Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#321 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.08.2006 - |21:18|

Macie rację. Trochę ten serial stracił na rytmie. Ale w sezonie 1 też było kilka odcinków, które pogubiły tempo. Możłiwe, że dzięki temu dalsza część stała się taka ciekawa. Być może teraz też tak będzie, choć zmiana scenarzystów trochę ten serial zubożyła niestety :(

Użytkownik jack edytował ten post 30.08.2006 - |21:19|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#322 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.09.2006 - |15:43|

No ale jednak znalazłem coś "in plus" w tym 2 odcinku ;). Mianowicie nawiązanie do Invasion (jest scena w której koleś z FBI ścigający naszych uciekinierów spogląda w wodę :D) To chyba największy plus tego odcinka :clap: :clap: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#323 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 02.09.2006 - |09:20|

Ktoś mógłby przetłumaczyć zwiastun?
  • 0
The memory remains.

#324 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.09.2006 - |13:34|

najlepiej bedzie ocenic 2 sezon , po ostatnim odcinku tego sezonu, bo po 2 odcinkach trudno oceniac caly sezon bo go przeciez jeszcze nie widzielismy i mam nadzieje ze tworcy nie raz w tym sezonie nas zaskocza i to pozytywnie a nie glupota niektorych scen :P
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#325 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 02.09.2006 - |20:13|

To co mnie najbardziej rozwalilo po tych dwoch odcinkach to Lincoln paradujacy sobie z poobijana morda(co dodatkowo zwraca uwage) po ulicach bez zadnej proby ukrywania sie.
W momencie gdy ich portrety sa w kazdej gazecie i telewizji jest to troche smieszne
  • 0

#326 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 02.09.2006 - |22:07|

po pierwsze zwykła czapka...
po drugie zwykłe okulary słoneczne...to tak zeby było logicznie !
po trzecie wskakujemy do windy jak jest zatrzymana i nokałtujemy agenta FBI !
po czwarte gdzie śruby na kościach przy ucietej rece,jeszcze nią rusza :buu:
po piate uciekają z tego sądu jak z baru :buu:
...nie no totalny brak logiki serial robiony jest dla kasy i dla amerykanskiego widza
i ta ręka to chyba największa głupota serialowa ostatniej dekady !!!
  • 0

#327 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.09.2006 - |16:18|

...nie no totalny brak logiki serial robiony jest dla kasy i dla amerykanskiego widza

NIe przesadzaj, pierwszy sezon też był zrobiony dla amerykańskiego widza, czyż nie? Ale zgadzam się z tym co napisałeś wyżej.

Użytkownik garus edytował ten post 04.09.2006 - |16:20|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#328 Serina

Serina

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 04.09.2006 - |22:56|

Moim zdaniem pierwszy sezon totalnie genialny (:

Drugi już sam w sobie wydaje mi się beznadziejny bo nie wiem po co to ciągnać ... od jutra zaczynam go oglądać i może się pozytywnie rozczaruje (; ale wątpie :sma1:

Użytkownik Serina edytował ten post 04.09.2006 - |22:58|

• 0

#329 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 05.09.2006 - |10:05|

NIe przesadzaj, pierwszy sezon też był zrobiony dla amerykańskiego widza, czyż nie? Ale zgadzam się z tym co napisałeś wyżej.

chodzi mi o drugi sezon tak na ścisłość...pierwszemu nic nie można zarzucić,ale to dopiero początek także poczekamy zobaczymy :)
  • 0

#330 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.09.2006 - |17:53|

Kurde naprawde fajny odcinek nr3. Motyw z Sucrace tym murzynem i bracmy bardzo fajnie przelpeciony, a do tego perypetie Sary(ciekawe co chce od niej ten agent). No i koncowka z Balickiem i jego kompanem eh

No i 3 motywy mnie zastanawiaja: czy ta zona murzyna go wydala czy jednak nie?(bo w sumie nie wiadomo), o co biega z tymi tabletkami co lyka agent z dlugopisa???? i o co biega z tym typem co bylo pokazane zdjecie jak spadlo z biurka (a potem po wypadku wspomnial o nim ten agent)

No teraz trzeba czekac na 4 odcinek mam nadziej ze bedzie taki dobry jak ten
  • 0

#331 romeque

romeque

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 05.09.2006 - |19:57|

Zgadzam się, 3 odcinek na plus ;)
Akcja posunęła się do przodu i - jeśli można tak powiedzieć - przyspieszyła. Nie było żadnych absurdalnych motywów.
Szkoda tylko, że nie wiadomo co się dzieje z pozostalymi uciekinierami. Bardzomnie zastanawia na przykład,, co robi wariat albo Abruzzi.

No nic, czekam do przyszłego tygodnia, a w między czasie Justice, Brotherhood i Vanished ;]
  • 0

#332 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.09.2006 - |20:00|

i po 3 odcinku :)
znów bardzo dobry jupi!!
Przeplatany watek Braci,Sucre i Murzyna,w tym odcinku wszystko wydaje sie logiczne wiec nie ma powodow do narzekania.
Ciekawe co robią T-Bag,Abruzzi, Swir i Tweener :>
Po co Agent sie dobiera do Sary hmmmm
Totalne zaskoczenie,ze Bellick juz znalazl Michaela :blink:

Czekammmm na kolejny odcinek
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#333 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.09.2006 - |20:09|

o co biega z tymi tabletkami co lyka agent z dlugopisa????

Najpierw dziwnie spoglada na wode... teraz tabletki z dlugopisa...
Nie zapominajmy ze to przeciez hybryda :D hehehe
  • 0

#334 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 05.09.2006 - |20:22|

Odcinek nie byl zly, ale w porownaniu z seria pierwsza wypada srednio (tam praktycznie po kazdym z odcinkow czekalem z niecierpliwoscia na nastepny, teraz powiedzmy, ze ten glod jest nieco mniejszy...).

Co do kolesia z FBI to moim zdaniem (nie wiem, czy ktos juz tego wczesniej nie napisal, bo nie chce mi sie czytac calego watku, a przynajmniej czesci dotyczacej s2) cierpi on na podobna przypadlosc co Michael - analizowanie kazdego szczegolu...
Tak wiec drugi sezon wydaje sie stac pod znakim pojedynku dwoch chorych geniuszy ;]
  • 0

#335 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 05.09.2006 - |21:33|

Niestety,ale muszę stwierdzić,że Lost wymięka przy Prison Break :D Drugi sezon zagubionych był zdeczka nudnawy a PB trzyma w napięciu podczas każdego odcinka(oczywiście mogę to stwierdzić po 15 odcinkach pierwszego sezonu więc nie wiem jak będzie dalej :aniolek: )Fakt-to dwa różne seriale jednak gdy miałbym wybierać to wybrałbym PB :)
  • 0

#336 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.09.2006 - |22:35|

Najpierw dziwnie spoglada na wode... teraz tabletki z dlugopisa...
Nie zapominajmy ze to przeciez hybryda :D hehehe

jaka hybryda????
  • 0

#337 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 05.09.2006 - |23:03|

jaka hybryda????

Chodzi o Invasion-tam gral ten aktor wlasnie hybryde czlowieka i obcego :afro:
Co do odcinka 3...Jest lepiej niz w poprzednich ale zadnej rewelacji.Widac ze paru z naszych poszukiwanych wpadnie niebawem w lapy sprawiedliwosci:)
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#338 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.09.2006 - |23:54|

a fajnie ten Murzyn kurcze jak on sie zwie :D?...wymanewrowal Fbi,Ci beda szukali w jakims lokalu a jemu chodzilo o pokoj córki :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#339 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 06.09.2006 - |00:12|

Wreszcie porządny odcinek 2 sezonu, w którym nie ma żadnych wielkich wpadek :clap:
Naprawdę swietny odcinek, tym razem oprócz braci widzimy też Sucre i Murzyna oraz wreszcie całą i zdrową Sarę:) I o dziwo wszystkie wątki związane z tymi postaciami były bardzo ciekawe.
Sara popada w jeszcze większy konflikt z ojcem, znow zaczyna chodzić na terapię a na dodatek wokół niej pojawia się agent NSA. To może być ciekawy wątek tego sezonu.
Sucre to ma pecha, taki z niego fajny gość, a życie musi mu płatać coraz to nowe figle. Mimo, ze miał cholernego farta z tym policjantem przed torami (to był własnie najgłupszy moment odcinka, bo niby jak można nie zauważyć wychodzącego z samochodu faceta i biegnącego w kierunku pociągu z odległości kilku metrów) ale za to okazało sie, ze jechał do NY niepotrzebnie. Zamiast kierunku wschodniego, powinien jechać na zachód - do Las Vegas. Zapowiada sie długa podróż (tak na poł sezonu).
A Murzyn (zapomniałem imienia) walczy o odzyskanie zaufania żony a jednocześnie ucieka przed policją. Światło o 19:03 mnie dosyć zaskoczyło, bo byłem pewien, że jego żona tego nie zrobi.
Na plus odcinka zalicza sie również występ ślicznej piosenkarki Holly Valance jako Nika :D
Jako drugi minus (ale słabszy niż pierwszy) dałbym niewiarugodnie szybkie wytropienie braci przez Bellicka. Liczyłem no to dopiero za kilka odcinkow, a tak to Bellick z kumplem będą cały czas metr za Scofieldem.

Mimo 2 wpadek, to i tak odcinek był bardzo dobry :)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#340 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 06.09.2006 - |11:03|

ufffffff, po trzecim odcinku jestem juz spokojniejszy o drugi sezon PB :) Bardzo dobry episod, znowu mamy wiekszy realizm i zwroty akcji. Serial wyraznie sie rozkreca i byc moze od tego momentu bedzie juz tylko lepiej. Widze tutaj pewna analogie do pierwszej edycji PB, kiedy po "finalowym" 13 odcinku dostalismy kilka slabszych po to tylko, by w nowopowstalej sytuacji akcje pchnac do przodu, a potem juz byla ostra jazde bez trzymanki az do samego konca. Mam nadzieje, ze teraz bedzie tak samo :)

Swoja droga, cos mi sie wydaje, ze sliczna Holly Vallance (tak myslalem, ze to ona! :D ) zawita w fabule na dluzej, bo po pierwsze, jest juz mocno wplatana w cala sprawe i grozi jej wiezienie (a w najlepszym razie deportacja), a po drugie, chyba zdziebko kocha Michela i cos mi sie wydaje, ze z tego auta do autobusu sie jednak nie przesiadzie :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych