Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 044 - S02E20 - Two for the Road

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
335 odpowiedzi w tym temacie

#321 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.05.2006 - |01:41|

Przeciez kate wyraznie powiedziala jackowi, ze znalazla bunkier gdzie othersi sie przebierają z normalnych ciuchow w podarte łachy i przykljaja se sztuczne brody. Dlaczego wiec jack nie zajarzyl ze michel klamie kiedy wmawial im ze othersi chodza brudni, obdarci, sa slabi i żrą suszona rybę?

A nie przyszło ci do głowy, że celem Zeke było upodobnienie się do właśnie tamtej grupy, by zmylić Jacka i spółke. Skąd wiesz, że Jack czy Kate nie skojażyła tych faktów i nie będą działąc zgodnie z nimi.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#322 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.05.2006 - |09:59|

Przeciez kate wyraznie powiedziala jackowi, ze znalazla bunkier gdzie othersi sie przebierają z normalnych ciuchow w podarte łachy i przykljaja se sztuczne brody. Dlaczego wiec jack nie zajarzyl ze michel klamie kiedy wmawial im ze othersi chodza brudni, obdarci, sa slabi i żrą suszona rybę?

Dlaczego Jack miał pomyśleć że Micheal kłamie ? Micheal widział "bosostopych" którzy chodzą tak ubrani. Przebierają się za to "naukowcy".

Jego historyjka o tym, ze śledzil innego do ich obozu byla z gory bzdura gdyz innych NIE DA SIE sledzic. Nawet locke i sayid nie mogli sie doszukac ich sladow! Skoro zawodowy zolnierz i mysliwy nie mogli ich wytropic to jakim cudem murzyn-pesudoartysta moglby??? Przeciez to oczywiste ze michael klamal i chce ich zaciagnac w pulapke!!!

Napisałeś Ty bzdurę że "nie da się śledzić Innych". Może to prawda że nie zostawiają śladów ale przecież nie są niewidzialni. Skoro zauważył jednego z nich i szedł za nim skradając się, to proste że doszedł za nim do ich obozu.

Szkoda ze po znalezeiniu prawa jazdy henryego gale'a sayid nie zdazyl zajac sie fake-henrym. Po paru godzinach obróbki butem i obcegami wiedzieliby co chcą wiedziec z pewnego żródła... No i byloby o 1 othersa mniej.
Zamiast zabrac sie do roboty wyspiarze sie obijaja i maja tego efekt- 2 trupy, zdrajce w szeregach i othersa ktory uciekl i moze doniesc "panu brodaczowi" mase informacji na temat rozbitkow.

Co do wyrywania różnych części ciała Henremu to się zgodzę, powinni to zrobić jak tylko wrócili z poszukiwań balona.

A nie przyszło ci do głowy, że celem Zeke było upodobnienie się do właśnie tamtej grupy, by zmylić Jacka i spółke. Skąd wiesz, że Jack czy Kate nie skojażyła tych faktów i nie będą działąc zgodnie z nimi.

Dokładnie, zgadzam się
  • 0

#323 Abdullah Am Adar Um Nahhall

Abdullah Am Adar Um Nahhall

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 10.05.2006 - |10:37|

Autorzy wzorowali się na postaci granej przez Marlona Brando w "Czasie apokalipsy" i stworzyli wielkiego i genialnego człowieka władającego grupą The Others. Pytanie tylko, kto z rozbitków jest zdrajcą a na pewno taki się znajdzie.
Silne pole elektromagnetyczne wytwarzane przez machinerię w bukrach służy do ściągania np. samolotów i działa na zasadzie trójkąta bermudzkiego. Dziwi tylko fakt, że jeśli przez wyspę można iść kilka dni to nikt do niej nie przypływa ani nie ma na niej żadnych plemion tubylczych. W końcu to pacyfik!
Mam jeszcze jedną teorię. Jak wiemy na pacyfiku prowadzono swojego czasu próby jądrowe detonując ładunki pod powierzchnią oceanu. Może bunkry mają bezpośredni związek z tymi próbami a omijanie wyspy przez wszystkich jest spowodowane strachem przed promieniowaniem. W końcu dziwne rzeczy jak uzdrowienia się przytrafiają a promieniowanie w końcu służy często jako lek na raka.
Taka mała dygresja ;)
  • 0

#324 Marl

Marl

Szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 6 postów

Napisano 10.05.2006 - |11:02|

9/10
Kilka uwag:

1. Zachowanie lostowiczów zaczyna mi żywcem przypominać zachowanie żołnierzy niemieckich w serialu "Czterej Pancerni i Pies". Bezmózgowość postępująca. Rozmawiać z sobą tylko o głupotach potrafią. Całą broń niedługo stracą albo sami oddadzą ze słowami "Hitler kaputt!". Gadkę Michaela łyknęli bezkrytycznie, a w każdym razie krytykę każdy zachował dla siebie. NIkt nie zapytał, choćby "podszedłeś ich, a gdzie masz karabin".
2. O czym Henryś mówił do AL, że "zabiła dwóch z nich" - Goodwina i kogo? Chyba mi umknęło. EDIT: jasne że bosonogiego kamieniem :EDIT
3. W parę dni to Michaelowi móżdżek mogli wyprać, ale strzelać to go chyba nie nauczyli (przypomnijmy sobie z jaką "wprawą " strzelał do rekina w "Drifted" bodajże. Stąd wnioskuję, że AL przeżyje bo trafił ją np. w nogę. A Libby przeżyje na 90% dlatego, że tu Misio strzelił w zwinięty koc, który osłabił znacznie siłę pocisku.
4. Gadki Henrysia do AL i Jacka wrzuciłbym do jednej szuflady. On próbuje po prostu wyłuskiwać psychologicznie jednego po drugim.

Użytkownik Marl edytował ten post 10.05.2006 - |12:35|

• 0

#325 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 10.05.2006 - |22:19|

Silne pole elektromagnetyczne wytwarzane przez machinerię w bukrach służy do ściągania np. samolotów i działa na zasadzie trójkąta bermudzkiego.

Ta teoria została obalona. Poszukaj było o tym.

Dziwi tylko fakt, że jeśli przez wyspę można iść kilka dni to nikt do niej nie przypływa ani nie ma na niej żadnych plemion tubylczych. W końcu to pacyfik!

Nie każda wyspa jest zamieszkana.
Może znajduje się ona dalej od uczęszczanych szlaków handlowych.

Mam jeszcze jedną teorię. Jak wiemy na pacyfiku prowadzono swojego czasu próby jądrowe detonując ładunki pod powierzchnią oceanu. Może bunkry mają bezpośredni związek z tymi próbami a omijanie wyspy przez wszystkich jest spowodowane strachem przed promieniowaniem. W końcu dziwne rzeczy jak uzdrowienia się przytrafiają a promieniowanie w końcu służy często jako lek na raka.

Kiedy zbadano jak rozwija się życie na tych atolach okazało się że flora i fauna jest bogatsza niż na teranach na których tych wybuchów nie było :D

Użytkownik Jinn edytował ten post 10.05.2006 - |22:19|

• 0

#326 Abdullah Am Adar Um Nahhall

Abdullah Am Adar Um Nahhall

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 10.05.2006 - |22:32|

Nie każda wyspa jest zamieszkana.

Na pacyfiku? Tak duża? Niemożliwe ;) Zresztą ta jest hehe a the others?
  • 0

#327 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 10.05.2006 - |22:50|

Inni to właśnie tubylcy :D

Na pacyfiku? Tak duża?

Pojęcie względne. I tak zdarzają się nie zamieszkane wyspy.
  • 0

#328 Tomash

Tomash

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoGryfino (pod Szczecinem)

Napisano 12.05.2006 - |15:04|

Nie czytałem wcześniejszych wypowiedzi więc jak coś sie powtórzy to zbieg okoliczności. Więc tak. Ogólnie dziwny odcinek. Myślałem że Micheal jast wporzo gość ale to co zrobił dla mojej idolki ,Any, to mam nerwa. :) Myśle że nie zabije Henrego i weźmie go na wymiane za Walta. Jeszcze nie oglądałem następnego odcinka. Dopiero za godzinke sie ściągnie. :)
  • 0

#329 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 12.05.2006 - |17:40|

Mnie dziwiła ta łatwowierność wobec Micheala. Facet wybiega z dżungli i mówi ,że skradał się za jednym z Innych i dotarł do ich obozu(WTF? I niby go nie zobaczyli?) Prędzej to oni by za nim szli. No i:
-wrócił bez broni
-w którymś tam odcinku ten brodaty facet od Innych mówił, że Micheal ich nie znajdzie(ale znalazł, bo prawdopodobnie Walt powiedział mu o tym przez komputer)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#330 Kabdul

Kabdul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 12.05.2006 - |22:11|

Tak mnie olśmiło jak oglądałem 2x21.

A co jesli to nie Michael nie jest tym złym?

Rozważmy taką ewentualnośc.

Na wyspe panuje chroba. Othersi mają szczepionke. Zabierają Walta. Znajdują Michaela. Każą mu sprowadzić co lepszych ludzi do chronienia reszty świata przed chorobą. Michael dowiaduje się że w bunkrze jest obcy. Fenry być może go widział, ale o umowie M. z Zekiem może nic nie wiedzieć. Dlatego też M. zabija Al i przypadkiem Libby i uwalnia Fenrego. Jednocześnie musi sprowadzić wyznaczonych do othersów, żeby świadomie stali sie jednymi z nich i strzegli chorobe z wyspy przed rozszeżenim się po świecie.
  • 0

#331 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 14.05.2006 - |18:55|

Zauważyłem coś śmiesznego - jak w niektórych odcinkach są takie mocne końcówki jak w tym to jak się pojawia końcowy napis LOST, to ja się gapię w ekran jeszcze ze 30sek. i dopiero wyłączam playera :D Niewątpliwie Lost ma to cos :P
  • 0
The memory remains.

#332 Orick

Orick

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 27.07.2006 - |16:15|

Uh, to mój pierwszy post tutaj, ale nie bez przyczyny wybrałem ten temat.
Przez cały odcinek byłem niesamowicie znudzony. No może pomijając numerek Anny i Sawyera oraz spotkanie Paczki z Sawyerem. Natomiast to, co zdarzyło się na samym końcu, wgniotło mnie w mój boski, rozlatujący się fotel.
Kiedy Michael postrzelił Annę, sczęka mi opadła. Potem przez ułamek sekundy przemknęlka mi myśl "Nie zrobił tego bez powodu" która natychmiast została wyparta przez myśl "Oh my God, he killed Libby! You bastard!" (Niczym w South Parku ^^). Kiedy otworzył drzwi do henry'ego, pomyślałem sobie "Aha, pewnie Inni zażądali od niego HHenry'ego za Walta." Kiedy strzelił - Pozostał mi mętlik w głowie i tylko jedna myśl.
"Czemu internetowe osiołki ruszają się tak ospale?".
Jednym słowem - Odcinek wgniata w fotel, chyba najlepszy z całego II sezonu (przynajmniej z 20 pierwszych, nie wiem jak dalej będzie ^^)
  • 0

#333 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 10.02.2007 - |00:42|

Witam

Mi sie nigdy ten serial niepodobał ale od jakiegos czasu leci on na axn po 2 odcinki naraz i to właniesnie druga saga. Powiem tak po tym odcinku ten serial pokochałem poprostu wymiata trudno mi tu pisac o bohaterach itp ale chyba sobie obejrze 1 seson żeby wiedziec dokładnie o co chodzi. Pozdrawiam

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 10.02.2007 - |01:01|

• 0

#334 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 21.01.2008 - |14:55|

Ostatnio oglądam 2 sezon na nowo, bo mamę wciągnęło i oglądamy na dvd :) Zauważyłem coś co mi umknęło wcześniej. Ben mówi w tym odcinku do Johna, że szedł tak naprawdę po niego i wpadł w sieć. Hmmm

Spoiler

• 0
...and Justice for All!

#335 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.01.2008 - |15:46|

Ostatnio oglądam 2 sezon na nowo, bo mamę wciągnęło i oglądamy na dvd :) Zauważyłem coś co mi umknęło wcześniej. Ben mówi w tym odcinku do Johna, że szedł tak naprawdę po niego i wpadł w sieć. Hmmm

Spoiler

Ben mowil wiele rzeczy, a 99% nich bylo klamstwem i manipulacja.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#336 zerus88

zerus88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 10.05.2009 - |01:06|

Spoiler

Z ciekawości obejrzałem sobie ten fragment. Faktycznie, Ben mówi, że szedł po Johna, ale mówi też, że
Spoiler
Interesujące. Ciekawe kogo miał na myśli i jak to się ma do pewnych wydarzeń z 5 sezonu?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych