Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#321 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.12.2007 - |07:57|

999 zł? - LOL!! TO, że w środku jest 30 płyt tej ceny nie usprawiedliwia :D

A wracając jeszcze do Buffy i Angela, kiedyś gdzieś czytałam wywiad z twórcą Buffy i on powiedział, że Buffy od początku przewidziana była w formacie 4:3 i te późniejsze widescreen to robione było na siłę... więc w przypadku Buffy raczej nie liczyłabym na remastering :)
  • 0
Dołączona grafika

#322 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 09.12.2007 - |12:01|

Możliwe że z tym 4:3 to się zagalopowałem w przypadku Buffy (byłem pewny, że widziałem gdzieś 16:9, ale pewnie coś pokręciłem). Niemniej jednak, cena jest przegięta jak na 13 odcinków :|
Milenium w MM kosztuje 159 zeta i to jest praktycznie mój pewniak na gwiazdkę :P
  • 0

#323 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 09.12.2007 - |12:52|

Możliwe że z tym 4:3 to się zagalopowałem w przypadku Buffy (byłem pewny, że widziałem gdzieś 16:9, ale pewnie coś pokręciłem). Niemniej jednak, cena jest przegięta jak na 13 odcinków :|
Milenium w MM kosztuje 159 zeta i to jest praktycznie mój pewniak na gwiazdkę :P

Ja właśnie przed chwilą zamówiłem wszystkie 3 sezony Millennium z amazon.com, za 165zł z wysyłką. Oczywiście drobną wadą jest R1 i brak napisów Pl :)

P.S.
Nie wiem czy przy obecnym kursie dolara ten pomysł ma sens, ale może by się zgadać w kilka osób i zamawiać razem, wtedy zawsze trochę na przesyłce się zaoszczędzi :P
  • 0

#324 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.12.2007 - |13:39|

Nie wiem czy przy obecnym kursie dolara ten pomysł ma sens, ale może by się zgadać w kilka osób i zamawiać razem, wtedy zawsze trochę na przesyłce się zaoszczędzi

Takie coś może mieć sens ale jeśli się mieszka w tym samym mieście.
Wtedy warto się zgrać i tak sobie zamawiać. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.12.2007 - |13:42|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#325 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 09.12.2007 - |14:33|

Takie coś może mieć sens ale jeśli się mieszka w tym samym mieście.
Wtedy warto się zgrać i tak sobie zamawiać. :D

To u mnie małe szanse :/
  • 0

#326 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.12.2007 - |14:45|

Ja nadal myślę nad tą veroniką, normalnie sezon 40$, a tu przecena na 14$, do 12 grudnia mam czas :D

No i z USA bym się raczej nie odważyła zamawiać wielkiej zbiorczej paczki, 3-4 pozycje to jest tak akurat, a więcej mogłoby przykuć uwagę jakiegoś celnika...
  • 0
Dołączona grafika

#327 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.12.2007 - |17:23|

Ja nadal myślę nad tą veroniką, normalnie sezon 40$, a tu przecena na 14$, do 12 grudnia mam czas :D

No i z USA bym się raczej nie odważyła zamawiać wielkiej zbiorczej paczki, 3-4 pozycje to jest tak akurat, a więcej mogłoby przykuć uwagę jakiegoś celnika...

Bierz i się nie zastanawiaj.
Dużo ludzi chciałoby to mieć, chciałoby kupować w necie za pomocą karty ale nie mają możliwości. [sam niedawno znałem ten problem]
A tak jak wstawisz na allegro ............... :D :D ;)

No ja też nie myślałem o jakiejś ogromnej paczce.
A tym bardziej jakby się zamawiało całe boxy i to całych seriali nie sezonów to mogłaby się zrobić ogromniasta paczka gdyby się zebrało kilka osób.
Raczej o czymś mniejszym typu dołączenie się - no chyba,że obie/trzy/cztery osoby zamawiają po niewielkiej pozycji.
Wtedy takie łączenie to dobry pomysł.

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.12.2007 - |17:24|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#328 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 11.12.2007 - |13:10|

Ja tez myslalem dluzszy czas, ale juz przestalem... Teraz tylko czekac az dojedzie do kraju. :) Gdyby wszystkie pelne sezony byly po 15$ (tak jak powinny byc), to plytoteka by sie bardzo szybko zapelnila oficjalnymi wydaniami. :)

A tak jest jak jest, bo ceny sa bezsensowne. :/

No i trzymac kciuki za Mante, zeby bez problemu odtwarzala. :)
  • 0

#329 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 11.12.2007 - |13:36|

ehehe, ja też przestałam myśleć i też jest w drodze... ale ponieważ w sumie 3 rzeczy idą, to wybrałam opcję przesyłki standardowej, bo te to żadnego celnika nie interesują :D Także dotrze dopiero za jakieś 3-4 tygodnie... ale się nie pali. Za rok będzie 3 sezon w promocji - LOL.

A co się tyczy Manty - Veronica została wydana przez Warner, a Warner nie bawi się na razie w RCE, więc nie powinno być problemu. Jak na razie Sony Home Entertainment już regularnie bawi się w RCE.
  • 0
Dołączona grafika

#330 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 11.12.2007 - |14:08|

Tak raczej inne opcje nie wchodza w gre, a ta najszybsza dodawalaby praktycznie drugie tyle do wartosci zamowienia.

Jak trzeci bedzie w promocji to trzeba to tu w watku zglosic ASAP. ;) Zwlaszcza, ze dvd 3 zawiera extra pokazujacy jak wygladalby sezon 4, gdyby nie skasowali VM.

Aha, ja nie mam aparatu cyfrowego, wiec robienie zdjec tego co przyjdzie spada na Twoje barki. ;p
  • 0

#331 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.12.2007 - |16:46|

"24" powinno znaleźć się w MM do 14 grudnia; szósty sezon miał sie ukazać razem z "Agentką", ale podobno nastąpiła kilkudniowa obsuwa.

W takim razie już oficjalne info bo właśnie sobie kupiłem 6 sezon 24 godzin już jest w MM.
A co mnie najbardziej ucieszyło to cena - 139 zł. :D
Miałem małe obawy jak widziałem wcześniej ten sezon w sklepach netowych za 199 zł . :unsure: Powariowali.
Gospodynie faktycznie są po 149 zł.
Dobrze, że nie jak gdzieś widziałem za 180 zł i to mnie ucieszyło bo mogłem uzupełnić kolekcję o 3 sezon.

Coś widzę ,że w MM ostatnio z cenami jadą w miarę równo bo sporo pozycji kosztuje te 139 zł. :P

Ale jakoś nigdzie nie uświadczyłem ALIASa :( czyżby już sprzedali ??
Co prawda było jedno dziewczę z obsługi ale strasznie zabiegane a dwóch sprzedawców sprawiało wrażenie intensywnie zajętych rozpakowywaniem kolejnych kartonów.
Więc w sumie nie za bardzo było się kogo spytać i do tego wciąż powiększający się tłum ludzi jakoś mnie zniechęcił do czekania.
Następnym razem się sprawę bardziej gruntownie obada.

A SliderOh informacja dla Twojej kumpeli Chirurdzy są za 59 zł.
Nie wiem za bardzo co myśleć o takiej cenie za 2 płytki z 9 odcinkami bo tyle ma pierwszy sezon.
Niemniej to i tak taniej niż początkowo zapowiadano.

A co się tyczy Manty - Veronica została wydana przez Warner, a Warner nie bawi się na razie w RCE, więc nie powinno być problemu. Jak na razie Sony Home Entertainment już regularnie bawi się w RCE.

I to jest właśnie nie zrozumiałe i żenujące.
Wchodzą na całym świecie z nowymi formatami płyt HD a dalej bawią się w takie szkodzące im samym utrudnienia.
Pomijając fakt, że oddziały europejskie tych firm miałyby wtedy mniejszy zarobek bo sporo osób by kupowało w USA - szybciej i taniej.

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.12.2007 - |18:09|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#332 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 12.12.2007 - |11:15|

Już dawno producenci płytek powinni się trzasną w łeb i odpaść od tych regionów, bo one co najwyżej koło zabezpieczenia leżały. W tej chwili każdy komp jest w stanie odtworzyć płyty z każdego regionu, wystarczy mieć odpowiedni programik, a czasami wystarczy po prostu odpalić płytę w WMP zamiast PowerDVD. Do tego Manty i Spółka w ogóle śmieją się regionom w... kod źródłowy :D

EDIT: Byłam przed chwilą w Media Markt szczecińskim... Biku, co najmniej 3 ALIASy za szybą :D tylko trzeba troszkę wzrok wytężyć :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 12.12.2007 - |14:17|

• 0
Dołączona grafika

#333 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.12.2007 - |16:22|

Już dawno producenci płytek powinni się trzasną w łeb i odpaść od tych regionów, bo one co najwyżej koło zabezpieczenia leżały. W tej chwili każdy komp jest w stanie odtworzyć płyty z każdego regionu, wystarczy mieć odpowiedni programik, a czasami wystarczy po prostu odpalić płytę w WMP zamiast PowerDVD. Do tego Manty i Spółka w ogóle śmieją się regionom w... kod źródłowy

EDIT: Byłam przed chwilą w Media Markt szczecińskim... Biku, co najmniej 3 ALIASy za szybą :D tylko trzeba troszkę wzrok wytężyć :D

Odnośnie pierwszej części jak najbardziej zgadzam się.

Co do ostatniego widać w takim razie ,że jeszcze do końca mi choróbsko "z głowy" nie zeszło. ;)
Ech ,że też to przegapiłem no chyba, że cwaniaki dostawili kolejne boxy z ALIASem.

Swoją drogą wczoraj wieczorem chciałem się zarejestrować na ezydvd i coś do dzisiaj mi nie przysłali potwierdzenie na maila. :( :(
Nie wiem czy czekać czy robić to jeszcze raz. :unsure:

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.12.2007 - |18:59|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#334 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 12.12.2007 - |20:12|

Veronica Mars s3 jest w tej chwili w promocji na amazon.com za 29 $

Jeśli chodzi o ezydvd - ja już tak dawno temu się rejestrowałam, że nie pamiętam jak to było :D
  • 0
Dołączona grafika

#335 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.12.2007 - |21:41|

Jeśli chodzi o ezydvd - ja już tak dawno temu się rejestrowałam, że nie pamiętam jak to było :D

Ja akurat w końcu się zdecydowałem.

Na przyszłość jak by się ktoś zdecydował tam rejestrować a potwierdzenie długo nie przychodziło to niech zrobi ponowna rejestrację.
Ja w końcu zdecydowałem się tak zrobić i tym razem po 2 minutach przyszło potwierdzenie.

I na sprawdzenie zrobiłem pierwsze zamówienie - to remasterowane co Ci wczoraj pokazywałem teraz tylko czekanie na przesyłkę. :D :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#336 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.12.2007 - |08:06|

No w takim tempie, jak działa u nas poczta - to se oboje poczekamy :/

Normalnie ze Szczecina do Krakowa w jeden dzień, a z Gorzowa do Szczecina ponad tydzień :|

W MM rzuciło mi się jeszcze w oczy - Kryminalni - pakiet 6 sezonów :D za 300 i coś zeta... może znajdzie się jakiś fan :D ... chociaż biorąc pod uwagę fakt, że każdy sezon ma tylko 12 epów - cena poroniona :)
  • 0
Dołączona grafika

#337 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.12.2007 - |17:21|

Zrobiłem porządek w "planie wydawniczym" (pierwszy post) i chyba mogę stwierdzić, że nasz serialowy rynek ruszył ostro do przodu, bo wyrzuciłem z niego jakieś 10 tytułów. Mam nadzieję, że ta sytuacja w 2008 roku się utrzyma albo, że będzie jeszcze lepiej :P . Ja czekam na "Stargate SG-1", "Z Archiwum X" i wszystkie "Star Treki" (może kiedyś sie doczekam). Z klasyków to przydałby się "Airwolf" i "Drużyna A". Chciałem też żeby wydano u nas "Battlestar Galactica", ale biorąc pod uwagę to, jak "TIM Fuj Studio" wydało u nas "Herosów", to może lepiej będzie jak tego wcale nie wydadzą (no chyba, że będzie to porządne wydanie). A Wy na jakie seriale czekacie w 2008 roku?

PS. Tak na marginesie; przymierzam się do kupna "Millennium", ale mam pewne wątpliwości. Jakoś nie miałem okazji dokładnie śledzić tego serialu (sam nie wiem czemu) i nie wiem czy się nie zawiodę. Opis jest fajny, ale jak z klimatem? Jest podobny do "Z Archiwum X" albo "Supernatural", czy to raczej coś innego?

Użytkownik Inuki edytował ten post 13.12.2007 - |17:22|

• 0

#338 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.12.2007 - |18:33|

Zrobiłem porządek w "planie wydawniczym" (pierwszy post) i chyba mogę stwierdzić, że nasz serialowy rynek ruszył ostro do przodu, bo wyrzuciłem z niego jakieś 10 tytułów. Mam nadzieję, że ta sytuacja w 2008 roku się utrzyma albo, że będzie jeszcze lepiej
................
A Wy na jakie seriale czekacie w 2008 roku?

Właśnie zauważyłem,że w pierwszym pusto się w nim zrobiło. Oby niebawem --> 2008, się zapełnił. :D

A na co ja czekam .... hm część z tych poniższych mam w oryginale z zagranicy ale mimo wszystko przydałoby się w wersji polskiej. ;)

A więc:
SG-1, SG-A, BSG, Firefly, Farscape, Star Trek - seriale, Babylon 5, Party of Five, Przystanek Alaska, Ed, Shield, Veronica Mars, Sleeper Cell , Supernatural s.2, Eureka, Kyle XY ......... ze starszych Knight Rider, Airwolf, Magnum P.I. ...........
............ oj widzę,że długo tak mógłbym wymieniać więc na tym skończę i powiedzmy,że to są te na które "najbardziej" czekam.

Co do Millenium - kiedyś nawet fajnie mi się to oglądało ale jak by było teraz nie wiem - trochę drogi ten sezon aby ot tak to sobie sprawdzić. :(

No w takim tempie, jak działa u nas poczta - to se oboje poczekamy

Nie wspominając o tym:
"...This delivery service generally varies between 5 & 14 business days
however there may be delays (sometimes in busy and holiday periods).
Please allow a minimum of 2-3 weeks for delivery....

Nic to poczekamy cierpliwie, ważne by doszło w całości. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.12.2007 - |18:59|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#339 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.12.2007 - |18:54|

Ja w sumie chciałabym w ogóle zobaczyć na DVD: Early Edition, Vengeance Unlimited, Brimstone...

W 2008 interesować mnie będzie na DVD: Kyle XY s2, Psych S2, Moonlight, Chuck, pewnie ostatnie sezony Skrzydeł wyjdą... i nie wiem, co tam jeszcze :D coś się znajdzie :)
  • 0
Dołączona grafika

#340 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.12.2007 - |14:46|

Niedawno skończyłem pracę więc podskoczyłem sobie do MM bo mam blisko.
Po prostu "masakra świąteczna" ;) to co się teraz dzieje w marketach ale ja nie o tym chciałem.

W końcu nabyłem 1 sezon ALIASa. :D :D
Wydanie standardowe czyli pudełko kartonowe + 3 slimpacki w środku, każdy po 2 płyty.
A to co mi się najbardziej podoba to to ,że w końcu staje się normalnością iż w dodatkach są polskie napisy.
A nawet jest trochę tych dodatków:
- Komentarz audio
- Dziennik produkcyjny odcinka pilotażowego
- Wyczyny kaskaderskie
- 8 scen niewykorzystanych
- Gagi
- Reklamówki TV
- Zapowiedź gry video
- Zapowiedź Sezonu Drugiego
Jak widać jest też zapowiedź wydania drugiego sezonu co mnie BARDZO cieszy :D i mam nadzieję ,że uczynią to wkrótce.

Jedyne co mogliby poprawić [poza zmianą opakowania ;)] to nawigację płyty.
Są to już kolejne płyty z serialem od Imperiala w których dvd dosyć intensywnie mieli płytę jak się np. wybiera coś z dodatków które w menu są obok siebie.
A odtwarzacz pracuje jakby "spece od zabezpieczeń Imperiala" :P specjalnie porozmieszczali totalnie losowo materiały na płycie.
Sam start płyty odbywa się podobnie jak wyskakuje plansza Buena Visty Home E. zaraz potem jest małe mielenie płytki i dopiero menu.
I to tyle z obiekcji poza tym fajnie, że już jest.
:D
Teraz czekam na następne sezony.

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.12.2007 - |15:31|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych