Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#321 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.07.2006 - |20:53|

Isabelle na końcu odcinka idzie do Dennis'a Ryland'a, czyżby mieli wspólnie szykować plany zagłady 4400, w końcu tego chciał Dennis.

w pamiętniku pisze, że raczej nie planuje niczego miłego dla Dennisa, ale o tym poczytacie w wersji PL dopiero jutro, bo mi się dziś w tym upale już nie chce tłumaczyć...

#322 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 11.07.2006 - |00:10|

Jak dla mnie odcinek dobry, ale pomijając ostatnią scenę, dość przewidywalny. Izunia, jak należało się spodziewać, miesza i w końcu zaczęła zabijać (należało się tego spodziewać patrząc na jej poprzednie spotkanie z Matthew i z ojcem). Interesujący za to był wątek Alany i miło było znów zobaczyć chłopaczka z Surface.
Ocena 8/10
  • 0

#323 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 11.07.2006 - |02:01|

Iza dziala mi na nerwy....mam nadzieje ze wreszcie ktos ja odstrzeli :)Musze jednak przyznac ze gdyby nie ona to by bylo za spokojnie.
Shawn jak dla mnie to naciekawsza postac.Mysle ze bedzie tak jak Matt juz kiedys powiedzial do Izy "Ty i Shawn bedziecie stac po przeciwnych stronach barykady".
Z zapowiedzi nastepnego odcinka mozna przypuszczac ze bedzie ciekawie.Tom wspomina cos o "stracie zaufania"(tak to odczytalem :) )Alana ,jego syn lub Shawn-nikt wiecej nie pasuje do tej sytuacji.
Nie jestem przekonany co do tego podzialu na dobrych i zlych 4400.Dziwnie to moze zabrzmi ale wydaje mi sie coraz bardziej ze te osoby ktore uwazamy za dobre beda tak naprawde zle ;) To oczywiscie moje chore pragnienia :) Co ja bym dal za to zeby Shawn,Maia,Alana byly tymi zlymi postaciami ;)
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#324 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 14.07.2006 - |11:37|

http://www.trek.pl/f...?showtopic=1946

:D :D 69 zł i polskie wydanie DVD, pięknie, pięknie, pewnie bez dodatków, ale i tak żadko je się ogląda :]
  • 0

->1019<-

#325 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 14.07.2006 - |19:00|

Nie wiem czemu ale ja sprawę z Isabelle widzę jakoś tak, że jej los nie jest jeszcze do końca określony - okazuje się, że najprawdopodobniej ktoś kto planował ją do jakichś tam celów - załóżmy, że to ta zła strona (czego też do końca niemożna być pewnym), nie przewidział zmienności natury człowieka - dlatego jak sądzę "martwy już mentor" starał się odwodzić ją od pozytywnych uczuć. Z tego co się dzieje można mieć jednak nadzieję, że pomimo pewnych "zaprogramowanych" cech może ona jednak samodzielnie decydować po której stronie stanąć. W związku z tym może się okazać, że w ostatecznym starciu stanie ona przeciwko "ciemnosci" po "jaśniejszej" stronie. Wszystko zależy od tego jaką podejmie decyzję...

...Każdy z nas robi to każdego dnia - ci bardziej świadomi idą już pewniej i spokojniej - nie walcząc o każdą najprostszą decyzję ...ci mniej zorientowani, podnosząc kamień z ziemi muszą się zastanawiać czy rzucić nim w okno czy odłożyć, choć mogą to bezkarnie zrobić, i podejmują decyzję, która zbliża ich lub oddala od celu, jakim jest dobre życie... najgorzej jest jak już zagubią zdolność rozeznania i przestają myśleć, wykonując bezmyślne posunięcia, zbliżające ich w stronę chaosu...

...Pomimo, że Izabela jest osóbką niedojrzałą i impulsywną, to prawdopodobnie dzięki swym zdolnościom i inteligencji, zaczyna coraz szybciej nadrabiać zaległości i orientować się co i kto jest bee, a kto naprawdę jest O.K. A że "ma moc" po swojej stronie to szybko "sprząta" swoje podwórko - często może za szybko. Jest jednak nadzieja, że dotrze do niej na czym polega człowieczeństwo i zechce czuć jak człowiek :P
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#326 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 14.07.2006 - |19:14|

Ja chocierz nie oglądałem 6 odcinka tez podzielam opinie Grishka, Isabelle jest jeszcze nieukształtowana odpowiednie abyśmy mogli stwierdfzić czy jest 100% zła czy dobra, jak wiadomo ona jest dzieckiem w ciele kobiety, a już tak bywa z dziecmi że lubią mieć kaprysy przez co cały jej wizerunek po zachowaniu np. z Richardem (kto czasami jak był młody nie chcial żeby "starzy" znikneli) może ucierpieć i może dostac łate tej zlej, ale jakto też z dziecmi bywa uczą sie i zaczynają rozróżniać co zle a co dobre. A po drugie kompletnie nie widze jak oni mieliby ją zabić już bylo 3 myśliwych co próbowali jak była niemowlakiem i co sami sobie głowy odstrzelili, więc jak niby ktoś ma zaaplikować jej ten zastrzyk jak do niej bez jej pozwolenia nie można podejść, byłoby to troche naciągane jakby ja zabili strzykawką. No i calkiem głupie jak na istoty z przyszłosci bylo zabicie jej matki Lilly co by nie mówić to taka matka Teresa, zapewne miałby korzystny wpływ na córke gdyby tylko miała możliwośc ja wychowywać.

No i co wydaje mi się ważne ona sama do tego doszła że ma mozliwość wyboru, gdy miała namówić Shawna aby podzielil się firmą z jej ojcem ona jednak powiedziała mu co innego.
  • 0

#327 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.07.2006 - |22:01|

co do 5x06 oceniam go na bardzo dobry odcinek. Widze ze co chialem o nim napisac to prawie juz napisane, ale dodam cos od siebie: ciekawy watek Alanay, patrzac na trailer , mysle ze moze ona byc w cos w mieszana i okaze sie tą ZŁĄ, Isabela raczej nie jest ta dobra, zabija ludzi jakby wyrzucala smieci do kosza i mysle ze pod koniec 2 sezon Tom ja usmierci :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#328 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.07.2006 - |09:12|

Tylko szkoda, że wersja "orenji" jest tak tragiczna jakościowo.
Aż mnie oczy bolały, kiedy to oglądałem (nieostry obraz, rozmazane kolory, a jak jest czarne tło to dobrze widac kwantyzację obrazu). Czym oni to nagrywali ?

A tymczasem juz się pojawiło :
The.4400.S03E07.DSR.XviD-ORENJi.avi
Oby jakosc obrazu była lepsza !
  • 0

#329 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 17.07.2006 - |09:15|

DanielP: Jakość nie będzie lepsza bo to dsrip'y. Jak chcesz lepszą to poczekaj na HDTV.
  • 0
Zawsze po grudzie

#330 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.07.2006 - |09:20|

DanielP: Jakość nie będzie lepsza bo to dsrip'y. Jak chcesz lepszą to poczekaj na HDTV.

Wiem, wiem :)
Ale mnie się wydaje, ze jakośc wcześniejszych DSRipów była zauważalnie lepsza. W każdym razie mnie nie "odrzucało".
W tym odcinku jak się obraz "rozciągnie" na 29" (taki mam telewizor), to bardzo słabo to wyglada.

Użytkownik DanielP edytował ten post 17.07.2006 - |09:21|

• 0

#331 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 17.07.2006 - |09:25|

Wspaniały serial !! wczoraj wciągnałem z rodzicami az 6 odcinków pierwszych :) i teraz zakonczylem na 2 odcinku 2 sezonu

Wspaniała fabuła !! świetna muzyka a co za tym idzie doskonały klimat !! super poprostu wielkie pozytywne zaskoczenie !! i odrazu serial wysuwa się u mnie do czołówki ulubionych obecnie seriali :)

a ponoć im dalsze odcinki to są jeszcze lepsze :)

Czyżby ten serial przebił nawet LOST`a? :))))
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#332 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.07.2006 - |09:36|

a ponoć im dalsze odcinki to są jeszcze lepsze :)
Czyżby ten serial przebił nawet LOST`a? :))))

No akurat dla mnie to 1 sezon był najciekawszy - potem juz za bardzo jest "nakombinowane".
Bardzo zmienia się też charakter samego serialu - z klimatow przypominajacych moze nieco "The X-Files" robi sie cos na podobienstwo X-menow. W 3 sezonie serial bardziej zaczyna isc w strone klimatow familijnych (duzo motywow z dziecmi, rodzinnych...), zamiast sensacyjno-thriller'owatych (jest mniej krwawy, nie pokazuja juz tak obrazowo smierci bohaterow, jakto mialo miejsce w sezonie 1).
  • 0

#333 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.07.2006 - |13:21|

3x07 The Home Front

Całkiem przyjemnie się to oglądało, a zakończenie raczej nieprzewidywalne. Miło było zobaczyć Powracajacego, który... powrócił w kolejnym odcinku, może za dużo go nie było ale zawsze. No i Rayland znowu wypłynął, jego nie da się chyba zlikwidować :) Ciekawie w tym świetle przedstawia się rola Izy, która gra w jakąś swoją grę... tylko jeszcze za bardzo nie wiadomo jaką. Jej działania z Shawnem są jasne i raczej bezwzględne, ale na razie zagadkę stanowi to dalczego pozwala się badać.

PS. Podoba mi się polityka ripowania trailerów na końcu odcinka :)
  • 0

->1019<-

#334 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.07.2006 - |13:30|

PS. Podoba mi się polityka ripowania trailerów na końcu odcinka :)

Mnie również. Mogli by tak z wszystkimi serialami.

PS. Może jakaś petycja ;).

Użytkownik Pawel edytował ten post 17.07.2006 - |13:31|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#335 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 17.07.2006 - |14:02|

3x07

Mnie odcinek też się podobał :) . Akcja była ładnie zakręcona, też nie spodziewałem się takiej końcówki. Miło było znowu zobaczyć Nikki (ten Shawn to ma szczęście, obie laski jak malowanie :hyhy: ). Szkoda tylko, że raczej nic ze starego/nowego romansu nie będzie. Bardzo solidny odcinek: 8/10.
  • 0

#336 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 17.07.2006 - |18:35|

jestem przeciw trailerom na koncu bo czasami przez przypadek mzona zobaczyc cos na co kazdy sie napali a gdy obejrzy to bedzie co innego, pozatym trailery chyba sa dostepne w sieci jak z lostem, np. trailer gdzie licznik pokazal 000:00 a w odcinku dalej nic sie z tym niewyjasnilo, wieksza frajda jest odlgadac bez trailerow
  • 0

#337 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.07.2006 - |22:08|

a ja powiem nieco inaczej. odcinek był nudny, sądzę, że ma na to wpływ moje samopoczucie, ale tak po 20 minucie, miąłem ochotę go po prostu wyłączyć, bo mnie dziś nudził...

Izę to ja bym pasem po [beeep]e sprał, taka siksa z niej, że mnie wkurza już...

Shawn teraz jest jej ofiarą, no cóż może ktoś ją w końcu spierze...

a reszta taka sobie, Garry uciekł, Alana też :/ ee nic ciekawego, no poza tym co kombinuje.. no ten.. Dennis

#338 maniac

maniac

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 17.07.2006 - |23:54|

Odcinek bardzo dobry. :) Szkoda, że przez jakiś czas nie będzie Alany... :( Wielka strata IMHO. Ech...
  • 0

#339 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.07.2006 - |15:08|

jestem przeciw trailerom na koncu bo czasami przez przypadek mzona zobaczyc cos na co kazdy sie napali a gdy obejrzy to bedzie co innego, pozatym trailery chyba sa dostepne w sieci jak z lostem, np. trailer gdzie licznik pokazal 000:00 a w odcinku dalej nic sie z tym niewyjasnilo, wieksza frajda jest odlgadac bez trailerow

Offtopic: To już kwestia gustu. Mnie tam trailery zupełnie nie przeszkadzają. Gdy są na końcu odcinka to ci co nie chcą oglądać mogą sobie to zastopować a ci co chcą obejrzeć nie muszą przynajmniej szukać po sieci trailera.
Koniec off-topa :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#340 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 19.07.2006 - |08:48|

po trailerze po odciku 06 domyslilem ze sie to bedzei Alana :/ odcinek dobry jak kazdy pozostaly nie ma tutaj takiego czegos jak w Loscie nuda... tutaj zawsze cos sie dzieje :)

znacie jakies fajne strony o 4400?? nie chodzi tylko o polskie ale tez zagraniczne :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych