Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 09.12.2007 - |07:57|
A wracając jeszcze do Buffy i Angela, kiedyś gdzieś czytałam wywiad z twórcą Buffy i on powiedział, że Buffy od początku przewidziana była w formacie 4:3 i te późniejsze widescreen to robione było na siłę... więc w przypadku Buffy raczej nie liczyłabym na remastering
Napisano 09.12.2007 - |12:01|
Milenium w MM kosztuje 159 zeta i to jest praktycznie mój pewniak na gwiazdkę
Napisano 09.12.2007 - |12:52|
Możliwe że z tym 4:3 to się zagalopowałem w przypadku Buffy (byłem pewny, że widziałem gdzieś 16:9, ale pewnie coś pokręciłem). Niemniej jednak, cena jest przegięta jak na 13 odcinków :|
Milenium w MM kosztuje 159 zeta i to jest praktycznie mój pewniak na gwiazdkę
Ja właśnie przed chwilą zamówiłem wszystkie 3 sezony Millennium z amazon.com, za 165zł z wysyłką. Oczywiście drobną wadą jest R1 i brak napisów Pl
P.S.
Nie wiem czy przy obecnym kursie dolara ten pomysł ma sens, ale może by się zgadać w kilka osób i zamawiać razem, wtedy zawsze trochę na przesyłce się zaoszczędzi
Napisano 09.12.2007 - |13:39|
Takie coś może mieć sens ale jeśli się mieszka w tym samym mieście.Nie wiem czy przy obecnym kursie dolara ten pomysł ma sens, ale może by się zgadać w kilka osób i zamawiać razem, wtedy zawsze trochę na przesyłce się zaoszczędzi
Wtedy warto się zgrać i tak sobie zamawiać.
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.12.2007 - |13:42|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 09.12.2007 - |14:33|
Takie coś może mieć sens ale jeśli się mieszka w tym samym mieście.
Wtedy warto się zgrać i tak sobie zamawiać.
To u mnie małe szanse :/
Napisano 09.12.2007 - |14:45|
No i z USA bym się raczej nie odważyła zamawiać wielkiej zbiorczej paczki, 3-4 pozycje to jest tak akurat, a więcej mogłoby przykuć uwagę jakiegoś celnika...
Napisano 09.12.2007 - |17:23|
Bierz i się nie zastanawiaj.Ja nadal myślę nad tą veroniką, normalnie sezon 40$, a tu przecena na 14$, do 12 grudnia mam czas
No i z USA bym się raczej nie odważyła zamawiać wielkiej zbiorczej paczki, 3-4 pozycje to jest tak akurat, a więcej mogłoby przykuć uwagę jakiegoś celnika...
Dużo ludzi chciałoby to mieć, chciałoby kupować w necie za pomocą karty ale nie mają możliwości. [sam niedawno znałem ten problem]
A tak jak wstawisz na allegro ...............
No ja też nie myślałem o jakiejś ogromnej paczce.
A tym bardziej jakby się zamawiało całe boxy i to całych seriali nie sezonów to mogłaby się zrobić ogromniasta paczka gdyby się zebrało kilka osób.
Raczej o czymś mniejszym typu dołączenie się - no chyba,że obie/trzy/cztery osoby zamawiają po niewielkiej pozycji.
Wtedy takie łączenie to dobry pomysł.
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.12.2007 - |17:24|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 11.12.2007 - |13:10|
Ja nadal myślę nad tą veroniką, normalnie sezon 40$, a tu przecena na 14$, do 12 grudnia mam czas
Ja tez myslalem dluzszy czas, ale juz przestalem... Teraz tylko czekac az dojedzie do kraju. Gdyby wszystkie pelne sezony byly po 15$ (tak jak powinny byc), to plytoteka by sie bardzo szybko zapelnila oficjalnymi wydaniami.
A tak jest jak jest, bo ceny sa bezsensowne. :/
No i trzymac kciuki za Mante, zeby bez problemu odtwarzala.
Napisano 11.12.2007 - |13:36|
A co się tyczy Manty - Veronica została wydana przez Warner, a Warner nie bawi się na razie w RCE, więc nie powinno być problemu. Jak na razie Sony Home Entertainment już regularnie bawi się w RCE.
Napisano 11.12.2007 - |14:08|
Jak trzeci bedzie w promocji to trzeba to tu w watku zglosic ASAP. Zwlaszcza, ze dvd 3 zawiera extra pokazujacy jak wygladalby sezon 4, gdyby nie skasowali VM.
Aha, ja nie mam aparatu cyfrowego, wiec robienie zdjec tego co przyjdzie spada na Twoje barki. ;p
Napisano 11.12.2007 - |16:46|
W takim razie już oficjalne info bo właśnie sobie kupiłem 6 sezon 24 godzin już jest w MM."24" powinno znaleźć się w MM do 14 grudnia; szósty sezon miał sie ukazać razem z "Agentką", ale podobno nastąpiła kilkudniowa obsuwa.
A co mnie najbardziej ucieszyło to cena - 139 zł.
Miałem małe obawy jak widziałem wcześniej ten sezon w sklepach netowych za 199 zł . Powariowali.
Gospodynie faktycznie są po 149 zł.
Dobrze, że nie jak gdzieś widziałem za 180 zł i to mnie ucieszyło bo mogłem uzupełnić kolekcję o 3 sezon.
Coś widzę ,że w MM ostatnio z cenami jadą w miarę równo bo sporo pozycji kosztuje te 139 zł.
Ale jakoś nigdzie nie uświadczyłem ALIASa czyżby już sprzedali ??
Co prawda było jedno dziewczę z obsługi ale strasznie zabiegane a dwóch sprzedawców sprawiało wrażenie intensywnie zajętych rozpakowywaniem kolejnych kartonów.
Więc w sumie nie za bardzo było się kogo spytać i do tego wciąż powiększający się tłum ludzi jakoś mnie zniechęcił do czekania.
Następnym razem się sprawę bardziej gruntownie obada.
A SliderOh informacja dla Twojej kumpeli Chirurdzy są za 59 zł.
Nie wiem za bardzo co myśleć o takiej cenie za 2 płytki z 9 odcinkami bo tyle ma pierwszy sezon.
Niemniej to i tak taniej niż początkowo zapowiadano.
I to jest właśnie nie zrozumiałe i żenujące.A co się tyczy Manty - Veronica została wydana przez Warner, a Warner nie bawi się na razie w RCE, więc nie powinno być problemu. Jak na razie Sony Home Entertainment już regularnie bawi się w RCE.
Wchodzą na całym świecie z nowymi formatami płyt HD a dalej bawią się w takie szkodzące im samym utrudnienia.
Pomijając fakt, że oddziały europejskie tych firm miałyby wtedy mniejszy zarobek bo sporo osób by kupowało w USA - szybciej i taniej.
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.12.2007 - |18:09|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 12.12.2007 - |11:15|
EDIT: Byłam przed chwilą w Media Markt szczecińskim... Biku, co najmniej 3 ALIASy za szybą tylko trzeba troszkę wzrok wytężyć
Użytkownik SliderOh edytował ten post 12.12.2007 - |14:17|
Napisano 12.12.2007 - |16:22|
Odnośnie pierwszej części jak najbardziej zgadzam się.Już dawno producenci płytek powinni się trzasną w łeb i odpaść od tych regionów, bo one co najwyżej koło zabezpieczenia leżały. W tej chwili każdy komp jest w stanie odtworzyć płyty z każdego regionu, wystarczy mieć odpowiedni programik, a czasami wystarczy po prostu odpalić płytę w WMP zamiast PowerDVD. Do tego Manty i Spółka w ogóle śmieją się regionom w... kod źródłowy
EDIT: Byłam przed chwilą w Media Markt szczecińskim... Biku, co najmniej 3 ALIASy za szybą tylko trzeba troszkę wzrok wytężyć
Co do ostatniego widać w takim razie ,że jeszcze do końca mi choróbsko "z głowy" nie zeszło.
Ech ,że też to przegapiłem no chyba, że cwaniaki dostawili kolejne boxy z ALIASem.
Swoją drogą wczoraj wieczorem chciałem się zarejestrować na ezydvd i coś do dzisiaj mi nie przysłali potwierdzenie na maila.
Nie wiem czy czekać czy robić to jeszcze raz.
Użytkownik biku1 edytował ten post 12.12.2007 - |18:59|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 12.12.2007 - |20:12|
Jeśli chodzi o ezydvd - ja już tak dawno temu się rejestrowałam, że nie pamiętam jak to było
Napisano 12.12.2007 - |21:41|
Ja akurat w końcu się zdecydowałem.Jeśli chodzi o ezydvd - ja już tak dawno temu się rejestrowałam, że nie pamiętam jak to było
Na przyszłość jak by się ktoś zdecydował tam rejestrować a potwierdzenie długo nie przychodziło to niech zrobi ponowna rejestrację.
Ja w końcu zdecydowałem się tak zrobić i tym razem po 2 minutach przyszło potwierdzenie.
I na sprawdzenie zrobiłem pierwsze zamówienie - to remasterowane co Ci wczoraj pokazywałem teraz tylko czekanie na przesyłkę.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 13.12.2007 - |08:06|
Normalnie ze Szczecina do Krakowa w jeden dzień, a z Gorzowa do Szczecina ponad tydzień :|
W MM rzuciło mi się jeszcze w oczy - Kryminalni - pakiet 6 sezonów za 300 i coś zeta... może znajdzie się jakiś fan ... chociaż biorąc pod uwagę fakt, że każdy sezon ma tylko 12 epów - cena poroniona
Napisano 13.12.2007 - |17:21|
PS. Tak na marginesie; przymierzam się do kupna "Millennium", ale mam pewne wątpliwości. Jakoś nie miałem okazji dokładnie śledzić tego serialu (sam nie wiem czemu) i nie wiem czy się nie zawiodę. Opis jest fajny, ale jak z klimatem? Jest podobny do "Z Archiwum X" albo "Supernatural", czy to raczej coś innego?
Użytkownik Inuki edytował ten post 13.12.2007 - |17:22|
Napisano 13.12.2007 - |18:33|
Właśnie zauważyłem,że w pierwszym pusto się w nim zrobiło. Oby niebawem --> 2008, się zapełnił.Zrobiłem porządek w "planie wydawniczym" (pierwszy post) i chyba mogę stwierdzić, że nasz serialowy rynek ruszył ostro do przodu, bo wyrzuciłem z niego jakieś 10 tytułów. Mam nadzieję, że ta sytuacja w 2008 roku się utrzyma albo, że będzie jeszcze lepiej
................
A Wy na jakie seriale czekacie w 2008 roku?
A na co ja czekam .... hm część z tych poniższych mam w oryginale z zagranicy ale mimo wszystko przydałoby się w wersji polskiej.
A więc:
SG-1, SG-A, BSG, Firefly, Farscape, Star Trek - seriale, Babylon 5, Party of Five, Przystanek Alaska, Ed, Shield, Veronica Mars, Sleeper Cell , Supernatural s.2, Eureka, Kyle XY ......... ze starszych Knight Rider, Airwolf, Magnum P.I. ...........
............ oj widzę,że długo tak mógłbym wymieniać więc na tym skończę i powiedzmy,że to są te na które "najbardziej" czekam.
Co do Millenium - kiedyś nawet fajnie mi się to oglądało ale jak by było teraz nie wiem - trochę drogi ten sezon aby ot tak to sobie sprawdzić.
Nie wspominając o tym:No w takim tempie, jak działa u nas poczta - to se oboje poczekamy
"...This delivery service generally varies between 5 & 14 business days
however there may be delays (sometimes in busy and holiday periods).
Please allow a minimum of 2-3 weeks for delivery....
Nic to poczekamy cierpliwie, ważne by doszło w całości.
Użytkownik biku1 edytował ten post 13.12.2007 - |18:59|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 13.12.2007 - |18:54|
W 2008 interesować mnie będzie na DVD: Kyle XY s2, Psych S2, Moonlight, Chuck, pewnie ostatnie sezony Skrzydeł wyjdą... i nie wiem, co tam jeszcze coś się znajdzie
Napisano 15.12.2007 - |14:46|
Po prostu "masakra świąteczna" to co się teraz dzieje w marketach ale ja nie o tym chciałem.
W końcu nabyłem 1 sezon ALIASa.
Wydanie standardowe czyli pudełko kartonowe + 3 slimpacki w środku, każdy po 2 płyty.
A to co mi się najbardziej podoba to to ,że w końcu staje się normalnością iż w dodatkach są polskie napisy.
A nawet jest trochę tych dodatków:
- Komentarz audio
- Dziennik produkcyjny odcinka pilotażowego
- Wyczyny kaskaderskie
- 8 scen niewykorzystanych
- Gagi
- Reklamówki TV
- Zapowiedź gry video
- Zapowiedź Sezonu Drugiego
Jak widać jest też zapowiedź wydania drugiego sezonu co mnie BARDZO cieszy i mam nadzieję ,że uczynią to wkrótce.
Jedyne co mogliby poprawić [poza zmianą opakowania ] to nawigację płyty.
Są to już kolejne płyty z serialem od Imperiala w których dvd dosyć intensywnie mieli płytę jak się np. wybiera coś z dodatków które w menu są obok siebie.
A odtwarzacz pracuje jakby "spece od zabezpieczeń Imperiala" specjalnie porozmieszczali totalnie losowo materiały na płycie.
Sam start płyty odbywa się podobnie jak wyskakuje plansza Buena Visty Home E. zaraz potem jest małe mielenie płytki i dopiero menu.
I to tyle z obiekcji poza tym fajnie, że już jest.
Teraz czekam na następne sezony.
Użytkownik biku1 edytował ten post 15.12.2007 - |15:31|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych