CW to praktycznie gwarancja przedłużenia na kolejny sezon:P3 mln to w/g mnie przeciętnie, coś ostatnio słyszałem, że któryś z seriali przekroczyl albo był bliski 5 mln widowni, ale nie jestem tego pewny do końca.
Jak dla mnie Chuck musi zostać przedłużony bo IMHO jest to jeden z najlepszych jeżeli nie najlepszy serial z obecnie emitowanych i chyba jedyny który mógł by wywołać akcję w stylu jericho.
Poza tym w tym sezonie skasowano lub skończyło się zbyt wiele seriali które oglądałem:P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych