Skocz do zawartości

Zdjęcie

24

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#321 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 17.02.2009 - |20:29|

Gdy wydaje sie, ze to juz koniec historii pojawia sie kolejne dno.

ciekawe ile jeszcze den do końca?; nie wydaje mi się, żeby odkrycie konspiracji i złapanie Dubuku miało im zająć kolejne 15 godzin;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#322 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 22.02.2009 - |05:12|

Muszę przyznać, że 24 godziny to jednak klasa Premium :) .

Oglądam 7 sezon z podziwem. Jest naprawdę dobry, wciąga, chce się oglądać, dość realnie wiele spraw wygląda. Arcyciekawe są dylematy moralne związane z taktyką i postępowaniem Jacka. Jedynie te akcje i wątek z mężem Prezydent jest słabszy nieco, a zresztą sam aktor kiepsko wypada. Taki zniewieściały na oko misio, a tyle mam schiz :) .

Ogólnie ciekaw jestem jak dalej poprowadzą akcję, ale jestem dobrej myśli.
Brawo dla producentów i scenarzystów :) .
  • 0

#323 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 22.02.2009 - |23:20|

Po wtopie jaką był sezon 6 z ogromną przyjemnością oglądam jak mój ukochany serial wraca do czołówki. Wszystko ma ręce i nogi, z logiką nie jest na bakier, nic nie jest na siłę. Dobrze że wrócili do klimatów z pierwszego sezonu. Już nie ma kilku głowic atomowych albo 20 walizek z wirusem. Liczą się jednostki i ich osobiste dramaty. Serial zamienił się w dramat w skali mikro.
Najbardziej cieszy rezygnacja z kolesia przed kompem mającego dostęp do każdej kamery na latarni ulicznej albo bankomatu. Takie bzdury zaczęły zabijać serial w okolicy połowy 4 sezonu. Zredukowano ilość postaci i ich wątki. W poprzednim sezonie była tego istna masa i aktorzy wałęsali się przed kamerami i nie mieli nic do roboty.
Ciekawe co dalej. Zwłaszcza w ostatnich odcinkach. Producenci wstrzymali realizację zaniepokojeni niskim poziomem scenariuszy. Dopiero po ich poprawie ruszono z realizacją.

Póki co 24 sezon 7 mocne 8+.
  • 0

#324 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.02.2009 - |15:13|

Kolejny niekoniec, a ja juz myslalem, ze Jack po prostu pojdzie spac i beda nam pokazywac jego slodkie sny. Pojawia sie Tony i cala gra zaczyna sie od nowa. Jack znow ma szanse ratowac swiat. Wyjatkowo glupi serial, ktory wyjatkowo dobrze sie oglada.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#325 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 24.02.2009 - |18:49|

Kurcze gdyby nie powiewnie się Tonego to ten odcinek byłby czymś naprawdę nowym - wszystko się wyjaśniło, Jack siedzący przed Kapitolem siedzi sobie jak by się już wszystko skończyło i gdyby się tak skończył odcinek byłby naprawdę niezły zonk bo każdy by się pytał o co do cholery chodzi .

W tym odcinku widać jak bardzo Jack się zmienił - chyba po raz pierwszy zaczynam go nie lubić - robot do zabijania - cel uświęca środki. Świetny kontrast pomiędzy nim a Rene - a sam odcinek naprawdę bardzo dobry i w niektórych momentach mocno zaskakujący.

Ciekawie to rozwiązali jeszcze nigdy akcja w 24 nie pchał głównego wątku tak szybko do przodu w sumie to teraz zaczyna się kolejny sezon.
  • 0

#326 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.02.2009 - |21:04|

Ciekawie to rozwiązali jeszcze nigdy akcja w 24 nie pchał głównego wątku tak szybko do przodu w sumie to teraz zaczyna się kolejny sezon.

Ech no bez przesady z tym głównym wątkiem, choć dawno widziałem sezony 1-5 i wielu spraw już nie pamiętam to sami wcześniej stwierdziliśmy, że specjalnością tego serialu jest drugie dno i nawet trzecie i jeszcze kolejne.
Więc z tego co pamiętam to było już tak, że nam się wydawało, że to o to chodzi w okolicach 8-11 odcinka i ten oto pan jest mózgiem całego zła a potem się okazywało, że to tylko zasłona dymna. :)
Co do czego się tu mogę zgodzić to to ,że chyba pierwszy raz zrobili tak, że mamy prawie cała siatkę niecnych gości rozpracowaną.

Pytanie teraz co oni zamierzają nam pokazywać przez kolejne 14 odcinków bo jak widzę za tydzień 3 marca mamy znowu podwójną emisję odcinków.
I zapewne w odcinkach 11-12 zobaczymy atak na Biały Dom - jak się można domyślić po ostatniej scenie z asystentem tego senatora gdy się dowiedział gdzie jedzie to mu mina zrzedła. :P
Ale co dalej , co w kolejnych 12 odcinkach mają zamiar pokazywać wyłapywanie niedobitków z tej listy odpowiedzialnych za atak na WH.
W każdym razie mam nadzieję, że Renee będzie dalej się pojawiać bo mi przypadła do gustu. :rolleyes:

W ogóle końcówka tego odcinka wyglądała tak jakby to był właśnie krótszy sezon spowodowany strajkiem scenarzystów rok temu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.02.2009 - |21:05|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#327 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 25.02.2009 - |08:37|

W tym odcinku widać jak bardzo Jack się zmienił - chyba po raz pierwszy zaczynam go nie lubić - robot do zabijania - cel uświęca środki. Świetny kontrast pomiędzy nim a Rene - a sam odcinek naprawdę bardzo dobry i w niektórych momentach mocno zaskakujący.

heh, a mnie Rene właśnie gra na nerwach; dla mnie jest głupia jak but;

najpierw sama mówi o tym, że trzeba wykonać zadanie(koniecznie!!!), a potem załamuje ręce nad skutkami; nie umie przewidzieć konsekwencji takiego działania?;
sama torturuje, a potem wzrusza się jak trzeba pogrozić rodzinie, której żadna fizyczna krzywda się nie dzieje; hipokryzja?;

mam nadzieję, że ktoś szybko skróci jej męki; najlepiej w 7x11;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#328 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.02.2009 - |09:21|

W Renee walczą dwie osobowości. Jedna podziwia Jacka i chce być taka jak on. Druga wie czym to grozi i walczy z tą pierwszą.

Trzeba też zauważyć że oglądalność rośnie. To wielki wyczyn wziąwszy pod uwagę roczną przerwę w emisji i to że to siódmy sezon. Nie wiem czy jest drugi serial mogący się pochwalić podobnym osiągnięciem.

Użytkownik wergora edytował ten post 25.02.2009 - |09:25|

• 0

#329 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.02.2009 - |12:19|

Trzeba też zauważyć że oglądalność rośnie. To wielki wyczyn wziąwszy pod uwagę roczną przerwę w emisji i to że to siódmy sezon. Nie wiem czy jest drugi serial mogący się pochwalić podobnym osiągnięciem.

Oglądalność wzrosła tylko dlatego, że CBS emitowała swoje powtórki. Sądzę, że w przyszłym tygodniu tendencja wzrostowa 24 zahamuje lub co gorsza spadnie.
  • 0

#330 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 28.02.2009 - |23:08|

Ech no bez przesady z tym głównym wątkiem, choć dawno widziałem sezony 1-5 i wielu spraw już nie pamiętam to sami wcześniej stwierdziliśmy, że specjalnością tego serialu jest drugie dno i nawet trzecie i jeszcze kolejne.

Bardziej chodziło mi o to ze nigdy nie było pełnego zamknięcia kilu wątków dopiero w ostatnim odcinku się wszystko wyjaśniło - tutaj po 10 odcinku mamy mały finał i zaczyna się następny sezon - niewiele wątków przenika się nawzajem inaczej niż w przednich sezonach gdzie wszystko było z sobą powiązane na kilkanaście możliwych sposobów.

A Jack mi się nie podoba dlatego że robią z niego maszynkę do zabijania - tak jak by 6 sezonu nie było. Rene się strasznie mota i cała sytuacja ja przerasta - ładnie to nawet jest przedstawione - to dobra odmiana i przeciwwaga dla Jacka który najpierw krzyczy potem bije potem przykłada pistolet do głowy i problem się rozwiązuje - ostatnio ma problemy z myśleniem.

Użytkownik rexus edytował ten post 28.02.2009 - |23:09|

• 0

#331 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 01.03.2009 - |16:20|

Wg mnie starcia Rene z Jackiem są nieustającą polemiką pomiędzy stylami i sposobami działania, ale ostatecznie uważam, że w oczywisty sposób Jack wygrywa i jego racje są dla mnie zdecydowanie jasne i niepodważalne. Cały czas widzimy, że bez jego trudnych decyzji terroryści byliby górą. Rene pomimo oporów i zahamowań stale się do niego przyłącza. Niemniej jako nowicjuszka w takim działaniu co jakiś czas pokazuje nam wyrzuty sumienia i grę swoich uczuć. Trzeba przyznać, że śmierć tej Martiki i reakcja jej siostry na wózku były mocnym emocjonalnie wydarzeniem. Ale taka jest prawda, że koszty skuteczności Jacka są i często są dramatycznie wysokie. Ale z drugiej strony dzięki jego działaniu tysiące czy dziesiątki tysięcy ludzi w USA nie straci życia. Jest to straszliwy, ale jednak wymierny moralnie dylemat.
Faktycznie Jack stwardniał albo po prostu jest dogłębnie przekonany o swojej racji i o tym, że dokonując wyborów musi kierować się skutecznością, a zresztą nawet w tym sezonie widać, że właściwie nie ma żadnych opcji czy możliwości wyboru. Każde zaniechanie kończyłoby się zamachem i śmiercią masy ludzi oraz porażką USA w walce z terrorystami. Każda taka porażka zapewne musiałaby ośmielić przecież kolejnych naśladowców.
Zasada, że nie pertraktuje się z terrorystami ma fundamentalne znaczenie. Hamuje ilość ich następców. Inaczej, gdyby podjęte byłyby poważne negocjacje, a tym bardziej, gdyby rząd USA czy jakiegokolwiek innego kraju ustąpił i zrelizował żądania choćby 1 raz - to wyobraźcie sobie ile za chwilę byłoby następców. To jest droga donikąd czyli pozostaje tylko pozorując i utrzymując kontakt z terrorystami starac się ich pokonać wszelkimi dostępnymi środkami. Nie ma innych opcji dla nikogo rozsądnego.
  • 0

#332 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.04.2009 - |13:28|

A ja wróciłem do pierwszego sezonu. Pilot rewelacyjny. Świetny wątek główny, wątek Palmera ogromnie ciekawy, poszczególne wątki prowadzone rewelacyjnie a mylenie tropów istna bajka. Jednym słowem brak przymiotników w moim słowniku.

Widać jak pierwszy dzień zmienił Jacka. To zupełnie inna postać niż w s07. Kto może niech wróci do pierwszego sezonu bo warto sobie go przypomnieć i porównać z tym co oglądamy obecnie w 24.
  • 0

#333 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.05.2009 - |15:04|

Od 7 czerwca (niedziela) POLSAT rozpocznie emisję 3 sezonu 24 GODZIN. Emisja w każdą niedzielę o 22.05 po 2 odcinki. Sezon 3 a nawet 4 był już emitowany w TV4, a na Canal + emitowanych było już 7 sezonów! Polsat nieźle do tyłu, ale chociaż fakt, że rozpoczyna ponowną emisję jest dobry.
  • 0

#334 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.05.2009 - |15:26|

a na Canal + emitowanych było już 7 sezonów!

Oj się rozpędziłeś ;) sezon 7 to dopiero się wczoraj skończył w Stanach. C+ w Polsce emitował 6 sezonów więc można przypuszczać ,że standardowo puści w sezonie zimowym ten 7 sezon.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#335 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 19.05.2009 - |16:34|

W międzyczasie zapewne w wakacje na DVD wyjdzie Redemption i cały sezon 7.
  • 0

#336 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.05.2009 - |16:41|

W międzyczasie zapewne w wakacje na DVD wyjdzie Redemption i cały sezon 7.

Mówisz o PL czy USA ?
Bo w USA już dzisiaj wyszedł jak dobrze pamiętam.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#337 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 19.05.2009 - |18:04|

Bardzo dobrze pamietasz, są już nawet ripy ! :D
  • 0

#338 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 19.05.2009 - |19:12|

Mówisz o PL czy USA ?

Oczywiście że PL, nie bawię w wydania bez napisów PL. Wszystkie sezony były wydawane jeszcze przed premierą w Cyfrze+.
  • 0

#339 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.05.2009 - |19:19|

To ja raczej obstawiam jesień albo po prostu po wakacjach nie wcześniej.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#340 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 20.03.2010 - |16:33|

Wygląda na to, że 8 sezon jednak będzie ostatnim. Przynajmniej taką informację znalazłam na Filmwebie. Ktoś jest w stanie potwierdzić?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych