Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#301 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 15.04.2009 - |13:07|

Jak to jak? House ma halucyny :P. Ździra wraca, czyli jednak House nie odzyskał jeszcze mojo. Mam nadzieję, że to z tego powodu scenarzyści jakoś zmienili House'a bo był "inny", jakiś dziwny, nie swój. Oby powrócił do pełni formy w 6 sezonie :P.
  • 0

#302 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 15.04.2009 - |20:48|

Ja liczę na racjonalne wytłumaczenie całej sprawy z Amber. Do tego mam nadzieję, że nie będą kopiować tego, co mieliśmy już w GA. Warto również dodać, że...

Spoiler

Mimo wszystko ciekaw jestem jak to się potoczy, ale trzeba przyznać, że odcinek był dość przeciętny. Bardzo żałuję, że nie pociągneli bardziej wątku Kutnera i Greg też dość szybko odpuścił doszukiwanie się prawy (morderstwo, a nie samobójstwo). To aż nie w jego stylu. Powinien wynająć detektywa, zastanawiać się, szukać...a tak?

Użytkownik sephia edytował ten post 15.04.2009 - |20:49|

• 0

#303 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 17.04.2009 - |12:20|

Jedyne co podobało mi się w 21 odcinku to sprawa zdrowego odżywiania się Wilsona. Przypadek był nudny, nie wiem czy choroby się wyczerpują czy za dużo osobistych wątków. Poza tym powrót Amber bardzo mi się nie podoba. I oby mniej było 13stki i Cameron.

edit:
Więcej Cuddy i Chase'a :) Jakoś Tauba mogliby 'rozwinąć'.

Użytkownik Jara71 edytował ten post 17.04.2009 - |12:21|

• 0

#304 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 17.04.2009 - |20:58|

Powrót Amber? Tak. Powrót Cameron? TAK, TAK, TAK!!! Czekam aż wróci dawny zespół :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#305 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 19.04.2009 - |00:12|

wciągnęłam wszystko, co dotąd wyszło i mam dwa wnioski. być może gdybym oglądała co tydzień a nie serią w cztery dni, byłyby inne ;-).

a. house, owszem, ma mocne teksty, ale rzuciło mi się w oczy przede wszystkim to, jak nierówno jest prowadzona jego postać. sorry, takie subiektywne odczucie.
b. postacie 'drugoplanowe' są jak jeden mąż, tzn. niczym szczególnym się od siebie nie różnią -- z jednym chlubnym wyjątkiem, a mianowicie trzynastki. odcinek o niej był jasną flarą nadziei w sezonie zdominowanym przez wzajemne umizgi hałza i cuddy. panienka jest świetna i tylko dla niej będę oglądać to dalej ;-).
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#306 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 20.04.2009 - |18:45|

A trzynastki ludzie ponoć nie lubią.
A mi jednak amber dotychczas najlepiej podpasowała.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#307 Cahir

Cahir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 22.04.2009 - |15:33|

Na onecie znalazłem własnie informację odnośnie kolejnego sezonu Housa - wygląda na kontynuację wizji z Amber :)

http://film.onet.pl/...,wiadomosc.html
  • 0

#308 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.04.2009 - |19:02|

Pan doktor zaczyna mnie denerwować. Ciągle węszy, jego chamska postawa nie jest już śmieszna, ale irytująca. Mogliby skończyć na 5 sezonie, zanim ludzie siędo niego zrażą. Czy tylko ja mam takie odczucia??
  • 0

#309 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 28.04.2009 - |19:21|

5x22

Obawiałem się tego odcinka, ale niepotrzebnie. IMO kozak! :D

Najlepsze momenty: House słuchający rapu, lody alkoholowe, wieczór kawalerski w domu Wilsona (choć gdy wszedł na party wiedziałem, że to tak). Sam przypadek, nawet ciekawy, choć na pewno bywały ciekawsze.

W następnym odcinku znowu halucynacje, ale po trailerze wnioskuję że będzie się też działo na linii House - Cuddy.
  • 0

#310 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.04.2009 - |21:44|

House z boomboxem na ramieniu mnie rozłożył na łopatki. Genialna scena!
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#311 pandi

pandi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 28.04.2009 - |21:48|

Jeden z najlepszych odcinków ostatnio :)
  • 0

#312 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.04.2009 - |21:52|

odcinek piękny, mnie rozwaliła scena w kostnicy, no i oczywiście wieczór kawalerski oraz przygotowania do niego :D
  • 0
Dołączona grafika

#313 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 28.04.2009 - |21:58|

Mnie też się odcinek podobał, motyw z boomboxem świetny. Osobiście jednak nie przepadałem za Amber, toteż i ten wątek do gustu mi nie przypadł.
  • 0
Dołączona grafika

#314 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.04.2009 - |22:15|

Rapu tak nie lubie, ze nawet House nie mogl mnie skloni by uznac to za dobry moment. Poaza tym epizod swietny. Interakcje House ze samy soba w postaci Amber bezcenne. Willson robiacy z siebie idiote w nowy i odkrywczy sposob na party znakomity. Znakomita kamery i oswietlenie. Wszystko w jakims nierzeczywistym, jaskrawym swietle. Scena w ktorej House odjezdrza a jego zespol robi sie czarnobialy niesamowita.

Mam tylko jedna uwage krytyczna, i to nie do samego epizodu, lecz sezonu. Autorzy wyraznei cierpia na nadmiar pomyslow, i zadnego z glownych watkow nie wykanczaja. czego tu nie mielismy - poczynajac od zalamania Wilsona, prywatnego detektywa, cierpienia Cuddy, lesbo przygody 13., romans jej z Foremanem.... mozna by tak dlugo. Wystarczylo by tego na trzy sezony.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#315 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 28.04.2009 - |23:25|

Pierwsze w tym sezonie, zasłużone 6/6 za ostatni odcinek. Mam nadzieję, że utrzymają tą formę do końca sezonu. Piąty sezon jest dla mnie bardzo przeciętny i znacznie słabszy od s4, ale ostatnie odcinki od momentu śmierci Kutnera dają nadzieję, że końcówka będzie fenomenalna!

Już po zwiastunach było wiadomo, że ten odcinek będzie szczególny. Taki też był, boombox, podpalenie zwłok (xD), aż w końcu wieczorek kawalerski...u Wilsona :D. Przy dwóch ostatnich momentach niemal popłakałem się ze śmiechu. Przypadek do najciekawszych nienależał, ale dało się spokojnie oglądać. Halucynacje z Amber również sa bardzo przyjemne. O ile takowy wątek nie pasował mi zupełnie w s5 GA, o tyle w Hałsie spisuje się świetnie. Troszeczkę mało Cuddy, ale mam nadzieję, że nadrobią to w kolejnych dwóch (tylko dwóch) odcinkach.

Użytkownik sephia edytował ten post 28.04.2009 - |23:25|

• 0

#316 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 29.04.2009 - |07:54|

Odcinek fajny.
Zastanawiam sie tylko czy ogień podczas tych prób był rzeczywisty, bo tak na moje oko to spece od FX maczali w nim palce.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#317 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 29.04.2009 - |10:46|

Odcinek taki sobie, chociaż były momenty, które mi się podobały: House niczym Kanye West w tych okularach i z radiem na ramieniu powalił mnie na kolana. Wieczór kawalerski i Wilson zatrzymany w samych majtkach przez policję również. Ale doktorek już traci swoje kolory, no i ta Amber...

Spoiler

• 0

#318 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.04.2009 - |10:49|

Odcinek fajny.
Zastanawiam sie tylko czy ogień podczas tych prób był rzeczywisty, bo tak na moje oko to spece od FX maczali w nim palce.

szczególnie przy żonglowaniu butelką widać było, że to nie jest prawdziwy ogień :D
  • 0
Dołączona grafika

#319 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.04.2009 - |18:21|

Znakomity odcinek. Masa humoru. House w starym dobrym stylu.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#320 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 29.04.2009 - |20:06|

Odcinek fajny.

szczególnie przy żonglowaniu butelką widać było, że to nie jest prawdziwy ogień :D

I to moim zdaniem bylo wielka zaleta. Bylo w tych scenach cos nierzeczywistego, jakby odbywaly sie w snach House.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych