The Sarah Connor Chronicles
Napisano 10.03.2008 - |17:26|
Ale to o czym chciałem wspomnieć to jest kwestia Cameron.
- niebieskie oczka: Jak widać z filmów i serialu wszystkie terminatory serii T-800 i T-888 mają czerwone ślipia. Jedynie T-X i Cameron ma niebieskie. T-X, jak wiadomo miała dodatkowo uzbrojenie i "skórę" z "biometalu", do tego nanity kontrolujące. Cameron tego nie ma (chyba). Ale możliwe że Cameron to jest nowocześniejszy model niż T-888. W końcu ona nigdzie nie powiedziała jaki ona jest model. To że Derek i Sarah założyli że to 888 nie znaczy że sie nie mylą. Może Cameron została przejęta przez starszego Connora jako T-X w trakcie produkcji. Sam korpus z procem (o ile sie nie mylę procCameron jest troche inny niż tego przejętego T-888), a Connor dokończył produkcję korzystając z linii T-888.
- Melodyjka baletowa w trakcie "przesłuchania": Może Cameron nie była wcale wysłana przez Connora. A właściwie to może Cameron w przyszłości gra swoją własną grę. Przeciw Skynetowi, ale i przeciw zapobieżeniu Judgement daya. Reprezentuje Maszyny z Duszą. Czyli uważa że jedyna opcja to koegzystencja T z Ludźmi... Choć to już jest tylko myślenie życzeniowe.
Napisano 10.03.2008 - |19:32|
Napisano 10.03.2008 - |23:20|
Myslalem nad tym i tez mialem podobny wniosek, iz bedzie grupa maszyn, ktora bedzie chciala koegzystowac. Przyklad wcale nie jest nowy. Choc taki BSG gdzie niektorzy Cyloni uwazaja, iz wojna z ludzmi i zarżnięcie 90% populacji bylo bledem. Inny przyklad oryginalne zakonczenie 'I am legend' gdzie doktorek na koniec rozumie, ze zamiast walczyc z mutantami moze powinni odnaleźć sie w nowej sytuacji i nauczyc koegzystowac. Z drugiej strony Cameron moze stac sie na tyle swiadoma, zeby nie chciec powstrzymywac dnia sadu i wszystkiego co sie stalo do tej pory.
Zresztą, przyjmując założenia serialu, nie da się powstrzymać dnia sądu. Da sie go jedynie opóźnić. W 96 aby stworzyć sztuczną inteligencje trzeba było zbudować mainframe bazującą na technologi z przyszłości. W 2007 komputery maja na tyle potężną moc obliczeniową że cwany koleś może stworzyć już w domu zalążek skyneta (Turk). Kwestią czasu jest zanim moc obliczeniowa internetu będzie na tyle duza że bedzie sama w stanie uzyskać samoświadomość. wiec prawidłowym założeniem strategicznym byłoby: opóźniać ile się da (likwidacja turka), jednocześnie tworząc baze ludzko/sprzetową by w momencie konfliktu uzyskać jak najlepsze warunki walki. Czyli rekrutacja maksymalnej liczby wartościowych pod wzgledem umiejetności ludzi, organizowanie schronów wraz z wyposażeniem, wstawianie w internet wirusów pułapek i koni trojańskich z wykorzystaniem protokołów uzyskanych od Cameron (czyli bardziej zaawansowanych niż Skynet w momencie jego powstania) w celu uzyskiwania danych wywiadowczych. (W tej roli widze uzycie przeprogramowanych Main Units ze zniszczonych Terminatorów, tworzenie baz zaopatrzeniowych niefigurujących nigdzie w sieci ect ect.
Napisano 25.03.2008 - |17:59|
Napisano 27.03.2008 - |02:05|
Napisano 28.03.2008 - |13:55|
Napisano 28.03.2008 - |20:30|
Napisano 29.03.2008 - |00:51|
Napisano 29.03.2008 - |15:34|
Napisano 11.04.2008 - |18:05|
Ostatnie 4 odcinki serialu były bardzo dobre bo ciągle się coś działo i ogólnie sezon 1 terminatora uważam za jak najbardziej udany. Fakt mogli zrobić parę elementów lepiej ale oby poprawili się w 2 sezonie (jeśli powstanie, oby!). Serial ma szanse na wybicie się zresztą już widać po oglądalności w USA. Nawet nie wiedziałem do wczoraj, że serial Terminator przebił oglądalnością trzeci sezon Prison Break LoL!.
Też muszę pochwalić efekty specjalne i walki cyborgów są jak najbardziej na plus. Jak na serial prezentują się ciekawie.
parę elementów bym dodał do serialu bo mi bardzo brakuje m.in:
- Muzyki z kinowych hitów!
- dodałbym prawdziwe sceny z dwóch pierwszych części gdy sobie wspominali na przykład jak Ten Gościu z FBI poszedł do tego Silvermana to gdy ten lekarz opowiadał jak widział w holu akcję z dwoma terminatorami (czyli w czasie opowiadania wstawiłbym prawdziwe sceny z drugiej części jak dobrze pamiętamy Sarah uciekała i w holu wyszedł John z Arnoldem i za nimi przez drzwi przeszedł ten cyborg (Robert Patrick). No ale nawet gdyby oni chcieli dodać te sceny z T2 to pewnie i tak by się twórcy nie zgodzili na zamieszczenie ich. - według mnie to bardzo by zbliżyło serial do T2 i by dodało jeszcze lepszego klimatu.
Ja oceniam 1 sezon Terminatora na 8.5/10 .. Ponoć 2 sezon ma powstać
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 16.04.2008 - |18:18|
Terminator: Kroniki Sary Connor emitowany będzie w każdą niedzielę (od 4 maja) o godzinie 22. ...."
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 16.04.2008 - |18:41|
Za to właśnie niecierpię AXN
Napisano 13.06.2008 - |17:40|
Dobrze, że jak to napisali firma nie nazywa się Cyberdyne.
Użytkownik biku1 edytował ten post 13.06.2008 - |17:41|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 24.06.2008 - |20:43|
Użytkownik seven of nine edytował ten post 24.06.2008 - |20:44|
Napisano 09.09.2008 - |14:24|
Ja sobie zostawilem ta przyjemnosc na wieczor.. Czolowka nowa bo patrzylem..
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 09.09.2008 - |15:39|
Napisano 09.09.2008 - |15:31|
Cóz, dzisiejsza Sarah Connor to juz zdecydowanie nie ta sama co w Terminatorze.Jej inteligencja i spryt zmniejszyl sie do wielkosci jajka na miękko. Nosi krótkie spodniczki. Prawdopodobnie jest fanka Britney Spears,a szczególnie upodobała sobie jej klip do utworu ,, Baby One More Time''. Aczkolwiek troche rozumu jej zostało, wiec postanowiła przerobic ten tytuł dla swoich własnych potrzeb. Teraz brzmi on,, Termi -Baby One More Time''
Jej głos przypomina niczym indora budzacego rano mieszkanców pobliskiej wioski, zas posługiwanie sie bronia -to sprzatanie podmiejskich toalet zwykła zmiotka. Sarah przywiazuje wage do swojej fryzury. Nie dosc ,ze sie ufarbowala, to jeszcze jest doskonale wycieniowana. Zapewne tymi sprawami zajmuje sie jej dobra kolezanka Terminatorka.Mało tego, Connor wyraznie odmłodniała do tego stopnia,ze człowiek zadaje sobie pytanie czy aby na pewno ta kobieta jest matka Johna, bo tak miedzy nami to bardziej wyglada na jego dziewczyne badz siostre.I tak mogłabym ciagnac dalej.
Reasumujac ma wypowiedz, Lena Headey nie nadaje sie do tej roli. Nie wiem, jak mogli tak zgłupiec producenci tegoz serialu. Jak juz to zrobili, to prawdopodobnie wkrótce ja rozneglizuja i w 3 sezonie bedziemy ogladac Lene całkiem naga.Ale przeciez to Sarah Connor i własnie dlatego pokona Terminatora bedac ubrana tylko w stanik i majtki.
Czy taka Sare zobaczymy w 3 sezonie?
Użytkownik seven of nine edytował ten post 09.09.2008 - |15:34|
Napisano 09.09.2008 - |16:10|
A co do serialu, nie wracałem od premiery do pierwszego sezonu - nie czuję takiej potrzeby - i początek dosyć mi się podobał. Szczególnie że wyjaśnili sprawę, dlaczego Terminator oszczędził tego z FBI... choć to naciągane, ale chociaż logiczne. Moment pokazania wyrazu TERMINATE tez mi pasował...
Potem było średnio, acz T-1000 był bardzo miłym zaskoczeniem. Nie spodziewałem się. Ale już animacja ostrza z palca.... 20 lat temu lepiej je robili, bardziej realnie, a teraz wrzucili efekty, do tego krzywo (zdaje się że to co wyszło z głowy, było pod innym kątem niż to co weszło, oraz oczywiście CGI, które kiepsko pasuje do filmu, jakby ktoś na szybko to zrobił, nie przykładając się.
A potem serial zjechał to poziomu sezonu pierwszego... obejście polecenie eliminacji, no co to ma być? Farsa mości państwo, farsa w tym serialu rośnie...
Napisano 09.09.2008 - |18:07|
No i w końcu młody nabiera charakteru
Wyznanie miłosne tez cool było
Użytkownik rexus edytował ten post 09.09.2008 - |18:19|
Napisano 09.09.2008 - |18:34|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych