Serial wart polecenia
Napisano 07.06.2009 - |14:51|
Napisano 07.06.2009 - |15:14|
Jak nie obejrzysz teraz to drugi obejrzysz w przyszłym roku i nie ma problemu.
Ja sam tak wiele seriali po czasie dokańczam i jakoś nie widzę w tym nic problematycznego.
Nie mam czasu teraz to zobaczę później a nawet lepiej bo widać, czy serial się utrzymał i warto oglądać czy poleciał po 8 odcinkach a ludzie się rzucili na nowość a potem psioczą, że im skasowali. Zresztą jest takie mnóstwo różnorakich seriali ,że nikt nie widział wszystkiego i zawsze można sobie coś wybrać, i zawsze coś zostanie zaległego do zobaczenia chyba, że się ktoś lubi ograniczać do jednego typu seriali.
Tak więc wybrać musisz sobie sam bo nikt Ci nie powie co Ci się bardziej będzie podobać.
Użytkownik biku1 edytował ten post 07.06.2009 - |15:26|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 07.06.2009 - |15:23|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#324
Napisano 07.06.2009 - |16:12|
Napisano 07.06.2009 - |16:23|
Dokładnie, choć ja bym obstawiał The Shield.Więc stąd moje pytanie, który wybrać na teraz, no ale rozumiem, że oba są na bardzo wysokim poziomie, więc ciężko jednoznacznie ocenić.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 07.06.2009 - |16:29|
Użytkownik sephia edytował ten post 07.06.2009 - |16:30|
Napisano 07.06.2009 - |20:11|
Ale tak jak napisał ktoś wyżej teraz zobaczysz jeden a potem drugi i to nie ma znaczenia w jakiej kolejności. Ważne aby je zobaczyć bo są świetne.
Napisano 07.06.2009 - |20:31|
.....zobaczysz jeden a potem drugi..... Ważne aby je zobaczyć bo są świetne.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.08.2009 - |18:57|
BSG, Dexter,
Californication - świetne aktorstwo i scenariusz, doskonały humor.
Damages - dobry thriller prawniczy, aktorzy wysokich lotów, ciekawie zaprezentowana intryga.
The Shield - znakomity, realistyczny, obrany z poprawności politycznej serial o glinach.
Twin Peaks, pierwszy sezon i 1/4 drugiego - klasyka gatunku. Niesamowity klimat małego miasteczka na północy i kompletnie pokręcone pomysły Lyncha.
I zarazem prośba do ludzi z podobnym gustem - polećcie coś od siebie. Szczególnie interesują mnie seriale realistyczne, z dobrym aktorstwem, najlepiej z dużą ilością mythology episodes.
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 19.08.2009 - |21:39|
Napisano 02.09.2009 - |20:38|
Napisano 08.09.2009 - |23:37|
Z seriali które opowiadają o życiu, podejmowanych decyzjach itd
In Treatment, HBO - rewelacyjne zapisy rozmów z psychoterapeutą
i to by było na tyle.
Można jeszcze do takich zaliczyć inne produkcje kablówek dramaty zwłaszcza obyczajowe
Big Love, HBO - rodzina, wartości rodzinne na przykładzie nowoczesnego mormona i 3 żon
Crash, Starz - wiele wątków, świetna obsada
i komedio dramaty obyczajowe
Rescue Me, FX - żona, kochanka, śmierć i alkoholizm w środowisku strażaków w NY
Breaking Bad, AMC - czarny komedio dramat o umierającym nauczycielu chemii, który postanawia produkować amfetaminę
Ogólnie rzecz biorąc jeśli zależy ci na oglądaniu rzeczywistości to muszą być to niepoprawne politycznie produkcje kablówek.
Niemniej uważam że seriale głównie służą rozrywce co nie znaczy że nie trzeba szukać tej na poziomie czy też z przesłaniem.
Użytkownik Quendi edytował ten post 08.09.2009 - |23:43|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 15.09.2009 - |20:01|
Z tego co wymieniłeś prześledzę In Treatment oraz Rescue Me.
Nie rozumiem z kolei dlaczego wymieniłeś Breaking Bad? To akurat oglądałem i cenię sobię za humor i niezła fabułę, ale z tego serialu żadnych wniosków nie wyciągłem, kłopoty małżeństwa to nie to czego szukam, za to perypetie młodych ludzi tak, dlatego tak cenię sobie Entourage które widziałem już 3 razy (pomijając s6 który jest słaby).
Nie chcę juz oglądać kolejnych seriali akcji, za bardzo mnie to pochłania i potem brakuje czasu na inne rzeczy, ale lekki serial z którego można się czegoś przydatnego nauczyć, kształtować swój charakter jak najbardziej.
Może mój w/w post został odebrany troszke inaczej, także myślę że sprostowałem
Użytkownik pulsar[b] edytował ten post 15.09.2009 - |20:03|
Napisano 16.09.2009 - |06:19|
Nie chcę juz oglądać kolejnych seriali akcji, za bardzo mnie to pochłania i potem brakuje czasu na inne rzeczy, ale lekki serial z którego można się czegoś przydatnego nauczyć, kształtować swój charakter jak najbardziej.
I słusznie. W pewnym wieku na ukształtowanie charakteru nie ma wpływu jakiś serial, a ich całkowity brak
Napisano 17.09.2009 - |13:39|
W czym Ci Entourage pomogło rozbudować charakter?Ja chodze jeszcze do liceum także jak obejrze coś dojrzałego to coś we mnie kształtuje. Wiadomo że najwięcej uczysz się na własnych doznaniach, ale np. Entourage pomogło mi rozbudować mój charakter.
Z tego co wymieniłeś prześledzę In Treatment oraz Rescue Me.
Nie rozumiem z kolei dlaczego wymieniłeś Breaking Bad? To akurat oglądałem i cenię sobię za humor i niezła fabułę, ale z tego serialu żadnych wniosków nie wyciągłem, kłopoty małżeństwa to nie to czego szukam, za to perypetie młodych ludzi tak, dlatego tak cenię sobie Entourage które widziałem już 3 razy (pomijając s6 który jest słaby).
Może mój w/w post został odebrany troszke inaczej, także myślę że sprostowałem
Jak dla mnie jeśli coś można z tego serialu się nauczyć to,że możesz polegać na przyjaciołach i najbliższych tobie osobach, raczej nic więcej, a z kolei jak dla mnie więcej można wyciągnąć z Breaking Bad, choć to raczej dopiero będzie w pełni możliwe jak się serial skończy. Następstwa tego jeśli decydujesz się zejść na złą stronę, konsekwencje zażywania narkotyków. Moim zdaniem bardziej bym się zastanowił czy zapalić coś z lufki po zobaczeniu pięknego uzębienia pani, w którymś z odcinków pierwszego sezonu.
#336 Gość_Lowrey23_*
Napisano 24.10.2009 - |17:45|
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 24.10.2009 - |17:45|
Napisano 24.10.2009 - |18:25|
Napisano 24.10.2009 - |18:55|
Nie szukając za długo:
- http://forum.gwrota....?showtopic=5064
- http://forum.gwrota....p?showtopic=614
Ciągłe powtarzanie jednego pytania w tym temacie nie ma większego sensu.
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 24.10.2009 - |19:07|
->1019<-
#339 Gość_Lowrey23_*
Napisano 24.10.2009 - |19:54|
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 24.10.2009 - |20:50|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych