Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#301 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 12.01.2011 - |21:11|

Swoją drogą, to naprawdę taki problem z eliminacją uczuć? Żyją ludzie którzy dosłownie nie posiadają i nigdy nie posiadali uczuć.

Oczywiście, świetny przykład takiego człowieka to Dexter. Wystarczy uszkodzić (albo może całkiem wyciąć) ciało migdałowe, jeśli dobrze pamiętam (amygdala).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#302 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 12.01.2011 - |22:00|

Jak pomyślę co pokasowali, a taka słabizna leci dalej, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Scena z karmieniem dziecka po prostu mnie rozwaliła na łopatki :)
  • 1

#303 Caravashi

Caravashi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 13.01.2011 - |00:35|

Tak, karmienie małej było urocze, prawie tak bardzo jak "ząb mi się ułamał".
Serial ewoluuje w program przyrodniczy. :lol:
A te nieprzeniknione miny przybocznych Anny coraz śmieszniej wyglądają, co by Anna nie robiła: pokerface, chociaż tak jakby w wyobraźni widzą tę scenę (bo efekty później pewnie dodają) i lekki niesmak się odbija. :rolleyes:
  • 0

#304 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 13.01.2011 - |14:46|

Z jakiegoś powodu jak to oglądam przypomina mi się taki serial "ziemia - ostatnie stracie". Przybywamy w pokoju, pomagamy ludziom i ogólnie jesteśmy [beeep]iści. Nie mamy emocji i walczy z nami mała grupka ziemian. Potem się okazuje że mamy problemy z prokreacją, a nasze systemy pokonuje byle haker na swoim gaymboy'u.

Coś o duszach i reinkarnacji też tam było.
Ciekawe kiedy się dowiemy że V i reszta ucieka prze Magogami.

Wystarczy uszkodzić (albo może całkiem wyciąć) ciało migdałowe, jeśli dobrze pamiętam (amygdala).

Na potrzeby V byłoby to bardziej skomplikowane. Tu chodzi o hodowlę czyli brak emocji musiałby być przekazywany następnym pokoleniom. Zwykłe wycięcie nie wystarczy. Ale zabawa z DNA już da efekty.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 13.01.2011 - |14:50|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#305 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 14.01.2011 - |22:41|

Do tego Ziemia: Ostatnie Starcie miała efekty specjalne na podobnym poziomie. Chociaż powstała kilkanaście lat wcześniej. :lol:
  • 0
http://magory.net - moja strona

#306 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.01.2011 - |22:44|

Za to EFC miało naprawdę porządny pierwszy sezon. Ino dalej coś nie poszło...

#307 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.01.2011 - |10:47|

jeżeli pod pojęciem dramaturgii i emocji twórcy rozumieją pokazanie 2 obleśnych i tandetnych scen z jaszczurką, tudzież wysadzenie czegoś lub machanie pistoletami to ja wysiadam...
  • 0

#308 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 15.01.2011 - |12:05|

Nie chciało mi się wszystkiego czytać nawet xD
Bo po przeczytaniu kilku postów zaczynam myśleć dlaczego ten serial tak mi się podoba?!
Jak dla mnie. 2 odcinek był bardzo dobry, ciekawa akcja i podoba mi się gra matki Anny i jej uprzedzenia. I czy Anna zrobi coś z faktem co powiedziała jej matka? "Twoja córka też Cię zdradzi, jak moja własna". Zobaczymy. Wg mnie odcinki są dobre.
  • 1

#309 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 15.01.2011 - |20:33|

"Twoja córka też Cię zdradzi, jak moja własna"

Stawiam że Anna to wie i bez ostrzeżenia. Jestem niemal pewien że gdy "królewny" same zyskują bless'a odchodzą zakładać własny rój albo detronizują matki.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#310 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.01.2011 - |23:04|

Kolejny odcinek, który niczym nie zaskoczył. O ile to co dzieje się wokół śledztwa FBI jest jeszcze w miarę do obejrzenia, o tyle akcja na statku przybyszów oraz zachowanie Anny i jej świty woła o pomstę do nieba. To co oni wymyślają jest takie głupie, że brak mi słów.
Sam się sobie dziwię dlaczego ja to jeszcze oglądam. Na szczęście do końca tej smutnej historii pozostało już tylko 8 odcinków. Mam nadzieję, że jakoś dotrwam do końca bo jestem ciekaw jak zakończą całą historię. Oczekuję, że dojdzie do zniszczenia w jakiś widowiskowy sposób całej floty przybyszów, a nie odlecą "in peace".
Jeszcze raz podkreślę, że efekty jak zwykle ubogie. A już nakładanie skóry na dziecko - zgroza. Chociaż wybuch nie był taki zły.
Ocena to kolejne 6,5/10.
  • 0

#311 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.01.2011 - |22:49|

Ale to i tak wyczyn. Trzymać cały czas ten sam poziom ;) mało który serial tak potrafi. Akcja się jednak zagęszcza ale faktycznie tylko to co się dzieje na Ziemi da się oglądać bo te rozmowy Anny z matką i znęcanie się nad dziećmi nie napawa optymizmem. Nadzieja, że ostatnie odcinki naprawdę nabiorą tempa.
  • 0
don't try

#312 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.01.2011 - |15:35|

2x03 odcinek dobry. Zaczęło się więcej dziać na ziemi niż na statku. Powoli zaczynają też pokazywać jak przybysze wyglądają na prawdę na przykładzie jednego z nich. Tyler idzie do Anny a Lisa do Ericki... hmmm Ta sytuacja zaczyna być naprawdę interesująca. Ciekawe są te odcinki i miejmy nadzieje, że zakończą serial bez cliffhangera. Bo będzie nie ciekawie.
  • 0

#313 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.01.2011 - |21:16|

fajny odcinek nawet. gdyby wywalili tylko pseudo-makabryczne sceny z ufolami i tą matkę w piwnicy (ok jakby była od początku, a nie tak ją z kapelusza wyciągnęli w ramach pogłębiania emocji) to byłoby bardzo dobrze
  • 0

#314 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.01.2011 - |22:07|

po 1x03 mam mieszane uczucia, jakieś to takie ciągnące się...ale przez sentyment do wszelkiej maści SF będę oglądał dalej - do samego końca mojego lub "V" :rolleyes:
P.S. Po łomocie zaliczonym w "Lights Out" przydupas Anny chyba leczy rany bo go nie było :lol:

Użytkownik Mdeem edytował ten post 21.01.2011 - |22:08|

• 0

#315 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.01.2011 - |11:28|

02x03
Kolejny przeciętny (czas się zacząć przyzwyczajać) odcinek. Jedyne co można powiedzieć o nim to że do końca zostało już tylko 7.
Jestem ciekaw jak chcą zlokalizować i zniszczyć duszę przy pomocy jakiegoś wymyślnego urządzenia. To jest jakaś wierutna bzdura, nawet jak na s-f. No ale to jest V więc wszystko w tym serialu jest możliwe. Glupie, ale możliwe.
Efekty (tu też czas się zacząć przyzwyczajać) jak zwykle, chyba poza pilotem S01, "porażające".
Dla mnie kolejne 6,5/10. W sumie utrzymują, jak dla mnie, ten sam przeciętny poziom. Chociaż powiem szczerze, że podczas oglądania tego serialu czas wyjątkowo szybko mi leci. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale to musi być jakiś fenomen tego serialu.
Jest tu nawet sporo akcji czyli to co lubię, ale cała otoczka wokół niego z naciąganą fabułą na czele jest mocno niestrawna. Do tego przeciętna gra aktorska większości z postaci no i te żenujące efekty sprawiają, że jest to bardzo przeciętny serialik, a mogło coś z tego nawet wyjść.

P.S. Po łomocie zaliczonym w "Lights Out" przydupas Anny chyba leczy rany bo go nie było :lol:

Nie no w 2-3 scenach się pojawił.
  • 0

#316 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 24.01.2011 - |12:36|

Po ostatnich odcinkach mam wrażenie, że w finale ktoś z ekipy przekona wszystkich V, że też mają dusze i wszyscy będą żyć w miłości i pokoju.
  • 0

#317 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.01.2011 - |12:58|

Nie strasz Dołączona grafika
Ja liczę, że odłożyli trochę kasy na finał i zobaczymy jakąś niezłą rozpie*duchę, w której wszystkie statki V zostaną zniszczone, coś a la Inependence Day. Innej opcji nie przyjmuję. Pilot był na prawdę świetny więc może chociaż finał zapadnie w pamięć.

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:10|

• 0

#318 HappyHardcore

HappyHardcore

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 24.01.2011 - |14:12|

No to na 99% się rozczarujesz.
Po ostatnich wiadomościach na temat 3-ciego sezonu (http://www.hatak.pl/...ami_na_3_sezon/) straciłem jakąkolwiek nadzieję. Nie będzie epic finału, tylko cliffhanger bez kontynuacji.

Swoją drogą, może mi ktoś wyjaśnić czemu nasz wspaniały ruch oporu nie wpadł na to, żeby nagrać film z oskórowanym przybyszem i wrzucić go do internetu?
  • 0

#319 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.01.2011 - |15:31|

Z tym trzecim sezonem to jest jakiś żart. Facet (producent) wyraźnie żebrze o oglądalność żeby jego serial poleciał w całości do końca. Takim gadaniem nie ma się co przejmować.
  • 1

#320 HappyHardcore

HappyHardcore

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 24.01.2011 - |16:08|

No tak, to jest "żebranie o oglądalność". Ale sam fakt mówienia o 3-cim sezonie świadczy o tym, że 2-gi nie kończy wszystkich wątków. I tu jest problem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych