Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mapa na drzwiach w bunkrze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
388 odpowiedzi w tym temacie

#301 Kabdul

Kabdul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 25.05.2006 - |15:15|

No i wiadomo, że mape rysował Kelvin z kumplem, którzy znaleźli sposób na lockdowny.
  • 0

#302 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 25.05.2006 - |17:41|

teraz nasowa sie pytanie, czy ten lockdown gdzie zostal zamkniety Locke i Fenry byl zaplanowany czy ktos go wywolal oraz to czemu Fenry wpisal kod i wmawial Lockowi ze wpisal i nic sie nie stalo a na koncu widziemy ze prawdopodobnie bunkier wybucha [wg. przezyja, bo jesli Des przekrecil kluczyk to musial przezyc bo nietrenowali kamikadze ale z drugiej strony poswiecenie dla nauki...]
  • 0

#303 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2006 - |00:33|

wg mnie tez lockdown o ktorym mowisz byl przypadkowy. gdyby "ktos go wywolal" to z pewnoscia bylby jakis alarm czy cos, a tak to bylo jedynie glosowe odliczanie, ile pozostalo do lockdownu :)
  • 0

#304 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 28.05.2006 - |00:41|

moze było poprostu jakieś zwarcie w instalacji i nie było w tym niczego niezwykłego... a Fenry musiał wpisać kod...
  • 0

Dołączona grafika

#305 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2006 - |00:45|

wcale nie musial. przeciez na filmie w perle wyraznie azjata mowi (nie pamietam jak sie nazywa), ze to wszystko to sciema z tym wciskaniem buttona. zwarcie w instalacji? co by sie mialo zewrzec? przeciez wogole nikt nic nie zauwazyl :)
  • 0

#306 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 28.05.2006 - |01:18|

wcale nie musial. przeciez na filmie w perle wyraznie azjata mowi (nie pamietam jak sie nazywa), ze to wszystko to sciema z tym wciskaniem buttona. zwarcie w instalacji? co by sie mialo zewrzec? przeciez wogole nikt nic nie zauwazyl :)

nie wiem czy oglądałeś juz finał, ale
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

Dołączona grafika

#307 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2006 - |01:26|

chodzilo mi o to ze ci co wciskaja guzik, musza myslec, ze to jest niezwykle wazne, a azjata powiedzial ze to jest sciema (wiem, nie uzyl takich slow). zreszta bylo slychac w odcinku, ze Fenry spoznil sie z wpisywaniem, bo zaczely sie obracac te obrazki na te hieroglify juz, a poza tym potem Fenry gdzies zniknal. tego gdzie poszedl tez raczej nie wiadomo :)

PS masz racje, nie ogladalem jeszcze finalu, bo dziewczyna tez chce obejrzec a narazie sie uczy na kolokwia :(

Użytkownik szymcio edytował ten post 28.05.2006 - |01:26|

• 0

#308 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 29.05.2006 - |13:05|

Wiemy już na pewno kto malował mape - Celvin ale dlaczego on chicał ja malowac dla Desmonda (bo przecież miał wyjechac a wtedy Desmon by sobie zrobił Lockdown włączył ultreafiolet i by znalazł droge do innego bunkra i by szukał kogoś , badał by wyspe)
  • 0

#309 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.05.2006 - |14:24|

Wiemy już na pewno kto malował mape - Celvin ale dlaczego on chicał ja malowac dla Desmonda (bo przecież miał wyjechac a wtedy Desmon by sobie zrobił Lockdown włączył ultreafiolet i by znalazł droge do innego bunkra i by szukał kogoś , badał by wyspe)

może to tylko przez sentyment... jego kolega to robił i on chciał to skończyć...
  • 0

Dołączona grafika

#310 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.05.2006 - |19:42|

Ja jak zawsze mam wątpliwości... (taki już jestem). Celvin malował mape "w ciemno" - to jest bardzo zastanawiające.... Ale nie wiemy czy on napisał też te wszystkie łacińskie zdania itd. Może też być tak że to zrobił te wszystkie napisy a mapa była tam wcześniej. Nie wiemy też czy Desmond nie miał jakiegoś wkładu do tej mapy.
P.S. W tym serialu nie ma nic na pewno...
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#311 baoon

baoon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 01.06.2006 - |10:02|

A ja myślę tak. Mapa jest malowana przez operatorów komputara na wypadek awari. Kiedy jest awarja drzwi się opuszczają i gaśnie światło. Dlatego jest ona malowana fluorescencyjnym mazakiem aby można ją było zobaczyc w ciemności. Była to swego rodzaju droga ucieczki. Nowi operatorzy dowiadywali się o mapie i uzupełniali ją(może nawet Des to robił). Z tąd tyle notatek na mapie. To by też wyjaśniało dlaczeko notatki są i po angielsku i po łacine(prawdopodobnie były pisane przez dwie różne osoby).
  • 0

#312 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 01.06.2006 - |11:58|

A ja myślę tak. Mapa jest malowana przez operatorów komputara na wypadek awari. Kiedy jest awarja drzwi się opuszczają i gaśnie światło. Dlatego jest ona malowana fluorescencyjnym mazakiem aby można ją było zobaczyc w ciemności. Była to swego rodzaju droga ucieczki. Nowi operatorzy dowiadywali się o mapie i uzupełniali ją(może nawet Des to robił). Z tąd tyle notatek na mapie. To by też wyjaśniało dlaczeko notatki są i po angielsku i po łacine(prawdopodobnie były pisane przez dwie różne osoby).

W zasadzie całkiem logiczna teoria :) Wątpię żeby była stworzona przez jakiegoś nadgorliwca z Dharmy gdyż sądzę że za daleko to oni się raczej nie wybierali ( w końcu nieszczęsne uzależnienie od 108 mint ;) )
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#313 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.06.2006 - |17:44|

A ja myślę tak. Mapa jest malowana przez operatorów komputara na wypadek awari.

A w czym ma pomóc mapa jak jest awaria? Bo chyba nie w wydostaniu się z Łabędzia?

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 01.06.2006 - |22:39|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#314 baoon

baoon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 02.06.2006 - |15:21|

A w czym ma pomóc mapa jak jest awaria? Bo chyba nie w wydostaniu się z Łabędzia?

ok, w wydostaniu się nie pomoże ale operatorzy komputera mieli by już wskazówki gdzie się udac w razie jakiegoś groźnego zdarzenia
  • 0

#315 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.06.2006 - |23:31|

ok, w wydostaniu się nie pomoże ale operatorzy komputera mieli by już wskazówki gdzie się udac w razie jakiegoś groźnego zdarzenia

gdyby bylo jakies grozne zdarzenie to nie wyszliby juz z bunkra. poza tym gdzie mieliby sie udac? do opuszczonych bunkrow ?
  • 0

#316 wildkoyot

wildkoyot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 05.06.2006 - |15:51|

Na pewno nie malował to dla Desmonda ponieważ Desmont widział jak on to malował bo sam robił spięcie aby drzwi się zamkneły i podstawiał pod nie metalowa "szafkę".
  • 0

#317 baoon

baoon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 06.06.2006 - |15:40|

Na pewno nie malował to dla Desmonda ponieważ Desmont widział jak on to malował bo sam robił spięcie aby drzwi się zamkneły i podstawiał pod nie metalowa "szafkę".

A może ta mapa nie była malowana dla kogoś, a była czyms jak nasze forum :D . Operatorzy przycisku, nie wiedzieli nic poza swoim zadaniem więc może próbowali rozwiązac tajemnicę na własną rękę. A ultrafiolet, by nie wydało się, że badają wyspę. Nie robili tego w jakimś celu ale po to by wiedzec.
  • 0

#318 GlaziK

GlaziK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09.06.2006 - |23:08|

bylo slychac w odcinku, ze Fenry spoznil sie z wpisywaniem, bo zaczely sie obracac te obrazki na te hieroglify juz, a poza tym potem Fenry gdzies zniknal. tego gdzie poszedl tez raczej nie wiadomo :)

Nasunęła mi sięmyśl. Może Henry miałwłasny kluczyk i zszedł tam na dół, przekręcił go i to rozłądowało magnetyzm? Może ten kluczyk to taka alternatywa komputera... Gdy było za poźno to pojawia się System Failture i bardzo ciezko kod wpisac. Przypomnijcie sobie jak Des probowal. A wracajac do Desa to moze naprawde nic sie nie stalo wtedy? Magnetyzm sie rozladowal sam a wciskanie guzika nei dzialalo przy System Failture. Po rozladowaniu sie magnetyzmu na samolocie itp znowu lciznik sie zresetowal. Co o tym myslicie? Troche pogmatwalem ale pisalem co mi do glowy przyszlo przed chwila :]
  • 0

#319 Desmond666

Desmond666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10.06.2006 - |09:29|

Ciekawi tez mnie to ze jak desmond wyjmuje kluczyk z ksiazki ( zatrzymałem sobie Odcinek) i na kluczyku był wyryty napis DES. Moze fenry wiedzial gdzie szukać Kluczyka bo wkoncu jest jednym z innych ale druga sprawa to ze drzwi były zamkniete :mellow:

trzecia sprawa to to ze des zabił kelvina i wzioł mu kluczyk a kelvin mogł miec drugi kluczyk np. w kieszeni i henry mogł mu go zabrać . Co o tym myslicie?
  • 0

#320 GlaziK

GlaziK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 10.06.2006 - |10:49|

Ja jakoś nei zauważyłęm napisu DES na kluczyku... Ciężko za3mać odcinek. Ale w momencie gdy DES przekręca kluczyk widać dobrze ze na nim cos pisze. 6 literek. DHARMA - takze 6 liter. Z tym ze na kluczyku one nie sa podobne do wyrazu DHARMA.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych