Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#321 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 718 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 05.02.2014 - |22:57|

w latach 90 w tvp leciał serial opowiadający życie bodaj że 3 rodzin.(coś w stylu moda na sukces)niestety nie pamiętam ani tytułu ani imion bohaterów :( i dlatego tez nie mogę znaleźć tego serialu nigdzie.Jedyne co pamiętam to aktora który grał postać Bena (fajny ,wysoki.czarne włosy)i był zakochany w ....imienia nie pamiętam(malutka,drobna szatyneczka) coś mi chodzi po głowie imię MEG ale pewna nie jestem.w każdym razie pod koniec serialu pojawił się brat bliźniak Bena i podszywał się pod niego.Zabił tam chyba kilka osób. To jedyne co pamiętam z tego serialu.Czy ktoś z was kojarzy może ten film?

Sunset Beach?

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#322 tigeroo

tigeroo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.02.2014 - |16:15|

Serial z lat 80tych lub 90tych o telepatycznych zdolnosciach komunikowania sie poprzez zalozenie obrozy dla psa lub kuchennego fartucha. I chyba tez bylo cos z miska albo sitkiem kuchennym. Ktokolwiek moze pomoc w odnalezieniu tytulu tego serialu?

• 0

#323 Eska

Eska

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22.04.2014 - |00:34|

Witam, Szukam serialu, który leciał na pewno ponad 10 lat temu chyba na jakimś kanale młodzieżowym. Serial był animowany, opowiadał o grupie młodych ludzi. Na pewno mieszkali razem, łączyła ich wspólna przeszłość, niestety albo nie było to wyjaśnione jaka, albo nie trafiłam na taki odcinek ( być może były to jakieś eksperymenty). Posiadali oni umiejętność podróżowania do innych wymiarów (albo wymiaru), pamiętam jeden odcinek, w którym zapętlili się na jakimś meksykańskim przyjęciu, ciągle powtarzały się jakieś sekwencje z drobnymi różnicami, pamiętam tylko tę, w którym nachosy z zielonym sosem trafiają nas stół i jeden z głównych bohaterów mówi wtedy "Guacamole!". Jeśli ktoś nie widział serialu, ale kojarzy mu się fabuła, to słyszałam, że ten serial powstał na podstawie książki. Jeśli ktokolwiek po tych szczątkowych informacjach odgadnie temat, jestem skłonna założyć religię, która będzie go wielbić ;)

• 0

#324 polbo

polbo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03.05.2014 - |13:08|

Witajcie, chciałbym prosić o pomoc w znalezieniu tytułu serialu (anglojęzycznego, produkcja prawdopodobnie USA).

Próbuję sobie przypomnieć tytuł, ale nie potrafię.

Jakiś czas temu (kilka lat?) wyemitowany został odcinek pilotowy, później planowana był dłuższa przerwa i (ewentualna?) kontynuacja.

Serial SF o grupie ludzi, którzy poprzez pojawiające się co pewien okres czasu "okno" mogą przenosić się w czasie i przestrzeni.

Nie do końca wiadomo dokąd będzie prowadziło, zanim się nie pojawi. "Po drugiej stronie" pojawia się też w określonym miejscu i jest obecne przez określony czas.

W pierwszym odcinku oczywiście ekipa ma problem, żeby zdążyć, ale jadą nocą jakimś szlakiem bimbrowników (przenoszą sie akurat z tego co pamiętam do czasów prohibicji) i im się udaje. Pamiętam tez ze zanim przeniosą się do danej epoki starają sie przygotować i zapoznać z jej realiami, ubiorem, itp, żeby nie wplynac na przeszlosc, nie zmienic czegos, czego zmienic nie chca. 

Pod koniec odcinka wszyscy - wiadomo - swietuja bo udalo sie "uratowac swiat" :),a  pod nieuwage jakis gosc z bronią w reku, ubrany w zimowa kurtke czeka az pojawi sie nowe okno (zdaje sie ze skądś wie gdzie bedzie prowadzilo i jest przygotowany). Przechodzi i rzeczywiscie jakies zimowe warunki... odcinek sie konczy.

Mam nadzieje, ze nie nazbyt chaotycznie to wygąda. Byłbym wdzieczny za pomoc :)

EDIT: juz mam, chodziło o Rewind.

Użytkownik polbo edytował ten post 04.05.2014 - |14:16|

• 0

#325 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.06.2014 - |20:17|

serial sitcomowy o rodzinie - najstarszy z trójki dzieciaków - Michale, najmłodszy Ben, pośrodku jakieś dziewczę było - nie pamiętam tytułu, może ktoś coś?

dobra już mam - Dzieciaki, klopoty i my - Growing Pains

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 24.06.2014 - |20:21|

• 0

#326 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.08.2014 - |19:31|

Mam problem. Dosłownie kilka lat temu wyszedł dość szybko anulowany serial, którego niestety nie dane mi było obejrzeć, a był często polecany. Z opisów jakie mi utkwiły w głowie wynika, że jest to serial o tematyce konspiracyjnej i spiskowej. Chciałbym go obejrzeć, a tytuł mam wciąż gdzieś na końcu języka i nie mogę sobie przypomnieć.

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#327 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.08.2014 - |22:25|

Może Rubicon?

#328 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2014 - |19:52|

Taaak! Dzięki.

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#329 Piterek77

Piterek77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 06.10.2015 - |16:29|

Szukam serialu który był emitowany prawdopodobnie na tvp 1 albo tvp 2 wczesne lata 90 moze polowa, serial sci-fi (mniej prawdopodobne zeby to był film) raczej dla mlodziezy, nie pamietam dokladnie co on w sobie miał, pamietam nastepujace szczegoly:

-akcja rozgrywała sie na ziemi oraz w jakims drugim wymiarze (nie wiem jak to nazwac mialem wrazenie ze to jakis inny wymiar), ktory wygladał jak pustynia, szara taka z dziwnym kolorem nieba. Byli tam jacys ludzie ubrani w kombinezony (to chyba byli mlodzi ludzie moze nawet nastolatkowie), mieli jakies "odkurzacze" czy cos co wygladało jak bron. Nie moge kojarzyc co dokladnie oni tam robili, mam wrazenie jakby ten "wymiar" sie kurczył czy cos, moze starali sie zapobiec jego zniszczeniu.
- jednym z elementow tego serialu był tzw. Strażnik, wygladal jak duzy robot ktory chyba stał (lub siedział ale raczej stał) jako dekoracją w jakims budynku, było na nim coś napisane na kształt wierszyka, ktory był jakimś hasłem do czegoś. Ten strażnik byłdość wysoki..nie pamietam dokładnie ale wygladał chyba jak facet pomalowany farbą. W tym "wymiarze" bo to była jakby normalna ziemia, głównymi bohaterami byla mlodzież jakas ktorej towarzyszył jakis starszy facet, starali sie rozwiazac jakąś tajemnice..i sceny sie przeplatały z akcja w tym "drugim wymiarze"

PRzegladałem mase stron i tytułow seriali emitowanych na tvp 1,2 ale nie znalazłem nic podchodzącego pod to. Moze to był serial puszczany wczesnie na polsacie. Jakby ktos kojarzył, prosze o pomoc zalezy mi na tytule :>

Chodzi Tobię o "Ryzykowna gra".Był emitowany  na Polsacie pod koniec lat 90tych.Świetny serial.

http://www.filmweb.p... Gra-1999-98145

Użytkownik Piterek77 edytował ten post 06.10.2015 - |16:33|

• 0

#330 Bail

Bail

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.12.2015 - |10:19|

Witam. Poszukuję nazwy serialu który był emitowany na TVP1 lub 2 bardzo dawno temu (ponad 10 lat chyba). Z tego co pamiętam opowiadał on historię rycerza/łowcy potworów (coś jak Wiesiek). W jednym z odcinków trafił on do klasztoru, gdzie okazało się, że jest on pełen zakonnic wampirów, które chyba planowały zabić króla (nie jestem pewny, bo tak jak pisałem serial oglądałem ponad 10 lat temu). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

• 0

#331 Amberle

Amberle

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.11.2021 - |00:16|

Hm... Ja pamiętam coś podobnego, gdzie na końcu była wielka dzidzia na Księżycu (haha, sorry jeśli to spoiler), ale nie pamiętam jak się nazywało...

to było The Miraculous Mellops (1991) "Spełnione życzenie"

też uwielbiałam 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych