Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#301 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.04.2009 - |11:40|

Serial z odcinkami "What if..." to Day Break - nawet dobry, ale szybko go skasowali; gra w nim Casey z Chucka (odcinki "Chuck Versus..." ;)), a pomysł polega na tym, że bohater ciągle przeżywa ten sam dzień, więc miałeś dosyć dobre przeczucia.

IMO razem z Vanished to 2 najlepsze wyprodukowane produkcje, które dostały cancela. Naprawdę warto je zobaczyć.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#302 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 20.04.2009 - |21:58|

Dzięki chłopaki :) Jeśli chodzi o gatunki to nie mam jakiś wyrafinowanych gustów, serial poprostu musi wciągać. Jestem pewien że jest takich mnóstwo, ale czasu nie ma :P Miałem w planach zabrać się za BSG i chucka i euntarage. Być może zobacze jak polecacie alias i 24 :P Aha, jeszcze o co by mi chodziło, nie lubie seriali w stylu polskich telenowel, jak chirurdzy czy house, oraz gotowe na wszystko, jakoś takie seriale mnie nudzą, musi być dobra fabuła, gra aktorska i to coś, co sprawia że czekamy z niecierpliwością na kolejny odcinek.

Przydało by się coś w stylu najlepszy serial w historii, tak jak mamy topic do seriali s-fi. Może ktoś kiedyś zorganizuje, bo ciężko się zdecydować naprawdę za co się zabrać, wiadomo najlepiej za wszystko, ale kto to by miał na to czas :P
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#303 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 21.04.2009 - |13:10|

Przydało by się coś w stylu najlepszy serial w historii, tak jak mamy topic do seriali s-fi. Może ktoś kiedyś zorganizuje, bo ciężko się zdecydować naprawdę za co się zabrać, wiadomo najlepiej za wszystko, ale kto to by miał na to czas :P

Zawsze można przeczytać 12 stron tematu "serial naprawdę warty polecenia :)" i wybrać coś dla siebie. Słowo wytrych "najlepszy serial" jest niebezpieczne - każdy ma różne gusta. Jeden woli akcję, drugi głębię postaci!
  • 0

#304 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.05.2009 - |20:40|

Jedynym serialem który nie przypadł mi do gustu to heroes.

Tak, zmusilem sie do obejrzenia całego pierwszego sezonu, ciagle wydawalo mi się że będzie lepiej, ale naprawdę cięzki jest ten serial. Jakoś wogóle nie ciągnęło mnie by zapuścić 2 sezon, podobno jeszcze słabszy, o 3 nie wspominając.
ale ma swoich fanów.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#305 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.05.2009 - |21:08|

ja bym polecił The Beast, właśnie zakończył się pierwszy sezon, główny bohater to agent FBi z mroczną przeszłością i taki ten serial jest, mroczny, tajemniczy, specyficzne teksty i poczucie humoru... bardzo podobała mi się praca kamera i ogólnie klimat zdjęć, do tego fabuła sensowna i spójna

występuje Patrick Swayze, walczący z rakiem trzustki, przez co wątpliwe są kolejne sezony

before:
Dołączona grafika

after:
Dołączona grafika
  • 0

#306 przemko46

przemko46

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 22.05.2009 - |18:21|

Ja dołożę swoje 3 grosze,
tym którzy jeszcze nie widzieli breading bad, radze naprawienie tego błędu czym prędzej, serial po prostu REWELACJA, jest mega wciągający,ma to coś co przyciąga do ekranu, a klimatem po prostu rządzi.
po za tym polecam także flashpointa i castle.

teraz zamierzam zabrać sie za którąś z tych produkcji:
Burn Notice, Psych, Invasion, Traveler, supernatural i The Dresden Files
co o nich sądzicie ?

Użytkownik przemko46 edytował ten post 22.05.2009 - |18:23|

• 0

#307 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 22.05.2009 - |18:30|

Wszystko zależy od tego ile masz czasu, bo np. Supernatural to bardzo sporo odcinków do nadrobienia ;) Ja jak skończe s5 Aliasa zabieram się za Burn Notice, który ma świetne recenzje ;)
  • 0

#308 przemko46

przemko46

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 22.05.2009 - |19:13|

Wakacje przede mną, więc czas na pewno się znajdzie, ok rok temu oglądłem kilka odcinków supernatural ale jakoś nie przekonało mnie :/ i odpuściłem, czy dalej będzie lepiej? bo mam zamiar na nowo się za to zabrać
  • 0

#309 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.05.2009 - |19:18|

Wakacje przede mną, więc czas na pewno się znajdzie, ok rok temu oglądłem kilka odcinków supernatural ale jakoś nie przekonało mnie :/ i odpuściłem, czy dalej będzie lepiej? bo mam zamiar na nowo się za to zabrać

Z sezonu na sezon jest lepiej i ciekawsza fabuła, więc warto i to bardzo.
  • 0

#310 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 22.05.2009 - |20:52|

Supernatural to dobry serial, ale niestety 4 sezon poza 4-5 odcinkami mnie trochę rozczarował. Powiem tak, jeśli serial zrobił na tobie złe wrażenie, to krótko mówiąc nic na siłe, ja np po 5 sezonach odpuściłem House i nie bardzo mi się widzi oglądanie kolejnych. Po zmianie obsady serial obsunął się do punktu krtytycznego i mam go dość.

A co do reszty przez ciebie wymienionych seriali, nie oglądałem, to i też wypowiadał się nie będę, chociaż słyszałem dobre opinie na temat Burn Notice i Psych. W sumie tez mam ochote na BN :-)
  • 0

#311 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 02.06.2009 - |00:00|

Możecie mi podsunąć jakiś fajny, rozweselający sitcom? Poza Friends i HIMYM, które już mam za sobą. Coś w tym stylu by pasowało, idealna rzecz na ponure dni ;)
  • 0

#312 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 02.06.2009 - |04:29|

Możecie mi podsunąć jakiś fajny, rozweselający sitcom? Poza Friends i HIMYM, które już mam za sobą. Coś w tym stylu by pasowało, idealna rzecz na ponure dni ;)

Może nie do końca w klimacie paczki przyjaciół po 20ce... ale na pewno lekki i bardzo zabawny: My name is Earl.
Poza tym Two and a Half Man jest znakomity. Bardzo dobrze oglądało mi się też According to Jim (Jim wie lepiej), aczkolwiek to ciężko gdzieś zassać.
W sumie o grupce znajomych i perypetiach damsko męskich opowiada też Rules of Engagement.
A z zupełni innej szuflady to może być humor brytyjski IT Crowd, Spaced, Pulling, PeepShow i How not to live your life.
Ogólnie jest w czym wybierać ;]
  • 0

#313 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 02.06.2009 - |06:00|

The Big Bang Theory ;)
  • 0

#314 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 02.06.2009 - |06:56|

Dharma & Greg - sam zacząłem oglądać niedawno i sezon 1-2 jest niszczący każdy odcinek to wybuchy śmiechu mało kontrolowane, ale za to częste:)

Dzisiaj może zacznę 3 serię, tak więc za jakiś czas uaktualnię to o resztę sezonów.

The Big Bang Theory

Też dobra rekomendacja:)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#315 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.06.2009 - |07:13|

Ja polecam brytyjski Primeval - lekki, przyjemny, szybka akcja, dobrze napisane scenariusze, niezłe efekty specjalne, gra aktorska znośna.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#316 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.06.2009 - |23:49|

Niedawno pytałem o dobry serial, własnie na tym forum ktoś wspomniał o Oz, przyznaję serial znakomity, bez jakiejś ciągłej akcji, ale wciągający, fajnie zarysowane postacie. Jak ktoś lubi jak ja takie seriale, gdzie akcja toczy się z odcinka na odcinek to gorąco polecam. Przy okazji można sobie wiele rzeczy z tego filmu oodnieść do siebie i swojego życia. Naprawdę ekstra! Ale to nie jest film w stylu Prison Break, inny klimat!
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#317 SnikerS

SnikerS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.06.2009 - |12:06|

To teraz ja podczepię się pod temat ;) Z reguły najbardziej podobają mi się takie luźne, śmieszne produkcje np. Californication, HIMYM, South Park, bardzo fajny był również Lost i Dexter (właśnie zaczynam 3 sezon). No ale pytanie co dalej. Zastanawiam się nad czymś kryminalno/sensacyjnym, akcja raczej powinna być jak najbardziej realistyczna, mroczna, wciągająca historia itp. ;) Fajne by było, aby odcinki łączyły się ze sobą, a nie każdy epizod o czym innym jak np. jakieś CSI. Zastanawiam się na Oz, klimaty więzienne też bardzo odpowiadają. Może macie jeszcze jakieś ciekawe tytuły, które mogłyby mi podpasować? Może jest jakiś fajny serial związany ze światkiem przestępczym, mafia itp.? Soprano raczej odpada, oglądam dosyć często jak leci na TVN i jakoś takie średnie odczucia, za mało akcji chyba dla mnie, zbyt obyczajowy ;) Druga sprawa, znacie może jakiś inny tytuł podobny do Kompani Braci? Coś o II WŚ, właśnie w takiej realistycznej konwencji. Interesują mnie takie tematy, Band of Brothers było świetne, ze 3 razy oglądałem cały serial, więc coś podobnego na pewno bardzo mi by odpowiadało. Z angielskim nie jest źle, no ale jednak wolałbym napisy by wszystko dokładnie rozumieć, więc kolejne kryterium w wyborze serialu - łatwo dostępne napisy do niego :P ps. przy okazji się zapytam, przy Oz nie ma problemu z napisami? Z góry dzięki za pomoc :rolleyes:
  • 0

#318 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 07.06.2009 - |12:17|

Druga sprawa, znacie może jakiś inny tytuł podobny do Kompani Braci? Coś o II WŚ, właśnie w takiej realistycznej konwencji. Interesują mnie takie tematy, Band of Brothers było świetne, ze 3 razy oglądałem cały serial, więc coś podobnego na pewno bardzo mi by odpowiadało.

Seriali wojennych jest tak naprawdę niewiele. Kompania Braci jest chyba jedyną taką produkcją. Jesienią bodaj na HBO ma być premiera kolejnego dzieła Spielberga i Hanksa pod tytułem "The Pacific", który będzie opowiadał o historię dzielnych żołnierzy amerykańskich, biorących udział w bitwach z oddziałami Japończyków na Pacyfiku podczas II wojny światowej. Mini-serial ma składać się z 10 odcinków.

Jeśli lubisz klimaty wojenne niekoniecznie związane z II WŚ to polecam Generation Kill: Czas Wojny:

"Generation Kill" to 7-odcinkowy mini-serial wyprodukowany przez stację HBO. Jest on ekranizacją dokumentalnej książki Evana Wrighta i opowiada historię specjalnego oddziału marines, który w marcu 2003 roku - na krótko przed inwazją na Irak - działał na terenie wroga przygotowując grunt dla nadciągających wojsk.

;)

A co do światka przestępczego, mafii etc. to zdecydowanie The Shield ;)

Użytkownik sephia edytował ten post 07.06.2009 - |12:17|

• 0

#319 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.06.2009 - |12:23|

Jeśli lubisz klimaty wojenne niekoniecznie związane z II WŚ to polecam Generation Kill: Czas Wojny

Jest jeszcze znakomity Over There ---> http://www.imdb.com/title/tt0446241/
Niestety tylko 13 epizodów bo drugiego sezonu nie dostał. :(

Dokładnie, pozycja obowiązkowa ma 7 sezonów bardzo porządnej rozrywki i akcji też jest sporo. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.06.2009 - |12:24|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#320 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 07.06.2009 - |12:50|

Dokładnie, pozycja obowiązkowa ma 7 sezonów bardzo porządnej rozrywki i akcji też jest sporo. :D

a dodatkowo jeszcze bardzo dobry The Wire, który wiernością oddawania realiów często jest właśnie przyrównywany do Shielda.
Wg mnie The Wire spełnia wymóg mroczności, akcja rozwija się przez cały sezon, który stanowi jakby zamkniętą całość, aczkolwiek, zwłaszcza w późniejszych sezonach, są podejmowane wątki z poprzednich. Dodatkowo w serialu tym możemy poobserwować bohaterów po obu stronach barykady, a nie tak jak w The Shield tylko gliniarzy.

Użytkownik girux edytował ten post 07.06.2009 - |13:10|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych