Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ben (Henry Gale)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
416 odpowiedzi w tym temacie

#321 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 18.04.2006 - |19:54|

Ja rczaj uważam, że Henry miał zadania grac Henrego Gale przed szerszym audytorium. Kierował się w stronę obozu na plazy, by tam przedstawić się jako baloniarz, ofiara katastrofy. Przypadkowo jednak wpadł w pułapkę Danielle i zamiast dostac sie pod ochronę naiwniaków z plaży, wpadł w łapy Sayida. Jego celem na plazy było prawdopodobnie kontynuowanie niedokończonej misji Ethana.

Hm... moim zdaniem uciekal raczej przez dlugi czas od 'bazy innych' - byl juz ostro potrubowany gdy zostal nam pokazany a przeciez danielle trzymala go jedynie wiszacego. Uciekal poniewaz cos mu sie nie spodobalo, moze jakis ostatni 'eksperyment' kolegow :mellow:
  • 0

#322 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.04.2006 - |20:08|

Hm... moim zdaniem uciekal raczej przez dlugi czas od 'bazy innych' - byl juz ostro potrubowany gdy zostal nam pokazany a przeciez danielle trzymala go jedynie wiszacego. Uciekal poniewaz cos mu sie nie spodobalo, moze jakis ostatni 'eksperyment' kolegow :mellow:

Mussiał wyglądać przekonuwujaca po katastrofie balonu, czterech miesiącach na wyspie, śmierci żony. Nie wiadomo co jeszzce jego legenda miała zawierać.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 18.04.2006 - |20:08|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#323 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 18.04.2006 - |20:20|

Mussiał wyglądać przekonuwujaca po katastrofie balonu, czterech miesiącach na wyspie, śmierci żony. Nie wiadomo co jeszzce jego legenda miała zawierać.

Apropo balonu zapomnialem dodac - mysle, ze to jego koledzy, tgz. 'inni' go zalatwil/uprowadzili i mozliwe, ze wlasnie to bylo powodem jego ucieczki, ale po prostu spotkal grob i wymyslil to wszystko - co wyklucza to, ze przedstawil sie jako Henry a dokument byl zakopwany.. chyba, ze sam go zakopal w co watpie :mellow:
  • 0

#324 Sebciio

Sebciio

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 21.04.2006 - |20:52|

Ja mam coraz większe przeczucie, że w jednej z ostatnich scen w finałowym odcinku zobaczymy obok Dasmonda właśnie Henrego, a zaraz po tym ukochany napis Lost na czarnym tle, który zostawi nas z tym do 3 sezonu ;)
  • 0

#325 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 22.04.2006 - |15:05|

Ja mam coraz większe przeczucie, że w jednej z ostatnich scen w finałowym odcinku zobaczymy obok Dasmonda właśnie Henrego, a zaraz po tym ukochany napis Lost na czarnym tle, który zostawi nas z tym do 3 sezonu ;)

Nasunela mi sie teraz mysl, ze 'Henry' moze byc tym kolega Desmonda z bunkra. To by bylo prawdopodobne :mellow:
  • 0

#326 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.04.2006 - |15:42|

Wasz pomysł nagle mnie olśnił. No to ja mówię teraz tak. Henry Gale przyleciał balonem i zrzucił żarcie (dlatego nie było słychać samolotu ani helikoptera), ale balon się zrąbał z niewyjaśnionych przyczyn (pewnie francuzka go zestrzeliła ze swojego sztucera:), kolega Desmonda znalazł balon, byćmoże zabił/dobił pilota balonu i zabrał jego tożsamość i nastęopnie wpadł w sidła naszej amazonki ze sztucerem:).

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 22.04.2006 - |15:43|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#327 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.04.2006 - |17:26|

Wasz pomysł nagle mnie olśnił. No to ja mówię teraz tak. Henry Gale przyleciał balonem i zrzucił żarcie (dlatego nie było słychać samolotu ani helikoptera), ale balon się zrąbał z niewyjaśnionych przyczyn (pewnie francuzka go zestrzeliła ze swojego sztucera:), kolega Desmonda znalazł balon, byćmoże zabił/dobił pilota balonu i zabrał jego tożsamość i nastęopnie wpadł w sidła naszej amazonki ze sztucerem:).

Odkąd złapali Fenryego to minęło pare dni zanim znaleźli żarcie, a przecież przez ten czas Jack albo ktoś inny z pewnością chodził na plaże kilka razy, i myślisz że by nie zauważył? Poza balon z prawdziwym HG rozbił się o wieeeele dalej niż miejsce gdzie znaleźli żarcie.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#328 fate

fate

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 22.04.2006 - |17:27|

Nasunela mi sie teraz mysl, ze 'Henry' moze byc tym kolega Desmonda z bunkra. To by bylo prawdopodobne :mellow:

To raczej lekko naciągane, jak powiedział Desmond jego kolega Calvin zmarł(prawdopodobnie na chorobę). Nie wiadomo też czy to co powiedział Desmond jest prawdą.
  • 0

#329 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 22.04.2006 - |18:22|

jak powiedział Desmond jego kolega Calvin zmarł

ok - zgadzam się, ale jest mały haczyk: co się stało z poprzednim kolegą Kelvina? On przecierz też musiał mieć zmiennika, nie? :>
  • 0

Dołączona grafika

#330 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.04.2006 - |20:14|

Odkąd złapali Fenryego to minęło pare dni zanim znaleźli żarcie, a przecież przez ten czas Jack albo ktoś inny z pewnością chodził na plaże kilka razy, i myślisz że by nie zauważył? Poza balon z prawdziwym HG rozbił się o wieeeele dalej niż miejsce gdzie znaleźli żarcie.

Pakunek znajdował się nie na ścieżce, której używali, lecz był oddalony od niej, wiec możliwe jest, że nie zwrócili uwagi - tym bardziej w dzień, gdy światło sygnalizatora jest mniej widoczne między drzewami. I nie rozumiem dlaczego balon nie mógł sie rozbić dalej??
  • 0

#331 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.04.2006 - |16:42|

balon nie udzwignalby takiego ciezaru, przynajmniej tak mi sie wydaje :)
  • 0

#332 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.04.2006 - |16:50|

To jest kwestia względna i to bardzo. Nie wiemy za bardzo jaki to balon, czy na ciepło, czy na hel. Jaką ma objętość i wagę. Ale są balony na tym Świecie, które podniosą dużo więcej niż bylo w tym ładunku.
  • 0

#333 sojka

sojka

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 03.05.2006 - |16:42|

MZ Henry jest bardzo wysoko postawionym Innym, niestety nie mam argumentow popierajacych moje przeczucie
  • 0

#334 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.05.2006 - |21:12|

W końcu wyjaśniło się WPROST, że Henry BYŁ z Innymi. No właśnie, tu jest problem. Henry szedł po Locke'a (chociaż nie można wykluczyćże to kolejna ściema), ale powiedział, że w momencie gdy Russeau go złapała zwalił misje i teraz z pewnością ON mu tego nie wybaczy. Czyżby Inni mieli aż tak surowe zasady? (zwalisz misje to pożegnaj sie z życiem?) Z drugiej strony jeśli był Othersem to z pewnością wiedział i Russeau i nie dałby się złapać w pułapkę. No więc ostatecznie wydaje mi się, że był Othersem, coś przeskobał i nawiał. A dał się złapać specjalnie, tylko cholera wie po co.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#335 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 05.05.2006 - |21:20|

Na pewno jest całkiem dobrym kłamcą. Trudno nam będzie dojść co z tego co mówi jest prawdą, jeśli w ogóle cokolwiek jest.
Swoją drogą od początku męczy mnie jedno pytanie. Skąd Danielle wiedziała, że Fenry jest Innym i że będzie długo kłamał? Nie daje mi to spokoju. Czyżby babka miała Innych na oku albo więcej - znała? Skoro wie na ich temat pewne rzeczy, dlaczego jej dawno nie złapali? Dlaczego Fenry dał się jej złapać?
  • 0

#336 grosik22

grosik22

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 05.05.2006 - |21:38|

sojka Napisano 3.05.2006 |16:42|
MZ Henry jest bardzo wysoko postawionym Innym, niestety nie mam argumentow popierajacych moje przeczucie

Ta wersja odpada, misja byla zbyt ryzykowna aby wysylac tam kogos waznego. Od takie roboty sa tam inni ludzie.

Pakunek znajdował się nie na ścieżce, której używali, lecz był oddalony od niej, wiec możliwe jest, że nie zwrócili uwagi - tym bardziej w dzień, gdy światło sygnalizatora jest mniej widoczne między drzewami. I nie rozumiem dlaczego balon nie mógł sie rozbić dalej??

Balon rozbil sie dawno tmu, przed zlapaniem Fenryego. zrzut prowiantu odbyl sie w odcinku 17 w Lockdownie tak wiec to raczej nie balon transportowal zapasy :)
  • 0

#337 sojka

sojka

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 08.05.2006 - |12:36|

Henry powiedzial, ze jego boss jest bardzo inteligentny. Wydaje mi sie, ze Henry tez wybija sie ponadprzecietna.
Czyli, zagadka jego zjawienia sie jest bardzo skomplikowana
  • 0

#338 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.05.2006 - |16:55|

Balon rozbil sie dawno tmu, przed zlapaniem Fenryego. zrzut prowiantu odbyl sie w odcinku 17 w Lockdownie tak wiec to raczej nie balon transportowal zapasy

Nie wiemy kiedy upadł balon, ani nie wiemy kiedy dokonano zrzutu. Henry cały czas kłamał, wiec w bajkę o miesiącach od katastrofy trudno uwierzyć. Niczego nie można wykluczyć, ale to i tak nie zostanie wyjaśnione, więc nie kłóćmy się.
  • 0

#339 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 08.05.2006 - |20:00|

Ja myślę że to jest tak. Kiedy Michael poszedł szukać Walta tamci wysłali Henry'ego by dał się złapać w sidła i poszpiegować trochę. Potem Inni kazali Mike'owi iść do obozu zabić ochronę i wypuścić Henrego (Mike sam dożucił że on zastrzelił wszystkich) i szantażowali go tym że nie oddadzą Walta.
  • 0

#340 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 08.05.2006 - |22:59|

Ja myślę że to jest tak. Kiedy Michael poszedł szukać Walta tamci wysłali Henry'ego by dał się złapać w sidła i poszpiegować trochę. Potem Inni kazali Mike'owi iść do obozu zabić ochronę i wypuścić Henrego (Mike sam dożucił że on zastrzelił wszystkich) i szantażowali go tym że nie oddadzą Walta.

ale Fenry mówił, że on nie dał sie celowo złapać - chociaż nie wiem czy jemu można wierzyć :]
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych