Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 044 - S02E20 - Two for the Road

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
335 odpowiedzi w tym temacie

#301 ganima

ganima

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 08.05.2006 - |06:51|

No tak zapomniałem...

Ciekawe kiedy Sun urodzi? I czy Othersi przyjdą po dziecko ? Russuoe pewnie przyjdzie i będzie gadać o tym żeby "zaszczepić dziecko" przed tą chorobą ...

Biorąc pod uwagę fakt, że Sun jest najwyżej w 3 miesiącu ciąży (i to taki maksymalny maks), a jeden sezon to tak około miesiąc na wyspie to...za jakieś 5, 6 sezonów!! :D
A potem będą się tak żenić, rozmnażać i wyrośnie nam nowe pokolenie. :)

A powracając do oceny odcinka to 9/10. Zawsze mnie Michael wkurzał razem z Waltem i w sumie nawet się cieszyłam, że ich ostatnio nie było. A flashe Any to totalna porażka. Wszystko takie bardzo naciągane. Generalnie potworzyło się 1000 nowych wątków, wątpliwości i to trochę zaczyna męczyć, ale to oczywiście moje odczucie i możecie się nie zgodzić.
  • 0

#302 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 08.05.2006 - |14:26|

On jest kolejny do odstrzalu. "They took my son, they took my son!" juz kazdy ma chyba tego dosyc...
  • 0

#303 Wuszczur

Wuszczur

Szeregowy

• Email
  • 58 postów
  • MiastoCieszyn

Napisano 08.05.2006 - |14:43|

Biorąc pod uwagę fakt, że Sun jest najwyżej w 3 miesiącu ciąży (i to taki maksymalny maks), a jeden sezon to tak około miesiąc na wyspie to...za jakieś 5, 6 sezonów!! :D
A potem będą się tak żenić, rozmnażać i wyrośnie nam nowe pokolenie. :)

Może to potrwa krócej. Może wyspa ma kolejne nieznane nam właściwośći. Może Inni chcą dlatego dzieci, bo na wyspie szybko i lepiej się rozwijają. Może wyspa tak działa na płód. Bo po co robić wątek nowego dzieska skoro i tak się nie urodzie. Trochę zdziwilibyśmy się jakby Sun w finale z bólem oświadczyła "odeszły mi wody".
Możo i to trochę naciągane ale skoro można powstać z wózka, i wyleczać nieuleczalne choroby to czemu wyspa nie miałaby oddziaływać inaczewj. Taka teoryjka.
  • 0

#304 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 08.05.2006 - |14:59|

On jest kolejny do odstrzalu. "They took my son, they took my son!" juz kazdy ma chyba tego dosyc...

Muszę się z tym zgodzić.
Mam tego zdania serdecznie dość. Niedługo to wyrażenie urośnie do rangi przysłowia.
Lubię Michaela [nawet po ostatnim odcinku], ale to jego zębiaste "they took my son" kłuje mnie w uszy.
Ale to nie jedyna rzecz w serialu, która mnie przyprawia o ból głowy.

Może to potrwa krócej. Może wyspa ma kolejne nieznane nam właściwośći. Może Inni chcą dlatego dzieci, bo na wyspie szybko i lepiej się rozwijają. Może wyspa tak działa na płód. Bo po co robić wątek nowego dzieska skoro i tak się nie urodzie. Trochę zdziwilibyśmy się jakby Sun w finale z bólem oświadczyła "odeszły mi wody".
Możo i to trochę naciągane ale skoro można powstać z wózka, i wyleczać nieuleczalne choroby to czemu wyspa nie miałaby oddziaływać inaczewj. Taka teoryjka.

Tak, a nowy Koreańczyk urodzi się wielkości piłeczki ping-pongowej... świetna teoryjka. :look:

Użytkownik gietek edytował ten post 08.05.2006 - |15:00|

• 0

#305 ZUHH

ZUHH

Szeregowy

• Email
  • 60 postów

Napisano 08.05.2006 - |15:16|

Wydaje mi się że skumają to co zrobił Michael i go uziemią oraz zrezygnują z owej walki z Othersami :)

Zamiast użalać się nad Libby to pomyślcie co może się stać z Fenrym :) ! Othersi nie koniecznie muszą go zabić. Interesuje mnie to czy on faktycznie szedł po Johna czy tylko chciał mu [beeep]e przylizać. Prawdopodobnie będziemy musieli się rozstać z Fenrym na jakiś czas.
A ta cała jazda z tym podziałem na dobrych i złych to jakiś debilizm, który Othersi próbują wcisnąć lostowiczom.
  • 0

#306 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 08.05.2006 - |15:23|

możliwe, że Fenry jeszcze misję może wykonać - po prostu on miał " sprowadzić " John'a, a on chce iść do "?" więc może tam właśnie są Inni... :>
  • 0

Dołączona grafika

#307 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 08.05.2006 - |15:26|

W rzeczy samej!!! nigdy wiecej tego zdania!!!... mam nadzieje ze reszta sie kapnie co zrobil Michael i go "kilim" (...) a w zasadzie to Libby pewnie bedzie zyla bo po co rezyserzy mieliby dwa odcinki temu pokazywac ja w szpitalu a nawet w tym odcinku tak czesto z Fat Boyem!!! :afro: jeszcze 2 tygodnie i bedziemy w niebie...albo w czysccu...albo tak nawala ze scenariuszem ze zostanie nam :blink: sami wiecie co... B)
  • 0

#308 aDi1906

aDi1906

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08.05.2006 - |15:39|

W którymś odcinku widzieliśmy ubrania Othersów w szafie... tzn. że mogą ich grać dla eksperymentu - ale czy eksperyment polega na zabijaniu?
  • 0

#309 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 08.05.2006 - |15:39|

W rzeczy samej!!! nigdy wiecej tego zdania!!!... mam nadzieje ze reszta sie kapnie co zrobil Michael i go "kilim" (...) a w zasadzie to Libby pewnie bedzie zyla bo po co rezyserzy mieliby dwa odcinki temu pokazywac ja w szpitalu a nawet w tym odcinku tak czesto z Fat Boyem!!! :afro: jeszcze 2 tygodnie i bedziemy w niebie...albo w czysccu...albo tak nawala ze scenariuszem ze zostanie nam :blink: sami wiecie co... B)

no ja bym nie liczyl na przezycie Libby. To juz klasyczna zagrywka tworcow LOSTa. Fenry zapewne ucieknie nic tak naprawde nie wyjasniajac. Desmond na poczatku 2 sezonu tak samo zostal puszczony bez pytania. Libby takze moglaby zbyt wiele wyjasnic, wiec ja usmierca, a Hurley sobie wszystko przypomni, ale pewnie dopiero na koncu calej opowiesci ;-) To w polaczeniu z tym usilnym mitologizowaniem poprzez podzial ludzi na tych dobrych i zlych oraz opowiadanie o JEGO wielkiej genialnosci zaczyna mnie mocno irytowac. To nie sztuka w kolko biegac w okol tematu i potegowac watpliwosci, ktorych wcale nie ma zamiaru sie wyjasnic. Prawdziwa sztuka jest dawanie sensownych odpowiedzi i pchanie akcji do przodu bez ryzyka przedwczesnego wyjasnienia calej zagadki....
  • 0

#310 Raúl

Raúl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08.05.2006 - |15:42|

Micheal ułozył się z INNYMI, nic wiecej, nic mniej.
Walt wzamian za pewnych członków grupy.

btw. Anna Lucia musiala zginac bo jak czytalismy robiła problemy, powiedzmy ze jej smierc jest lekka zmiana w scenariuszu.

A czytales pare dni pozniej jak zdementowali te informacje ? Scenarzysci i rezyser ?

A swoją drogą to szkoda ze Ana zgineła :/ Została tylko Claire i Kate teraz bedzie bez sensu
Mogł zabic np. Claire ;]

A Michaela tez bym kropnął

Użytkownik Raúl edytował ten post 08.05.2006 - |15:44|

• 0

#311 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 08.05.2006 - |16:29|

Libbi może, nie przeżyje, ale strzały w brzuch nie uśmiercą jej od razu... Może powie co i jak było... TO by było miłe...
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#312 Maniu

Maniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.05.2006 - |16:37|

hmm ,cala nadzieja w powrocie Desmonda :D a Majkej niedlugo nei umrze... bo on tam byl i wogole. doktorek bedzie chcial isc i ich wykroić :)
  • 0

#313 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 08.05.2006 - |18:24|

hmm ,cala nadzieja w powrocie Desmonda :D a Majkej niedlugo nei umrze... bo on tam byl i wogole. doktorek bedzie chcial isc i ich wykroić :)

coś mi się wydaje że doktorek ma przerost ambicji nad możliwościami,ale to moje spostrzeżenie,wątpie aby zdołali pokonać othersów,zwłaszcza,że jest ich sporo,a wątpie że lostowicze wparują do obozu othersów i zrobią tam krwawą jadke,no i jeszcze zostaną ci w bunkrze,a nikt nie wie ilu ich tam jest,może być ich tam 5,20,50,no i trzeba wziąść pod uwage że paru zagubionych może zginąć.

Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 08.05.2006 - |18:30|

• 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#314 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 08.05.2006 - |18:46|

Jack nie przemyślał w ogóle tej decyzji... Najpierw słyszy od Kate, że Inni stwarzają tylko pozory prymitywnych itd. a jak słyszy gadkę Mika to od razu się porywa żeby ich rozstrzelać...
  • 0
The memory remains.

#315 Raúl

Raúl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08.05.2006 - |20:21|

A najlepsze jest to ze Michael nie zabil by Any Luci ani Libby gdyby nie wszedł w ukald z innymi bo skoro on chodzil po tych obozach to musieli sie jakos umowic ze go nie zabili i akurat wypadlo na Ane bo ona zabila 2 innych a Libby zabil bo mu sie "nasuneła".
A co do tego wymordowania Othersow to sie zgadazam :) chyba ze wpadnie tam męski Sawyer :D :D :D :D :D :D :D :D i da czadu tak jak z Ana ;]
Ale wedlug mnie powinni zabic Michaela

Użytkownik Arwen edytował ten post 08.05.2006 - |22:36|

• 0

#316 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 08.05.2006 - |21:38|

A najlepsze jest to ze Michael nie zabil by Any Luci ani Libby gdyby nie wszedł w ukald z innymi bo skoro on chodzil po tych obozach to musieli sie jakos umowic ze go nie zabili i akurat wypadlo na Ane bo ona zabila 2 innych a Libby zabil bo mu sie "nasuneła".

locke nie zabil othersów wiec wg,nich jest dobry,al zabila,libby ?!? :blink: ..nie,no a jack henry buntowal locke przed nim,jack ma ambicje zeby powybijac othersów,said też dał się we znaki henremu.

Użytkownik Arwen edytował ten post 08.05.2006 - |22:36|

• 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#317 henry23

henry23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoPrzysucha

Napisano 09.05.2006 - |13:07|

no cóż...jak nawet pojdzie tam zaloga z plazy to zapowiada nam sie tylko ciekawszy film!:D:D:D:]:]:]
  • 0

#318 leszeq

leszeq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.05.2006 - |17:02|

Jak dla mnie to ten watek mial byc poprostu kolejnym przykladem na to, ze wyspa leczy (w tym wypadku bezplodnosc)
  • 0

#319 orion

orion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.05.2006 - |22:00|

Jak dla mnie to ten watek mial byc poprostu kolejnym przykladem na to, ze wyspa leczy (w tym wypadku bezplodnosc)

Wyspa moze leczy bezpłodność, paraliż i raka ale głupoty ludzkiej nic nie uleczy.

Przeciez kate wyraznie powiedziala jackowi, ze znalazla bunkier gdzie othersi sie przebierają z normalnych ciuchow w podarte łachy i przykljaja se sztuczne brody. Dlaczego wiec jack nie zajarzyl ze michel klamie kiedy wmawial im ze othersi chodza brudni, obdarci, sa slabi i żrą suszona rybę?

Jego historyjka o tym, ze śledzil innego do ich obozu byla z gory bzdura gdyz innych NIE DA SIE sledzic. Nawet locke i sayid nie mogli sie doszukac ich sladow! Skoro zawodowy zolnierz i mysliwy nie mogli ich wytropic to jakim cudem murzyn-pesudoartysta moglby??? Przeciez to oczywiste ze michael klamal i chce ich zaciagnac w pulapke!!!

Szkoda ze po znalezeiniu prawa jazdy henryego gale'a sayid nie zdazyl zajac sie fake-henrym. Po paru godzinach obróbki butem i obcegami wiedzieliby co chcą wiedziec z pewnego żródła... No i byloby o 1 othersa mniej.

Zamiast zabrac sie do roboty wyspiarze sie obijaja i maja tego efekt- 2 trupy, zdrajce w szeregach i othersa ktory uciekl i moze doniesc "panu brodaczowi" mase informacji na temat rozbitkow.

jak juz mowilem, wyspa moze leczy nieuleczalne choroby, ale glupoty nawet wyspa nie wyelczy.

Z calej tej niezorganizowanej zgrai niedorajd nazywanych rozbitkami najbardziej podoba mi sie sayid i najbardziej zalowalbym gdyby on zginal. Jest silny, wszechstronnie wyszkolony. Umie walczyc, strzelac, jest zdecydowany i doswiadczony. Byl zawodowym oficerem przesluchan- z gory wyczul ze henry klamie i zanim znalazl prawo jazdy juz byl pewien ze henry jest szpeigiem. Masakra w ostatnim odcinku to w calosci wina jacka. jack jest tylko lekarzem, nie zna sie na rzeczy. Gdyby pozwolil sayidowi zrobic to, na czym irakiczyk zna sie najlepiej (czyli lamanie kosci i wyrywanie pazkonci) to michel nie mialby kogo odbijac z rak wyspiarzy...

Użytkownik orion edytował ten post 09.05.2006 - |22:11|

• 0

#320 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 09.05.2006 - |22:26|

Taka prawda. Gdyby doktorek tak bardzo sie nie napalil na powybijanie Innych to moze by przystanal na chwile i przemyslal sprawe. Gosciu wrocil z dzungli po prawie 2 tygodniach, a oni mu wierza na slowo. Jack jako przywodca zachowuje sie nieodpowiedzialnie. I zaloze sie, ze Ana i Libby nie bd jedynymi ofiarami tej jego wojny. Sawyer powinien z nim zrobic porzadek.

Użytkownik NIKON edytował ten post 09.05.2006 - |22:26|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych