Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#321 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 29.04.2009 - |21:02|

5x22

Genialny odcinek! Kopalnia żartów Housa ;) Wreszcie dali się Lauriemu wyżyć artystycznie, halucynacje dobrze mu służą.

House - Wiedziałem, że przyjdziesz.
Wilson - Ale to moje mieszkanie!

:D

Użytkownik garus edytował ten post 29.04.2009 - |21:03|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#322 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 30.04.2009 - |14:51|

Ja dorzucę jeszcze:

House: Potrzebuję środki nasenne. Zamierzałem zapytać Wilsona, ale nie odbiera telefonu.
Cuddy: Musiał zostawić go w swoich spodniach, których nie nosił, kiedy policja znalazła go próbującego wrócić do mieszkania...dziwnie, że ze swojego mieszkania.
  • 0

#323 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 05.05.2009 - |18:57|

5x23? Gdyby to był trzeci odcinek, napisałbym, że szykuje nam się najlepsza seria w historii. A tak mieliśmy "tylko" bardzo dobry odcinek w przeciętnej serii. No i to zakończenie :rolleyes:
  • 0

#324 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.05.2009 - |19:40|

Zakończenie tego sezonu jest świetne, no i wreszcie House się ruszył, co zapowiada zmiany w s6 i wreszcie rozbudowany wątek House-Cudy na co liczę.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#325 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 05.05.2009 - |19:49|

5x23

Odcinek przeciętny... na plus jak zwykle House+Wilson. Po raz kolejny ciekawy przypadek, a końcowa scena cieńka jak barszcz. 6,5/10

EDIT:

A Tauba i Trzynastke powinni wysłać na księżyc i żeby więcej w serialu już się nie pojawili.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 05.05.2009 - |19:51|

• 0

#326 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 05.05.2009 - |20:03|

5x23

Łeeee. To był finał sezonu? ;/
  • 0

#327 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 05.05.2009 - |20:05|

5x23

Łeeee. To był finał sezonu? ;/

Nie, to nie był finał sezonu... bo wtedy ocena była by jeszcze niższa.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 05.05.2009 - |20:09|

• 0

#328 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 05.05.2009 - |20:07|

Ah, bo takie odniosłem wrażenie czytając wypowiedzi ;)
  • 0

#329 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.05.2009 - |21:31|

Wszyscy na odwyk idą - najpierw Sam z SN, teraz House z... House'a :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#330 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 05.05.2009 - |22:44|

Dude, spoil alert:D

Odcinek dobry.
  • 0
Dołączona grafika

#331 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.05.2009 - |23:31|

Ciężki odcinek jak dla mnie. Nie wiem może prze pogode(pochmurno i szaro) bylem troche znudzony. Jakos tak nie rozkminiałem Housa, szybko zaczął odrzucać przyczyny halucynacji, z ta dziewczyna nagle jakieś kłopoty. Nawet prawde powiedziawszy coś nie skminilem sytuacji miedzy Cameron a Chasem. Finito miedzy nimi?

Sorry cos nie ogarnelem tego odcinka. Ale końcówka ciekawa.

Czy mi sie wydaje, czy o ile w 2 sezonach sprawy medyczne były jednak głownym aspektem serialu, to teraz nieznaczącym tłem.

O wiele gorzej mi sie oglada ten serial czekaj tydzien po tygodniu, a nie puszczajac sobie mając wolny wieczór.
  • 0

#332 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 05.05.2009 - |23:34|

Dla mnie końcówka tego - dość przeciętnego jakby nie patrzeć - sezonu jest świetna. Wynagradzają nam w ten sposób wiele kiepskich epów z pierwszej częsci piątej serii. W ten sposób na odcinek przed finałem znów było bardzo interesująco. Klimat bardziej mroczny, praktycznie bez humoru w porównaniu z zeszłym tygodniem...i końcówka, której można było się spodziewać. Przygotowuje się na naprawdę dobry finał i mam nadzieję, że się nie zawiodę ;)

Niedawno podawano, że Cameron podpisała umowe na regularne występy w końcówce s5, a tu więcej mieliśmy Chase'a niż samej Cameron. Ciekaw jestem czy w przyszłym sezonie wspomniana dwójka będzie pojawiać się równie rzadko jak teraz (mając na uwadze wolne miejsce po Kutnerze).
  • 0

#333 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 06.05.2009 - |10:58|

Spoiler

Byłam jakoś nastawiona na naprawdę powalający odcinek, tak wszędzie o tym trąbili, a mi się on wcale nie podobał.

I może ktoś mi jeszcze wytłumaczyć o co chodzi z tą spermą?

edit

Niedawno podawano, że Cameron podpisała umowe na regularne występy w końcówce s5, a tu więcej mieliśmy Chase'a niż samej Cameron. Ciekaw jestem czy w przyszłym sezonie wspomniana dwójka będzie pojawiać się równie rzadko jak teraz (mając na uwadze wolne miejsce po Kutnerze).

Podobno w 6 sezonie Chase'a ma być dużo. Mnie to raduje, bo Camron, 13stki i Formana znieść nie mogę ;)

Użytkownik Jara71 edytował ten post 06.05.2009 - |11:02|

• 0

#334 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 12.05.2009 - |10:26|

Powiem krótko - ma-sak-ra :D

Zaletą omijania spoilerów jest to, że potem człowiek może spaść z wrażenia ze stołka. Już przedostatni odcinek był znakomity, ale finale było miażdżące... brawo, brawo, studium ludzkiego umysłu na najwyższym poziomie...

Nadal uważam, że nie udało im się nakręcić odcinka dorównującego 2-częściowemu finale sezonu 3 (House's Head - Wilson's Heart), ale finale s5 dostaje ode mnie 2 miejsce :)
  • 0
Dołączona grafika

#335 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 12.05.2009 - |11:57|

szok totalny szok...
Nie moge sie zgodzić z poprzednikiem. O ile odcinek był na dobrym hausowskim poziomie to końcówka miażdzy.
ostatnie kilka minut daje mocną pierwszą pozycje.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 12.05.2009 - |12:00|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#336 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 12.05.2009 - |14:33|

Uff, jak dobrze, że nie czytałem spoilerów, halucynacje House, rozwścieczona, zaskoczona i załamana Cuddy, jak zwykle relacje House-Wilson na bardzo dobrym wysokim poziomie. Przypadek ciekawy, wiem, że nie wypada się śmiać, ale gdy pacjent zrobił tą gitarke i do tego ten podkład muzyczny, to przyznam, że trochę się śmiałem:-) końcówka rzeczywiście mocna, ale i smutna i mina Wilsona.... wiele razy to powtarzałem i powtórze raz jeszcze House bez Wilsona traci o połowe i tak samo jest w drugą strone:P na minus jedynie głupie pierdoły na lini Chase-Cameron takie maglowanie bez potrzeby;/

Finał w skali 1-10 oceniam na 9/10

Za cały Sezon 7,5/10

House, to z pewnością bardzo dobry serial, ja jednak nie jestem zbyt wielkim fanem medycznych przygód więc dla kolejnego sezonu mówie Housowi R.I.P... kiedyś napewno wrócę do tego serialu, ale nieprędko.
  • 0

#337 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.05.2009 - |17:03|

Przeczytanie spojlera na onecie, że 6 sezon będzie w szpitalu psychatrycznym odebrało mi połowę przyjemności z oglądania finałowych odcinków, ale i tak sa mocne!
Duża 9 odemnie. Albo dobra 9.5 :P
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#338 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 12.05.2009 - |18:11|

Przeczytanie spojlera na onecie, że 6 sezon będzie w szpitalu psychatrycznym

Mnie też tym zepsuli sporo. I to jeszcze bezczelnie, jako tytuł newsa na głównej. W życiu bym się tam niczego nie spodziewał, tylko rzuciłem okiem po tytułach i już było za późno :(. Banda kretynów.

Sam finał był po prostu genialny i kropka. Mimo, że wiedziałem, jak to się skończy, to jednak sposób dojścia do tego mnie zaskoczył.
  • 0

#339 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 12.05.2009 - |18:25|

Jeżeli chodzi o samą końcówkę to poprostu zwrot o 360 stopni, totalne zaskoczenie na plus oczywiście i do tego House do psychiatryka - nice ;)

Jeżeli chodzi o cały odcinek to nie był wcale taki dobry i przypadek też jakoś mi nie leżał.

A 6 sezon zapowiada się bardzo ciekawie. W końcu czeka nas coś nowego, zapewne zobaczymy przeplatankę - House: psychiatryk i jego perypetie oraz jak radzi sobie ekipa w szpitalu (chociaż nie koniecznie ?).
  • 0

#340 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 12.05.2009 - |18:42|

Z tymi 360 to taki żart, co? :D
Odcinek świetny, halucynacja na halucynacji i halucynacją podpiera ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych