PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 17.07.2004 - |07:38|
Tego tamatu jeszcze nikt nie poruszał więc zapytam. Czy znacie może jakiś alternatywny programik do TVtool'a. Chodzi o sterowanie wyjściem TV karty. Ja znalazłem TVCC2000 ale obsługuje tylko Chrontel TV-Encoder CH700x.
Pozdrawiam
Napisano 17.07.2004 - |09:29|
Zapewne wielu z was grało w coś po sieci lokalnej (LAN). Ja chcę zagrać z bratem w Warcraft3, ale za %&*$@ nie mogę się połączyć (a kiedyś potrafiłem):
Jakie ustawienia są NIEZBĘDNE aby komputery wykrywały się nawzajem w Grupie Roboczej? Połączony jestem przez styandartowy kabel RJ-45, na dodatek diody palą się w obu komputerach, co oznacza że kabel jest ok. Ale nie błyskają co oznacza, że nie przesłają danych.
Dodam, że brat ma Win98, ja WinXP. Wyłączenie zapory internetowej też nic nie daje.
To jak się to do cholery robi?
Napisano 17.07.2004 - |09:41|
Do normalnego dzialania musisz na obu komputerach miec zainstalowane:To ja mam mega-pytanie:
Zapewne wielu z was grało w coś po sieci lokalnej (LAN). Ja chcę zagrać z bratem w Warcraft3, ale za %&*$@ nie mogę się połączyć (a kiedyś potrafiłem):
Jakie ustawienia są NIEZBĘDNE aby komputery wykrywały się nawzajem w Grupie Roboczej? Połączony jestem przez styandartowy kabel RJ-45, na dodatek diody palą się w obu komputerach, co oznacza że kabel jest ok. Ale nie błyskają co oznacza, że nie przesłają danych.
Dodam, że brat ma Win98, ja WinXP. Wyłączenie zapory internetowej też nic nie daje.
To jak się to do cholery robi?
1. Karte sieciowa
2. Klient sieci Microsoft Networks :>
3. Protokół TCP/IP
4. W protokole powyzej kazdy komputer powinien miec nadany unikalny adres IP oraz maske podsieci. (rozumiem ze komputery sa polaczone ze soba bezposrednio kabel skrosowany, bez uzytku jakichkolwiek bram, hubow, switchy... :> )
5. Przykladowie ustawienia protokolu TCP/IP:
Komputer1.
Adres IP: 192.168.100.1
Maska podsieci: 255.255.255.0
Komputer2.
Adres IP: 192.168.100.2
Maska podsieci: 255.255.255.0
6. Po tej czynnosi, mozna uzyc opcji Start -> Uruchom -> wpisac ping ip_drugiego_komputera i enter. Jesli wszystkie pakiety przejda znaczy, ze polaczenie jest w 100% sprawne :>
Pozdrawiam.
- www.gwrota.com
Napisano 17.07.2004 - |13:30|
Te cztery pierwsze odcinki odtwarzaja sie normalnie, ale nie moge ich odtworzyc w VirtualDubie i zadnym innym programie edycyjnym.
Napisano 17.07.2004 - |13:39|
Napisano 20.07.2004 - |21:58|
A moze ktos by chociaz sprawdzil czy ma to samo.Moze poprostu mam zle sciagniete.
Chociaz skoro sie odtwarza ??
Napisano 23.07.2004 - |18:41|
http://www.k-litecodecpack.com/
Użytkownik Michał edytował ten post 23.07.2004 - |19:39|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 23.07.2004 - |18:45|
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 23.07.2004 - |18:55|
Przede wszystkim wyczyść wszystkie kodeki. Wywal i sprawdź w rejestrze i w C:\Windows.Twoj problem byłgdzies tu na forum poruszony,tylkoe nie wiem gdzie
MÓJ PROBLEM
problem z odtwarzaniem
Zaczne od poczatku
Mialem k lite codecs i w filmie mialem zielone tło dziwne w innych kodowanych Xvidem szlo normlalnie wiec postanowilem ziainstalowav ffdshow i ac3filter.hmmmmm ale zaden film nie chcial isc bo sie player zacinal a uzyłem Subedit,Cinemaplayer i sprobowalem allplayer ktory pokazal mi przy ladowaniu filmu bład w ffdshow.ax .Szybko looknolem do FAQ(strony o divx) i widze ze trzeba miec nowszego Win media player .....wiećc zainstalowalem serie 9 i........kupa dalej wyskakuje ten sam bład!!!!!!!!!1
Błagam o pomoc!!!!!!! Co sie dzieje ????
Pozdro
Osobiscie jade na czymś takim: DivX_PowerPack_149.exe i mam wszystko OK. Zapewne jest już nowsza wersja tego pakietu.
Napisano 23.07.2004 - |19:05|
color=red]
http://www.k-litecodecpack.com/[/color]
Użytkownik Michał edytował ten post 23.07.2004 - |19:40|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 23.07.2004 - |21:24|
Tak kombinowałem z kodekami ,że w końcu zaskoczyło. Nie wiem jak i dlaczego.
Dziwne było to,że odtwarzanie chodziło OK, a chciałem sobie zrobić nowego avatara i musiałem czymś wyciąć pare klatek. I jak widać udało się
Użytkownik roberto edytował ten post 23.07.2004 - |21:25|
Napisano 25.07.2004 - |08:17|
Napisano 25.07.2004 - |13:03|
zależy czy używany czy nie i jaki to kabel. Jeśłi używasz to musiał byś jakos wydzielic pasma częstotliwości, wykonanie trudne aczkolwiek mozliwe do wykonania, moze na prace inżynierskamam pytanie do osób które znają się na zakładaniu sieci.mam dwa kompy w pokojach oodalonych od siebie.poprowadzenie kabla jest niewygodne bo musialbym to zrobić przez cały korytarz.natomiast w ścianie jest poprowadzony kabel od tv czy dało by sie go wykorzystać do połączenia dwóch komputerów w sieć?
Jeśłi jest nie uzywany to jeszcze zależy jaki. Jeśłi ekranowany taki ze 20dB to spoko mozna by zrobić skrętkę i sieciówke na BNC, dwa terminatory na końcach powinnny pomóc.
Jak co mogę pomóc na takich rzeczach elektronicznych sie znam, nie to co na pisaniu na forum .... :/
Napisano 25.07.2004 - |13:29|
W testach nagrywarek używają czegoś takiego jak nero info tool i tam powinna być taka pozycja dvd dl
Mam nagrywarke lite-on 832 s i ona to obsługuje, ale w nero info tool nie ma wogóle takiej pozycji jak dvd dl pytałem innych oni też nie mają takiego czegoś.
W innych programach bez problemu podaje, że mój sprzęt obsługuje dvd dl mam wiec pytanie, jakiego nero info tool oni używają ci co robią testy jakiegoś specjalnego ja mam wersje 6.3.0.0 nerona
Pyt 2 jak wypalić nośnik dl jak przy nagrywaniu na pasku pojemności jest 4500 mb a nie ok, 9 o co chodzi.
Wszyscy mówią,że Neronem da się wypalić DVD dl to ja się pytam, w jaki sposób.!!!!
:censored: :censored: :censored:
Napisano 25.07.2004 - |15:06|
Reetou
Napisano 25.07.2004 - |17:55|
Wersja Nero 6.3.1.17 Ultra i dla Litka (832s z VSOA jak i 812s z Omnipatherem) i dla LG ( GSA 4120B z A102 ) rozwija pasek do 9GB.
I troszkę OT - co raz więcej osób chwali 4120, co jak na LG jest zjawiskiem rzadkim.
Pozdrowienia
Napisano 25.07.2004 - |18:26|
Opis programu:
LitePC, firma rozsławiona przez 98lite - aplikację umożliwiającą odinstalowanie mnóstwa składników systemu, wypuścił XPlite and 2000lite Professional.Aplikacja umożliwia w prosty sposób usunięcię (także przywrócenie!) z systemu nawet tych jego składników, które są w nim mocno zagnieżdżone - jak np. Internet Explorer, NetMeeting, DirectX, Windows Media Player czy Windows Movie Maker. Oczywiście, usunięcie nie będzie polegało jedynie na skasowaniu odpowiednich plików z folderu Program Files czy Windows. Po usunięciu (wyłączeniu) ochrony plików w prosty sposób możemy odchudzić nasz system o składniki, które są nam po prostu niepotrzebne. XPlite and 2000lite przyda się nam gdy mamy problemy z jakimś produktem Microsoftu aby dokonać jego re-instalacji.
Wymagania systemowe:
A tu sznureczek do mułka:
ed2k://|file|LitePC_XPlite_and_2000lite_Pro_V1.3.0246_Final_by_NetzTEAM.rar|905988|72AC4465DDA911DE3E9EF5DF363D182D|/
Moze się przyda....
Napisano 25.07.2004 - |22:35|
Skoro już jesteśmy przy temacie nagrywania DVD, to nagrywając DVD w trybie multisesyjnym Nero daje komunikat, że kolejne kompilacje mogą być niewidoczne w innych odtwarzaczach. Naprawdę się zdarza, że są niewidoczne, czy to tylko taki pic na wodę? Druga sprawa przy okazji. Gdy tworzę nową kompilację, zaznaczam "Utwórz dysk z wieloma sesjami", następnie zapisuję (nie na dvd, tylko do pliku *.nri, żeby móc później nagrać), następnie wczytuję go do programu, to znowu jest zaznaczone "Pojedyncza sesja". Dlaczego Nero tak nie lubi tych multisesji??
Pozdrawiam.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 25.07.2004 - |22:58|
Co do niewidoczności to zależy czy to jakiś starszy model w odtwarzacza w PC lub kino domowe, które nie mają możliwości odczytania multisesji. Możliwe, że przy niektórych nośnikach mogą być problemy.
Napisano 27.07.2004 - |18:01|
Z przykrością muszę stwierdzić, że taką "niewidoczność" odczułem boleśnie na własnej skórze, niedawno i dotyczyła dwóch współczesnych (a mogą być inne?) nagrywarek DVD i Nero.
Przyznam się szczerze, że nie chciało mi się upgreadować Nero, ale po tym jak mi NEC 2500 nie przeczytał prawidłowo multisesyjnego dysku, gdzie 2 i 3 sesja była dogrywana na Litku 812s@832
wrzuciłem najnowszą wersję Nero 6.3.1.17 Ultra, która przy okazji rozwiązuje problem z płytkami DL.
A w multisesję przestałem się bawić całkiem. Nagrywam na DVD-RW x4 TDK i za każdym razem zamykam kompilację i najwyżej w domu zrzucam wszystko na dysk i tworzę większą od nowa i znów nagrywam na RW aż mam uzbierane na całą płytkę DVD-R.
Co do "nielubienia" multisesji szukałem w Nero ,gdzie ustawia się preferencje dla nowej kompilacji jeśli chodzi o liczbę sesji. Szczerze mówiąc była to pouczająca wędrówka ale akurat tego nie znalazłem.
Ale jakoś tak to u mnie się dzieje, że jeśli ostatnio wypalałem DVD z opcją "no Multisesion" to tak mi zostaje domyślnie dla kolejnych płyt.
Może ktoś inny wie, jak to ustawić?
Z plikiem obrazu .nrg nie próbowałem.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych