Jericho
Napisano 13.11.2006 - |16:02|
Napisano 13.11.2006 - |21:21|
Też skłaniał bym się do tej opcji. Nie wydaje mi się, żeby był terrorystą.
Juz o tym kiedys wspomnialem.
Poza tym po jakiego grzyba terroryscie ktory ma zdetonowac samobojczo bombe kombinezon ochronny, laptop z antena i reszta gadzetow?
Jakos mi tez nie pasuje ze terrorysci maja wlasnego satelite zeby moc sie komunikowac.
na to nie stac wiekszosci panstw a co dopiero jakiejsc grupyterrorystycznej.
jasne mozna sobie wynajac pasmo. Ale to zawsze jest mozliwosc wykrycia zwielokrotniona.
ja bym obstawial na NSA.
--
Arex
Napisano 15.11.2006 - |18:36|
Jericho będzie od 10 grudnia na AXN o 20:00 .
Oto obrazek potwierdzający info z Magazyny Cyfry+
A także tutaj: http://www.axn.pl/Ed..._Newsletter.pdf
Użytkownik jurandzik edytował ten post 15.11.2006 - |18:38|
Napisano 15.11.2006 - |18:50|
Oj słabo przeglądasz ten temat bo o Jericho w AXN już pare razy była tutaj mowa m.in. ja pisałem o tym posta, a od niedawna dorzuciłem to do swojej sygnaturki. Ale to tak na marginesie.Chyba nikt nie wspomniał tu jeszcze, ale...
Jericho będzie od 10 grudnia na AXN o 20:00 .
Oto obrazek potwierdzający info z Magazyny Cyfry+
A także tutaj: http://www.axn.pl/Ed..._Newsletter.pdf
Napisano 16.11.2006 - |07:37|
dla odmiany od wszystkich innych tutaj, ja powiem, że ten serial jest dokładnie tym czego oczekiwałem... czyli małe miasteczko, zakłada, odbudowa, życie, ino trochę mało o Jake'u i Robercie...
a dziś scena z mostem, świetna...ciekawe czy rozminują go?
Napisano 16.11.2006 - |08:38|
Napisano 16.11.2006 - |10:29|
"W okolicach Jericho dochodzi do katastrofy nuklearnej"
Luuudzie jak czymś takim przyciągnąć potencjalnych widzów ?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 16.11.2006 - |19:36|
PLUSY:
+ świetna ta sprawa z Raven Wood i tym mostem :clap: Dużo się działo, zaczynając od mocnego wejscia najemnikow na most, przez kłótnie o to, kto ma podjąć decyzję, jak bronić miasta, aż do emocjonujacej sceny drugiego najazdu Raven Wood na miasto. Interesujacy spór o przywództwo w mieście, zakończony powrotem burmistrza na stołek.
+ dobry pomysł miał Gray, wprowadzajac posterunki przy wejściu do miasta
+ dobrze, że wreszcie Eric zdecydował się powiedzieć żonie, że to koniec. Bez sensu jest życie w którym jedna ze stron oszukuje, okłamuje i niekocha drugiej.
+ wydaje się, że z Raven Wood się jeszcze spotkamy
+ brawo dla Roberta, nie tylko pomagał w obsadzeniu mostu, ale co najważniejsze zabawił się w snajpera, i być może uratował Jake'a
MINUSY:
- niezbyt ciekawe te scenki Emily w stylu "co by było gdyby". Wspominanie byłego faceta, i cały ten wątek z nim mało ciekawie zrobiony
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 16.11.2006 - |21:45|
Odcinek psują, tak po Lostowemu powiedzieć, flashbacki Emily. Takie odgrzewane kluchy :/
Użytkownik _Coen_ edytował ten post 16.11.2006 - |21:45|
Napisano 17.11.2006 - |07:16|
1x09
PLUSY:
+ świetna ta sprawa z Raven Wood i tym mostem :clap: Dużo się działo, zaczynając od mocnego wejscia najemnikow na most, przez kłótnie o to, kto ma podjąć decyzję, jak bronić miasta, aż do emocjonujacej sceny drugiego najazdu Raven Wood na miasto. Interesujacy spór o przywództwo w mieście, zakończony powrotem burmistrza na stołek.
Prawdę powiedziawszy to cała ta scena (sceny) mi się nie podobały.
Oddział świetnie wyszkolonych zawodowców wystraszył się garstki wieśniaków, którzy chowają się
na odgłos pierwszego strzału.
A za drugim razem to po prostu powinni ich (mieszkańców) po prostu rozjechać.
To taki problem zejść z mostu i przejechać 100 metrów dalej przez rzekę ?
Albo poczekać do nocy?
I co teraz cała grupa będzie siedzieć na tym moście dzień i noc?
To nie ma innych dróg dojazdu do miasta?
Coś mi się tu nie podoba.
Mam również wrażenie, że scenarzyści nie bardzo mogą się zdecydować.
Czy to już apokalipsa czy tylko - co prawda dość znaczące - ale tylko ataki terrorystyczne?
Gdzie jest wojsko? gdzie policja? gdzie Gwardia Narodowa?
Gdzie rząd? Nawet jeżeli udało im się odstrzelić prezydenta i parlament.
To na pewno ocaleli jacyś ministrowie, wiceministrowie, dyrektorzy departamentów a nawet jeżeli nie, to wiemy,
że ocalał NJ a więc w ostateczności burmistrz staje się prezydentem (tymczasowym).
Tym bardziej, że FEMA działa.
Wyobrażacie sobie, że po takim ataku terrorystycznym na USA, nikt im nie pomaga?
Nie ma ekip ratunkowych z całego świata?
Nie ma samolotów, śmigłowców?
Oddziałów wojskowych z Canady? Lub co najmniej ochotników-ratowników?
Użytkownik psjodko edytował ten post 17.11.2006 - |07:17|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 17.11.2006 - |11:29|
Nie było ich tak wielu. Oni także boją się trat wśród swoich. Wiedzą, że są łatwiejsze cele i nie ma sensu ryzykować. Na razie...Oddział świetnie wyszkolonych zawodowców wystraszył się garstki wieśniaków, którzy chowają się
Oglądamy sytuację z perspektywy mieszkańców Jericho. I nic nie wiemy co się dzieje na świecie, jaka jest sytuacja międzynarodowa.Nie ma ekip ratunkowych z całego świata?
Nie ma samolotów, śmigłowców?
Co do minusów odcinka:
To kto wrzucił tam retrospekcje Emily :sam9:
Bardzo rozbiły ten odcinek, zburzyły cały nastrój.
Brakuje mi też jakiegoś centrum kryzysowego, gdzie moglibyśmy zobaczyć mapkę Jericho. Wtedy miałyby sens spekulacje co do wysadzenia mostu. I czy rzeczywiście gdzieś dalej nie można byłby przekroczyć rzeki samochodami.
Jeśli chodzi o plusy.
Powoli, powolutku wszystko wokół raju zwanego Jericho się zmienia.
Napisano 17.11.2006 - |11:31|
Napisano 17.11.2006 - |12:07|
Co do odcinka to jak dla mnie narazie jeden z lepszych. Bardzo fajne połączenie akcji z wątkiem obyczajowym, który zresztą był bardzo dobry z tego względu że nie był on "sielankowy". Nawet wręcz przeciwnie moim zdaniem dobrze oddawał sytuację w jakiej mogli się znaleźć ludzie po tej tragedii.
Napisano 17.11.2006 - |12:18|
A ta "mapa" nie wyjaśnia sytuacji związanej z mostem.
Napisano 17.11.2006 - |12:58|
można by szukać na mapie, na podstawie "wyliczonej" odległości od Denver, to wsumie jeden z dwoch znanych punktów, które istnieją na prawdę. ale i tak wątpię, by akurat pokryło się to z prawdziwą topografią terenu...
Napisano 17.11.2006 - |15:18|
Napisano 17.11.2006 - |16:14|
Nieeeee, naprawdę?może i nie wyjąsnia, ale innej nie ma, bo Jericho nie istnieje kwasny.gif to wymyślone miasto (znaczy się to jericho)
A ja myślałam, że w Stanach naprawdę wybuchły te atomówki
Napisano 17.11.2006 - |19:54|
Tu nie ma co żartować bo są np. seriale które co naturalne są fikcją ale rozgrywają się w miastach, które istnieją naprawdę i zazwyczaj są też w tych miastach one (te seriale) nagrywane.Nieeeee, naprawdę?
A ja myślałam, że w Stanach naprawdę wybuchły te atomówki
Napisano 17.11.2006 - |21:50|
A mi to wygląda tak, że Raven Wood był pewien, że albo nie będzie oporu, alebo jeśli już to bardzo mały, i na zasadzie "prężenia muskułów" ci wieśniacy z Jericho przestraszą się ostatecznie i uciekną. W sytuacji na moście najemnicy zauważyli, że jednak będzie trzeba walczyć o most, a to na pewno doprowadzi do dużych strat materialnych jak i ludzkich. Postanowiono, że szkoda ludzi tracić, lepiej pojechać do innej wioski czy miasteczka.Prawdę powiedziawszy to cała ta scena (sceny) mi się nie podobały.
Oddział świetnie wyszkolonych zawodowców wystraszył się garstki wieśniaków, którzy chowają się
A za drugim razem to po prostu powinni ich (mieszkańców) po prostu rozjechać.
To taki problem zejść z mostu i przejechać 100 metrów dalej przez rzekę ?
Albo poczekać do nocy?
I co teraz cała grupa będzie siedzieć na tym moście dzień i noc?
To nie ma innych dróg dojazdu do miasta?
Coś mi się tu nie podoba.
wiemy,
że ocalał NJ a więc w ostateczności burmistrz staje się prezydentem (tymczasowym).
Kompletnie niedopuszcalne jest takie coś, niezgodne z Konstytucją i sprzeczne z jakimkolwiek prawem. A trzeba pamiętać, że jednak Amerykanie (w przeciwieństwie do państw pokomunistycznych, np. Polski) mają "fioła" na punkcie prawa, i zarówno żaden decydent nie zdecydował by się na taki krak, jak i nie byłoby przyzwolenia spoleczeństwa na tak ewidentne łamanie ich prawie ze świętej Konstytucji.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 17.11.2006 - |21:59|
Kompletnie niedopuszcalne jest takie coś, niezgodne z Konstytucją i sprzeczne z jakimkolwiek prawem. A trzeba pamiętać, że jednak Amerykanie (w przeciwieństwie do państw pokomunistycznych, np. Polski) mają "fioła" na punkcie prawa, i zarówno żaden decydent nie zdecydował by się na taki krak, jak i nie byłoby przyzwolenia spoleczeństwa na tak ewidentne łamanie ich prawie ze świętej Konstytucji.
Istnieje za to cos takiego jak pewnego rodzaju "sukcejsa" wladzy, rozpisana do ostatniego urzędnika państwowego włącznie. Wiec ktoś na czele rządu wreszcie by stanął. Podobnie sprawa miala sie w innym serialu - BSG ( co prawda to jest fikcja, ale chodzi o sam ustrój - czyste USA przeniesione w Kosmos).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych