Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#301 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 23.10.2005 - |11:59|

W UK odbyła się premiera SG-1. Jest długie intro :D
http://esnips.com/fo...rce=ws&v=274154

Ponieważ link umieszczony przez SGTokara działa tylko dla zarejestrowanych użytkowników :/ , postanowiłem podać jeszcze jeden :) i tym razem dostępny dla wszystkich :clap:

Oto on:

NOWE DŁUŻSZE INTRO STARGATE SG-1
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#302 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 17.11.2005 - |19:38|

Sokar gdyby był Ori to by rozjebał Apophisa, SG-1 i wszystkich wkoło... Aczkolwiek wątek byłby ciekawy. Nie wiem jak wy, ale ja nadal z nadzieją czekam na FURLINGÓW!!!!!!
  • 0

#303 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.11.2005 - |22:45|

A mi sie wydaje, ze Piąty "żyje". Wróci (no może jeszcze nie w tym sezonie), przeprosi Samanthę za krzywdy i zrobi porządek i będzie zakończenie niczym w "Fallout Tactics". Ludzie będą wspólnie z robalami strzegli galaktyki po wsze czasy.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 23.11.2005 - |22:45|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#304 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 23.11.2005 - |22:51|

Nie liczyłbym na powrót piątego... Scenarzyści zdają się zakończyć temat replikatorów raz na zawsze... Czas rozwiązać sprawę z wojownikami Sodan, Furlingami i trzeba czekać czy w końcu Pradawni ruszą swoje tyłki...
  • 0

#305 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.05.2006 - |09:27|

Jak zacząłem oglądać 9 sezon to szczęka mi opadła. Pierwszy odcinek to żenada, uważam że wpychanie kogoś nowego na dowódcę SG-1 jest chybionym pomysłem. Scenarzyści mogli się trochę postarać a nie rozbijać cały oddział. Po tylu sezonach to Sam powinna zostać dówdcą.

Poza tym cały 9 sezon ogólnie mi się podobał. Były co prawda poślizgi ale uważam że wyszedł obronną ręką. Chociaż nie jestem przekonany do powrotu starej koncepcji dokańczania ostatniego odcinka na początku kolejnego sezonu, wolałem konkretne zakończenia, przynajmniej spokojniej się czekało na kolejne odcinki. <_<

Eh te replikatory, uważam że nie ma co za nimi tęsknić. Do tej pory pojawiały się tylko kilka razy ale chyba ten temat został wyciśnięty do ostatniej kropli. Co jeszcze można wymyślić po tym jak próbowały przejąć całą galaktykę w 8 sezonie.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 31.05.2006 - |09:28|

• 0
don't try

#306 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.12.2006 - |20:55|

7 stycznia stacja HBO rozpocznie emisję 9 sezonu SG-1. Jak zawsze po 2 odcinki co niedzielę.
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#307 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 11.12.2006 - |22:51|

!! :ori: !! :clap:
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#308 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.01.2007 - |20:04|

7 stycznia stacja HBO rozpocznie emisję 9 sezonu SG-1.

OMG lektor z HBO mnie właśnie "zabił". :lol: :lol:
Oglądam sobie teraz to SG-1 i jak usłyszałem jak lektor mówi - ORI tak jak to się pisze a nie Oraj to ja :huh: :unsure: dosłownie porażka. :/
I tak w każdej wypowiedzi.

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.01.2007 - |20:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#309 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 07.01.2007 - |20:21|

OMG lektor z HBO mnie właśnie "zabił". :lol: :lol:
Oglądam sobie teraz to SG-1 i jak usłyszałem jak lektor mówi - ORI tak jak to się pisze a nie Oraj to ja :huh: :unsure: dosłownie porażka. :/
I tak w każdej wypowiedzi.

W pełni sie z tobą zgadzam ...
Oni katują ten serial!!!
Zamiast SG-1 jest "jedynka" !!!
Porażka :(
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#310 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 14.01.2007 - |23:23|

Ten lektor jest beznadziejny. Tak samo jak w większości tłumaczenie jest denne :(
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#311 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 14.01.2007 - |23:25|

- cale szczescie, ze nie mam HBO :D :D ;D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#312 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.12.2008 - |20:28|

Przede wszystkim trzeba powiedzieć, że sezon 9 wnosi bardzo wiele nowego do serialu tak pod względem fabularnym jak i aktorskim. Jeśli chodzi o fabułę, to przyznam, że pierwsze dwa odcinki wprowadzające mnie dość nudziły i sprawiały wrażenie, ze serial jest kontynuowany na siłę (tym bardziej, ze nota bene koniec 8. sezonu stanowiłby całkiem ładne zakończenie całego serialu, ewentualnie jeszcze plus jeden czy dwa odcinki rozwiązujące kwestię Baala). Na szczęście trzeci odcinek, "Origin" zmienił moje postrzeganie o 180 stopni i sprawił, że z wielkim zainteresowaniem zacząłem śledzić rozwój wypadków. Nowi wrogowie czyli Ori i ich kapłani robią duże wrażenie i stanowią potężnych przeciwników, z którymi jak dotąd przegrywamy (co jest w sumie na plus, głupio by było, jakbyśmy po kilku odcinkach znaleźli jakieś cudowne rozwiązanie, które z miejsca zapewniłoby nam przewagę). Zakończenie sezonu jest mocne i zarazem otwarte, pozostawia widza wbitego w fotel. Po drodze trafiło się kilka słabszych odcinków, ale totalnych gniotów nie było. Krótko mówiąc jeśli chodzi o fabułę, to ode mnie duży plus dla tej serii.
Zmiany aktorskie... nowego generała polubiłem, jest inny od Hammonda, ale ma swój charakterek. Następca Jacka natomiast w miarę posuwania się do przodu coraz mniej mi się podoba - wolałbym jednak RDA, choć trzeba przyznać, ze on przez poprzednie 8 sezonów też zdążył się już trochę "zużyć". Dodatkowo w 9. sezonie mamy też nową bardzo ciekawą i humorystyczną postać czyli Valę - poznajemy ją co prawda już w 8. sezonie, ale dopiero w 9. w pełni rozwija skrzydła i na pewno wnosi powiew świeżości do serialu.
Ogólnie sezon mimo kilku słabszych odcinków bardzo mi się podobał i z niecierpliwością czekam na kontynuację historii w sezonie 10.
  • 0

#313 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.12.2008 - |20:40|

Razem z 9 sezonem serial wszedł w nową erę. Goa'uld zostali niemal doszczętnie pokonani, nie licząc kilku maruderów z Baalem na czele. Jedno co mogloby wyglądać inaczej to jakieś takie bardziej spontaniczne pojawienie się Ori. Nie przypadło mi do gustu że to jak zwykle nasi odpowiadają za ich przybycie do galaktyki. O nowych bohaterach nie ma się chyba co rozpisywać. Pozostanę przy swoim że to Sam powinna być dowódcą SG-1, Cameron jakoś mnie nie przekonuje. Vala jest dosyć trafnym posunięciem. Momentami irytuje swoim swawolnym stylem bycia ale wnosi dawkę humoru która ją rehabilituje w moich oczach.

To co rzuciło mi się w oczy to zupełny brak Tok'Ra.
  • 0
don't try

#314 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.12.2008 - |21:00|

Fakt, jakoś nie zwróciłem na to większej uwagi, ale rzeczywiście można by nieco inaczej wprowadzić motyw Ori, pewnie to jeszcze jeden powód dla którego nie przypadły mi do gustu Avalony, dopiero Origin przedstawiający bliżej samych Ori i ich kapłanów mnie wciągnął.

To prawda, też myślę, że jednak Sam sobie zasłużyła na dowództwo, już choćby 8 letnie doświadczenie w misjach pozaziemskich za tym przemawia, a Cameron przecież nie ma żadnego.

Co do Tok'ra to myślę, że trochę stracili na znaczeniu po wyeliminowaniu większości Goa'uldów i scenarzyści ich zaniedbali.
  • 0

#315 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.12.2008 - |21:05|

Tego właśnie nie rozumiem dlaczego tak zbagatelizowano Tok'Ra. Zdaję sobie sprawę że Goa'uld przestali być poważnym zagrożeniem ale z drugiej strony pojawił się nowy wróg a oni jakby nie było są naszymi sprzymierzeńcami i z czasem ich również dotknęłaby ta inwazja. Nie mówiąc już o tym że kilka dodatkowych statków w finale sezonu mogłoby wiele zdziałać.
  • 0
don't try

#316 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.01.2009 - |16:55|

Cóż, z tym przymierzem z Tok'ra to w moim odczuciu zawsze było tak sobie - niby nam pomagali, ale patrzyli jednak przede wszystkim na swoje korzyści (patrz np. odcinek w którym potraktowali SG-1 jak króliki doświadczalne nakładając im te bransoletki zwiększające wydajność fizyczną naszych) i to szczególnie widać pod koniec tego przymierza, gdy Tok'ra nie chcą nam zdradzać pewnych swoich planów i nawet odsuwają od siebie Selmaka, gdyż ten w ich odczuciu zanadto zbliżył się do ludzi. Poza tym bywają momentami jednak dość aroganccy.
Inna rzecz, że scenarzyści chyba potraktowali Tok'ra po prostu jako przeciwwagę dla Goa'uldów i to są skutki.

Nie mówiąc już o tym że kilka dodatkowych statków w finale sezonu mogłoby wiele zdziałać.

A tu się akurat nie zgodzę - Tok'ra raczej nie mają nic lepszego od hatak'ów, a te jak widziałeś, nie były żadnym przeciwnikiem dla statków Ori.
  • 0

#317 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.01.2009 - |18:36|

No tak tu masz racje. Wynik końcowy to większe straty po naszej stronie a Ori i tak nic by wyszli bez szwanku.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych