Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#301 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 13.08.2012 - |18:20|

Całkiem możliwe, byłby to wtedy tzw. początek końca. Może nie bez powodu były pokazywane sceny Walta i Junior'a wraz z ich nowymi brykami. Co do samobójstwa Skyler, to również możliwe, bo chyba niewiele jej do tego brakuje. A więc może właśnie śmierć Junior'a da taki a nie inny efekt ?

Jedno jest pewne, skoro ten sezon podzielili na pół i w zasadzie zostanie on wyświetlony w ciągu 2 lat, to 8 odcinek musi być przełomowy dla całego Breaking Bad. Poza tym skoro do 5 odcinka nasza ekipa nie rozwinęła jeszcze tak naprawdę biznesu to podejrzewam że to już nie nastąpi i już niedługo wszystko zacznie się sypać jak domek z kart.
  • 0

#302 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 13.08.2012 - |21:04|

Junior zginie w wypadku samochodowym. Skylar popelni samobojstwo.

Wiecie co... ja powinienem przestać czytać to forum po tym, jak jakiś geniusz (the_foe konkretnie) odcinek przed faktem rozgryzł sprawę z konwalią. Wielki szacun i podziw dla tego osobnika, ale i wielki w[beeep] z mojej strony, bo straciłem kawałek przyjemności z oglądania. Tu może być podobnie, bo prognoza brzmi bardzo wiarygodnie.

A z drugiej strony - takie sceny jak ta z kręceniem pistoletem i "wylosowaniem" konwalii to jeden z tych, jakże cennych, kwiatków, które odkrywa się przy drugim obejrzeniu serialu. Świadczy to o przemyślanej fabule i jakiejś spójności myśli scenarzystów. Nic nie jest przypadkowe...

Użytkownik Haes edytował ten post 13.08.2012 - |21:11|

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#303 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.08.2012 - |21:04|

5x05
Przez większość odcinka mamy nastrój "hip, hip, hura!" i taki zonk w końcówce. Obstawiam, że Tood'a już nie ma, chociaż postąpił zgodnie z filozofią Mike'a, Jessie mu tego nie daruje - ciekawe tylko jak postąpi Walt, jego zimnokrwiste bossowe gadki zmierzą się teraz z rzeczywistością.
Co do przytaczanych powyżej czarnych scenariuszy końcówki serialu - Hank mówiący że "nie odda" córeczki Walta - zła wróżba?
  • 0

#304 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 13.08.2012 - |21:36|

Zgadzam się z Haesem co do oceny odcinka, ale wolałbym go ocenić dokładnie po tym jak obejrzę cały ten sezon. Chcę zobaczyć jak pokażą proces budowy "sieci" przez Walta.
  • 0

#305 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 20.08.2012 - |05:48|

5x06
bardzo dobry epizod, zaskoczyło mnie tak szybkie zakończenie/wstrzymaniu biznesu. Podejrzewałem, że będziemy oglądać jak ten biznes będzie się rozwiał, jednak dzisiejszy odcinek wskazuje, że serial skupi się na czym innym..ale z drugiej strony zostały dwa odcinki i rok przerwy, więc musieli coś rozkręcić.
  • 0

#306 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.08.2012 - |13:31|

Znakomity epizod. Kryzys po zamordowaniu chlopca zarzegnany, Bardzo dokladnei zatarte slady. Zostal jednak sloik z pajakiem. Czy odegra jakas role?

Walter odrzuca propozycje latwego zarobienia 5mil i wyjscia z biznesu. Przy okazji dowiadujemu sie paru szczegulow z jego przeszlosci - odejscie z Gray Matter.

Obiad z Jessim w roli glownej, To chwilowe, niemal komediowe rozluznienie. Saul jak zwykle znakomity.

Pojawia sie nasz stary znajomy z Destiny. Zwazywszy na klase aktora nalezy sie spodziewac, ze bedzie mial wieksza role niz te kilka minut na ekranie. Jest to chyba ten zwrot na ktory czekamu. Spolka Waltera z ludzimy z Arizony. Walter ma surowce i technologie, oni swoj rynek w Arizonie. Na pewno tez chetnie zrobia ekspansje na Nowy Meksyk.

Zostaly juz tylko dwa odcinki to pzrerwy meidzysezonowej. Musi sie cos wydarzyc, albo biznes rozkrecic cala para. Mam nadzieje, ze Jessi ciagle ebdzie odgrywac jakas role. Moze wyjdzie na jaw sprawa konwalii.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#307 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 20.08.2012 - |15:17|

Nienawidzę Walta, po prostu nienawidzę. Z ciamajdowatego nauczyciela stał się zachłannym, upierdliwym dążącym po trupach skur*ysynem. Istny wrzód na [beeep]e.

Jessie próbował przemówić mu do rozsądku. Pięć milionów dolców i święty spokój. Toż to złoty interes (szczególnie przy początkowych założeniach 737 tys.). Oglądając scenę rozmowy Jessiego i Walta powtarzałem sobie: żeby cię tak żona rzuciła, żeby cię DEA złapało, żebyś wpadł w ramiona mafioza gorszego od Tuco i Gusa, żebyś zgnił w pierdlu, żebyś się powiesił. W każdym razie już mu nie kibicuję w jego starciach z Hankiem i wolałbym, żeby ktoś pokazał mu, gdzie jest jego miejsce.

Niespodziewanie, to właśnie Walt staje się czarnym charakterem. Nie wiem jaki ma on koncept na biznes (obstawiam, że chce sam gotować i sprzedawać gotowy towar gościowi z Phoenix), ale skończy się to źle. Już jest źle. Żona go nienawidzi, pozbawiła go dzieci, wspólnicy zostawili, a on dalej żyje jakimiś upiorami z przeszłości i mrzonkami o wielkiej fortunie.

Ciekawa sprawa - do końca 10 odcinków, a biznesu już nie ma. Co dalej? Zacieranie śladów, ciągła ucieczka przed DEA i kłótnie między wspólnikami. Chyba że wymyślą coś grubego. Bo inaczej skazani będziemy na to, że w każdym odcinku pojawi się 20 minut Skylar, 20 minut Marie i 10 minut normalnej akcji.

Użytkownik johnass edytował ten post 20.08.2012 - |21:46|

• 0

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#308 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.08.2012 - |17:22|

Nienawidzę Walta, po prostu nienawidzę. Z ciamajdowatego nauczyciela stał się zachłannym, upierdliwym dążącym po trupach skur*ysynem. Istny wrzód na [beeep]e.[...]

...a nigdy nie zastawiales sie na tytulem serialu - Breaking Bad?

Użytkownik johnass edytował ten post 20.08.2012 - |21:50|

• 0
Genesis

#309 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 20.08.2012 - |18:37|

Przy okazji dowiadujemu sie paru szczegulow z jego przeszlosci - odejscie z Gray Matter.

seriously ? Popełnić błąd w tak popularnym słowie ?

Nienawidzę Walta, po prostu nienawidzę. Z ciamajdowatego nauczyciela stał się zachłannym, upierdliwym dążącym po trupach skur*ysynem. Istny wrzód na [beeep]e.

Niespodziewanie, to właśnie Walt staje się czarnym charakterem.

:lol: To ja nie wiem co Ty robiłeś od pierwszego odcinka. Przecież to już po pilocie było jasne.

Jessie próbował przemówić mu do rozsądku. Pięć milionów dolców i święty spokój. Toż to złoty interes

Później Walt dokładnie wyjaśnił swoje postępowanie i dlaczego nie chciał przystać na propozycję Pinkmana. Mówiąc o firmie której był współzałożycielem, gdzie wypisał się za 5K zielonych, a firma obecnie jest warta miliardy, później przy stole mówi jeszcze Pinkmanowi, że gotowanie to jedyne co mu zostało w życiu, argumentując to tym, że jego własna żona czeka na to kiedy on umrze, jak i to, że nie ma dzieci.

Użytkownik johnass edytował ten post 20.08.2012 - |21:50|

• 0

#310 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.08.2012 - |19:31|

seriously ? Popełnić błąd w tak popularnym słowie ?

Ja potrafie popelnic blad w kazdym slowie. Zreszta nie jest dla mnie az tak bardzo popularne. To forum jest dla mnie jedynym miejscem gdzie pisze po polsku.
  • 0
Genesis

#311 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.08.2012 - |20:10|

AMC nie wysłało kolejnych 2 odcinków krytykom do oceny więc szykuje się jakaś gruba akcja. To co za tydzień Mike zgon, a za dwa Jesse :D?
  • 0

#312 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.08.2012 - |20:22|

AMC nie wysłało kolejnych 2 odcinków krytykom do oceny więc szykuje się jakaś gruba akcja. To co za tydzień Mike zgon, a za dwa Jesse :D?

Mike byc moze. Jessie musi przezyc.
  • 0
Genesis

#313 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.08.2012 - |20:35|

8 odcinek zakończą sceną, gdzie Walter Jr je śniadanie.
  • 0

#314 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 20.08.2012 - |21:53|

W przecieństwie do Haes'a, ja nie mam żadnych negatywnych odczuć wobec Walter'a. Jego motywacja została dobrze pokazana, a to kim się stanie, czyli w jakim kierunku wszyscy zmierza, było już wiadomo od rozpoczęcia serialu. Jeszcze dwa odcinki, więc jakieś trupy zapewne będą, być może właśnie jednym z nich może być Mike. Jestem ciekaw czy Walter nie będzie chciał teraz wyrolować Mike'a, bo jeżeli będzie miał umowę z ludzmi z Arizony, to kontakty Mike'a nie będą mu już potrzebne, a i wtedy będzie mógł nawet zrobić to czego chciała Lydia. Tym samym załatwiłby swoje problemy za jednym zamachem i być może dane by mu było prowadzić własne imperium.
  • 0

#315 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.08.2012 - |11:29|

5x03-04
Trochę zaniedbałem ten serial, ale już powoli nadrabiam. Odcinek trzeci najlepszy jak do tej pory. Świetny pomysł na produkcję mety, Walt w tym sezonie ogólnie ma dobre pomysły, podobnie było z tym magnesem, chociaż w tamtym wypadku było to dosyć naciągane. No i scena z podziałem kasy, jak już wspomnieli inni, mistrzostwo.
Co do odcinka czwartego, to taki trochę obyczajowo wręcz momentami psychologiczny, ale scena ze Skyler naprawdę mocna. Było też i zabawnie, rozmowa przy stole i tekst Marie dla jej podtrzymanie o ugniataniu ziemniaków, dobre.
  • 0

#316 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 23.08.2012 - |19:45|

Po tym odcinku (6) już nie mamy wątpliwości co jest dla Walta najważniejsze.
Pierd**** rodzinę, pierd**** perspektywę spokojnego życia z grubym portfelem w kieszeni, pierd**** wszystkich i wszystko.
Przecież Ja jestem Walter White, wielki Heisenberg i nikt mi nie będzie mówił co mam robić bo JA zbudowałem imperium.
Walt zachowuje się jak uzależniony od czegoś desperat, zamiast brać kasę i całować Mikea po rękach za załatwienie takiej transakcji ten zaczyna
marzyć o jakichś 300 mln $. Ale już tego, że DEA i inne ieje siedzą im na karku nie dostrzega.
BB ślicznie ukazuje upadek Walta. Teraz tylko czekam, aż Walt kropnie kogoś z najbliższych współpracowników lub rodziny.
W tej chwili jest to facet bez skrupułów, który wystawi każdego kto stanie mu na drodze.
Niestety widziałem już zwiastun kolejnego odcinka także wiem czego się spodziewać po bożku niebieskiej mety.

Użytkownik Kraven edytował ten post 23.08.2012 - |19:49|

• 0

#317 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 27.08.2012 - |17:22|

5x07 Say My Name / Everybody Wins (nie wiem który tytuł w końcu jest poprawny)

Co tu dużo gadać... Chaotyczny odcinek troszkę. Boję się, żeby twórcy nie popadli w taki styl na stałe, bo zwyczajnie bywa nudnawo gnieniegdzie pomimo tego, że troszkę się działo.

Walt ewoluuje cały czas w tym swoim po****onym kierunku i nic mu się nie poprawia. Mike wygarnął mu prawdę - przypłacił życiem.

I jeszcze to denerwujące "ojcowanie" Jessiemu. "Nie dostaniesz pięciu milionów, bo przećpasz". Co by było, gdyby zaczęli razem zarabiać jeszcze większe pieniądze? Pewnie skończyłoby się "Zbieram to na kupce, to są twoje pieniądze, ale na razie nie dostaniesz".

Walterze White, nadal Cię nienawidzę. Coraz bardziej i bardziej.

Jaki będzie następny krok? Czy Walt zechce osobiście eksterminować całą dziewiątkę niewygodnych ludzi?

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.08.2012 - |18:52|

• 0

#318 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.08.2012 - |19:10|

Posted Image

5x07 Say My Name

Najmocniejsze sceny to:
1. Rozmowa mister White z panami na pustyni.
I te teksty od Coca-Coli.
Świetne.
A już w ogóle pięknie wyszła rozmowa z "pulkowikiem Youngiem z SG-U" o tym kim jest Walter.
I to wymuszanie odpowiedzi:
- Now... say my name.
- Heisenberg
2. To końcowa scena z Mikiem.
- Zamknij się do k..... i daj mi umrzeć w spokoju.

W kontekscie ostatniej sceny to na pewno nie można powiedzieć, że everybody wins.
Walter co było widać w jego rozpaczliwej rozmowie z Pinkmanem kiedy próbował go bezskutecznie namówić i zaszantażować, zaczyna coraz bardziej się zatracać i gubić grunt pod nogami.
W tej chwili wygląda, że jeszcze nie chce zabić Jessiego ale znając jego paranoiczny charakter w końcu pewnie do tego dojdzie.
Ale na razie jakby nie patrzeć to będzie miał zajęcie z 9 osadzonych byłych ludzi Fringa.
I faktycznie taki lekko chaotyczny ten odcinek.
Ale na duży plus brak dzieciaków i denerwującej żony agenta Schradera.

Tak sobie też pomyślałem, że nieźle by było na końcu całego BB jakby to nowy kuchcik Walta go załatwił jak już pozna tajniki gotowania.

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.08.2012 - |19:19|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#319 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 27.08.2012 - |20:16|

Tak sobie też pomyślałem, że nieźle by było na końcu całego BB jakby to nowy kuchcik Walta go załatwił jak już pozna tajniki gotowania.

To by było zbyt prymitywne. Od twórców serialu oczekuję czegoś grubszego, mocniejszego, bardziej oryginalnego i nowatorskiego. Czegoś całkowicie nieprzewidywalnego.

Po 4x13 pokazali, że umieją zaskoczyć.
  • 0

#320 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 27.08.2012 - |22:00|

Nie wiem, nie wiem... Zgadzam się ponownie z Haesem, twórcy moim zdaniem się trochę gubią w tym ostatnim sezonie.

Bezbłędny Mike nagle popełnia gapy i następnie zgadza się na przyjazd Waltera... Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tymi 9 osobami co Mike opłaca? Przecież oni wiedzą o operacjach Gusa więc czemu niby Walt się zamartwia? Dotychczas myślałem, że zniknięcie Mike'a działa na plus Waltowi, bo jedna morda mniej do podziału i znikają problemy więzienne. Czemu nie zadzwonić do Todda? Po cholerę ufać facetowi, który jest tykającą bombą zdolną do wszystkiego i istniała szansa, że tych pieniędzy by nie dowiózł..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych