Stary serial - jaki tytuł?
Napisano 11.03.2012 - |17:08|
-akcja rozgrywała sie na ziemi oraz w jakims drugim wymiarze (nie wiem jak to nazwac mialem wrazenie ze to jakis inny wymiar), ktory wygladał jak pustynia, szara taka z dziwnym kolorem nieba. Byli tam jacys ludzie ubrani w kombinezony (to chyba byli mlodzi ludzie moze nawet nastolatkowie), mieli jakies "odkurzacze" czy cos co wygladało jak bron. Nie moge kojarzyc co dokladnie oni tam robili, mam wrazenie jakby ten "wymiar" sie kurczył czy cos, moze starali sie zapobiec jego zniszczeniu.
- jednym z elementow tego serialu był tzw. Strażnik, wygladal jak duzy robot ktory chyba stał (lub siedział ale raczej stał) jako dekoracją w jakims budynku, było na nim coś napisane na kształt wierszyka, ktory był jakimś hasłem do czegoś. Ten strażnik byłdość wysoki..nie pamietam dokładnie ale wygladał chyba jak facet pomalowany farbą. W tym "wymiarze" bo to była jakby normalna ziemia, głównymi bohaterami byla mlodzież jakas ktorej towarzyszył jakis starszy facet, starali sie rozwiazac jakąś tajemnice..i sceny sie przeplatały z akcja w tym "drugim wymiarze"
PRzegladałem mase stron i tytułow seriali emitowanych na tvp 1,2 ale nie znalazłem nic podchodzącego pod to. Moze to był serial puszczany wczesnie na polsacie. Jakby ktos kojarzył, prosze o pomoc zalezy mi na tytule :>
Napisano 11.03.2012 - |17:35|
Napisano 12.03.2012 - |08:50|
Mi niestety chodzi o coś zupełnie innego :/
Napisano 20.03.2012 - |19:05|
Witam,
Szukam tytułu jednego serialu, który oglądałem jakieś kilkanaście lat temu (byłem berbeciem, chyba jeszcze w przedszkolu)
Nie pamiętam dokładnie treści, ale postaram się chodziaż częściowo coś o nim napisać. No więc tak; bohaterem był pewien biznesmen, który odziedziczył dom na jakieś wyspie (tak mi się zdaje). Problem w tym, że dom ten był nawiedzony przez ducha pirata, który był przodkiem bohatera. Za swojego życia zabił on jakieś 100 osób i przez to nie mógł zaznać spokoju po śmierci. Żeby mógł udać się na wieczny spoczynek, bohater musiał uratować tyle samo dusz ile zabił jego przodek (trochę zagmatwałem). Więcej nie pamiętam. Serial ten był emitowany na TVP1 w cyklu "Walt Disney przedstawia", po kreskówce i jeszcze chyba za czasów "Kaczych opowieści". Do tej pory wydawało mi się, że tytuł to "Życie za życie", ale nie mogę znaleźć takiego serialu, więc to chyba nie to. Odcinków było może gdzieś około 10-15.
Może ktoś coś kojarzy? Będę bardzo wdzięczny za pomoc
100 lives of black jack savage
http://www.ovguide.c...00000001d1ba84c
Napisano 20.05.2012 - |22:07|
Szukam nazwy serialu z lat '80 lub '90,nie wiem dokładnie.Serial ten był produkcji chyba angielskiej albo brytyjskiej.Pamiętam jedynie jak ten serial się zaczynał i to ledwo co.W przestrzeni kosmicznej latał samochód,stary volkswagen (ogórek)Ten serial to była chyba komedia.Pomóżcie.
Przyłączam się do pytania - od dłuższego czasu poszukuję (jak sądzę) tego samego serialu. Z tego co kojarzę serial był dla młodzieży, bohaterami była para nastolatków (chłopak i dziewczyna), a na dachu volkswagena była chyba dość duża antena satelitarna. Leciało to najprawdopodobniej w TVP, wczesne lata 90. (1991-94). Pamiętam jedynie skrawki, w jednym odcinku była jakaś akcja z radioaktywnymi beczkami. Nie chodzi o Mystery Science Theater 3000, to zupełnie inne klimaty z tego co widzę.
Napisano 26.05.2012 - |22:55|
Napisano 11.06.2012 - |15:25|
Napisano 27.06.2012 - |13:29|
Szukam serialu który był emitowany prawdopodobnie na tvp 1 albo tvp 2 wczesne lata 90 moze polowa, serial sci-fi (mniej prawdopodobne zeby to był film) raczej dla mlodziezy, nie pamietam dokladnie co on w sobie miał, pamietam nastepujace szczegoly:
-akcja rozgrywała sie na ziemi oraz w jakims drugim wymiarze (nie wiem jak to nazwac mialem wrazenie ze to jakis inny wymiar), ktory wygladał jak pustynia, szara taka z dziwnym kolorem nieba. Byli tam jacys ludzie ubrani w kombinezony (to chyba byli mlodzi ludzie moze nawet nastolatkowie), mieli jakies "odkurzacze" czy cos co wygladało jak bron. Nie moge kojarzyc co dokladnie oni tam robili, mam wrazenie jakby ten "wymiar" sie kurczył czy cos, moze starali sie zapobiec jego zniszczeniu.
- jednym z elementow tego serialu był tzw. Strażnik, wygladal jak duzy robot ktory chyba stał (lub siedział ale raczej stał) jako dekoracją w jakims budynku, było na nim coś napisane na kształt wierszyka, ktory był jakimś hasłem do czegoś. Ten strażnik byłdość wysoki..nie pamietam dokładnie ale wygladał chyba jak facet pomalowany farbą. W tym "wymiarze" bo to była jakby normalna ziemia, głównymi bohaterami byla mlodzież jakas ktorej towarzyszył jakis starszy facet, starali sie rozwiazac jakąś tajemnice..i sceny sie przeplatały z akcja w tym "drugim wymiarze"
PRzegladałem mase stron i tytułow seriali emitowanych na tvp 1,2 ale nie znalazłem nic podchodzącego pod to. Moze to był serial puszczany wczesnie na polsacie. Jakby ktos kojarzył, prosze o pomoc zalezy mi na tytule :>
to ten
http://www.dailymoti...dits-season_fun
Napisano 18.09.2012 - |08:45|
A pamietacie tytuł filmu z lat 90 SCIFI w skrócie opis.
Na ziemi pogorszyły się warunkido życia, padał kwasny deszcz ludzie musieli wtedy chodzićw takich specjalnych kombinezonach które były dostepne nqa ulicach , zorganizowano wyprawę w kosmos aby odszukać planetę która jest zdatna do życia, i cały serial lecą, lecą stakiem i mają wiele przsygód
Użytkownik NeonBloow edytował ten post 18.09.2012 - |08:46|
Napisano 03.04.2013 - |20:56|
Witam
Odświeżam temat bo potrzebuje pomocy. Kojarzy mi sie taki serial lub film emitowany bodajże na tvp 1 lub 2. Pamiętam ze było tam chyba dwóch chłopaków, którzy wynaleźli preparat na niewidzialność, który zmywała woda. Był też jakiś koleś który próbował za wszelką cenę zdobyć ten specyfik czy też recepture na niego. Prosze o pomoc w odnalezieniu tytułu, niestety nic nie znalazłem. Czy któs kojarzy taki serial lub film?
Napisano 05.04.2013 - |01:03|
Również, poproszę o rozpoznanie serialu który był nadawany chyba w soboty na początku lat 90'.
- opowiadał o robocie, który wyglądał jak człowiek, jego twórca chciał by żył on między ludźmi
- miał wtyczkę ukrytą w ręce (przed nadgarstkiem) i musiał się ładować wyjmując ją z ręki i włączając do gniazdka
- w jednym z odcinków zalał się kawą czy herbatą i miał problem z opanowaniem zwarć (miał otwierany panel z przodu)
- na szyi miał przełączik w okolicach tętnicy ( pod skórą) pozwalający szybko biegać
- w czołówce pokazywane były schematy bramek logicznych i innych obwodów
Proszę o pomoc, szukam tytułu tego serialu już od jakiegoś czasu, niestety bezskutecznie :-(
Użytkownik Heikete edytował ten post 05.04.2013 - |01:03|
Napisano 12.04.2013 - |14:39|
Również, poproszę o rozpoznanie serialu który był nadawany chyba w soboty na początku lat 90'.
- opowiadał o robocie, który wyglądał jak człowiek, jego twórca chciał by żył on między ludźmi
- miał wtyczkę ukrytą w ręce (przed nadgarstkiem) i musiał się ładować wyjmując ją z ręki i włączając do gniazdka
- w jednym z odcinków zalał się kawą czy herbatą i miał problem z opanowaniem zwarć (miał otwierany panel z przodu)
- na szyi miał przełączik w okolicach tętnicy ( pod skórą) pozwalający szybko biegać
Proszę o pomoc, szukam tytułu tego serialu już od jakiegoś czasu, niestety bezskutecznie :-(
Ten robot był młodym chłopcem coś koło 10 - 12 lat? Chyba nazywał się David, Daryl, czy coś takiego dokładniej nie pamiętam.
Life coaching dla osób prywatnych oraz Coaching dla biznesu. Coaching dla Ciebie i Twojej firmy.
Napisano 13.04.2013 - |19:07|
D.A.R.Y.L. owszem, był dziesięcioletnim chłopcem, a właściwie robotem.
Ale Heikete chodzi chyba o coś innego.
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 14.04.2013 - |18:29|
D.A.R.Y.L. owszem, był dziesięcioletnim chłopcem, a właściwie robotem.
Ale Heikete chodzi chyba o coś innego.
Jeżeli to coś innego to pamiętam, że jeszcze był jeden serial o małdym chłopaku - robocie. Ale to była komedia. A dzieciak dość jasno rozumiał polecenia
Przykład:
- Wrzuć naczynia do umowyalki
- Dzieciak bierze naczynia i rzuca nimi do umywalki z kilku metrów :-))
Life coaching dla osób prywatnych oraz Coaching dla biznesu. Coaching dla Ciebie i Twojej firmy.
Napisano 03.05.2013 - |15:40|
Jeżeli to coś innego to pamiętam, że jeszcze był jeden serial o małdym chłopaku - robocie. Ale to była komedia. A dzieciak dość jasno rozumiał polecenia
Przykład:
- Wrzuć naczynia do umowyalki
- Dzieciak bierze naczynia i rzuca nimi do umywalki z kilku metrów :-))
Nie chodzi o DARYLa.
Tej sceny, jak powyżej nie pamiętam, ale chodzi raczej o nowszą produkcję (stawiam lata 80). Pamiętam, że te podskórne przyciski na szyi były używane prawie w każdym odcinku. Niestety nie pamiętam ile tych odcinków było. Mogła to być naprawdę krótka seria.
Robot-bohater miał na oko 17-20 lat.
Napisano 31.05.2013 - |18:26|
Czyżby chodziło o to?
Zgadzają się obwody w czołówce i ten przełącznik na szyi. ![]()
Użytkownik cooky edytował ten post 31.05.2013 - |18:29|
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 01.06.2013 - |14:18|
Witam.
Poszukuję nazwy serialu, który był emitowany na TVP1 lub TVP2 jakoś 6-8 lat temu. Był to serial dla dzieci/młodzieży. Gatunek - sci-fi. Puszczali go jakoś o godzinie 9 rano, o ile dobrze pamiętam. Co do samego serialu, wiem tylko tyle, że była w nim grupka (chyba) nastolatków, którzy mieli na rękach specjalne bransolety, które pozwałały im, bodajże, przenościć się albo w czasie, albo do innego miejsca. Więcej, niestety, nie pamiętam. Był to mój ulubiony serial, miło by było wrócić do dzieciństwa. Mam nadzieję, że ktoś byłby w stanie pomóc, mimo ubogich informacji.
Pozdrawiam.
Napisano 14.09.2013 - |13:11|
Pierwsze skojarzenie to któraś z serii Power Rangers. Wszystko się zgadza:
- serial dla dzieci/młodzieży - tak,
- gatunek sci-fi - tak,
- puszczali go jakoś o godzinie 9 rano - prawdopodobnie,
- grupka nastolatków - tak,
- specjalne bransolety - tak,
- bransolety pozwalały na przenoszenie w czasie - chyba nie, ale nie można wykluczyć, że w którymś odcinku lub którejś serii nie było takowego motywu,
- bransolety pozwalały na przenoszenie do innego miejsca - tak, do centrum dowodzenia, do alternatywnego wymiaru w którym pokonywali wrogów oraz kilku innych miejsc,
Chociaż oczywiście nie sądzę by rzeczywiście chodziło ci o Poqer Rangers, ale to jedyne, co przychodzi mi do głowy ![]()
Napisano 26.11.2013 - |00:37|
To ja mam coś trudniejszego :>, ponieważ niewiele pamiętam, ale co jakiś czas mi się przypomina, a był straszny... ![]()
Krótki serial młodzieżowy, emitowany w TVP gdzieś na przełomie lat 80/90. Akcja na ziemi,
Ta młodzież chyba po jakimś czasie znalazła sposób aby tych "obcych" zwalczać
... Te czarne oczy zapadły w pamięć
...
Użytkownik juras9 edytował ten post 26.11.2013 - |00:55|
Napisano 04.02.2014 - |20:46|
w latach 90 w tvp leciał serial opowiadający życie bodaj że 3 rodzin.(coś w stylu moda na sukces)niestety nie pamiętam ani tytułu ani imion bohaterów
i dlatego tez nie mogę znaleźć tego serialu nigdzie.Jedyne co pamiętam to aktora który grał postać Bena (fajny ,wysoki.czarne włosy)i był zakochany w ....imienia nie pamiętam(malutka,drobna szatyneczka) coś mi chodzi po głowie imię MEG ale pewna nie jestem.w każdym razie pod koniec serialu pojawił się brat bliźniak Bena i podszywał się pod niego.Zabił tam chyba kilka osób. To jedyne co pamiętam z tego serialu.Czy ktoś z was kojarzy może ten film?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »