Bo to nie ruch oporu tylko jakiś klub na drzewie.Swoją drogą, może mi ktoś wyjaśnić czemu nasz wspaniały ruch oporu nie wpadł na to, żeby nagrać film z oskórowanym przybyszem i wrzucić go do internetu?
V
Napisano 24.01.2011 - |17:44|
Napisano 24.01.2011 - |17:57|
Napisano 24.01.2011 - |21:20|
Serial ma szanse na zamówienie trzeciego sezonu, ale MUSICIE NAS OGLĄDAĆ - ten jasny przekaz dla fanów pojawił się na oficjalnym koncie "V", na facebooku.
lol.
czyli prosi fanów - czyli osoby które pomimo poziomu serialu jednak go oglądają by oglądali dalej. Kwadratura koła.
Napisano 24.01.2011 - |21:21|
No tak, to jest "żebranie o oglądalność". Ale sam fakt mówienia o 3-cim sezonie świadczy o tym, że 2-gi nie kończy wszystkich wątków. I tu jest problem.
Mogą mieć dwa zakończenia: jedno z cliffhangerem, a drugie kończące całą historię. Oprócz tego mogą po 5-6 odcinkach patrzac na oglądalność coś tam poprawić, dodać czy odjać. Moim zdaniem już samo skrócenie sezonu z 13 odcinków do 10 świadczy o tym, że o 3 sezonie możemy na szczęście zapomnieć.
Napisano 25.01.2011 - |19:43|
Poza tym klub na drzewie chyba sobie zdaje sprawę, że samo to jak wyglądają przybysze w oryginale nie zrazi do nich ludzi. Zawsze mogą się z tego wytłumaczyć, że w swojej naturalnej postaci nie mogą oddychać w naszej atmosferze i muszą mieć skórkę.
W tym serialu na pewno nie zrazi, a V na pewno się bez problemu wytłumaczą z wszystkiego.
Napisano 04.02.2011 - |15:50|
Pierwsze 6 odcinków 1 sezonu to jakaś pomyłka - zapewne kręcili pod wpływem leków psychotropowych lub czegoś gorszego. Później pare ciekawych odcinków ale koniec sezonu to też totalna porażka. Czerwone Niebo? - holly shit
Drugi sezon tez nie prezentuje jakiegoś wyśmienitego poziomu. Akcje z Taylerem są coraz bardziej żenujące, gdyby wywalili tego gówniarza z tego serialu ( najlepiej niech zginie w zamachu, doda dramaturgi ) rating w moich oczach pójdzie o dwa oczka w górę.
Po 4 odcinku mam dziwne uczucia...
Narazie nie będe ich opisywał bo niechce spoilerować.
Napisano 04.02.2011 - |16:05|
Niestety, wiadomo już, że na końcu sezonu zamiast zakończenia czeka nas wielki cliffhanger...
Napisano 04.02.2011 - |16:20|
Napisano 04.02.2011 - |22:36|
Monolog Anny o cudach wyraźnie sugerował, że religia na Ziemi może się opierać na nie zrozumianej w przeszłości technologii obcych. Ciekawe, czy ziemianie są dla jaszczurek jedyną rasą w kosmosie jaką znają, czy też jest więcej graczy gdzieś tam w galaktyce?
Rozumiem, że istnienie duszy w oczach np Anny, jej matki czy tego uśpionego-kardynała jest faktem, nie przypuszczeniem. Niezbyt mi się podoba ta nowa linia serialu, choć prowadzona jest całkiem ciekawie.
Napisano 04.02.2011 - |22:40|
Napisano 04.02.2011 - |23:10|
Napisano 05.02.2011 - |09:24|
Winchell Chung
Napisano 08.02.2011 - |11:28|
Napisano 08.02.2011 - |12:00|
Napisano 08.02.2011 - |13:07|
Nawet nie było tak źle. Wydaje mi się, że postać Chrisa Bollinga (Jay Karnes - niezapomniany Dutch z The Shield) wniosła trochę ożywienia, a wątek śledztwa przeciwko Erice może być o wiele ciekawsze niż te całe perypetie z duszą. Chociaż tu też przeniesienie akcji do Watykanu wniosło trochę urozmaicenia (uśpiony agent mamuśki Anny) i nawet znośnie to wszystko się prezentowało (jednak efekty nadal bardzo ubogie, lądowanie statku V na placu - żenada). O grze aktorskiej synalka Ericy nie chce mi się pisać - poziom braci Mroczków jeśli nie gorzej.
Niezły wątek pojedynku dwóch oddziałów Piątej Kolumny. Może coś ciekawego z tego jeszcze się urodzi.
Pierwszy raz od dawien dawna kiedy nawet czekam na kolejny epizod, który już dziś i jeśli poziom będzie zbliżony do tego to jakoś da się przebrnąć, z trudem bo z trudem, do końca tej całej historii.
Tym razem dam 7,5/10.
Napisano 08.02.2011 - |14:17|
Za to najgorsza scena to (już chyba standardowo) ta z matką Anny. Moment jak wypuściła kły i ugryzła księdza w szyję był, łagodnie mówiąc, ciężkostrawny.
Sama końcówka odcinka nastawia mnie pozytywnie na następny odcinek. Oby kontynuowali ten wątek.
Napisano 08.02.2011 - |22:12|
Akcja w Watykanie - śmiech na sali. Błyskawiczna reakcja kolegium kardynalskiego - no proszę, normalnie odpowiedieli by za 50 lat
Ktoś wcześniej pisał, że amerykanie nie wiedzą o istnieniu innych krajów - przynajmniej o Watykanie wiedzą
Reszta świata jest zajęta w tej chwili Smoleńskiem
Użytkownik Mdeem edytował ten post 08.02.2011 - |22:17|
Napisano 09.02.2011 - |17:21|
No w końcu! Odcinek naprawdę dobry, najlepszy w tym sezonie i jeden z najlepszych w ogóle.
Zamiast gadania o duszach i matki Anny była całkiem fajna akcja i popychanie fabuły do przodu. Trzeba przyznać, że trochę się pokomplikowało:
Nawet Tyler mnie dziś nie irytował. I w końcu coś się ruszyło w jego kwestii.
Fajna scena gdy Erica planowała
Oby tak dalej. Jeszcze kilka takich odcinków i zacznę żałować, że nie będzie 3-ciego sezonu.
PS: Wielkie uznanie dla "V" za realistyczne podejście do podróży kosmicznych. W żadnym innym serialu statki nie lecą pomiędzy planetami tak długo jak tutaj
Napisano 09.02.2011 - |18:54|
No zwłaszcza, że już są.PS: Wielkie uznanie dla "V" za realistyczne podejście do podróży kosmicznych. W żadnym innym serialu statki nie lecą pomiędzy planetami tak długo jak tutaj
W 22 minucie, gdy nowy Anny pokazuje jak będzie wyglądać lądowanie, to mówi, że gdy tylko ZAKAMUFLOWANE (cloaked) statki wylądują, można zabrać się za kolejny etap inwazji.
Serial robi się coraz głupszy. Scena zamachu nadaje się bardziej do komedii, jak jeden z głównych agentów, który powinien non stop być na nasłuchu, może wyjąć komórkę i przez nią mówić, a żaden z innych agentów tego nie słyszy? Do tego takie miejsce pewno pełne jest kamer, to zostawia ślady. Pokazywanie dowodów na obecność obcych w kwaterze FBI...
Do tego cała ta inwazja... Tyler wyleciał z planu zapłodnienia królowej (jestem zszokowany, że jaszczurki miały plan zapasowy, biorąc pod uwagę ich zachowanie do tej pory). Ale armia jaszczurów zapłodni każdą kobietę na ziemie? Po co to wszystko?
Napisano 12.02.2011 - |23:54|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych