Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#301 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 30.08.2006 - |11:12|

http://youtube.com/w...p...ted&search= oto trailer do 3 odcinka zapowiada sie bardzo ciekawie
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#302 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 30.08.2006 - |11:30|

A ten jeśli dobrze zauważyłem nawet sobie ruszał tą ręką kilka minut po operacji. :/

No przeciez wsiadl do samochodu i zapewne gdzies nim pojechal (czego juz oczywiscie nie pakazano !!!).
Jedna reka nie mogl kierowac i zmieniac biegow (a samochod dla inwalidy to nie byl).
Po prostu przegiecie na maxa i kpiny z inteligencji widza.

Użytkownik DanielP edytował ten post 30.08.2006 - |11:31|

• 0

#303 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.08.2006 - |11:39|

Ja tylko dodam, że trailer do drugiego i pierwszego też był ciekawy... Jestem tego samego zdania, iż serial traci sens i logikę, ale mimo wszystko trzyma w napięciu. Ale:

NIE DLA NIELOGIKI :D

Użytkownik garus edytował ten post 30.08.2006 - |11:43|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#304 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 30.08.2006 - |12:14|

Powiem tak:
Zero logiki,czysta fantastyka,wszystko uproszczone...
Jednym slowem ZENADA i chocby nie wiem co sie dzialo w nastepnych odcinkach widac jak na dloni ze autorzy odcinaja kuponiki i na sile chca przedluzyc zywot tego serialu.
SG1 po 8 sezonie,Lost po 1 sezonie,PB po 2....Tragedia.
:look:
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#305 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.08.2006 - |12:16|

http://youtube.com/w...p...ted&search= oto trailer do 3 odcinka zapowiada sie bardzo ciekawie

w trailerze bylo kilka naprawde ciekawych ujec (chocby zbicie szyby w drzwiach pokazane od srodka, czy Sucre widziany w lusterku), co moze zapowiadac, ze moze choc od strony wizualnej serial zmieni sie na lepsze :) Mi osobiscie ten trailer troche skojarzyl sie z zapowiedzia nowego Bonda, a to, dla tych ktorzy nie widzieli, jest rzecza mocno pozytywna :)
  • 0

#306 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.08.2006 - |12:17|

Jeszcze tylko The 4400 trzyma sie, a to już trzeci sezon :D (fakt, że pierwszy miał 5 odcinków, drugi 12, a trzeci 13 co w sumie daje ponad jeden "prawdziwy" sezon)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#307 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.08.2006 - |12:49|

widze tutaj wielu fanow nie tylko PB ale i LOSTa. Mam nadzieje, ze moje pytanie nie zostanie potraktowane jako maksymalny offtopic, ale jakie nowe seriale ogladacie? :) Zagubionych ciagle nie widac, PB jest jaki jest, przydaloby sie cos swiezego na ruszt wrzucic :D
  • 0

#308 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 30.08.2006 - |13:01|

widze tutaj wielu fanow nie tylko PB ale i LOSTa. Mam nadzieje, ze moje pytanie nie zostanie potraktowane jako maksymalny offtopic, ale jakie nowe seriale ogladacie? :) Zagubionych ciagle nie widac, PB jest jaki jest, przydaloby sie cos swiezego na ruszt wrzucic :D

Kyle Xy i Vanished a gdy sie obejrzy zwiastun to wiemy juz kto pomoze Lincolnowi z noga ;)

Użytkownik ZimoN edytował ten post 30.08.2006 - |13:08|

• 0
Nastepne odcinki Losta

#309 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.08.2006 - |13:10|

Fatalny serial zaczyna się z tego robić. Numer z przyszyciem dłoni rozwala. Aż odechciewa się oglądać :( .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#310 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.08.2006 - |13:22|

Fatalny serial zaczyna się z tego robić. Numer z przyszyciem dłoni rozwala. Aż odechciewa się oglądać :( .

ta krotka wypowiedza dotknales sedna sprawy! :D coz z tego, ze jest wiele ciekawych watkow i akcji (naczelnik broniacy Bellicka czy niszczacy ta swoja budowle), Bellick jako lowca nagrod czy nawet nawet interesujace przygody mlodziana (ucieczka sprzed kasy w swietny sposob pokazala sposob myslenia uciekiniera), skoro w oczy kole kilka gigantycznych przegiec, ktore w 1 sezonie niemialby by prawa bytu. Jestem pewien, ze gdyby serial rozpoczal sie od 2 sezonu, zdecydowana wiekszosc z nas mowila by, ze to kolejna amerykanska bajeczka bez ladu i skladu. Bo tak to teraz wyglada... Ale ja bede ogladac dalej, tak jak ogladalem caly 2 sezon LOST, ktory notabene jak PB tez znacznie obnizyl loty. Byc moze to jakas serialowa choroba, ze po pierwszym udanym sezonie przychodzi znaczny zjazd formy ?:D

Kyle Xy i Vanished a gdy sie obejrzy zwiastun to wiemy juz kto pomoze Lincolnowi z noga ;)

dzieki, juz sciagam piloty! :-)
ps dorzucilem jeszcze sobie traveler, podobno tez fajny ;)

Użytkownik borderline edytował ten post 30.08.2006 - |13:24|

• 0

#311 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 30.08.2006 - |14:27|

Byc moze to jakas serialowa choroba, ze po pierwszym udanym sezonie przychodzi znaczny zjazd formy ?:D

to moze byc Chorobus Kasus ktora polega na tym ze producenci maja w planach jedna serie ale po sukcesach w 1 sezonie ida w strone kasy aby zarobic kolejne miliony poprzez co kalecza widza jakimis glupotami tak przynajmnie ja sadze
zarzuce wam foty z 3 odcinka

Z Prisonbreak.tv.pl

Użytkownik ZimoN edytował ten post 30.08.2006 - |14:50|

• 0
Nastepne odcinki Losta

#312 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 30.08.2006 - |14:46|

Błagam dajcie mi (władze forum) mozliwosc banowania Debili spoilerujacych........................................
nie no brak mi słów :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Odcinek troszke gorszy od poprzedniego ale i tak super sie oglada.
Ludzie wrzućcie na luz,ze sie serial robi głupi itd..ble ble ble...nie podoba sie to nie ogladajcie??proste ?
Jesli chodzi o weterynarza..to operacja byla w dzien nie pracujacy,wiec nie bylo klietow,ten jeep napewno ma automatyczna skrzynie,wiec jedno reka sobie moze kierowac...logiczne

Wszystkie plusy co wymieniliscie to zgadzam sie znimi
a z minusami mniej ;)

ps. [beeep]ać SPOILERY

Użytkownik wojtek edytował ten post 30.08.2006 - |21:45|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#313 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.08.2006 - |15:01|

Ludzie wrzućcie na luz,ze sie serial robi głupi itd..ble ble ble...nie podoba sie to nie ogladajcie??proste ?

jak mnie smieszy takie podejscie, serio :D i nawet mi sie nie chce tlumaczyc dlaczego. Tyle razy juz to bylo walkowane na tym forum przy okazji roznych produkcji, ze az glowa bol. A jednak i tak jak bumerang problem wraca...
  • 0

#314 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 30.08.2006 - |15:14|

no kazdy ma prawo do krytyki
Ale teksty ze serial sie stacza po 2 odcinkach i tym podobne zdania tez mnie bardzo smiesza
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#315 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.08.2006 - |15:23|

no kazdy ma prawo do krytyki
Ale teksty ze serial sie stacza po 2 odcinkach i tym podobne zdania tez mnie bardzo smiesza

ja mam tutaj racje i Ty masz racje. Tylko zauwaz, ze gdybysmy my, krytykanci po 2 odcinkach faktycznie zaprzestali ogladac, to dopiero byloby bardzo smieszne, zeby nie powiedziec zalosne. To, ze przynajmniej ja, zamierzam dalej lookac na PB oznacza, ze pomimo wad ciagle w niego wierze i mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Ten serial ma u mnie duzy kredyt zaufania po genialnym 1 sezonie (w ktorym przeciez tez bylo pare slabszych odcinkow, ktore krytykowalismy) i obejrze do konca drugi, by moc obiektywnie calosc ocenic. Co nie znaczy, ze nie moge po kazdym odcinku swoich uwag zamieszczac, bo przeciez od tego jest forum :)

Użytkownik borderline edytował ten post 30.08.2006 - |15:26|

• 0

#316 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 30.08.2006 - |15:31|

oczywiscie od tego jest forum,aby umieszczac swoje zdanie. :)
u mnie PB nie ma zadnego kredytu zaufania,bo nie musi miec :D....wszystko mi sie podoba,a te drobne niescisłosci i nie do konca logiczne rzeczy mi nie przeszkadzaja do udanej zabawy,jaka jest ogladanie tego serialu :) .
Po 1 super sezonie,apetyty sa duze i dlatego narzekacie na te 2 odcinki majac w pamieci doskonale poprzednie ,ale taka to juz natura człowieka ;)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#317 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 30.08.2006 - |15:50|

Ja moze wyraze sie troszke inaczej.PB w pierwszym sezonie byl serialem ktory cala swoja magie zawdzieczal spojnosci,pomyslowi na plan ucieczki,jego realizacji itp.na dobra sprawe nie mozna sie przyczepic do niczego w pierwszym sezonie.Wszystko bylo idealnie zgrane,kazde wyjscie z sytuacji po przeanalizowaniu faktow ktore nam zaserwowali mozna bylo zrozumiec a co wazniejsze przyznac ze takowe rozwiazanie jest genialne.
W tym sezonie milo ze dopiero mamy 2 odcinki widac ze cos jest nie tak.Nie wiem czy scenarzysci sie zmienili ale wyglada to srednio,jakby na "odwal sie" robione.
Nie wspominam tutaj o motywie przyszywania reki bo uwierzcie mi nie tyle ta reka nie powinna byc sprawna co jej wlasciciel powienien juz byc martwym :) Niech nikt nie mowi ze taka rane mozna sobie zatamowac recznikiem i polac alkoholem bo to bzdura.Moze sie czepiam ale dodatkowo akcja w windzie przepelnila czare goryczy :)
PB w pierwszym sezonie serwowal nam wspaniale kino nie tylko akcji.Caly proces przygotowania ucieczki,kazdy maly szczegolik na temat scian,budynkow,ulic.To byla magia PB.W tej chwili razem z niedociagnieciami i jawnym olewaniem widza(jak mozna inaczej to nazwac?) PB jest tylko jedym z wielu seriali/filmow o ucieczce przed policja.Zadne wyscigi po pieniadze tego nie zmienia.Pierwszy sezon na zawsze pozostanie w mojej pamieci jako idealny.Nadal bede ogladac PB ale juz nie z taka wielka ciekawoscia i pewnoscia ze po kilku sekundach od wcisniecia PLAY nie bedzie swiata przez ponad 40 minut.
Pozdrawiam.
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#318 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.08.2006 - |16:14|

Ja moze wyraze sie troszke inaczej.PB w pierwszym sezonie byl serialem ktory cala swoja magie zawdzieczal spojnosci,pomyslowi na plan ucieczki,jego realizacji itp.na dobra sprawe nie mozna sie przyczepic do niczego w pierwszym sezonie.Wszystko bylo idealnie zgrane,kazde wyjscie z sytuacji po przeanalizowaniu faktow ktore nam zaserwowali mozna bylo zrozumiec a co wazniejsze przyznac ze takowe rozwiazanie jest genialne.
W tym sezonie milo ze dopiero mamy 2 odcinki widac ze cos jest nie tak.Nie wiem czy scenarzysci sie zmienili ale wyglada to srednio,jakby na "odwal sie" robione.
Nie wspominam tutaj o motywie przyszywania reki bo uwierzcie mi nie tyle ta reka nie powinna byc sprawna co jej wlasciciel powienien juz byc martwym :) Niech nikt nie mowi ze taka rane mozna sobie zatamowac recznikiem i polac alkoholem bo to bzdura.Moze sie czepiam ale dodatkowo akcja w windzie przepelnila czare goryczy :)
PB w pierwszym sezonie serwowal nam wspaniale kino nie tylko akcji.Caly proces przygotowania ucieczki,kazdy maly szczegolik na temat scian,budynkow,ulic.To byla magia PB.W tej chwili razem z niedociagnieciami i jawnym olewaniem widza(jak mozna inaczej to nazwac?) PB jest tylko jedym z wielu seriali/filmow o ucieczce przed policja.Zadne wyscigi po pieniadze tego nie zmienia.Pierwszy sezon na zawsze pozostanie w mojej pamieci jako idealny.Nadal bede ogladac PB ale juz nie z taka wielka ciekawoscia i pewnoscia ze po kilku sekundach od wcisniecia PLAY nie bedzie swiata przez ponad 40 minut.
Pozdrawiam.

oto wlasnie chodzi, o ta magie wynikajaca z dopracowania kazdego detalu, szczegolu i genialnosc calej ukladanki, ktora krok po kroku nam odkrywano. To byla magia w najczystszej postaci.

Ale z drugiej strony, nie ma mowy o tym, by drugi sezon byl taki jak pierwszy. Rzeczywistosc zmienila sie diametralnie i juz nic nie moge byc tak dopracowane i tak szczegolowo pokazane bo jest, mowiac matematycznie, zbyt wiele zmiennych w tym rownaniu ;) I ja liczylem sie z takim obrotem sprawy...

A mimo to, czuje niesmak, bo tak jak napisales, tworcy przeholowali w druga strone i teraz wszystko jest proste, banalne i wrecz glupie czasami. Dajmy jednak PB szanse na odkupienie win ;) Tak jak wyzej wspomnialem, w trailerze 3 odcinka widac kilka super scen, byc moze serial ponownie nabierze realizmu, tempa i brutalnosci (do tej pory pamietam, jakie wrazenie zrobila na mnie scena uciecia palca sekatorem, czy podciecie gardla zyletka). Tak, tak, brutalnosci wlasnie, bo choc trup sie sciele gesto, to jakos tak wszystko zrobilo sie zbytnio cukierkowate, prote i bez emocji ;)
  • 0

#319 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.08.2006 - |21:03|

PB s1 to było ARCYDZIEŁO i na s1 powinno się skończyć.

PB s2 jest już tylko dobrym serialem, ale w porównaniu do s1 to wprost deklasacja.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#320 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.08.2006 - |21:09|

PB s1 to było ARCYDZIEŁO i na s1 powinno się skończyć.

PB s2 jest już tylko dobrym serialem, ale w porównaniu do s1 to wprost deklasacja.

zgadzam sie wpełni choc złagodzilbym krytyke nowego sezonu. Nie zaprzeczam ze sa w nim błedy (np. Link mogł wskoczyc do środka windy i z łatwością "znieczulic" agenta a tak bawili sie w przeciaganie ) ale dalej się go miło ogląda i poziom jest wysoki na tle innych pozycji. Miejmy nadzieje ze kontrowersyjne sytuacje byly konieczne by wyjsc na prosta z fabula w drugim sezonie i teraz bedzie tylko lepiej.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych