Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#321 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 08.07.2007 - |14:36|

ja tam wole sally sparrow niz minogue, ba! nawet martha jest ladniejsza od kylie

Co to znaczy "NAWET"?:P
Marta jest niezla laska(troche tylek duzy ale reszta jest super:)) a to "nawet" to zabrzmialo jakby jakas nie wiadomo jaka maszkara byla-.-
  • 0

#322 Vorgoth

Vorgoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoKłaj - o ile ktokolwiek

Napisano 08.07.2007 - |21:59|

Wszystkie są niezłe.
A Sally najpiękniejsza.

Ale chyba nie o tym temat.

Chodzi mi o to, że całkiem realne że Rose wróci.
Chodzi o Bad Wolf.

teraz przeciągnę post z swojego forum...

Rose spojrzała kiedyś w serce tardis i zobaczyła wszystko. Potem był Badwolf.
Dołączona grafika

Mówiła wtedy:

I am the Bad Wolf. I create myself. I take the words. I scatter them ... in time, and space. A message to lead myself here.

A kiedyś pojawiały się napisy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Ale dlaczego myślimy że Rose wróci? Bo w odcinku gridlock, w samochodzie Azjatek był plakat. Z napisem. Napis przetłumaczono.
Dołączona grafika
Na plakacie jest blondynka, podobna do Rose.

Czyżby mielibyśmy ją jeszcze zobaczyć?

Użytkownik Vorgoth edytował ten post 08.07.2007 - |22:04|

• 0

#323 Vorgoth

Vorgoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 08.07.2007 - |22:27|

Facet ktory kreci calym interesem pod nieobecnosc Alvara, to Thomas Verner Mittelwerk.
Oto co o nim wiemy... kaze mowic do siebie doktor, ale co to za doktor?
Watpie by ten facet posiadal tytul doktora z jakiejkolwiek uczelni na swiecie.

To z http://forum.gwrota....opic=5208&st=25 przetłumaczenie johnego321 z bloga niejakiej Rachel Blake - tak naprawdę pisanego przez ekipę lost.

Mało prawdopodobne by był to ten sam Doktor, ale jakoś mi się skojarzyło. A może jednak...
  • 0

#324 Effka

Effka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.07.2007 - |22:50|

co do tego zdjęcia i ew. powrotu Rose to wydaje mi się to mało prawdopodobne, aby scenarzyści chcieli na nowo "rozgrzebywać" te historię - wiadomo musiałby się jakoś dalej potoczyć wątek uczucia jakie było między Rose a Doctorem a to myślę musiałoby być naprawdę zgrabnie z wyczuciem i smakiem napisane i zrobione, bo inaczej wyszło by coś strasznego jakiś łzawy melodramat a przecież ( przynajmniej ja) tego nie chcę :huh2:

poza tym poznaliśmy już Marthe i większość ją chyba zaakceptowała, a myślę, że nawet polubiła i to ona ma się "gościnnie" pojawić w 4 serii, a w przypadku gdyby miała jeszcze dołączyć Rose było by tego o wiele za dużo

Rose choć czasem działała mi na nerwy sprawiała, że dało się ją lubić i nie twierdzę, że nie byłam zła gdy odeszła, ale po co rozgrzebywać to co zostało już zakończone i co juz nigdy nie miało powrócić ? jak dla mnie to byłoby bardzo grubymi nićmi szyte i dla mnie ciężkie do strawienia

samo zdjęcie już gdzieś widziałam i ową teorię także ale jak już pisałam wyżej, myślę, że to może tylko taki test na spostrzegawczość lub coś a poza tym jaką mamy pewność, że te znaczki o tam oznaczają to co mają oznaczać? :unsure5: a co do Bad Wolf to on chyba pojawia się w takich sytuacjach kryzysowych, całkiem bez wyjścia sadząc po okolicznościach jego pojawienia się, więc i tym razem musiało być coś naprawdę strasznego się wydarzyć aby się pojawił, a przecież w ostatnich odcinkach 3 serii działo się wiele dramatycznych rzeczy i nic ...

dobra mam nadzieję, że da się coś z tego bełkotu wyczytać :rolleyes7:

Użytkownik Effka edytował ten post 08.07.2007 - |22:54|

• 0

#325 Vorgoth

Vorgoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 08.07.2007 - |23:26|

Da się da.

Faktycznie, mógł to być jakiś test dla fanów.

A i jeszcze coś.

Świat równoległy - trochę inny od naszego. Ale tylko trochę.

Czy tam żyje jakiś równoległy doktor?
  • 0

#326 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 09.07.2007 - |09:04|

Ech...
ręce opadają :)

Sprawa Rose jest definitywnie zakończona.
Jedyny przypadek ponownego pojawienia sie towarzysza Doctora to Sarah Jane.
Ale ona pojawiła się wyłącznie dlatego, że kręcony jest spin-off do Doctora (Sarah Jane Adventure).

@Vorgoth
Obejrzyj dokładnie pierwszy sezon (z 2005) bo widzę, że nie dotarło do ciebie
kim był(ła) Bad Wolf.
W związku z tym niepotrzebnie majaczysz :)

A już mieszanie Losta do Doctora !
To poniżej krytyki.
Nie ten poziom...

::. GRUPA TARDIS .::

#327 Vorgoth

Vorgoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.07.2007 - |22:55|

nom.

mea culpa*

Nie wiem co mi się działo jak to pisałem. Powiedzmy że niekorzystny układ gwiazd.**

* możliwe że myle się w pisowni.
** lepiej poskarżyć na gwiazdy niż na inne środki.
  • 0

#328 Effka

Effka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.07.2007 - |16:55|

a czy ktoś sie orientuje co do 3 sezonu w nas w kraju jakichś najświeższych wieści ? czy TVP ma zamiar go wyemitować ?
  • 0

#329 Kpiwo

Kpiwo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.07.2007 - |13:02|

Witajcie.
Chciałbym zaprosić wszystkich fanów Doctor'a Who do udziału przy tworzeniu polskiej strony tego serialu. Jej adres to http://www.doctor-who.yoyo.pl/. Mile widziana obecność osób tworzących ::. Grupę Tardis .:: .
  • 0

Dołączona grafika

#330 Effka

Effka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.07.2007 - |23:25|

może to pytanie wyda się Wam głupie i może wyląduje w koszu, ale muszę go zadać, bo mnie nurtuje pewna rzecz a mianowicie:

oglądałam serię z Ecclestonem czyli 9th Doctorem jednak nie przypominam sobie sceny a tym bardziej odcinka gdzie Doctor prowadzi jakiś pojazd czy nawet samochód, a na taką scenę się gdzieś natknęłam przypadkiem w necie, kiedy to razem z Rose wyraźnie czymś jadą i on prowadzi

stąd moja prośba/pytanie

czy ktoś wie kiedy taka sytuacja miała miejsce? w jakim odcinku?
  • 0

#331 Szamanka

Szamanka

Szeregowy

• Email
  • 27 postów
  • MiastoRacibórz

Napisano 24.07.2007 - |00:58|

Mam wielka prosbe :)
Czy mogłby mi ktos przetlumaczy o czym jest ta ciekawe rozmowa zamieszczona na You Tube??
http://www.youtube.c...E...ted&search=
To fragment z Catherine Tate Show w który występuje Tennant :D
Po prostu świetnie zagrane, rozumiem co nieco ale bede wdzieczna za przetlumaczenie ( nie musi byc nawet dokladne) calości.
  • 0

#332 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.07.2007 - |05:43|

O cholera o mało sie nie polałem ze śmiechu, kapitalny filmik :lol: , a najlepsza ta scena jak Tate, namolnie prosi o to czy może zadać pytanie, jak Tenant jej pozwala, to ona się pyta, "czy ty jesteś Doktorem", ten się na nią głupio patrzy i mówi " jakim doktorem? (doktor who), obłednie to zgrali.

A tak na marginesie to Tate jest dalej paskudna, a w tym filmiku nawet x5. :rolleyes:
  • 0

#333 Szamanka

Szamanka

Szeregowy

• Email
  • 27 postów
  • MiastoRacibórz

Napisano 25.07.2007 - |00:20|

No może urodą to ona nie grzeszy ale aktorka z niej swietna :D
I moze byc ciekawie w 4 serii jesli ona zostanie towazyszka doctora:D
Zagada go na smierc :)
A co do skeczu to jest naprawde super szczegolnie te kwestie o Time Lord i Billie Pipper :D
  • 0

#334 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.08.2007 - |04:42|

Ech...
ręce opadają :)

Sprawa Rose jest definitywnie zakończona.
Jedyny przypadek ponownego pojawienia sie towarzysza Doctora to Sarah Jane.
Ale ona pojawiła się wyłącznie dlatego, że kręcony jest spin-off do Doctora (Sarah Jane Adventure).

Czyżby ;)?

Both Piper and head writer Russell T. Davies have mentioned that the manner of her departure was intended to leave the door open for the character of Rose Tyler to return to the role at a later date.

:P
  • 0

#335 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.08.2007 - |08:47|

Czyżby ;)?
:P

A może byś zacytowała całość ?

Both Piper and head writer Russell T. Davies have mentioned that the manner of her departure was intended to leave the door open for the character of Rose Tyler to return to the role at a later date. Rumours about a return in the 2007 series have, however, been denied in print by Davies. The BBC had briefly planned to produce a Rose Tyler spin-off, starring Piper, which was to follow Rose's life after leaving the Doctor, but Davies ultimately decided to cancel the project.

:ph34r: <_<

Dla osłody moge donieść, że prawdopodobnie Mickey (czarny chłopak Rose) wystąpi w 4 sezonie Doctora :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 10.08.2007 - |08:50|

#336 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.08.2007 - |16:32|

A może byś zacytowała całość ?

A może byś jednak dokładnie przeczytał?

The BBC had briefly planned to produce a Rose Tyler spin-off, starring Piper, which was to follow Rose's life after leaving the Doctor, but Davies ultimately decided to cancel the project.

Projektem, który został odwołany miał być spin-off z Rose Tyler w roli gółwnej, a nie ewentualny powrót Billie Piper do Doktora. Póki co, sprawa pozostaje otwarta, wiadomo tylko że nie nastąpiło to ani w trzeciej, ani raczej nie nastąpi w czwartej serii. Jednakowoż Davies podpisał kontrakt na sześć. Serii.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 10.08.2007 - |16:34|

• 0

#337 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 10.08.2007 - |18:48|

Tak "[beeep]" Mickey powróci w 4 sezonie Doktora. Dlatego zrezygnował z współtworzenia 2 sezonu Torchwood ( w I sezonie to on był pomysodawcą odc. 11 "Combat")

EEDIT:
Jejku czy na tym forum nie wolno używać słowa I, d, i, o, t, a ? własnie tego słowa użyłam a wyszło tylko beeeep
jakaż okrutna cenzura, przecież to nie jest wulgaryzm !!! jeno ksywa nieporadnego Mickey'a :D

Użytkownik martina29 edytował ten post 10.08.2007 - |18:50|

• 0

Dołączona grafika

#338 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.08.2007 - |19:07|

1. Both Piper and head writer Russell T. Davies have mentioned that the manner of her departure was intended to leave the door open for the character of Rose Tyler to return to the role at a later date.

2. Rumours about a return in the 2007 series have, however, been denied in print by Davies.

3. The BBC had briefly planned to produce a Rose Tyler spin-off, starring Piper, which was to follow Rose's life after leaving the Doctor

4. but Davies ultimately decided to cancel the project.

Wytlumacz mi jak informacja z punktu 2 moze byc negacja punktu 3 gdzie punkt 4 to ponownie zanegowanie punktu 3?
To tak jakbys powiedzial: "Marcin nie wezmie spiwora. Chodzily plotki ze marcin wezmie spiwor ale tego nie zrobil".

Punkt 2 odnosi sie do punktu 1 a 4 do 3.
Czyli Rose nie powroci w 2007 roku (jako ze mamy 2007 to ta wiadomosc musi miec conamniej pol roku a w ciagu pol roku duzo moze sie zmienic).
  • 0

#339 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.08.2007 - |19:51|

Eeee... Wszystko się zgadza, tylko dlaczego Ty to do mnie mówisz?... Ja napisałam idealnie to samo, tylko innymi słowami. Wic polegał na tym, że de facto cytat podany przeze mnie na samym początku był całością kontekstu właśnie, odwrotnie niż zarzucił mi psjodko. No, może poza informacją, że Billie nie powróci w 2007 roku, ale to już i tak wszyscy wiedzą. Nie wyklucza to jednak powrotu w późniejszym czasie, prawda?

Użytkownik owczarnia edytował ten post 10.08.2007 - |19:54|

• 0

#340 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.08.2007 - |23:11|

Projektem, który został odwołany miał być spin-off z Rose Tyler w roli gółwnej, a nie ewentualny powrót Billie Piper do Doktora. Póki co, sprawa pozostaje otwarta, wiadomo tylko że nie nastąpiło to ani w trzeciej, ani raczej nie nastąpi w czwartej serii.

O Matko, ludzie ale może byście tak przeczytali co napisałem wcześniej?
(Wystarczy spojrzeć na pierwszy post na tej stronie)

Jedynym (jak do tej pory) powrotem towarzyszki Doctora był powrót Sary Jane Smith - ten powrót był spowodowany
wyłącznie powstaniem spin-offu SJS Adventure.
Ponieważ pomysł ze spin-offem Rose został skasowany więc (drogą dedukcji wnioskuję, że) nie będzie powrotu Rose do serialu
bo nie ma to żadnego uzasadnienia.
I tyle.
I to właśnie Modes wynika z mojej wcześniejszej wypowiedzi, całości tego cytatu oraz dotychczasowej praktyki twórców Doctora Who.
Być może coś się zmieni ale na razie nic na to nie wskazuje :)

Jednakowoż Davies podpisał kontrakt na sześć. Serii.

O ile dobrze pamiętam już sie pojawiło oficjalna (?) informacja, że Davies i spółka (w tym Tennant) odchodzą z serialu po czwartym sezonie.
To zostało zdementowane ?

Użytkownik psjodko edytował ten post 10.08.2007 - |23:17|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych