Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ben (Henry Gale)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
416 odpowiedzi w tym temacie

#301 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |19:51|

Mi on na innego zbytnio nie wygląda, because:
- ma buty
- jest dosyć zadbany
- strachliwy
- ubiera się nie jak Inni
- zachowuje się jak frajer

Przypomina innego bo:
- manipuluje Lockiem

>> Sam nie wiem wygląda mi on na 50% zmiennika z Dharma i na Innego

1) Inni również mieli buty, kiedy chcieli. Ethan i Goodwin są tgo przykładami.
2) Oni również byli dość zadbani
3) Inni również są ludźmi i odczuwają coś takiego jak ból i strach
4) Owszem, ubiera się jak inni. Oglądałeś w ogóle odcinek 2x15? Inni są brudni i bez butów tylko kiedy chodzą po dżungli :P
5) To nie świadczy, że nie jest innym
6) On jest innym. :P
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#302 Tosiek

Tosiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 05.04.2006 - |20:54|

Szczerze to ostatni odcinek jaki oglądałem to Matearnity Leave a resztę po spoilerach zapowiedziach itp.
Jest innym jako z grupy Zeke'a czy jako naukowiec?
  • 0

#303 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |21:04|

Szczerze to ostatni odcinek jaki oglądałem to Matearnity Leave a resztę po spoilerach zapowiedziach itp.
Jest innym jako z grupy Zeke'a czy jako naukowiec?

a czy to nie to samo?? przeciez na to wszystko wskazuje...

Sam nie wiem wygląda mi on na 50% zmiennika z Dharma i na Innego

jest Innym .... nic innego nie przychodzi mi do głowy... -_-
  • 0

Dołączona grafika

#304 freckles

freckles

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 05.04.2006 - |21:19|

a moze henry uciekl od zeke'a....? tak jakos o nim dziwnie mowil.... ^_^ chyba go nie lubi
  • 0

#305 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.04.2006 - |21:33|

myslisz ze inni pozwoliliby mu uciec? oni znaja ta dzungle jak wlasna kieszen i poruszaja sie bezszelestnie :)
gdyby chcieli to by go dorwali :)
  • 0

#306 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 05.04.2006 - |22:32|

myslisz ze inni pozwoliliby mu uciec? oni znaja ta dzungle jak wlasna kieszen i poruszaja sie bezszelestnie :)
gdyby chcieli to by go dorwali :)

a jednak Claire nie dorwali, więc może nie są aż tacy sprytni :P

Użytkownik Hubi edytował ten post 05.04.2006 - |22:33|

• 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#307 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.04.2006 - |22:33|

a moze henry uciekl od zeke'a....? tak jakos o nim dziwnie mowil.... ^_^ chyba go nie lubi

Jeśłi Henry uciekł od Zeke to rozbitkowie są jego sprzymieżeńcami nie musiał by ich okłamywać. Prawda wkupiła by go w ich szeregi i dała zaufanie.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#308 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |22:41|

Jeśłi Henry uciekł od Zeke to rozbitkowie są jego sprzymieżeńcami nie musiał by ich okłamywać. Prawda wkupiła by go w ich szeregi i dała zaufanie.

widocznie jego zadaniem było ich okłamać - jednak nie wyszło mu to na dobre... ale już za parę godzin kolejny odcinek więc nie ma co spekulowaci tworzyć nowych teorii ....
  • 0

Dołączona grafika

#309 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 07.04.2006 - |09:44|

... ludzie lubia szukac dziur w calym... podobnie jak ten czarny koles w szpitalu ze to Eko [wyraznie widac ze to nie on] teraz doktor,itd
  • 0

#310 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.04.2006 - |15:09|

Ciekawe spostzreżenie:

Henry Gale's WIDMORE BALLOON

Going back to LOCKDOWN, when we see Henry Gale's balloon, there is a pink oval on the body that resembles the WIDMORE logo seen on Sun's pregnancy test packaging. Looking at some promo photos of the balloon, it is clear that the logo on the balloon is indeed the WIDMORE logo. So, who exactly is the real Henry Gale? What was he really doing on the Balloon (obviously not traveling across the Pacific with his wife)? What is his connection to Widmore? And what exactly is Widmore? This is the third reference to WIDMORE on the show: 1) The WIDMORE CONSTRUCTION sign in Fire+Water (which you can't easily read, but the producers have told us that is what the London skyline sign says) 2) Sun's pregnancy test 3) Henry Gale's balloon

Użytkownik Jonasz edytował ten post 10.04.2006 - |15:10|

• 0
Genesis

#311 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 10.04.2006 - |15:16|

Ciekawe spostzreżenie:

Henry Gale's WIDMORE BALLOON

Going back to LOCKDOWN, when we see Henry Gale's balloon, there is a pink oval on the body that resembles the WIDMORE logo seen on Sun's pregnancy test packaging. Looking at some promo photos of the balloon, it is clear that the logo on the balloon is indeed the WIDMORE logo. So, who exactly is the real Henry Gale? What was he really doing on the Balloon (obviously not traveling across the Pacific with his wife)? What is his connection to Widmore? And what exactly is Widmore? This is the third reference to WIDMORE on the show: 1) The WIDMORE CONSTRUCTION sign in Fire+Water (which you can't easily read, but the producers have told us that is what the London skyline sign says) 2) Sun's pregnancy test 3) Henry Gale's balloon

Chyba o to chodziło Jonaszowi w poprzednim poście. (Jeżeli dobrze zrozumiałem, a mój angielski jest na poziomie pre-intermediate tylko ) Zwróccie uwagę nie tylko na Widomore Labs, ale również na tą firmę fast foodów, gdzie pracował Hurley... A więc może wszystko dzieje się jednak w głowie Hurleya ? :P

Pierwsze ze zdjęć nie pochodzi bezpośrednio z planu filmowego, ale to ten sam balon, użyty w filmie. Na zdjęciach z filmu w bardzo niewyraźnej formie również widać zdjęcie kurczaka z tej firmy.

Załączone pliki

Użytkownik boone edytował ten post 10.04.2006 - |15:18|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#312 namaste

namaste

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11.04.2006 - |14:43|

Siema, :D

wiesz zgadzam się z tym że jest on zmiennikiem którego przysłali abo pomugł on desmondowi... ponieważ po:
1) był moment jak locke podawal henremu kod i jakoś szybko go zapamiętał tak jakby sam go znał. :]
2) pewnie to byla pierwsza wizyta na tej wyspie henregoi dlatego wlączyły się te mapy aby mógł je zobaczyć sam. :]
3) pewnie zrzucili więcej jedzenia ponieważ skoro miał przyjść nowy zmiennik to pewnie trzeba więcej żarcia;p :]
4) wymyślił sobie hostoryjke z balonem bo przecież nie może opowiadać o sprawach dharmy obcym ludziom ponieważ obowiązuje go tajemnica służbowa. :]

To tyle jeżeli ma ktoś jakieś uwagi dotyczące mojego postu niech je wyrazi tylko nie w formie jednego zdania... za odpowiedzi z góry dzięki... ;)

PAPA ;)
  • 0

#313 Conry

Conry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 11.04.2006 - |16:19|

tak sobie ostatnio pomyślałem... może ten ktoś kogo boi się FHenry to czarny dym? wiem że głupi pomysł...
  • 0

#314 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.04.2006 - |16:53|

tak sobie ostatnio pomyślałem... może ten ktoś kogo boi się FHenry to czarny dym? wiem że głupi pomysł...

Jeśli przyjmiemy metafizyczno-magiczne wytłumaczenie fenomenu wyspy, a ten dymek jest jej demonem (niekiedy dobrym, niekiedy złym) to jest to całkiem mądra myśl. Czy ktoś zna mitologię ludów pacyfiku? Może tam znajdziemy jakies wyjasnienia.
  • 0
Genesis

#315 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.04.2006 - |09:34|

Obejrzałem odcinek 2x19 S.O.S. i coraz bardziej zastanawia mnie kim jest "Henry", bo co do tego, że jest Inny to wciąż nie mam 100% pewności. Na pewno miał z nimi do czynienia i bardzo się ich boi, chyba że tylko udaje przed Lostowiczami. W każdym razie wiem na pewno że ma on jakiś cel w tym co robi i narazie ten cel realizuje - najlepszym dowodem na to jest jego uśmiech gdy Locke pytał go czy wcisnął guzik (tutaj nie ma mowy, ze jest to przypadkowa mina). Były takie ploty na forum, że Henry miał grać tylko do 19 odcinka, ale jak widzimy pozostanie troche dłużej. Jak narazie od momentu gdy się pojawił jest dla mnie o wiele ciekawszą i zagadkową postacią niż niejeden lostowicz, i właściwie jego wątek ciągnie jakoś akcje na wyspie.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#316 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 15.04.2006 - |12:38|

Mi namieszał ten jego usmiech jak Locke się go pytał o przycisk. Już myślałam (ale pewna nie byłam), że on faktycznie jest Innym, że nie może za wiele wygadać, bo się boi. A może on miał się bać Alvara Hanso czy jak mu tam, szefa Dharmy? Ale czy sam szef intersowałby się pojedyńczymi naukowcami?
  • 0

#317 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16.04.2006 - |19:25|

Mi namieszał ten jego usmiech jak Locke się go pytał o przycisk. Już myślałam (ale pewna nie byłam), że on faktycznie jest Innym, że nie może za wiele wygadać, bo się boi. A może on miał się bać Alvara Hanso czy jak mu tam, szefa Dharmy? Ale czy sam szef intersowałby się pojedyńczymi naukowcami?

Co do tego calego 'szefa' to ja powatpiewam w to czy on w ogole jeszcze zyje :wacko:
Uwazam, ze Ci 'koledzy' henrego (pseudo pirac) zrobili tam z pracy Pana Hanso niezly underground :unsure:

Użytkownik SunFireX edytował ten post 16.04.2006 - |19:26|

• 0

#318 olla

olla

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 18.04.2006 - |19:20|

a co powiecie na moje teorie:

1.nasz pseudo henry to calvin, nie mamy przecież 100% pewności,że nie żyje, może bardzo zatęsknił za Łabędziem albo przyszedł zobaczyć co za kolesie tak przestraszyli Desmonda ;)

2.henry to jeden z naukowców,nieopatrznie wpadł w pułapkę francuzki podczas pospiesznej ucieczki z bunkra, w którym trzymano Claire. po rozrzucanych sprzętach mozna wywnioskować, że szybko się zbierali musieli sie czegoś przestraszyć...
  • 0

#319 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 18.04.2006 - |19:32|

2.henry to jeden z naukowców,nieopatrznie wpadł w pułapkę francuzki podczas pospiesznej ucieczki z bunkra, w którym trzymano Claire. po rozrzucanych sprzętach mozna wywnioskować, że szybko się zbierali musieli sie czegoś przestraszyć...

Po prostu gdy uciekla im Claire zabrali sie stamad, poniewaz mieli pewnosc, ze opowie o tym reszcie i zaraz sie tutaj zbiegna - dodam by nie bylo zadnych niejasnosci nie widzieli, ze Claire stracila pamiec. Dodatkowa motywacja dla byl na pewno fakt, ze Ethan, bardzo silny i zwinny nie wrocil i prawdopodobnie zostal zabity przez Lostowiczow, na ich miejscu dla wlasnego bezpieczenstwa i ukrycia swojego istnienia tez bym sie stamd zabral :mellow:

Mozliwe, ze Henry przebywajac posrod 'swoich innych' tyle sie nasluchal i obawia sie, ze taki sayid odstrzeli mu zaraz leb tak jak to bylo w przypadku jego kolegi. Zreszta po obejrzeniu trailera i ostatniego odcinka nie jestem pewien do tego czy sie boi, ale na pewno bal sie gdy trawlo przesluchanie. Obecnie Pan Henry czuje sie coraz bardziej pewny siebie :>
  • 0

#320 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.04.2006 - |19:44|

Po prostu gdy uciekla im Claire zabrali sie stamad, poniewaz mieli pewnosc, ze opowie o tym reszcie i zaraz sie tutaj zbiegna - dodam by nie bylo zadnych niejasnosci nie widzieli, ze Claire stracila pamiec. Dodatkowa motywacja dla byl na pewno fakt, ze Ethan, bardzo silny i zwinny nie wrocil i prawdopodobnie zostal zabity przez Lostowiczow, na ich miejscu dla wlasnego bezpieczenstwa i ukrycia swojego istnienia tez bym sie stamd zabral :mellow:

Mozliwe, ze Henry przebywajac posrod 'swoich innych' tyle sie nasluchal i obawia sie, ze taki sayid odstrzeli mu zaraz leb tak jak to bylo w przypadku jego kolegi. Zreszta po obejrzeniu trailera i ostatniego odcinka nie jestem pewien do tego czy sie boi, ale na pewno bal sie gdy trawlo przesluchanie. Obecnie Pan Henry czuje sie coraz bardziej pewny siebie :>

Ja rczaj uważam, że Henry miał zadania grac Henrego Gale przed szerszym audytorium. Kierował się w stronę obozu na plazy, by tam przedstawić się jako baloniarz, ofiara katastrofy. Przypadkowo jednak wpadł w pułapkę Danielle i zamiast dostac sie pod ochronę naiwniaków z plaży, wpadł w łapy Sayida. Jego celem na plazy było prawdopodobnie kontynuowanie niedokończonej misji Ethana.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 18.04.2006 - |19:46|

• 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych